فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸📙📙🔸📙📙🔸🔸🔸🔸
مرگ بر بی نیازی باطل!
قُتِلَ الْإِنْسانُ ما أَکْفَرَهُ! مِنْ أَیِّ شَیْءٍ خَلَقَهُ؟
مرگ بر انسان که چقدر حقپوش است، خدا او را از چه چیزى آفریده است؟
#قرآن_کریم
سوره_عبس ، آیه ۱۷ و ۱۸
🆔 @ghorun
🖌📝🖌📝🖌📝🖌📝🖌📝🖌📝
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در روز عید قربان و جمعه
دعای چهل و هشتم
اللَّهُمَّ هَذَا يَوْمٌ مُبَارَكٌ مَيْمُونٌ، وَ الْمُسْلِمُونَ فِيهِ مُجْتَمِعُونَ فِى أَقْطَارِ أَرْضِكَ، يَشْهَدُ السَّائِلُ مِنْهُمْ وَ الطَّالِبُ وَ الرَّاغِبُ وَ الرَّاهِبُ وَ أَنْتَ النَّاظِرُ فِى حَوَائِجِهِمْ، فَأَسْأَلُكَ بِجُودِكَ وَ كَرَمِكَ وَ هَوَانِ مَا سَأَلْتُكَ عَلَيْكَ أَنْ تُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ.
خداوندا! این روزى فرخنده است. مسلمانان در اطراف زمین تو گرد آمده ند، خواهنده و جوینده، روى به تو آورده و از عتاب تو بیمناک، همه حاضرند و تو نیازمندى هاى ایشان را مى بینى، تو بخشنده و کریمى و آنچه مى خواهم بر تو آسان است، پس رود بر محمد و خاندان او فرست.
وَ أَسْالُكَ اللَّهُمَّ رَبَّنَا بِأَنَّ لَكَ الْمُلْكَ، وَ لَكَ الْحَمْدَ، لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ، الْحَلِيمُ الْكَرِيمُ الْحَنَّانُ الْمَنَّانُ ذُو الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ، بَدِيعُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ، مَهْمَا قَسَمْتَ بَيْنَ عِبَادِكَ الْمُؤْمِنِينَ: مِنْ خَيْرٍ أَوْ عَافِيَةٍ أَوْ بَرَكَةٍ أَوْ هُدًى أَوْ عَمَلٍ بِطَاعَتِكَ، أَوْ خَيْرٍ تَمُنُّ بِهِ عَلَيْهِمْ تَهْدِيهِمْ بِهِ إِلَيْكَ، أَوْ تَرْفَعُ لَهُمْ عِنْدَكَ دَرَجَةً، أَوْ تُعْطِيهِمْ بِهِ خَيْرا مِنْ خَيْرِ الدُّنْيَا وَ الاْخِرَةِ أَنْ تُوَفِّرَ حَظِّى وَ نَصِيبِى مِنْهُ.
اى خداوند اى پروردگار ما! پادشاهى خاص توست، و سپاس شایسته تو، خدایى غیر تو نیست، تویى بردبار و کریم، مهربان و نعمت بخش ، و صاحب فرّ و بزرگى، پدیدآورنده آسمانها و زمین،از تو مسئلت مى کنم که از هر خیر و تندرستى و برکت و هدایت و توفیق طاعت، و هر نیکى که میان بندگان مؤمن بخش مى کنى و بر آنها بدان منت مى گذارى و آنها را سوى خود راه مى نمایى و رتبه آنان را بلند مى گردانى و خیر دنیا و آخرت که به آنان عطا مى کنى به من نیز عطا کن.
#صحیفه_سجادیه
🆔 @ghorun
🌱🌱➖➖🌱🌱➖➖🌱🌱➖➖
💠ثواب الاعمال
ثواب گفتن (لا اله الا الله حقا حقا)
امام صادق عليه السلام از پدرش ، از پدرانش عليه السلام روايت كرده كه فرمودند:
كسى كه در هر روز پانزده بار بگويد: (لا اله الا الله حقا حقا. لا اله الا الله ايمانا و تصديقا. لا اله الا الله عبوديه و رقا.) خداوند به او روى نموده و از روى نمى گرداند تا زمانى كه وارد بهشت شود.
#ثواب_الاعمال
🆔 @ghorun
.▪️.🍂▪️🍂▪️🍂▪️🍂▪️🍂.▪️.
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۵۴ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
~•~•~•~•~•~•~•~•
آیه۵۴) هُدًى وَذِكْرَىٰ لِأُولِي الْأَلْبَابِ
~🍂~🍂~🍂~🍂~
آیه۵۴) كتابی كه [سراسر] برای خردمندان مایه هدایت و تذكر است.
~•~•~•~•~•~•~•~•
تفسیر آیه۵۴)در آیه بعد مى افزاید: این کتاب آسمانى، هم مایه هدایت بود، هم یاد آورى براى صاحبان عقل (هُدىً وَ ذِکْرى لِأُولِى الْأَلْبابِ).
تفاوت هدایت و ذکر در این است که هدایت در آغاز کار است، اما تذکر به عنوان یادآورى در برابر مسائلى است که انسان قبلاً شنیده و به آن ایمان آورده، اما از صفحه خاطرش محو شده است، و به تعبیر دیگر، کتب آسمانى هم آغازگر هدایت است، هم تداوم بخش آن.
ولى هم در آغاز، و هم در ادامه کار، بهره واقعى را اولو الالباب و صاحبان مغز و اندیشه، مى برند، نه نابخردان لجوج، و نه متعصبان چشم و گوش بسته.
تفسیر نمونه)
▪️ @ghorun ▫️
〰〰✨〰✨〰✨〰〰
🍂 دارای بی دین، ندار دین دار
کَلاَّ إِنَّها تَذْکِرَةٌ، فَمَنْ شاءَ ذَکَرَهُ
نه، مبادا چنین کنى، این قرآن پندى است. پس هر که بخواهد، آن را یاد کند و پند گیرد.
#سوره_عبس ، آیه11، 12
#قرآن_کریم
▪️ @ghorun ▫️
~~🔵~~~~🔵~~~~🔵~~
🌙جمادی_الاول
📌 نماز اول ماه به همراه صدقه اول ماه را فراموش نکنیم.
▪️ @ghorun ▫️
▫️▫️⚪️▫️▫️⚪️▫️▫️⚪️▫️▫️⚪️
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در روز عید قربان و جمعه
دعای چهل و هشتم
أَسْأَلُكَ اللَّهُمَّ بِأَنَّ لَكَ الْمُلْكَ وَ الْحَمْدَ، لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ، أَنْ تُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ وَ حَبِيبِكَ وَ صِفْوَتِكَ وَ خِيَرَتِكَ مِنْ خَلْقِكَ، وَ عَلَى آلِ مُحَمَّدٍ الْأَبْرَارِ الطَّاهِرِينَ الْأَخْيَارِ صَلاةً لا يَقْوَى عَلَى إِحْصَائِهَا إِلا أَنْتَ، وَ أَنْ تُشْرِكَنَا فِى صَالِحِ مَنْ دَعَاكَ فِى هَذَا الْيَوْمِ مِنْ عِبَادِكَ الْمُؤْمِنِينَ، يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ، وَ أَنْ تَغْفِرَ لَنَا وَ لَهُمْ، إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.
خدایا! از تو میخواهم چون پادشاهى تو راست و سپاس شایسته توست. درود بر محمد و آل او فرست که بنده و پیغمبر تو و دوست برگزیده و مختار ز آفریدگان توست و بر خاندان او که نیکان و پاکان و نیکوکارانند، درودى که جشماره آن را کسى نتواند کرد غیر تو، و از تو مى خواهم در هر دعاى شایسته که بندگان مؤمن مى کنند ما را شریک گردانى، اى پروردگار جهانیان، و این که ما و آن ها را بیامرزى ى، که تو بر هر چیز توانایى.
اللَّهُمَّ إِلَيْكَ تَعَمَّدْتُ بِحَاجَتِى، وَ بِكَ أَنْزَلْتُ الْيَوْمَ فَقْرِى وَ فَاقَتِى وَ مَسْكَنَتِى، وَ إِنِّى بِمَغْفِرَتِكَ وَ رَحْمَتِكَ أَوْثَقُ مِنِّى بِعَمَلِى، وَ لَمَغْفِرَتُكَ وَ رَحْمَتُكَ أَوْسَعُ مِنْ ذُنُوبِى، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ تَوَلَّ قَضَاءَ كُلِّ حَاجَةٍ هِىَ لِى بِقُدْرَتِكَ عَلَيْهَا، وَ تَيْسِيرِ ذَلِكَ عَلَيْكَ، وَ بِفَقْرِى إِلَيْكَ، وَ غِنَاكَ عَنِّى، فَإِنِّى لَمْ أُصِبْ خَيْرا قَطُّ إِلا مِنْكَ، وَ لَمْ يَصْرِفْ عَنِّى سُوءا قَطُّ أَحَدٌ غَيْرُكَ، وَ لا أَرْجُو لِأَمْرِ آخِرَتِى وَ دُنْيَاىَ سِوَاكَ.
خدایا! با نیازمندى آهنگ تو کردم. در این روز، درویشى و تهیدستى و بیچارگى خود را پیش تو آوردم. دلگرمى من به آمرزش و بخشایش تو بیشتر است از عمل خودم، چون که آمرزش و رحمت تو بیشتر از گناه من است، پس درود بر محمد و آل او فرست، و خود تو حاجت مرا برآور که بر آن قدرت دارى و بر تو آسان است. من نیازمند تواءم و تو از من بى نیازى، من به هیچ خیرى نرسم مگر از جانب تو و کس شرى را از من باز نگرداند مگر تو، و براى کار دنیا و آخرت از کسى امید ندارم غیر تو.
#صحیفه_سجادیه
▪️ @ghorun ▫️
🌾🌾🌾=============🌾🌾🌾
ثواب الاعمال
ثواب صد بار تكبير، تسبيح ، تحميد وتهليل
امام صادق از پدرانش عليه السلام روايت نموده است كه اميرالمؤ منين عليه السلام فرمودند: فقرا نزد رسول خدا صلى الله عليه و آله آمده و عرض كردند: اى رسول خدا! ثروتمندآن دارايى دارند كه بنده ازاد كنند، ولى ما نداريم ، دارايى دارند كهحج بروند، ولى ما ناريم ، دارايى دارند كه صدقه بدهند، ولى ما نداريم ، دارايى دارند كه با آن جهاد كنند، ولى ما نداريم ، پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند: هر كس صد بار تكبير (الله اكبر) بگويد، از آزاد كردن صد بنده بالاتر است ، و كسى كه صدبار تسبيح (سبحان الله ) بگويد، بالاتر از بردن صد شتر به حج است ، و كسى كه صد بار تحميد كند (الحمدالله بگويد،)، بالاتر از بردن صد اسب با زين ، دهنه و ركاب آن در راه خداست ، و كسى كه صد بار (لا اله الا الله ) بگويد، عمل او برتر ساير مردم است ، مگر كسى كه بيش از بگويد. اميرالمؤ منين عليه السلام فرمودند: اين خبر به گوش ثروتمندآن رسيد. آنان هم همين اعمال را انجام دادند. فقرا دوباره خدمت پيامبر صلى الله عليه و آله آمده و عرض كردندن اى رسول خدا! آنچه فرمودى به گوش ثروتمندآن رسيد، آنان هم آن اعمال را انجام دادند، پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: اينها احسان خداست و به هر كه بخواهد مى دهد و احسان خداوند زياد است .
#ثواب_الاعمال
▪️ @ghorun ▫️
🥀🍂~~~~~~~~~~~~~~🍂🥀
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۵۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
~~~~~~~~~~~~~
آیه۵۵) فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَاسْتَغْفِرْ لِذَنْبِكَ وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ بِالْعَشِيِّ وَالْإِبْكَارِ
🍂~~🍂~~🍂~~🍂
آیه۵۵) پس [چنان كه موسی بر آزار بنی اسرائیل شكیبایی ورزید، تو هم بر آزار دشمنان] شكیبا باش، بیتردید وعده خدا حق است، و از میان رفتن [توطئهها و موانعی كه به وسیله دشمنان در راه پیشرفت دعوتت به اسلام برای تو ایجاد شده]، از خدا بخواه، و پروردگارت را شب و صبح همراه با ستایش تسبیح گوی.
~~~~~~~~~~~~~
تفسیر آیه۵۵)در آخرین آیه مورد بحث، سه دستور مهم به پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) مى دهد که در حقیقت دستوراتى است عمومى و همگانى هر چند مخاطب شخص پیامبر(صلى الله علیه وآله)است.
🔸نخست مى گوید: صبر و شکیبائى پیشه کن، که وعده خدا حق است (فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللّهِ حَقٌّ).
در برابر عناد و لجاجت دشمنان و کارشکنى آنان صبر کن.
در مقابل نادانى جمعى از دوستان، و سستى و سهل انگارى و احیاناً آزار آنان صبر کن!
و در برابر تمایلات نفس و هوسهاى سرکش، و خشم و غضب، نیز شکیبائى نما.
خلاصه کلید پیروزى تو، در تمام زمینه ها صبر و استقامت است.
بدان که وعده خداوند در مورد پیروزى تو و امتت، تخلف ناپذیر است، این ایمان به حقانیت وعده الهى، تو را در مسیرت دلگرم و پر استقامت مى کند، و تحمل ناملایمات را بر تو و مؤمنان، آسان مى سازد.
در قرآن مجید بارها پیغمبر(صلى الله علیه وآله) مأمور به صبر شده، که گاهى به صورت مطلق است، همانند آیه مورد بحث، و بعضى آیات دیگر، و گاه در بعضى موارد، مخصوص ذکر شده است مانند آیه ۳۹ سوره ق : فَاصْبِرْ عَلى ما یَقُولُونَ: در برابر آنچه آنها مى گویند، و نسبتهاى ناروائى که به تو مى دهند صبر کن در جاى دیگر مى گوید: با آن دسته از یارانت که (ظاهراً فقیرند) اما هر صبح و شام پروردگار خویش را مى خوانند و عبادت مى کنند، صبر و شکیبائى کن، و از آنها جدا مشو .
تمام پیروزیهائى که نصیب پیامبر(صلى الله علیه وآله) و مسلمانان نخستین شد، در سایه همین صبر و استقامت بود، و امروز نیز بدون آن، غلبه بر دشمنان فراوان و مشکلات زیاد، ممکن نیست.
🔸در دستور دوم مى فرماید: و براى گناهت استغفار کن (وَ اسْتَغْفِرْ لِذَنْبِکَ).
مسلم است پیامبر(صلى الله علیه وآله) به خاطر مقام عصمت، مرتکب گناهى نمى شد، ولى چنان که گفته ایم، این گونه تعبیرات در قرآن مجید در مورد پیغمبر اسلام(صلى الله علیه وآله) و سایر انبیاء(علیهم السلام) اشاره به گناهان نسبى است، چرا که گاه اعمالى که در مورد افراد عادى عبادت و حسنات است، در مورد انبیاى بزرگ گناه محسوب مى شود، چرا که: حَسَناتُ الاَبْرارِ سَیِّئاتُ الْمُقَرِّبِینَ .
یک لحظه غفلت، و حتى یک ترک اولى، در مورد آنها سزاوار نیست، و به خاطر مقام والا و سطح عالى معرفتشان، باید از همه این امور برکنار باشند، و هرگاه از آنها سر زند، از آن استغفار مى کنند.
اما این که بعضى گفته اند: منظور، گناهان امت است، یا گناهانى که دیگران در مورد پیامبر(صلى الله علیه وآله) انجام دادند، و یا استغفار در اینجا تعبدى است، بعید به نظر مى رسد.
🔸در آخرین دستور، مى فرماید: تسبیح و حمد پروردگارت را هر عصر و صبح بجا آور (وَ سَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ بِالْعَشِىِّ وَ الْإِبْکارِ).
ممکن است عَشِىّ و إِبْکارِ اشاره، به دو وقت معین، عصرگاهان و صبحگاهان باشد که انسان آمادگى براى حمد و تسبیح الهى دارد، چرا که هنوز مشغول کار روزانه نشده، و یا آن را به پایان رسانیده است.
و ممکن است به معنى دوام حمد و تسبیح در تمام مدت شبانه روز باشد، و این تعبیر معمول است که فى المثل مى گوئیم: صبح و شام از او مراقبت کنید ، یعنى همیشه.
بعضى، این حمد و تسبیح را اشاره، به نمازهاى صبح و عصر یا تمام نمازهاى پنجگانه دانسته اند، در حالى که ظاهر تعبیر آیه، مفهومى وسیع تر از آن دارد و نمازها، مى تواند فقط مصداقى از آن باشد.
به هر حال، این سه دستور جامع، در زمینه خودسازى و آمادگى براى پیروزى ها در سایه لطف الهى است، و این زاد و توشه اى است در مسیر وصول به اهداف بزرگ.
قبل از هر چیز تحمل و شکیبائى، در برابر شدائد و موانع، سپس پاک ساختن صفحه دل، از زنگار گناه و از هر گونه آلودگى، و بعد آراستن آن، با یاد پروردگار، آراستنى که تسبیح و حمد به معنى منزه دانستن خداوند، از هر گونه عیب و نقص و ستایش او بر هر حسن و کمال را شامل مى گردد.
حمد و تسبیحى که در مورد خالق است ولى پرتوش در دل مخلوق نیز مى افتد، و او را از عیوب پاک کرده، به صفات کمالیه آراسته مى سازد.
📓 @ghorun 🖋