🌸▫️🌸▫️🌸▫️🌱▫️🌱▫️🌱▫️
📚حلیة المتقین
🔸آداب حمام کردن
حضرت صادق(علیهالسلام) منقول است: داخل حمام مشو، بعد از آن که اندک چیزی در معده تو باشد که حرارت معده را از تو فرو نشاند و این بیشتر باعث قوت بدن است. و داخل حمام مشو در وقتی که معده پر باشد از طعام.
در حدیث دیگر منقول است: هرگاه آن حضرت اراده حمام رفتن می کردند اندک چیزی تناول می فرمودند، راوی گفت: مردم می گویند که ناشتا به حمام رفتن بهتر است. فرمود: نه بلکه اندک چیزی می باید خورد که صفرا را فرو نشاند و حرارت اندرون را ساکن گرداند.
در روایت دیگر فرمود: حمام رفتن ناشتا بلغم را پاک می کند و بعد از چیزی خوردن، صفرا و سودا را پاک می کند. و فرمود: اگر خواهی گوشت بدنت زیاد شود بعد از چیزی خوردن به حمام برو و اگر خواهی کم شود ناشتا برو.
امام صادق ع فرمود: آب سرد و خربزه در حمام مخور، که معده را فاسد می کند و آب سرد بر خود مریز، که بدن را ضعیف می کند و چون از حمام بیرون آیی، آب سرد بر پا بریز که درد را از بدنت می کشد.
امام محمّد باقر و امام جعفر صادق(علیهماالسلام) هرگاه از حمام بیرون می آمدند در زمستان و تابستان، عمامه بر سر می پیچیدند و می فرمودند: امان است از درد سر.
#حلیة_المتقین
#حدیث
🌿✨🌿✨🌿✨
💐 @ghorun 🌿
🌻🌻💧🌻🌻💧🌻🌻💧🌻🌻💧
📚ثواب الاعمال
♦️ثواب قرائت سوره لقمان
امام باقر عليه السلام فرمودند: كسى كه سوره لقمان را در شب بخواند، خداوند در آن شب فرشتگانى را بر او مى گمارد كه تا صبح او را از شيطان و لشكريان او حفظ نمايند و اگر روز آن را تلاوت كند، تا شب او را از شيطان و لشكريانش حفظ مى نمايند.
#سوره_لقمان
#قرآن_کریم
#حدیث
#ثواب_الاعمال
🌿✨🌿✨🌿✨
💐 @ghorun 🌿
🌴🌴🍀🌴🌴🍀🌴🌴🍀🌴🌴🍀
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیه ۴۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
...~...~...~...~...~...~...
آیه۴۵) يُطَافُ عَلَيْهِمْ بِكَأْسٍ مِنْ مَعِينٍ
••🍀•••🍀•••🍀•••🍀•••
آیه۴۵) جامی از نوشیدنی زلال و پاك گرداگردشان میگردانند،
...~...~...~...~...~...~...
تفسیر آیه۴۵)در پنجمین مرحله از بیان مواهب بهشتیان، سخن از نوشابه و شراب طهور آنها است، مى فرماید: قدح هاى لبریز از شراب طهور گرداگرد آنها در حرکت است و هر لحظه اراده کنند، از پیمانه آن سیراب مى شوند و در عالمى از نشاط و معنویت فرو مى روند (یُطافُ عَلَیْهِمْ بِکَأْس مِنْ مَعِین).
این ظرف ها در گوشه اى قرار نگرفته که آنها تقاضاى جامى از آن کنند، بلکه، به مقتضاى تعبیر یُطافُ عَلَیْهِمْ گرد آنها مى گردانند!
کَأْس (بر وزن رأس) نزد اهل لغت، به ظرفى گفته مى شود که پر و لبریز باشد، و اگر خالى باشد، معمولاً به آن قدح مى گویند. راغب در مفردات مى گوید: اَلْکَأْسُ الاِناءُ بِما فِیْهِ مِنَ الشَّرابِ: کأس به معنى ظرفى است که پر از نوشیدنى باشد .
مَعِیْن از ماده معن (بر وزن صحن) به معنى جارى است، اشاره به این که: در آنجا چشمه هائى از شراب طهور در جریان است که هر لحظه پیمانه ها را از آن پر مى کنند و گرداگرد بهشتیان مى گردانند، چنان نیست که این شراب طهور پایان گیرد، و یا براى تهیه آن نیاز به زحمت و درد و رنجى باشد، یا کهنه و خراب و فاسد شود.
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🍃
💐💐▫️▫️💐💐▫️▫️💐💐
امام علی علیه السلام:
صَومُ شَعبانَ یَذهَبُ بِوَسواسِ الصَّدرِ وَ بَلابِلِ القَلبِ.
روزه ماه شعبان، وسواس دل و پریشانی های جان را از بین می برد.
الخصال، ص ۶۱۲
#حدیث
#ماه_شعبان
✏️ @ghorun 📝
☀️▫️☀️▫️☀️▫️☀️▫️
🌱پیروزی قطعی اسلام
لِّیَغْفِرَ لَکَ اللَّهُ مَا تَقَدَّمَ مِن ذَنبِکَ وَمَا تَأَخَّرَ وَیُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَیْکَ وَیَهْدِیَکَ صِرَاطًا مُّسْتَقِیمًا، وَیَنصُرَکَ اللَّهُ نَصْرًا عَزِیزًا
ما تو را پیروزى بخشیدیم [چه] پیروزى درخشانى! تا خداوند از گناه گذشته و آینده تو درگذرد و نعمت خود را بر تو تمام گرداند و تو را به راهى راست هدایت کند. و تو را به نصرتى ارجمند یارى نماید.
ما منتظر آن فتح قطعی هستیم که با ظهور امام عصر محقق میشود. هر چه نعمت امروز ماست، از صدقه سر آن «فتح مبین» است.
#قرآن_کریم
#سوره_فتح ، آیه 1 تا 3
📙 @ghorun 🔸
🔶🔘🔶🔶🔘🔶🔶🔘🔶🔶🔘🔶
📚حلیة المتقین
🌱وضو ساختن پیش از خواب
حضرت صادق(علیهالسلام) منقول است: هرکه وضو بسازد و به رختخواب برود، برای او حکم مسجد داشته باشد، و اگر در میان رختخواب یادش آید که وضو ندارد،
از لحاف تیمم کند، اگر با وضو یا تیمم بخوابد تا به یاد خداست، چنان است که نماز می کند.
حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) شنیدم که فرمود: هرکه با وضو بخوابد، چنان است که تمام شب را به عبادت احیا کرده باشد، و اما ختم قرآن در هر سه روز، سه مرتبه «قل هو الله أحد» را می خوانم و از حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) شنیدم که به امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمود: یا علی! مَثَل تو در میان امت، مثل «قل هو الله أحد» است، هرکه سوره «قل هو الله أحد» را یک بار بخواند، چنان است که ثلث قرآن را خوانده است و هرکه دو بار بخواند، چنان است که دو ثلث قرآن را خوانده است و هرکه سه بار بخواند، چنان است که قرآن را ختم کرده است، پس هرکه تو را به زبان دوست دارد ثلث ایمان در او کامل شده است و هرکه تو را به زبان و دل دوست دارد و به دست خود تو را یاری کند تمام ایمان در او کامل شده است، یا علی! به حق خداوندی که مرا به راستی فرستاده است سوگند که اگر تو را اهل زمین دوست می داشتند چنانچه اهل آسمان تو را دوست می دارند، خدا هیچ کس را به آتش جهنّم عذاب نمی کرد. پس عمر ساکت شد، که گویا سنگی به دهانش گذاشتند.
#حلیة_المتقین
#حدیث
📕 @ghorun 🖍
♦️🌹♦️▫️▫️▫️▫️▫️▫️♦️🌹♦️
ثواب الاعمال
ثواب قرائت سوره سجده
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه در هر جمعه سوره سجده را بخواند، خداوند نامه عملش را به دست راستش داده و كارهايش را مورد محاسبه قرار نمى دهد، و از همنشينان حضرت محمد و اهل بيت او عليهم السلام مى باشد.
#سوره_سجده
#ثواب_الاعمال
#قرآن_کریم
#حدیث
📗 @ghorun 🌿
🌹🌹🌿🌿=================
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره صافات آیه ۴۶ و ۴۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=
آیه۴۶ و ۴۷ )بَيْضَآءَ لَذَّةٍ لِلشَّارِبِينَ
لَا فِيهَا غَوْلٌ وَلَا هُمْ عَنْهَا يُنْزَفُونَ
🌿▫️🌿▫️🌿▫️🌿▫️
آیه۴۶ و ۴۷ ) [نوشیدنی] سپید [و درخشنده] و لذتبخش برای نوشندگان،
نه در آن مایه فساد [جسم و عقل] است، و نه از آن مست و بیهوش میشوند،
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=
تفسیر آیه۴۶ و ۴۷)سپس به توصیفى از ظروف آن شراب طهور پرداخته مى گوید: سفید، درخشنده و لذت بخش براى نوشندگان (بَیْضاءَ لَذَّة لِلشّارِبِینَ).
بعضى از مفسران، بیضاء را صفت ظروف این شراب گرفته اند، و بعضى توصیفى براى خود شراب طهور ، یعنى این شراب همچون شراب هاى دنیا نیست، شرابى است پاک، خالى از رنگ هاى شیطانى، سفید و شفاف.
* * *
از آنجا که نام شراب و پیمانه و مانند اینها، ممکن است مفاهیم دیگرى در اذهان تداعى کند، بلافاصله در آیه بعد، با ذکر جمله کوتاه و گویائى همه این مفاهیم را از ذهن شنوندگان مى شوید و مى گوید: آن خمر، شراب طهور، نه مایه فساد عقل است، و نه موجب مستى مى شود (لا فِیها غَوْلٌ وَ لا هُمْ عَنْها یُنْزَفُونَ).
و جز هوشیارى، نشاط و لذت روحانى چیزى در آن نیست.
غَوْل (بر وزن قول) در اصل، به معنى فسادى است که به طور پنهانى در چیزى نفوذ مى کند، و این که به قتل هاى مخفى و ترور در ادبیات عرب غیلة گفته مى شود، از همین نظر است.
یُنْزَفُونَ در اصل از ماده نزف (بر وزن حذف)، به معنى از بین بردن چیزى به صورت تدریجى است. این واژه هنگامى که در مورد آب چاه به کار رود، مفهومش این است که آب را تدریجاً از چاه بکشند تا پایان یابد.
در مورد خونریزى تدریجى که منتهى به ریختن تمام خون بدن شود، نیز تعبیر نَزْفُ الدَّمِ به کار مى رود.
در هر حال، منظور از آن، در آیه مورد بحث از بین رفتن تدریجى عقل و رسیدن به حد سکران است که در مورد شراب طهور بهشت، مطلقاً وجود ندارد، نه از عقل مى کاهد، و نه فساد تولید مى کند.
این دو تعبیر، به طور ضمنى بیان بسیار ظریف و دقیقى است در مورد شراب هاى دنیا و مواد الکلى که به صورت تدریجى و مخفیانه در وجود انسان نفوذ مى کند، و فساد و تباهى مى آفریند، نه تنها عقل و سلسله اعصاب را به ویرانى مى کشد، که در تمام دستگاه هاى بدن انسان، از قلب گرفته تا عروق، و از معده تا کلیه ها و کبد، تأثیر مخرب غیر قابل انکارى دارد، گوئى انسان را ترور مى کند و نابود مى سازد.
و نیز عقل و هوش انسان را همانند آب چاه، تدریجاً مى کشد تا آن را خشک و خالى مى کند!
ولى شراب طهور الهى در قیامت، از همه این صفات خالى است.
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🌱