🔷🔵⚪️🔷🔵⚪️🔷🔵⚪️🔷🔵⚪️🔷🔵⚪️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره فاطر آیات ۴۲ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۴۲وَ أَقْسَمُوا بِاللّهِ جَهْدَ أَیْمانِهِمْ لَئِنْ جاءَهُمْ نَذِیرٌ لَیَکُونُنَّ أَهْدى مِنْ إِحْدَى الأُمَمِ فَلَمّا جاءَهُمْ نَذِیرٌ ما زادَهُمْ إِلاّ نُفُوراً
▫️🔵▫️🔵▫️🔵▫️🔵▫️🔵
۴۲ ـ آنان با نهایت تأکید به خدا سوگند خوردند که اگر پیامبرى انذارکننده به سراغشان آید، هدایت یافته ترین امتها خواهند بود; اما چون پیامبرى براى آنان آمد، جز فرار و فاصله گرفتن (از حق) چیزى بر آنها نیفزود!
▫️🔵▫️🔵▫️🔵▫️🔵▫️🔵
استکبار و حیله گرى سر چشمه بدبختى هاى آنها بود
در آیات پیشین، سخن از مشرکان و سر نوشت آنها در دنیا و آخرت، در میان بود، آیات مورد بحث نیز، همین مطلب را ادامه مى دهد.
نخستین آیه مى فرماید: آنها با نهایت تأکید سوگند یاد کردند، اگر انذار کننده اى به سراغشان بیاید، به طور مسلم از همه امتها هدایت یافته تر خواهند بود (وَ أَقْسَمُوا بِاللّهِ جَهْدَ أَیْمانِهِمْ لَئِنْ جاءَهُمْ نَذِیرٌ لَیَکُونُنَّ أَهْدى مِنْ إِحْدَى الأُمَمِ).
أَیْمان جمع یمین به معنى سوگند است، و در اصل یمین به معنى دست راست مى باشد، اما از آنجا که به هنگام سوگند و بستن عهد و پیمان دست راست را به هم مى دهند، و قسم یاد مى کنند، این کلمه تدریجاً در معنى سوگند به کار رفته است.
جَهد از ماده جهاد به معنى تلاش و کوشش است، بنابراین تعبیر جَهْدَ أَیْمانِهِم اشاره به سوگند مؤکد است.
آرى، آنها هنگامى که تماشاگر صفحات تاریخ گذشته بودند که از بىوفائى ها و ناسپاسى ها و کارشکنى ها و جنایات امتهاى پیشین، مخصوصاً یهود نسبت به پیامبرانشان سخن مى گفت، بسیار تعجب مى کردند و همه گونه ادعا درباره خود داشتند و لافها مى زدند.
اما هنگامى که: محک تجربه آمد به میان و کوره امتحان سخت داغ و خواسته آنها عملى شد، نشان دادند که آنها نیز از همان قماشند، به طورى که قرآن در دنباله همین آیه، فرموده: هنگامى که انذارکننده الهى آمد جز فرار و فاصله گرفتن از حق، چیزى بر آنها نیفزود ! (فَلَمّا جاءَهُمْ نَذِیرٌ ما زادَهُمْ إِلاّ نُفُوراً).
این تعبیر، نشان مى دهد: آنها قبلاً نیز، بر خلاف ادعاهایشان، طرفدار حق نبودند، قسمتى از آئین ابراهیم (علیه السلام) را که در میان آنها وجود داشت، محترم نمى شمردند، و هر روز، به بهانه اى آن را زیر پا مى گذاشتند، براى مستقلات عقلیه و فرمان خرد نیز، ارج و بهائى قائل نبودند، و با قیام پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) و جریحه دار شدن تعصب جاهلانه آنها، و به خطر افتادن منافع نامشروعشان، فاصله آنها از حق بیشتر شد، آرى همیشه از حق، فاصله داشتند و اکنون بیش از هر زمان.
🆔@ghorun
💠امام علی (ع):
9- اِنَّ القرآنَ ظاهِرُهُ اَنيقٌ و َباطِنُهُ عَميقٌ لا تَفنى عَجائِبُهُ و َلا تَنقَضى غَرائِبُهُ و َلا تُكشَفُ الظُّلُماتُ اِلاّ بِهِ؛
براستى كه قرآن ظاهرش زيباست و باطنش عميق، عجايبش پايان ندارد، اسرار نهفته آن پايان نمى پذيرد و تاريكى هاى جهل جز بوسيله آن رفع نخواهد شد.
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 ویژه نامه ولادت حضرت عبدالعظیم (ع)سیدالکریم خیلی جواب ما رو داده.
سالروز ولادت حضرت عبد العظیم حسنی ع مبارک
🆔@ghorun
✨آیت الله بهجت
🔺 اهل تهران اگر هفته ای یک مرتبه به زیارتش نروند، جفا کرده اند.!
🆔@ghorun
📌امام خمینی (ره): رهبر ما آن طفل دوازده ساله ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم ما بزرگتر است، با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و ... و خود نیز شربت شهادت نوشید.
#سالروز_شهادت
#حسین_فهمیده
🆔@ghorun
▫️🌺▫️=============▫️🌺▫️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره فاطر آیه ۴۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
==============🌱
آیه۴۳) اسْتِكْبَارًا فِي الْأَرْضِ وَمَكْرَ السَّيِّئِ وَلَا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِ فَهَلْ يَنْظُرُونَ إِلَّا سُنَّتَ الْأَوَّلِينَ فَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَبْدِيلًا وَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَحْوِيلًا
==============🌺
آیه۴۳) این نفرت به سبب گردنكشی و تكبّر آنان در زمین و نیرنگ زشتشان بود؛ و نیرنگ زشت جز اهلش را احاطه نمیكند. آیا جز سنت [جاری شده در] پیشینیان را [كه هلاكتشان به سبب تكبّرشان بود] انتظار دارند؟ آری هرگز برای سنت خدا تبدیلی نمییابی، و هرگز برای سنت خدا دگرگونی نخواهی یافت.
==============🌱
تفسیر آیه۴۳) این آیه توضیحی است بر آنچه در آیه قبل گذشت، میگوید:
دوری آنها از حق «به خاطر این بود که طریق استکبار در زمین را پیش گرفتند» و هرگز حاضر نشدند در برابر حق تسلیم شوند (اسْتِکْباراً فِی الْأَرْضِ).
و نیز به خاطر آن بود که «حیلهگریهای زشت و بد را» پیشه کردند (وَ مَکْرَ السَّیِّئِ).
«ولی این حیلهگریهای سوء تنها دامان صاحبانش را میگیرد» (وَ لا یَحِیقُ الْمَکْرُ السَّیِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِ).
او را در برابر خلق خدا رسوا و بینوا، و در پیشگاه الهی شرمسار میکند.
در حقیقت این آیه میگوید: آنها تنها به دوری کردن از این پیامبر بزرگ الهی قناعت نکردند، بلکه برای ضربه زدن به او از تمام توان و قدرت خود کمک گرفتند، و انگیزه اصلی آن کبر و غرور و عدم خضوع در مقابل حق بود.
در دنباله آیه این گروه مستکبر مکار و خیانتکار را با جمله پر معنی و تکان دهندهای تهدید کرده، میگوید: «آیا آنها انتظاری جز این دارند که گرفتار همان سرنوشت پیشینیان شوند»؟! (فَهَلْ یَنْظُرُونَ إِلَّا سُنَّتَ الْأَوَّلِینَ).
این جمله کوتاه اشارهای دارد به تمام سرنوشتهای شوم اقوام گردنکش و طغیانگری همچون قوم نوح، و عاد، و ثمود، و قوم فرعون که هر کدام به بلای عظیمی گرفتار شدند.
سپس برای تأکید بیشتر میافزاید: «هرگز برای سنت الهی تغییر و تبدیلی نمییابی، و هرگز برای سنت الهی دگرگونی نخواهی یافت» (فَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَبْدِیلًا وَ لَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَحْوِیلًا).
نوسان و دگرگونی سنتها در باره کسی تصور میشود که آگاهی محدودی دارد، ولی پروردگاری که عالم و حکیم و عادل است سنتش در باره آیندگان همان است که در باره پیشینیان بوده است، سنتهایش ثابت و تغییر ناپذیر است.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun ⬅️
🌱▫️▫️🌱▫️▫️🌱▫️▫️
امام علی ع :
روزها، دفتر عمرهای شماست، آنها را با نیکوترین کردارهایتان جاوید سازید.
🆔 @ghorun