🌺🌺≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈🌿🌿
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیه ۹ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
~~~~~~~~~~~~~
آیه۹) دُحُورًا وَلَهُمْ عَذَابٌ وَاصِبٌ
🌿🌿~~~~~~🌿🌿
آیه۹) تا با خفت وخواری رانده شوند، وبرای آنان عذابی همیشگی است،
~~~~~~~~~~~~~
تفسیر آیه۹)آرى، آنها به شدت به عقب رانده مى شوند، و از صحنه آسمان طرد مى گردند، و براى آنها عذاب دائم است (دُحُوراً وَ لَهُمْ عَذابٌ واصِبٌ).
لایَسَّمَّعُون (که به معنى لایَتَسَمَّعُون است) مفهومش این است که آنها مى خواهند اخبار ملأ اعلى را بشنوند، اما به آنها اجازه داده نمى شود.
ملأ اعلى به معنى فرشتگان عالم بالا است; زیرا ملأ در اصل به جماعت و گروهى گفته مى شود که: بر نظر واحدى اتفاق دارند، و چشم دیگران را با این هماهنگى و وحدت پر مى کنند، و اشراف و اعیان و اطرافیان مراکز قدرت را نیز ملأ مى گویند; زیرا که وضع ظاهرى آنها چشم پرکن است، ولى هنگامى که توصیف به اعلى مى شود، اشاره به ملائکه کرام و فرشتگان والامقام حق است.
یُقْذَفُون از ماده قذف به معنى پرتاب کردن و تیر انداختن به مکان دور است، و منظور در اینجا طرد شیاطین به وسیله شهاب مى باشد که و این نشان مى دهد که خداوند حتى به آنها اجازه نمى دهد به قلمرو ملأ اعلى نزدیک شوند.
دُحُوراً از ماده دحر (بر وزن دهر)، به معنى راندن و دور ساختن است، و واصب در اصل، به معنى بیمارى هاى مزمن است، ولى، به طور کلى به معنى دائم و مستمر و گاه به معنى خالص نیز آمده است.
و در اینجا اشاره به این است که نه تنها شیاطین از نزدیک شدن به عرصه آسمان، منع و طرد مى شوند، بلکه سرانجام گرفتار عذاب دائم نیز مى گردند.
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🌱
🌼🌿➖🌼🌿➖🌼🌿➖
✨ایمنی دروغین
إِنَّ عَذابَ رَبِّکَ لَواقِعٌ؛ ما لَهُ مِنْ دافِعٍ... فَوَیْلٌ یَوْمَئِذٍ لِلْمُکَذِّبینَ!
عذاب پروردگارت واقع شدنی است؛ آن را هیچ بازدارندهای نیست... پس وای بر تکذیبکنندگان در آن روز!
#قرآن_کریم
#سوره_طور ، آیه ۷ تا ۱۲
📖 @ghorun 🖋
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 #سخنرانی استاد رائفی پور
💎 امام زمان ناظر بر اعمال ماست.
#امام_زمان عج
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
📘 @ghorun 🖌
🌷🌷🍀🍀🍀🍀🌷🌷
🌷آخرین نوشته ی یک #شهید از گردان حنظله
«امروز روز پنجم است که در محاصره هستيم. آب را جـــيره بندي کرده ايم. نان را جيره بنــــــدي کرده ايم. عطــش همه را هلاک کرده است، هـــمه را جز شهدا، که حالا کنارهم در انتــــــهاي کانال خوابيده اند. ديگر شــــهدا تشنه نيستند. فداي لب تشنه ات پسر فاطمه(س)»
#شهدا را یاد کنیم با ذکر یک #صلوات
🍃«اللهم ارزقنا توفيق الشهاده في سبيلك»
🌷 @ghorun ☘
🌹🌹➿➿🌹🌹➿➿🌹🌹➿➿
رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلم می فرماید: خداوند بلند مرتبه برای برادرم علی بن ابی طالب علیه السلام فضایلی قرار داده که از شدت بسیاری، به شماره در نمی آید. هر که فضیلتی از فضایل او را بخواند و به آن اقرار داشته باشد، خداوند از گناهان گذشته و آیندة او در می گذرد و هر که یکی از فضایلش را بنویسد، تا آنگاه که اثری از آن نوشته باقی باشد، فرشتگان پیوسته برایش استغفار میکنند و هر که فضیلتی از فضایل او را بشنود، خداوند آن دسته از گناهانش را که از راه گوش کسب کرده، می بخشاید و هر که به نوشت های از فضایل او نظر افکند، خداوند گناهان چشم او را می آمرزد. سپس فرمود: نگاه کردن به علی بن ابی طالب علیه السلام عبادت است و خداوند ایمان هیچ بند های را نمی پذیرد جز به ولایت او و برائت از دشمنان او.
📚 بحارالأنوار
🌹(الحمدالله الذي جعلنا من المتمسكين بولاية علي بن ابيطالب {ع})
#امام_علی ع
#حدیث
🌹 @ghorun 🌿
✨▫️▫️▫️▫️✨✨▫️▫️▫️▫️✨
📚حلیة المتقین
🔸پوشیدن پنبه و کتان و پشم"
امیر المؤمنین عليهالسلام منقول است: بپوشید جامه پنبه را، که آن پوشش رسول خدا و پوشش ما اهل بیت عليهمالسلام است.
حضرت رسول صلىاللهعليهوآلهوسلم منقول است فرمود: پنج چیز است که تا مردن ترک نمی کنم: بر روی زمین با غلامان چیز خوردن، و بر الاغ جل دار سوار شدن، بز را به دست خود دوشیدن، و سلام بر اطفال کردن، جامه پشمینه پوشیدن.
#حلیة_المتقین
#حدیث
📙 @ghorun 🔸
🍃📘🍃🍃📘🍃🍃📘🍃🍃📘🍃
✨ثواب الاعمال
ثواب اهل قرآن
امام صادق عليه السلام از پدرش عليه السلام نقل مى نمايد كه رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودند: اهل قرآن بالاترين درجات را پس از پيامبران و رسولان دارند. بنابراين ، اهل قرآن را ضعيف و حقوق آنها را كم نشماريد. زيرا آنان نزد خداوند مقام ارجمندى دارند.
#ثواب_الاعمال
#حدیث
#قرآن_کریم
📕 @ghorun ♦️
🔸▫️🔸▫️🔸▫️🔸▫️🔸▫️🔸▫️
🌺🔸🌺🔸🌺🔸🌺🔸🌺🔸🌺🔸
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیه ۱۰ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
•🔸•🔸•🔸•🔸•🔸•
آیه۱۰) إِلَّا مَنْ خَطِفَ الْخَطْفَةَ فَأَتْبَعَهُ شِهَابٌ ثَاقِبٌ
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
آیه۱۰) مگر آنكه شیطانی خبری را [دزدانه و] با سرعت برباید [و فرار كند] كه در این صورت گلولهای آتشین و شكافنده او را دنبال میكند.
•🔸•🔸•🔸•🔸•🔸•
تفسیر آیه۱۰)در آخرین آیه مورد بحث، به گروهى از شیاطین سرکش و جسور، اشاره مى کند، که قصد صعود به عرصه بلند آسمان مى کنند، مى فرماید: مگر آنها که در لحظات کوتاهى به عرصه آسمان براى استراق سمع، نزدیک شوند که شهاب ثاقب آنها را تعقیب مى کند و مى سوزاند ! (إِلاّ مَنْ خَطِفَ الْخَطْفَةَ فَأَتْبَعَهُ شِهابٌ ثاقِبٌ).
خَطْفَة ، یعنى چیزى را به سرعت ربودن.
شهاب در اصل به معنى شعله اى است که از آتش افروخته زبانه مى کشد ، و به شعله هاى آتشینى که در آسمان به صورت خط ممتد، دیده مى شود نیز مى گویند.
مى دانیم: اینها ستاره نیستند، بلکه شبیه ستارگانند، قطعات سنگ هاى کوچکى هستند که در فضا پراکنده اند، و هنگامى که در حوزه جاذبه زمین قرار گیرند به سوى زمین جذب مى شوند، و بر اثر سرعت و شدت برخورد آنها با هواى اطراف زمین، مشتعل و برافروخته مى شوند.
ثاقِب به معنى نافذ و سوراخ کننده است، گوئى بر اثر نور شدید، صفحه چشم را سوراخ کرده، و به درون چشم انسان نفوذ مى کند، و در اینجا اشاره به این است که به هر موجودى اصابت کند آن را سوراخ کرده و آتش مى زند.
به این ترتیب، دو گونه مانع در برابر نفوذ شیاطین به صحنه آسمان ها وجود دارد:
مانع اول، قذف و طرد از هر جانب است که ظاهراً آن نیز به وسیله شهب صورت مى گیرد.
مانع دوم، عبارت از نوع خاصى از شهاب است که شهاب ثاقب نام دارد، و در انتظار آنها است که گاه و بى گاه، خود را به ملأ اعلى براى استراق سمع نزدیک مى کنند، و مورد اصابت آن قرار مى گیرند.
نظیر همین معنى در آیات ۱۷ و ۱۸ سوره حجر آمده است آنجا که مى گوید: وَ حَفِظْناها مِنْ کُلِّ شَیْطان رَجِیم * إِلاّ مَنِ اسْتَرَقَ السَّمْعَ فَأَتْبَعَهُ شِهابٌ مُبِینٌ: ما بروج آسمانى را از هر شیطان مطرودى حفظ مى کنیم * مگر آنها که استراق سمع کنند که شهاب مبین آنان را تعقیب مى کند (مى راند و مى سوزاند) نظیر همین تعبیر در سوره ملک آیه ۵ نیز آمده است: وَ لَقَدْ زَیَّنَّا السَّماءَ الدُّنْیا بِمَصابِیحَ وَ جَعَلْناها رُجُوماً لِلشَّیاطِینِ: ما آسمان پائین را به وسیله چراغ هائى تزیین کردیم و (قسمتى از) آنها را براى طرد شیاطین قرار دادیم .
تفسیر نمونه)
🌺 @ghorun 🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫💫💫▫️💫💫💫▫️💫💫💫
🌾رهبری به نام طاغوت
کَذلِکَ ما أَتَى الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ مِنْ رَسُولٍ إِلاَّ قالُوا ساحِرٌ أَوْ مَجْنُونٌ
أَ تَواصَوْا بِهِ بَلْ هُمْ قَوْمٌ طاغُونَ
بدین سان هیچ فرستادهاى از جانب خدا به سوى کسانى که پیش از اینان بودند نیامد مگر این که گفتند: او جادوگر یا دیوانه است. آیا یکدیگر را به گفتن این سخن سفارش مىکردند؟ نه! بلکه همهشان سرکش بودند.
#سوره_ذاریات ، 52 و 53
#قرآن_کریم
🌺 @ghorun 🍃
➿🍂🍂🍂🍂➿➿➿➿➿➿➿
📚حلیة المتقین
✨رنگهای مستحب و مکروه
حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) منقول است: بپوشید جامه سفید، که آن نیکوتر و پاکیزه ترین رنگ ها است، و مرده های خود را در آن کفن کنید.
از امام جعفر صادق(علیهالسلام) منقول است: جبرئیل در روز آخر ماه مبارک رمضان بر حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) نازل شد، بعد از نماز عصر، چون به آسمان رفت حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) فاطمه علیها السلام را طلب فرمود: شوهر خود علی(علیهالسلام) را بطلب. پس چون حاضر شدند امیرالمؤمنین(علیهالسلام) را در جانب راست نشانید و دستش را گرفت و بر دامن خود گذاشت و حضرت فاطمه را در جانب چپ نشانید و دستش را گرفت و بر دامن خود گذاشت، پس فرمود: می خواهید شما را خبر دهم به آنچه جبرئیل مرا به آن خبر داد؟ گفتند: بلی یا رسول اللَّه. فرمود: جبرئیل گفت که در قیامت من در جانب راست عرش خواهم بود و خدای تعالی دو جامه به من پوشاند، یکی سبز و دیگری سرخ به رنگ گل، تو یا علی!در جانب راست عرش باشی و دو جامه چنین در تو پوشانند. پس راوی عرض کرد که مردم رنگ سرخ چنین را مکروه می دانند. حضرت فرمود: چون خدا حضرت عیسی را به آسمان برد، دو جامه چنین بر او پوشانید..
از حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) منقول است: مکروه است سیاه مگر در سه چیز: در موزه و عمامه و عبا.
#حلیة_المتقین
#حدیث
🌺 @ghorun 🍃
♦️🌸🌸🌸♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
📚ثواب الاعمال
✨ثواب قرآن خواندن جوان مؤ من
امام صادق عليه السلام فرمودند: جوان مؤ منى كه #قرآن بخواند، قرآن با گوشت و خونش مخلوط مى شود و عامل همنشينى او با فرشتگان بزرگوار وحى كه هرگز مرتكب گناهى نشدهاند، خواهد شد. و در روز قيامت نيز قرن مانعى براى او در مقابل آتش خواهد بود. قرآن د آن روز (خطاب به خداوند) مى گويد: هر عمل كننده اى به پاداش عمل خود رسيد. جز عمل كنندگان به من . پس بهترين عطاياى خود را به او عنايت فرما. خداوند عزوجل نيز دو لباس بهشتى به او مى پوشاند و بر سرش تاج كرامت مى گذارد. آنگاه خطاب به قرآن مى فرمايد: آيا راضى شدى ؟ و قرآن مى گويد: من بهتر از اين را براى او مى خواستم . آنگاه خداوند در امان بودن را به دست راست و جاودانگى در بهشت را به دست چپش مى دهد. سپس وارد بهشت مى شود. و در بهشت به او مى گويند: يك آيه بخوان و يك درجه بالا برو. آنگاه به قرآن خطاب مى شود: به ارزويت رسيدى و راضى شدى ؟ و قرآن مى گويد: خداوندا! بله . امام عليه السلام فرمودند: كسى كه خيلى قرآن بخواند و آن را حفظ نمايد، خداوند دوباره اين ثواب را به او مى دهد.
#ثواب_الاعمال
#حدیث
#قرآن_کریم
🌺 @ghorun 🍃
🌺🌺🍀🌺🌺🍀🌺🌺🍀🌺🌺🍀
🌸🌸🍀🌸🌸🍀🌸🌸🍀🌸🌸🍀
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیه ۱۱ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🍀≈≈🍀≈≈🍀≈≈🍀≈≈
🌺آیه۱۱) فَاسْتَفْتِهِمْ أَهُمْ أَشَدُّ خَلْقًا أَمْ مَنْ خَلَقْنَآ إِنَّا خَلَقْنَاهُمْ مِنْ طِينٍ لَازِبٍ
🌺≈≈🍀≈≈🌺≈≈🍀≈≈
🌿آیه۱۱) از منكران معاد بپرس: آیا آفرینش آنان سختتر است یا آنچه [مانند فرشتگان، آسمانها، زمین، كوهها و...] آفریدهایم؟ [به یقین آفرینش آنان كاری ناچیز است چون] ما آنان را از گِلی چسبنده آفریدهایم،
🍀≈≈🍀≈≈🍀≈≈🍀≈≈
🌺تفسیر آیه۱۱)آنها که هرگز حق را پذیرا نمى شوند
این آیات، همچنان مسأله رستاخیز و مخالفت منکران لجوج را تعقیب مى کند، و به دنبال بحث گذشته از قدرت خداوند و خالق آسمان و زمین بر همه چیز، مى فرماید: از آنها بپرس: آیا آفرینش و معاد آنها سخت تر است یا آفرینش فرشتگان و آسمان ها و زمین ؟! (فَاسْتَفْتِهِمْ أَ هُمْ أَشَدُّ خَلْقاً أَمْ مَنْ خَلَقْنا).
آرى ما آنها را از موضوع ساده اى، از گلِ چسبنده آفریده ایم ! (إِنّا خَلَقْناهُمْ مِنْ طِین لازِب).
گویا مشرکان که منکر معاد بودند، بعد از شنیدن آیات گذشته در مورد آفرینش آسمان و زمین و فرشتگان اظهار داشتند، آفرینش ما از آن مهم تر است.
قرآن در پاسخ آنها مى گوید: آفرینش انسان ها در مقابل آفرینش زمین و آسمان پهناور و فرشتگانى که در این عوالم هستند، چیز مهمى نیست; چرا که مبدأ آفرینش انسان، یک مشت خاک چسبنده بیش نبوده است.
اِسْتَفْتِهِم از ماده اِسْتِفْتاء در اصل به معنى مطالبه اخبار جدید است، و این که به نوجوان، فَتى گفته مى شود، نیز به خاطر تازگى جسم و روح او است.
این تعبیر، اشاره به این است که، اگر به راستى آنها آفرینش خود را مهمتر و محکم تر از آفرینش آسمان و فرشتگان مى دانند، مطلب جدید و بى سابقه اى مى گویند.
واژه لازِب به گفته بعضى، در اصل لازم بوده که میم آن تبدیل به ب شده است و اکنون به همین صورت استعمال مى شود، و در هر حال، به معنى گِل هائى است که ملازم یکدیگر یعنى چسبنده اند; زیرا مبدأ آفرینش انسان، نخست خاک بود، سپس با آب آمیخته شد، کم کم به صورت لجن بدبوئى درآمد، و بعد به صورت گل چسبنده اى شد (و با این بیان جمع میان تعبیرات گوناگون در آیات قرآن مجید مى شود).
تفسیر نمونه)
🍀✨🍀✨🍀✨
🌺 @ghorun 🍀