☀️💢☀️💢☀️〰〰〰〰〰〰〰
حکمت ۴۷۷ نهج البلاغه: نکوهش کوچک شمردن گناه
وَ قَالَ (عليه السلام): أَشَدُّ الذُّنُوبِ، مَا اسْتَخَفَّ بِهَا صَاحِبُهُ.
بزرگ ترين گناه (اعتقادى):
و درود خدا بر او، فرمود: سخت ترين گناهان، گناهى است كه گناهكار آن را سبك شمارد
#نهج_البلاغه
🆔 @ghorun
.•🌿.•✨🌿🌿.•✨•.🌿🌿✨•.🌿•.
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۴۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
•...•...•...•...•...•...•...•..
آیه۴۷) وَإِذْ يَتَحَآجُّونَ فِي النَّارِ فَيَقُولُ الضُّعَفَآءُ لِلَّذِينَ اسْتَكْبَرُوٓا إِنَّا كُنَّا لَكُمْ تَبَعًا فَهَلْ أَنْتُمْ مُغْنُونَ عَنَّا نَصِيبًا مِنَ النَّارِ
▫️🌿▫️🌿▫️🌿▫️
آیه۴۷) [یاد كن] هنگامی كه در آتش با یكدیگر نزاع و كشمكش میكنند، پس ضعیفان به مستكبران میگویند: ما [در دنیا] پیرو شما بودیم، آیا میتوانید بخشی از این آتش را از ما دفع كنید؟
•...•...•...•...•...•...•...•..
تفسیر آیه۴۷)محاجه ضعفا و مستکبران در دوزخ!
از آنجا که مؤمن آل فرعون در پایان سخنانش، جمعیت فرعونیان را به مسأله قیامت و عذاب دوزخ توجه داد، آیات مورد بحث رشته سخن را در همین زمینه به دست گرفته، و دنبال مى کند، و صحنه هائى از گفتگوى پرخاشگرانه دوزخیان را در دل آتش، منعکس مى سازد.
نخست مى فرماید: به خاطر بیاور، هنگامى را که آنها در آتش دوزخ، محاجه و گفتگو مى کنند، ضعفا به مستکبران مى گویند: ما پیروان شما بودیم، آیا اکنون سهمى از عذاب، و نصیبى از آتش دوزخ را، به جاى ما پذیرا مى شوید ؟ (وَ إِذْ یَتَحاجُّونَ فِى النّارِ فَیَقُولُ الضُّعَفاءُ لِلَّذِینَ اسْتَکْبَرُوا إِنّا کُنّا لَکُمْ تَبَعاً فَهَلْ أَنْتُمْ مُغْنُونَ عَنّا نَصِیباً مِنَ النّارِ).
منظور از ضعفا کسانى هستند که علم کافى و استقلال فکرى نداشتند، چشم و گوش بسته به دنبال سردمداران کفر، حرکت مى کردند که قرآن از آنها به عنوان مستکبران یاد کرده است:
بدون شک، این پیروان در آنجا مى دانند که رهبران آنها نیز گرفتار عذابند، و کمترین توانائى براى دفاع از آنها ندارند، اما چرا این پیروان به آنها پناه مى برند و تقاضا مى کنند، سهمى از عذابشان را بپذیرند؟!
بعضى گفته اند: این به خاطر آن است، که در این جهان عادت کرده بودند در حوادث سخت به آنها پناه برند، در آنجا نیز ناخودآگاه به سوى این امر کشیده مى شوند.
ولى بهتر این است که گفته شود: این یک نوع، سخریه و ملامت و سرزنش نسبت به آنها است، تا معلوم شود تمام ادعاهاى آنها پوشالى و خالى از حقیقت بوده است.
قابل توجه این که، از امیرمؤمنان على(علیه السلام) نقل شده: در یکى از روزهاى غدیر خطبه اى خواند، و ضمن دعوت مردم به توحید الهى، آنها را به طاعت کسانى که خداوند امر به اطاعت آنها کرده است، توجه داد، و آیه فوق را یادآور شد، سپس افزود: أَفَتَدْرُونَ الاِسْتِکْبارَ ما هُو؟ هُوَ تَرْکُ الطّاعَةِ لِمَنْ أُمِرُوا بِطاعَتِهِ، وَ التَّرَفُّعُ عَلى مَنْ نُدِبُوا إِلى مُتْابَعَتِهِ، وَ الْقُرْآنُ یَنْطِقُ مِنْ هذا کَثِیراً، إِنْ تَدَبَّرَهُ مُتَدَبِّرٌ زَجَرَهُ، وَ وَعَظَهُ!: آیا مى دانید استکبار چیست؟ ترک اطاعت کسانى که مأمور به اطاعت آنها هستند، و خود برتربینى نسبت به آنها که به تبعیت از آنها خوانده شده اند، قرآن از این مقوله سخن بسیار مى گوید، به گونه اى که اگر انسان در آن بیندیشد، او را اندرز مى دهد و از خلاف باز مى دارد (در حقیقت امام(علیه السلام) با این تعبیرات زنده و روشن، مى خواهد راه عذر را بر کسانى که وصایاى پیامبر(صلى الله علیه وآله) را در روز غدیر فراموش کردند، و دنبال دگران رفتند ببندد).
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🍃
➖🔸➖🔸➖🔸➖🔸➖
🌾فقط اندکی خشیت
إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرُ مَنْ یَخْشاها
تو فقط انذار دهندهای و کسی انذار تو را قبول میکند که درخور خشیت از آن باشد
#قرآن_کریم
#سوره_نازعات ، آیه ۴۵
📓 @ghorun 🖋
✒️🖍✒️🖍✒️🖍✒️🖍✒️🖍✒️🖍
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در روز عرفه
دعای چهل و هفتم
وَ أَيِّدْنِى بِتَوْفِيقِكَ وَ تَسْدِيدِكَ، وَ أَعِنِّى عَلَى صَالِحِ النِّيَّةِ، وَ مَرْضِيِّ الْقَوْلِ، وَ مُسْتَحْسَنِ الْعَمَلِ، وَ لا تَكِلْنِى إِلَى حَوْلِى وَ قُوَّتِى دُونَ حَوْلِكَ وَ قُوَّتِكَ.
و به توفیق و و نیروى خود توانایى ده و به نیّت شایسته و گفتار پسندیده و کردار نیکو مرا یارى ده، و به زور و نیروى خودم وامگذار و نیرو و قدرت خویش را از من دریغ مدار.
وَ لا تُخْزِنِى يَوْمَ تَبْعَثُنِى لِلِقَائِكَ، وَ لا تَفْضَحْنِى بَيْنَ يَدَيْ أَوْلِيَائِكَ، وَ لا تُنْسِنِى ذِكْرَكَ، وَ لا تُذْهِبْ عَنِّى شُكْرَكَ، بَلْ أَلْزِمْنِيهِ فِى أَحْوَالِ السَّهْوِ عِنْدَ غَفَلاتِ الْجَاهِلِينَ لاِلائِكَ، وَ أَوْزِعْنِى أَنْ أُثْنِىَ بِمَا أَوْلَيْتَنِيهِ، وَ أَعْتَرِفَ بِمَا أَسْدَيْتَهُ إِلَيَّ.
و روزى که مرا براى لقاى خود برانگیزى رسوا مکن، و پیش دوستان خودت آبروى من مریز و مرا از یاد خود فراموشى مده و سپاس خود را از یاد من مبر و در حال سهو که جاهلان نعمت تو از غفلت فراز آید مرا به سپاس خود وادار و الهام کن که تو را به هر عطایى ثنا گویم و به هر نعمت که ارزانى داشتى اعتراف کنم.
وَ اجْعَلْ رَغْبَتِى إِلَيْكَ فَوْقَ رَغْبَةِ الرَّاغِبِينَ، وَ حَمْدِى إِيَّاكَ فَوْقَ حَمْدِ الْحَامِدِينَ
و رغبت مرا سوى خود بیش از رغبت دیگران گردان و سپاس مرا بالاتر از سپاس آنان قرار ده.
وَ لا تَخْذُلْنِى عِنْدَ فَاقَتِى إِلَيْكَ، وَ لا تُهْلِكْنِى بِمَا. أَسْدَيْتُهُ إِلَيْكَ، وَ لا تَجْبَهْنِى بِمَا جَبَهْتَ بِهِ الْمُعَانِدِينَ لَكَ، فَإِنِّى لَكَ مُسَلِّمٌ، أَعْلَمُ أَنَّ الْحُجَّةَ لَكَ، وَ أَنَّكَ أَوْلَى بِالْفَضْلِ، وَ أَعْوَدُ بِالْإِحْسَانِ، وَ أَهْلُ التَّقْوَى، وَ أَهْلُ الْمَغْفِرَةِ، وَ أَنَّكَ بِأَنْ تَعْفُوَ أَوْلَى مِنْكَ بِأَنْ تُعَاقِبَ، وَ أَنَّكَ بِأَنْ تَسْتُرَ أَقْرَبُ مِنْكَ إِلَى أَنْ تَشْهَرَ.
و چون نیازمند تو باشم مرا وامگذار و اعمالى که سوى تو فرستادم سبب هلاک من مگردان و مانند دشمنان خود مرا رد مکن چون پیش تو گردن نهاده ام، مى دانم که حجت تو راست، و تو به فضّل سزاوارترى و احسان عادت توست، شایسته آنى که از تو بترسند و امید آمرزش هم از تو دارند، اما به آمرزش سزاوارترى از عقاب کردن و به پرده پوشى اولى ترى از رسوا ساختن.
#صحیفه_سجادیه
📖 @ghorun 🖋
🔷🔶◽️🔷🔶◽️🔷🔶◽️🔷🔶◽️
حکمت ۴۷۸ نهج البلاغه: مسئولیت علما در تعلیم علم
وَ قَالَ (عليه السلام): مَا أَخَذَ اللَّهُ عَلَى أَهْلِ الْجَهْلِ أَنْ يَتَعَلَّمُوا، حَتَّى أَخَذَ عَلَى أَهْلِ الْعِلْمِ أَنْ يُعَلِّمُوا.
مسؤوليّت آگاهان (علمى، اعتقادى):
و درود خدا بر او، فرمود: خدا از مردم نادان عهد نگرفت كه بياموزند، تا آن كه از دانايان عهد گرفت كه آموزش دهند.
#نهج_البلاغه
📗 @ghorun 🍃
🍁🌻🍁~~~~~~~~~~🍁🌻🍁
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۴۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
~~~~~~~~~~~~
آیه۴۸) قَالَ الَّذِينَ اسْتَكْبَرُوٓا إِنَّا كُلٌّ فِيهَآ إِنَّ اللَّهَ قَدْ حَكَمَ بَيْنَ الْعِبَادِ
🍁〰🍁〰🍁〰🍁
آیه۴۸) مستكبران میگویند: هم اكنون همه ما در آتش هستیم، بیتردید خدا [به عدالت] میان بندگان داوری كرده است.
~~~~~~~~~~~~
تفسیر آیه۴۸)به هر حال، مستکبران، در پاسخ این سخن، سکوت نمى کنند، اما جوابى مى گویند که، از نهایت ضعف و زبونى آنها حکایت دارد، چنان که قرآن در آیه بعد به آن اشاره کرده مى فرماید: مستکبران مى گویند: ما و شما همگى در این آتش دوزخیم، و سرنوشت مشترکى داریم، خداوند در میان بندگانش به عدالت حکم کرده است ! (قالَ الَّذِینَ اسْتَکْبَرُوا إِنّا کُلٌّ فِیها إِنَّ اللّهَ قَدْ حَکَمَ بَیْنَ الْعِبادِ).
اگر مى توانستیم مشکلى را از شما حل کنیم، از خودمان حل مى کردیم، هیچ کارى از ما در اینجا ساخته نیست، نه دفع عذاب از شما و نه از خودمان، و نه حتى پذیرش بخشى از مجازات شما.
قابل توجه این که در آیه ۲۱ سوره ابراهیم ، همین پیشنهاد ضعفا در برابر مستکبران، مطرح شده، و در آنجا مى خوانیم: مستکبران در جواب مى گویند: لَو هَدانَا اللّهُ لَهَدَیْناکُمْ سَواءٌ عَلَیْنا أَ جَزِعْنا أَمْ صَبَرْنا ما لَنا مِنْ مَحِیص: اگر خدا ما را (به سوى راه رهائى از عذاب) هدایت کرده بود، ما نیز شما را هدایت مى کردیم (کار از اینها گذشته است) چه بى تابى کنیم و چه شکیبائى، تفاوتى ندارد ! پیدا است که این دو جواب منافاتى با هم ندارد و مکمل یکدیگر است.
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🍃
🔸🔸✨🔸🔸✨🔸🔸✨
▫️ترازوی دنیا خواهی
فَأَمَّا مَنْ طَغى، وَ آثَرَ الْحَیاةَ الدُّنْیا، فَإِنَّ الْجَحیمَ هِیَ الْمَأْوى
پس هرکس طغیان کرد و از حد گذراند، و زندگی دنیا را برگزید و بر آخرت ترجیح داد، پس به یقین دوزخ جایگاه اوست.
#قرآن_کریم
#سوره_نازعات ، آیه ۳۷ تا ۳۹
📘 @ghorun 🖌
🌴🌴🌴🌴🌴===============
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در روز عرفه
دعای چهل و هفتم
فَأَحْيِنِى حَيَاةً طَيِّبَةً تَنْتَظِمُ بِمَا أُرِيدُ، وَ تَبْلُغُ مَا أُحِبُّ مِنْ حَيْثُ لا آتِى مَا تَكْرَهُ، وَ لا أَرْتَكِبُ مَا نَهَيْتَ عَنْهُ، وَ أَمِتْنِى مِيتَةَ مَنْ يَسْعَى نُورُهُ بَيْنَ يَدَيْهِ وَ عَنْ يَمِينِهِ.
پس مرا زندگانى بخش خوش که هر چه خواهم براى من فراهم آید و آنچه دوست دارم بدان نائل گردم، اما کارى نکنم که تو را ناپسند آید و به چیزى دست نیازم که تو نهى فرمودى، و جان مرا قبض کن مانند آن کس که نور از پیش روى و از جانب راست او راه مى رود.
وَ ذَلِّلْنِى بَيْنَ يَدَيْكَ، وَ أَعِزَّنِى عِنْدَ خَلْقِكَ، وَ ضَعْنِى إِذَا خَلَوتُ بِكَ، وَ ارْفَعْنِى بَيْنَ عِبَادِكَ، وَ أَغْنِنِى عَمَّنْ هُوَ غَنِيٌّ عَنِّى، وَ زِدْنِى إِلَيْكَ فَاقَةً وَ فَقْرا.
و مرا در پیش خود فروتن گردان و نزد مردم عزت ده و چون در خلوت با تو باشم مرا به تواضع سرافکنده ساز و میان بندگان سربلند گردان و از آن که از من بى نیاز است بى نیازم کن و حاجت مرا سوى خود افزون کن.
وَ أَعِذْنِى مِنْ شَمَاتَةِ الْأَعْدَاءِ، وَ مِنْ حُلُولِ الْبَلاءِ، وَ مِنَ الذُّلِّ وَ الْعَنَاءِ، تَغَمَّدْنِى فِيمَا اطَّلَعْتَ عَلَيْهِ مِنِّى بِمَا يَتَغَمَّدُ بِهِ الْقَادِرُ عَلَى الْبَطْشِ لَوْ لا حِلْمُهُ، وَ الاْخِذُ عَلَى الْجَرِيرَةِ لَوْ لا أَنَاتُهُ
و از شادى دشمن و از گزند و آسیب و خوارى و رنج در پناه خود گیر و آنچه از من دیدى و بر آن آگاهى مستور دار، اگر حلم تو نبود همه گونه سختى گیرى مى توانستى و اگر بردبارى نمى کردى ما را بر جرم ما مواخذه مى فرمودى.
وَ إِذَا أَرَدْتَ بِقَوْمٍ فِتْنَةً أَوْ سُوءا فَنَجِّنِى مِنْهَا لِوَاذا بِكَ، وَ إِذْ لَمْ تُقِمْنِى مَقَامَ فَضِيحَةٍ فِى دُنْيَاكَ فَلا تُقِمْنِى مِثْلَهُ فِى آخِرَتِكَ
و چون گروهى را آزمایش خواهى یا عذابى نازل کنى مرا که پناه به تو آورده از آن رهایى ده و چنان که در دنیا مرا رسوا نساختى در آخرت هم رسوا مساز و نعمت هاى نخستین خود را در باره من به نعمت هاى آخرین پیوسته کن.
#صحیفه_سجادیه
📕 @ghorun 🖍
🍂🌼➿➿🍂🌼➿➿🍂🌼➿➿
حکمت ۴۷۹ نهج البلاغه: نکوهش دوستان پر توقع
وَ قَالَ (عليه السلام): شَرُّ الْإِخْوَانِ مَنْ تُكُلِّفَ لَهُ.
قال الرضي: لأن التكليف مستلزم للمشقة و هو شر لازم عن الأخ المتكلف له فهو شر الإخوان.
بدترين دوست (اخلاق اجتماعى):
و درود خدا بر او، فرمود: بدترين دوست آن كه براى او به رنج و زحمت افتى.
سید رضى گويد: (تكلّف و تكليف با مشكلات و به زحمت افتادن است، پس دوستى كه انسان را دچار مشكلات مى كند مايه شر است پس او از بدترين دوستان بشمار مى آيد).
#نهج_البلاغه
📒 @ghorun ✨
•💐💐•➖➖•🍃•🍃•➖➖•💐💐•
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۴۹ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
----------------------------
آیه۴۹) وَقَالَ الَّذِينَ فِي النَّارِ لِخَزَنَةِ جَهَنَّمَ ادْعُوا رَبَّكُمْ يُخَفِّفْ عَنَّا يَوْمًا مِنَ الْعَذَابِ
🍃➖🍃➖🍃➖🍃
آیه۴۹) و آنان كه در آتشاند، به نگهبانان دوزخ میگویند: از پروردگارتان بخواهید كه یك روز بخشی از عذاب را از ما سبك كند.
----------------------------
تفسیر آیه۴۹)اینجا است که دست آنها از هر وسیله اى کوتاه مى شود، رو به سوى خازنان دوزخ و مأموران عذاب مى کنند و این دوزخیان به خازنان جهنم مى گویند شما از پروردگارتان بخواهید، یک روز عذاب را از ما بر دارد (وَ قالَ الَّذِینَ فِى النّارِ لِخَزَنَةِ جَهَنَّمَ ادْعُوا رَبَّکُمْ یُخَفِّفْ عَنّا یَوْماً مِنَ الْعَذابِ).
آنها مى دانند، که مجازات الهى بر طرف شدنى نیست، تنها تقاضایشان این است که یک روز، عذاب الهى از آنان برداشته شود، یک روز تخفیف بگیرند، نفسى تازه کنند، و اندکى بیاسایند، و به همین قانع هستند!
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🍃
➿➿🔸🔸➿➿🔸🔸➿➿
▫️انسان ناچیز
أَ أَنْتُمْ أَشَدُّ خَلْقاً أَمِ السَّماءُ بَناها
آیا آفرینش شما محکم و استوارتر است یا آسمان که خدا آن را بنا کرد؟
#قرآن_کریم
#سوره_نازعات ، آیه 27
📙 @ghorun 🍂
🌹🌱🌹🌱🌹〰〰〰〰〰
رسول اكرم صلى الله عليه و آله :
أَفضَلُ العمالِ العِلمُ بِاللّه إِنَّ العِلمَ يَنفَعُكَ مَعَهُ قَليلُ العَمَلِ وَكَثيرُهُ وَإِنَّ الجَهلَ لايَنفَعُكَ مَعَهُ قَليلُ العَمَلِ وَلا كَثيرُهُ؛
بهترين اعمال، خداشناسى است، زيرا با وجود علم و معرفت، عمل، كم يا زياد تو را سود مى بخشد اما با وجود نادانى (نسبت به خدا) عمل، نه اندكش تو را سود مى بخشد نه بسيارش.
📚نهج الفصاحه ، ص228
#حدیث
✏️ @ghorun 📝
🌿🌱🌿🌱🌿🌱🌿🌱🌿🌱🌿🌱
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در روز عرفه
دعای چهل و هفتم
وَ اشْفَعْ لِى أَوَائِلَ مِنَنِكَ بِأَوَاخِرِهَا، وَ قَدِيمَ فَوَائِدِكَ بِحَوَادِثِهَا، وَ لا تَمْدُدْ لِى مَدّا يَقْسُو مَعَهُ قَلْبِى، وَ لا تَقْرَعْنِى قَارِعَةً يَذْهَبُ لَهَا بَهَائِى ، وَ لا تَسُمْنِى خَسِيسَةً يَصْغُرُ لَهَا قَدْرِى وَ لا نَقِيصَةً يُجْهَلُ مِنْ أَجْلِهَا مَكَانِى.
و عطایاى دیرین را به عطایاى تازه متصل گردان و چنان مرا سرگرم نعمت مساز که دل مرا سخت گرداند و به مصیبتى مبتلا مکن که آبروى من برود و مرا به صفتى شهره مساز که قدر من کم شود و به عیبى مبتلا مکن که مکانت من مجهول گردد.
وَ لا تَرُعْنِى رَوْعَةً أُبْلِسُ بِهَا، وَ لا خِيفَةً أُوجِسُ دُونَهَا، اجْعَلْ هَيْبَتِى فِى وَعِيدِكَ، وَ حَذَرِى مِنْ إِعْذَارِكَ وَ إِنْذَارِكَ، وَ رَهْبَتِى عِنْد تِلاوَةِ آيَاتِكَ.
و ترسى در دل من مینداز که از رحمت تو نومید شوم و بیمى نه که در باطل جان استوار گردد اما توفیق ده که از عذاب تو بترسم و از اتمام حجت و وعید تو بیمناک باشم و هنگام تلاوت آیات تو خشیت بر من مستولى گردد.
وَ اعْمُرْ لَيْلِى بِإِيقَاظِى فِيهِ لِعِبَادَتِكَ، وَ تَفَرُّدِى بِالتَّهَجُّدِ لَكَ، وَ تَجَرُّدِى بِسُكُونِى إِلَيْكَ، وَ إِنْزَالِ حَوَائِجِى بِكَ، وَ مُنَازَلَتِى إِيَّاكَ فِى فَكَاكِ رَقَبَتِى مِنْ نَارِكَ، وَ إِجَارَتِى مِمَّا فِيهِ أَهْلُهَا مِنْ عَذَابِكَ.
و شب هاى مرا به بیدارى معمورى کن تا تنها به عبادت تو برخیزم و به تو آرامش دل یابم و از تو حاجت بخواهم و رهایى خود را از آتش خشم تو به الحاح طلبم و از عذاب دوزخ زنهارى جویم.
#صحیفه_سجادیه
📗 @ghorun 🌱
☀️✨▫️☀️✨▫️☀️✨▫️▫️▫️▫️
حکمت ۴۸۰ نهج البلاغه: عامل زوال دوستی
آفت دوستى (اخلاق اجتماعى):
و درود خدا بر او، فرمود: وقتى مؤمن برادرش را به خشم آورد، به يقين از او جدا شده است.
سید رضى مى گويد: (حشمه و احشمه، يعنى او را به خشم آورد، برخى گفته اند، يعنى او را شرمنده ساخت و «احتشم» به معناى فراهم آوردن چنين حالتى است كه زمينه جدائى را پديد مى آورد).
اين آخرين قسمت از سخنان برگزيده امام، امير المؤمنين عليه السّلام است كه خداى را سپاس مى گويم تا مرا به اين گرد آورى سخنان پراكنده، و نزديك ساختن آنها به يكديگر در يك مجموعه، توفيق عنايت فرمود، در آغاز كار، برگ هاى سفيد در هر فصل قرار داديم تا به كلام تازه، يا تفسير جالبى كه رسيديم بر آن بيفزاييم، تا سخن پوشيده آشكار شود، و آنچه دست نايافتنى مى نمود به دست آيد. توفيق ما از خداست، و بر او توكّل مى كنيم، كه او ما را كفايت كننده و بهترين سرپرست است، و جمع آورى سخنان امام عليه السّلام در ماه رجب سال 400 هجرى انجام پذيرفت درود ما بر سيّد و مولاى ما حضرت محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم خاتم پيامبران، و هدايت كننده انسانها به بهترين راه ها، و بر اهل بيت پاك و ياران او باد كه ستارگان يقين اند.
#نهج_البلاغه
📖 @ghorun 🖋