❌ افسانه کشتی نوح
اطلاعات زیر طبق کتاب های تورات، انجیل و قرآن است.
مدت ساخت کشتی: ۱۲۰ سال سن نوح زمان وقوع طوفان: در ۶۰۰ سالگی مدت بارندگی: ۴۰ روز و ۴۰ شب مدت شناور بودن کشتی: ۱سال و ۲ ماه و ۲۷ روز
علت طوفان: فساد روی زمین اندازه ی کشتی: ارتفاع ۱۳ متر، طول ۱۳۷ متر، عرض ۲۲ متر جنس کشتی: چوب (کوفر) مسافرین: ۱۷ هزار و ۴۰۰ عدد پرنده ۱۲ هزار عدد خزنده ۹ هزار عدد پستاندار ۵ هزار عدد دوزیست ۲ میلیون حشره ۷ نفر انسان به اضافه خود نوح (این تعداد جاندار فقط شامل یک جفت از هر نوع جانداری هست که در اون زمان میزیست)
یک تصوری از برخی حیوانات داخل کشتی غذای مصرفی برای یک جفت فیل در یک سال: ۱۶۵ تن غذا و ۱۶ تن آب همچنین برای یک جفت زرافه: ۲۴ تن غذا یک جفت اسب آبی: ۲۹ تن غذا یک جفت شیر: ۷ تن گوشت (گوشت هایی که تا یک سال فاسد نشن) (این فقط بر فرض اینکه هیچکدوم تولید مثلی انجام ندن)
سطح آب: ۶ متر بالاتر از مرتفع ترین بلندی روی زمین (۶ متر بالا تر از اورست) ارتفاع اورست: ۸ کیلومتر و ۸۴۸ متر دمای هوا در این ارتفاع: از منفی ۳۵ درجه سانتی گراد تا منفی ۱۴ درجه سانتی گراد دمای فریزر یخچال خونمون: میانگین منفی ۵ درجه سانتی گراد دمای انجماد آب: ۰ درجه سانتی گراد اکسیژن موجود در این ارتفاع: ۷۳% کتر از اکسیژن سطح زمین -بطور مثال یک سال زندگی یک جفت شیر در دمای منفی ۳۵ درجه سانتی گراد !
..... حالا نوح وظیفه ی منقرض نشدن نسل انسان رو به عهده پسرانش میذاره حام و سام و یافث این ۳ تا با زناشون مشغول کار میشن و نتیجه کار این میشه: اسم فرزندان حام: کوش، نمرود، (جفتشون پسر) اسم فرزندان سام: عیلام عیلام، آشور، ارفکشاد، لود، آرام (همشون پسر) اسم فرزندان یافث: جومر، ماجوج، مادای، یاوان، توبال، ماشک، تیراس (همشون پسر) خب فکر کنم نسل آدمی به بن بست میخوره اینجا مگر اینکه همه پسرای نوح بکر زا بوده باشن.
شبهه افکن در ادامه مقایسه ای با کشتی نوح و باغ وحش سن دیگو و کشتی تایتانیک کرده و دست آخر می گوید:
اگر قرار به معجز ه کردن بود که همه این مشکلات رو خدا با معجزه پوشش بده چند تا سوال: -چه نیازی به کشتی بود ؟ -نمیتونست از همون اول معجزه به کار ببره ؟ -نمیتونست طراحی بهتری تدارک ببینه برای کشتن انسان های مفسد؟ این همه معجزه برای پوشش دادن این همه اشکال ؟ این همه مشکل ! این همه معجزه ! قلبشون رو از کار مینداختی راحت تر نبودی ؟ یا اصلا چرا خلق کردی که بکشی ؟
✅ پاسخ
♦️ برخلاف ادعای نویسنده، همه اطلاعات نویسنده تنها از تورات و انجیل تحریف شده است. (و البته آن هم نه مستقیم بلکه از طریق انیمیشنی که مدتی پیش در اینترنت منتشر شد). زیرا هیچ کدام از اطلاعات فوق منطبق با قرآن نیست.
♦️ طوفان نوح جهانی نبوده بلکه مخصوص منطقه ای خاص بوده است. زیرا اساساً طبق نص صریح قرآن، حضرت نوح پیامبر جهانی نبوده است بلکه تنها به سوی قوم خویش مبعوث شده بود: (وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ إِنِّی لَکُمْ نَذیرٌ مُبینٌ (هود: 25). در سوره یونس آیه 71 نیز نظیر این عبارت تکرار شده است. (تنها پیامبر جهانی پیامبر اسلام بوده است.)
مطابق با روایات اسلامی مدت طوفان تنها یک هفته بوده است. (البرهان فى تفسیر القرآن، ج3، ص: 103) آمار یکسال و ... از تورات تحریف شده اتخاذ شده است.
تعداد افراد سوار بر کشتی نیز تنها نوح و فرزندانش نبوده اند، بلکه 40 مرد و 40 زن بر آن کشتی سوار شده اند.
ضمناً حتی اگر طوفان جهانی بوده باشد که لازم نیست سطح آب از قله اورست بالاتر بره. سیل و طوفان کافی است مقداری از سر یک انسان بالاتر باشد تا او را غرق کند.
(آدم می خواد خیالبافی بکنه و به یک امر قرآنی نسبت بده، خوبه اول یه کم فکر کنه)
شبهه افکن می گوید به جای این این طوفان، خدای سبحان قلب کفار را از کار می انداخت.
در جواب باید گفت: از کار افتادن قلب انسان ها، هر روز برای انسان های زیادی اتفاق می افتد. غرض از عذاب قوم نوح، واقعه ای است که هم نشانه و آیت الهی باشد، هم درس عبرت برای آیندگان و خلاصه اینکه باید امر فوق العاده و خارق العاده ای باشد.
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
ghorbanimoghadam.ir.mp3
1.68M
هرشب #تفسیر یک آیه/۱
حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
موضوع: طوفان نوح
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
13980217000938_Test.mp3
6.7M
🎙ترتیل جزء ۲ قرآن کریم با صدای استاد «منشاوی»
🚩 تفسیر روان یک آیه👇
▶️ https://eitaa.com/joinchat/702742574Cab81694c50
📖 ۹ نکته کلیدی جزء اول قرآن
🚩 تفسیر روان یک آیه👇
▶️ https://eitaa.com/joinchat/702742574Cab81694c50
▪️ نکات کلیدی جزء دوم قرآن
🔻بدیها و خوبیهای دیگران را در کنار هم ببینید و منصف باشید
🚩 تفسیر روان یک آیه👇
▶️ https://eitaa.com/joinchat/702742574Cab81694c50
@Farsna.mp3
12.31M
🎙تلاوت جزء اول قرآن کریم با صدای استاد شهریار پرهیزکار
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
ghorbanimoghadam.ir2[1].mp3
1.53M
هرشب #تفسیر یک آیه/۲
حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
موضوع: دوستی با کفار؛ کفار چه زمانی با مومنان دوست می شوند؟
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
📖 نکات کلیدی جزء سوم قرآن
🔸به بدهکار مهلت دهید و به کسانی که صدقه میدهید با لحن خوب سخن بگویید
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
ghorbanimoghadam.ir.mp3
1.68M
هرشب #تفسیر یک آیه/۳
حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
موضوع: تنها راه رسیدن به خدا
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
✳️آهای کسانی که یه جین صابون و ژل ضدعفونی خریدین و انبارکردین
میدونستین برای اینکه کرونا نگیرین دیگران هم باید دستاشون تمیز باشه😉😉😉😂😂
✅خیلی از ما به قدرت اثر اجتماع رو زندگی فردیمون باور نداریم.همش تلاش می کنیم خودمون رو تو وضعیت بهتری قرار بدیم.
اما تا حدودی...زرشک!😌
🔴چون مریضی های اجتماع برنامه ریزی ما رو مریض می کنه و سلامتیش سالم.
💠یوسف هم که باشی وقتی تنها باشی داداشای ناجورت زندگی تو بهم می ریزن.
برا همینه که خدا جونمون فرموده:
🔰يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (200)آل عمران
یعنی همتون تو یه قایقین پس با هم پارو بزنین تا ریلکس و مشتی برسین به ساحل.
🌐پس اگه دنبال زندگیه بهتریم باید جامعه بهتر باشیم.
حالا جامعه کی بهتر میشه؟
☘️وقتی امامش بهترین باشه.
پس فقط باید گفت:
💖اللهم عجل لولیک الفرج!💖
👈و پای این گفتن جنگید...💪
رضا داوری
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 یک دقیقه با قرآن در #بهار_قرآن
⁉️ نمایندگی مجاز حاتم طایی در قرن۲۱ !
💠 مجموعه کلیپ #سی_جزء_سی_داستان به روایت حجتالاسلام راجی
🔹#جزء_سوم
🔹#داستان_سوم
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
❌ شبهه:
ایا اسلام با شادی کردن مخالف است. قرآن میگوید باید کم بخندند و زیاد گریه کنند. (توبه ۸۲) و یا میگوید: «خداوند شادی کنندگان را دوست ندارد» (قصص۷۶).
✅پاسخ:
اسلام با شادی کردن مخالف نمیباشد بلکه فراوان به پیروان خود توصیه میکند که شادی کردن و مزاح کردن را نیز فراموش نکنند.
ابتدا به برخی از احادیث شوخی، مزاح و خنده اشاره میکنیم و بعد به بررسی آیه مذکور میپردازم:
از حضرت علی علیه السلام نقل شده است که فرمودند: «کانَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله لَیَسُرُّ الرَّجُلَ مِنْ اَصحابِهِ اِذا رَآهُ مَغْموما بِالْمُداعَبَهِ وَ کانَ صلی الله علیه و آله یَقولُ: اِنَّ اللّهَ یُبْغِضُ الْمُعَبِّسَ فى وَجْهِ اِخْوانِهِ»[۲] (هرگاه رسول اکرم صلی الله علیه و آله یکى از اصحاب خود را غمگین مىدیدند، با شوخى او را خوشحال مىکردند و مىفرمودند: خداوند، کسى را که با برادران (دینى)اش با ترشرویى و چهره عبوس روبرو شود، دشمن مىدارد.)
۳_ رسول خدا صل الله علیه و آله درباره شوخی میفرمایند: «إِنّى أَمزَحُ وَ لا أَقولُ إِلاّ حَقّا» [۳] من شوخى مىکنم، اما جز حق نمىگویم.
۴_ همچنین رسول اکرم صلى الله علیه و آله به صراحت میفرمایند:«اَلمُؤمِنُ دَعِبٌ لَعِبٌ وَ المُنافِقٌ قَطِبٌ غَضِبٌ» [۴] (مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى)
۵_ مساله مزاح، حتی در نظر الله تعالی نیز مورد عظمت است، از امام باقر علیه السلام نقل شده است که: «إِنَّ اللّه عَزَّ وَ جَلَّ یُحِبُّ المُداعِبَ فِى الجَماعَهِ بِلا رَفَثٍ» [۵] (خداوند عزوجل دوست دارد کسى را که در میان جمع شوخى کند به شرط آن که ناسزا نگوید.)
۶_ از امام کاظم علیه السلام منقول است: «کانَ یَأْتِیهِ الْأَعْرَابِیُّ فَیُهْدِی لَهُ الْهَدِیَّهَ ثُمَّ یَقُولُ مَکَانَهُ أَعْطِنَا ثَمَنَ هَدِیَّتِنَا فَیَضْحَکُ رَسُولُ اللَّهِ ص وَ کَانَ إِذَا اغْتَمَّ یَقُولُ مَا فَعَلَ الْأَعْرَابِیُّ لَیْتَهُ أَتَانَا.»[۶] (بادیه نشینى بود که نزد رسول خدا صلى الله علیه و آله مىآمد و براى آن حضرت هدیه مىآورد و همان جا مىگفت: پول هدیه ما را بده و رسول خدا صلى الله علیه و آله مىخندیدند. آن حضرت هرگاه اندوهگین مىشدند، مىفرمودند: آن بادیه نشین چه شد؟ کاش نزد ما مىآمد.)
۷_ از رسول خدا نقل کردهاند: «أَتَتِ امرَأَهٌ عَجوزٌ إِلَى النَّبِىِّ صلى الله علیه و آله فَقالَ لاتَدخُلُ الجَنَّهَ عَجوزٌ، فَبَکَت، فَقالَ: إِنَّکَ لَستَ یَومَئِذٍ بَعَجوزٍ، قالَ اللّه تَعالى: (إِنّا أَنشَناهُنَّ إِنشاءً فَجَعَلناهُنَّ أَبکارا)»[۷] (پیر زنى نزد پیامبر صلى الله علیه و آله آمد. حضرت به او فرمودند: پیر به بهشت نمىرود. پیرزن گریست. حضرت فرمودند: تو در آن روز پیر نخواهى بود. خداى متعال مىفرماید: «ما آنان را آفرینش نوینى بخشیدیم و همه را دوشیزه قرار دادیم».)
🔹اما پاسخ به شبهات قرآنی در متن شبهه:
فَرِحَ الْمُخَلَّفُونَ بِمَقْعَدِهِمْ خِلَافَ رَسُولِ اللَّهِ وَکَرِهُوا أَنْ یُجَاهِدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَقَالُوا لَا تَنْفِرُوا فِی الْحَرِّ قُلْ نَارُ جَهَنَّمَ أَشَدُّ حَرًّا لَوْ کَانُوا یَفْقَهُونَ فَلْیَضْحَکُوا قَلِیلًا وَلْیَبْکُوا کَثِیرًا جَزَاءً بِمَا کَانُوا یَکْسِبُونَ ( توبه ۸۲)
ترجمه آیات: بر جاى ماندگان به [خانه از واقعه تبوک] نشستن خود پس از رسول خدا شادمان شدند و از اینکه با مال و جان خود در راه خدا جهاد کنند کراهت داشتند و گفتند در این گرما بیرون نروید بگو اگر دریابند آتش جهنم سوزانتر است از این پس کم بخندند و به جزاى آنچه به دست مىآوردند بسیار بگریند.
با ارائه این ترجمه، کاملا مشخص میشود که شبهات وارده اصلا وارد نیست. با این وجود توضیح میدهیم که: آیه مزبور در سوره «توبه» در ضمن آیاتى است که درباره منافقان و متخلّفان از دستور جهاد اسلامى نازل شده است، و آیه ۸۲ که میگوید: آنها کم بخندند و زیاد گریه کنند، در شان و منزلت آنان است. خلاصه، ذیل آیه و آیات قبل و بعد از آن و همچنین شروع جمله «فَلیَضحکوا»با کلمه «فاء» که براى تفریع است، همگى بخوبى روشن مىسازد که آیه، مربوط به وضع منافقان و متخلفان از دستور جهاد است و به هیچ وجه امر و دستورى در این آیه به عموم مردم وجود ندارد و این که در ذیل آیه فرموده: «این عمل گریه بسیار و خنده کم براى کیفر کارهاى آنهاست» اشاره به این است که اگر آنها بدانند چه مجازاتهایى در پیش دارند، گریه بسیار و خنده کمتر خواهند کرد و از غم و اندوه، آنى راحت نخواهند شد.
منابع در سایت ( ghorbanimoghadam.ir ) موجود است
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
ghorbanimoghadam.ir9.mp3
3.79M
🎙هرشب #تفسیر یک آیه/۴
حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
موضوع: مگه خدا عالم الغیب نیست، پس امتحان چرا؟! (سوره آل عمران آیه 143)
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
📖 نکات کلیدی جزء چهارم قرآن
🔸خشن و تندخو نباشید تا محبوب مردم شوید و با همسرانتان خوش رفتاری کنید
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
❌شبهه
ﺑﻪ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺍﻟﻠﻪ ﻫﻤﻪ ﺍﯾﺮﺍﻧﯿﻬﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﺯﺭﺗﺸﺘﯽ ﺷﻮﻧﺪ!! ﻫﻤﻮﻃﻨﺎﻥ ﺧﻮﺏ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻣﻦ بنظر ما دین انسان باید انسانیت باشه اما اگه میخواید دین مکتوبی و اسمانی رو انتخاب کنید پس دقت کنیدﺍﮔﺮ ﻗﺮﺁﻥ ﺭﺍ ﻗﺒﻮﻝ ﺩﺍﺭﯾﺪ ﻭ ﺑﺎﻭﺭ ﺩﺍﺭﯾﺪ ﮐﻪ ﻗﺮﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﻟﻠﻪ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﺤﻤﺪ ﺍﺑﻦ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﺳﺖ، ﭘﺲ ﺑﺪﺍﻧﯿﺪ ﮐﻪ ﺍﻟﻠﻪ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﮐﻪ ﺷﻤﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﺯﺭﺗﺸﺘﯽ ﺑﺸﻮﯾﺪ . ﺗﻌﺠﺐ ﻧﮑﻨﯿﺪ . ﺍﯾﻦ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺻﺮﯾﺢ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﭼﻨﺪﯾﻦ ﺑﺎﺭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﺗﮑﺮﺍﺭ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﺗﺎ ﺟﺎﯼ ﻫﯿﭻ ﺷﮏ ﻭﺷﺒﻬﻪ ﺍﯼ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻫﺎ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﻣﺤﻤﺪ ﭘﯿﺮﻭﯼ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﭘﯿﻐﻤﺒﺮ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﮐﻪ ﺯﺭﺗﺸﺖ ﺍﺳﺖ ﭘﯿﺮﻭﯼ ﮐﻨﻨﺪ. در خود قرآن مثلا ﺳﻮﺭﻩ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻢ، ﺁﯾﻪ 4 آمده:
ﻣﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﻫﯿﭻ ﻗﻮﻣﯽ ﭘﯿﻐﻤﺒﺮﯼ ﻧﻔﺮﺳﺘﺎﺩﯾﻢ ﺑﻐﯿﺮ ﺍﺯ ﭘﯿﻐﻤﺒﺮﯼ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺳﺨﻦ ﺑﮕﻮﯾﺪ . ﻭ ﺑﻨﺎ ﺑﺮﺍﯾﻦ ﻣﺤﻤﺪ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺎ ﭘﺎﺭﺳﯽ ﺯﺑﺎﻧﺎﻥ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﭘﺎﺭﺳﯽ ﺯﺑﺎﻥ ﺯﺭﺗﺸﺖ ﺑﻮﺩ.
نظیر آن در آیات سوره یوسف2، فصلت3، رعد37 و... نیز وجود دارد. (شبهه خلاصه شده است)
✅ پاسخ
اول اینکه شبهه افکن به دلیل فقدان اطلاعات و علم کافی ندانسته است که پیشنهاد ناصوابی به پارسی زبانان می دهد چون هرچند دقیقا و با قاطعیت نمی توان زادگاه حضرت زرتشت را مشخص نمود، اما طبق منابع متعدد از جمله در چندین قسمت از یشتها در اوستا محل فعالیت دینی زرتشت ایرانویج (آذربایجان) دانسته شده، بنابراین اگر ملاک پیامبر هم زبانی است، ایشان ترک زبان بوده و پیامبر مناسبی برای فارسی زبانان نیست!!
پیامبر عظیم الشأن اسلام، طبق آیات متعدد، پیامبر جهانی بوده و اختصاص به منطقه ی خاصی نداشته است (وَ ما أَرْسَلْناكَ إِلاَّ رَحْمَةً لِلْعالَمينَ؛ انبیاء/107)
از این رو ایشان و ائمه اطهار به تمام زبان های دنیا مسلط بوده و گزارشات متعددی از صحبت کردن ایشان به لغات مختلف رسیده است. [1]
آیات مربوط به عربی بودن قرآن بیشتر ناظر به جواب کسانی بوده که پیامبر را تحت تاثیر افراد غیر عرب معرفی کرده و یا ناظر به رسایی و بلاغت آن است.
[1]. اصول کافی ج 1ص 282 بحارالانوار/ ج 26 ص190
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
TAFSIR-nesa60.mp3
1.49M
🎙هرشب #تفسیر یک آیه/ ۵
حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
موضوع: حکومت اسلامی و ولایت فقیه از منظر قرآن (نساء آیه ۶۰)
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
📖 نکات کلیدی جزء پنجم قرآن
🔸همسر شایسته، متواضع و نگهدار اسرار، اموال و آبروی خانواده است.
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
﷽
جالب است که بدانید؛
«تورات» در ششم ماه رمضان
«انجیل» در دوازدهم ماه رمضان،
«زبور» در هجدهم ماه رمضان
و «قرآن»در شب قدر نازل شده است.
نقل از امام صادق(ع)
وسائل الشیعه، ج۷، ص۲۲۴
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
🌹 ⚘﷽⚘
✨💫✨
❌شبهه
مگر قرآن برای هدایت همگان نیامده است، پس چرا تفسیر؟ نگویید سنت و حدیث وجود دارد، فرض کنید به جز قرآن در اختیار ما نیست و پاسخ دهید.
✅پاسخ
🔹قرآن برای هدایت همگان است، معنایش این نیست که هر کسی خودش هر طوری که میخواهد بخواند، بفهمد و عمل کند. بلکه همگان میتوانند به قرآن رجوع کنند و آموزههای قرآن که از جمله آنها رجوع به رسول (ص) را بشنوند یا بخوانند و عمل کنند.
به عنوان مثال: اگر گفته شد که امکان تحصیل برای همگان است، معنایش این نیست که دیگر مدرسه، کتاب و معلم و تدریسی نیز در کار نیست. اگر گفته شد که مثلاً این لابراتوار، این استخر، این مجلس و ... برای عموم است، معنایش این نیست که دیگر هیچ برنامه، ضابطه و قانونی ندارد. اگر قرار بود کسی علمی را بدون معلم یاد بگیرد و یا رفتاری را بدون الگو انجام دهد، دیگر این همه دبستان تا دانشگاه و ... را تأسیس نمیکردند، بلکه مقداری کتاب منتشر کرده و در اختیار بیسوادان قرار میدادند. حتی الف باء را نمیتوان بدون معلم یاد گرفت، چه رسد به قرآن کریم.
🔹مکرر دستور فرمود که رسول را فقط به عنوان یک نامهرسان نفرستادم، بلکه «هیچ رسولی نفرستادم، مگر برای اطاعت»:
«وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلاَّ لِيُطاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ» (نساء/۶۴)
🔹اینها همه آیات صریح و روشن قرآن کریم است که هر کسی میتواند رجوع کند و حتی با خواندن ظاهرش، راه هدایت، (از جمله اطاعت از پیامبر اکرم (ص) و امامان و رجوع به احادیث آنان) را بیاموزد.
🔹 بدیهی است که اگر کسی رجوع کند، اما عمل ننماید، هدایت نخواهد شد. مثل این که کسی به پزشک رجوع کند، اما نسخهاش را عمل نکند، یا به دانشگاه رفته، کتابهای رشتهاش را نیز بخرد، اما به استاد رجوع نکند، یا برای شنا بدون تعلیم و تعلم نزد مربی، خود را به استخر عمیق یا دریا بیاندازد، معلوم است که غرق خواهد شد.
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
ـــــــــــــــــــــ
💯در نشر این مطلب، آتش به اختیاااار
TAFSIR-nessa157.mp3
2.14M
🎙هرشب #تفسیر یک آیه / ۶
حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
موضوع: آیا حضرت #عیسی مسیح علیه السلام توسط یهود به شهادت رسید؟ (نساء آیه ۱۵۷)
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
📖 نکات کلیدی جزء ششم قرآن
🔸از بدیهای دیگران بگذرید، خدا هم از شما میگذرد
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگه روزه را قبول دارید یا ندارید، اما به قانون و فرهنگ کشورت احترام میزاری، #دمت گرم!
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
❌شبهه
در آیات متعدد از جمله ( وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِن مُّدَّكِرٍ : ما قرآن را آسان ساختهايم ، آيا پند پذيرنده و عبرت گيرندهاي هست/ قمر : 17) ، گفته شده که : این کتاب #ساده و #آسان بخاطر اعراب فرستاده شده است، وقت که ساده و آسان فرستاده شده است، نیاز به #تفسیر ندارد، چون قرآن خود می گوید که من ساده و آسان بخاطر اعراب فرستاده شده ام، حالا ما نه عرب هستیم، و نه عربی می دانیم. اما وقتی که با مسلمانان روبرو شوید می گویند: شما قرآن را نمی دانید، چون قرآن نیاز به تفسیر دارد، در حال که قرآن خود گفته که: من ساده و آسان هستم، تا دیگران پند پذیر و عبرت گیرنده باشند.
در قرآن هم خطاب به توده ها شده است:
یا ایها الناس، یا ایها المومنون، یا ایها الذین آمنوا
اما هیچگاهی محمد [ص] این واژگان را مورد استفاده قرار نداده است:
یا ایها المفسرین، یا ایها العالمون، یا ایها المراجع التقلید
✅ پاسخ
@ghorbanimoghadam_ir
در این شبهه (که ما خلاصه آن را آورده ایم) سعی شده به مخاطب القا شود:
چون در قرآن آمده که این کتاب ساده و همه کس فهم است، پس مخصوص اعراب است.
پس دو شبهه باید پاسخ گفته شود:
۱. قرآن مخصوص اعراب نیست
۲. قرآن نیاز به تفسیر ندارد
قرآن کتاب جهانی: اگر ملاک ادعای خود قرآن است که در آیات متعدد این موضوع ذکر شده مانند:
ان هو الا ذکری للعالمین (انعام/۹۰)
و اگر ملاک محتواست، معارف قرآن مطالبی است که فقط نیاز جامعه خاصی را هدف گزاری نکرده است.
اما اینکه خطاب قرآن به توده های مردم است، حرف صحیحی است چون قرآن هدایت برای همه است نه قشر خاصی.
بنا به تصریح قرآن، تمام معارف این کتاب جز آیات متشابه، برای همه قابل فهم است و این واضح است و کسی منکرآن نیست. اما سطح عمیق تری از علوم و معارف در این کتاب الهی وجود دارد که جز عالم دینی نمی تواند آن را به دست آورد و این در خود قرآن نیز آمده:
فاسئلوا اهل الذکر ان کنتم لاتعلمون (نحل/۴۳)
وما یعلم تاویله الا الله و الراسخون فی العلم (آل عمران/۷)
یک مثال:
هرکسی با خواندن اشعار حافظ هم لذت می برد و هم معنایی از آن می فهمد. اما توجه به ریزه کاریها، لطائف و صنایع ادبی آن در تخصص عالمان ادبیات است.
مثال دیگر:
نسخه ای که پزشک برای بیمار می نویسد برای او قابل فهم است که مثلا کدام دارو را چه ساعتی مصرف کند، اما درک لایه های عمیق تر نسخه یعنی چرایی آن داروها، عملکرد آن و تجویز برای موارد مشابه فقط در عهده خود پزشک است.
جالب است که شبهه افکن در قسمت دوم که اذعان می کند: خطاب قرآن برای "الناس" یعنی همه مردم و "مومنون" است و نه فقط عرب، ادعای خود در قسمت اول را فراموش می کند.
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70
📖 نکات کلیدی جزء هفتم قرآن
🔸به جای دنبال عیوب دیگران بودن، مراقب اعمال خودتان باشید
✅ تفسیر روان یک آیه👇
https://eitaa.com/joinchat/2917007367C712c2d4b70