فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ دستور العمل برای نزدیک شدن به امام زمان ( عج )
🎥 آیت الله کشمیری
#امام_زمان عج
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @ghorun
::::::::::💦💦🌺💦💦🌺💦💦:::::::::
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره احزاب آیه ۱۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
--------------------------------
آیه۱۸) قَدْ يَعْلَمُ اللَّهُ الْمُعَوِّقِينَ مِنْكُمْ وَالْقَآئِلِينَ لِإِخْوَانِهِمْ هَلُمَّ إِلَيْنَا وَلَا يَأْتُونَ الْبَأْسَ إِلَّا قَلِيلًا
💦💦:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:
آیه۱۸) یقیناً خدا بازدارندگان را از میان شما [كه مجاهدان را با وسوسه و اغواگری از شركت در جهاد باز میدارند] و كسانی را كه به برادرانشان [آن براداران دینی كه ایمانشان سست است] میگویند: [برای عیش و نوش] به سوی ما بیایید [شما را به شركت در جهاد چه كار؟] میشناسد؛ و جز اندكی به جهاد نمیآیند.
--------------------------------
تفسیر آیه۱۸)گروه باز دارندگان
سپس، به وضع گروهى دیگر از منافقین که از میدان جنگ احزاب کناره گیرى کردند، و دیگران را نیز دعوت به کناره گیرى مى نمودند، اشاره کرده، مى گوید: خداوند آن گروهى از شما را که کوشش داشتند، مردم را از جنگ منصرف سازند مى داند (قَدْ یَعْلَمُ اللّهُ الْمُعَوِّقِینَ مِنْکُمْ).
و همچنین کسانى را که به برادرانشان مى گفتند: به سوى ما بیائید و دست از این پیکار خطرناک بردارید! (وَ الْقائِلِینَ لِإِخْوانِهِمْ هَلُمَّ إِلَیْنا).
همان کسانى که اهل جنگ و پیکار نیستند و جز مقدار کمى ـ آن هم از روى اکراه و یا ریا ـ به سراغ جنگ نمى روند (وَ لایَأْتُونَ الْبَأْسَ إِلاّ قَلِیلاً).
مُعَوِّقِیْن از ماده عوق (بر وزن شوق) به معنى باز داشتن و منصرف کردن از چیزى است و بأس در اصل به معنى شدت، و در اینجا منظور از آن جنگ است.
آیه فوق، احتمالاً اشاره به دو دسته مى کند: دسته اى از منافقین، که در لابلاى صفوف مسلمانان بودند (و تعبیر مِنْکُم گواه بر این است) و سعى داشتند مسلمانان ضعیف الایمان را از جنگ باز دارند، اینها همان مُعَوِّقِیْن بودند.
گروه دیگرى، که بیرون از صحنه نشسته بودند، از منافقین، و یا یهود، و هنگامى که با سربازان پیامبر(صلى الله علیه وآله) برخورد مى کردند، مى گفتند: به سراغ ما بیائید، و خود را از این معرکه بیرون بکشید (اینها همانها هستند که در جمله دوم اشاره شده است).
این احتمال نیز وجود دارد که: این آیه بیان دو حالت مختلف از یک گروه باشد، کسانى که وقتى در میان مردم هستند آنها را از جنگ باز مى دارند، و هنگامى که به کنار مى روند دیگران را به سوى خود دعوت مى کنند.
در روایتى مى خوانیم: یکى از یاران پیامبر(صلى الله علیه وآله) از میدان احزاب به درون شهر، براى حاجتى آمده بود، برادرش را دید که نان و گوشت بریان و شراب پیش روى خود نهاده، گفت: تو اینجا به خوشگذرانى مشغولى و پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله)در میان شمشیرها و نیزه ها مشغول پیکار است؟!
در جوابش گفت: اى ابله! تو نیز بیا با ما بنشین و خوش باش! به خدائى که محمّد به او قسم یاد مى کند، که او هرگز از این میدان باز نخواهد گشت! و این لشکر عظیمى که جمع شده اند، او و اصحابش را زنده نخواهند گذاشت!
برادرش گفت: دروغ مى گوئى، به خدا سوگند مى روم و رسول خدا(صلى الله علیه وآله) را از آنچه گفتى باخبر مى سازم، خدمت پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمد، و جریان را گفت، در اینجا آیه فوق نازل شد.
بنابراین، شأن نزول واژه اِخْوانِهِم (برادرانشان) ممکن است به معنى برادران حقیقى باشد، و یا به معنى هم مسلکان، همان گونه که در آیه ۲۷ سوره اسراء تبذیر کنندگان را برادران شیاطین نامیده است (إِنَّ الْمُبَذِّرِینَ کانُوا إِخْوانَ الشَّیاطِینِ).
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🍃🍃🌸🍃🍃🌸🍃🍃
🖌حضرت فاطمه«س»از دنیای شما محبت سه چیز در دل من نهاده شد: تلاوت قرآن، نگاه به چهره پیامبر خدا و انفاق در راه خدا.
📚نهج الحیاه
🌹 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☀️عظمت ذکر بسم الله الرحمن الرحیم
🎙 حاج مهدی توکلی
🆔 @ghorun
🌻🌻🌻➿➿➿➿➿➿
🖍پیامبر اکرم ص:
حكايت خانه اى كه در آن خدا ياد مى شود و خانه اى كه از ياد خدا خالى است، حكايت زنده و مرده است .
📚 كنز العمّال
*اللّهُمَّ اسْتَجِب دُعاءَنا بِالْقُرآن*
🆔 @ghorun
••❄️•💠•❄️•💠•❄️•💠•❄️•💠•❄️•
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره احزاب آیه ۱۹ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰❄️
آیه۱۹) أَشِحَّةً عَلَيْكُمْ فَإِذَا جَآءَ الْخَوْفُ رَأَيْتَهُمْ يَنْظُرُونَ إِلَيْكَ تَدُورُ أَعْيُنُهُمْ كَالَّذِي يُغْشَىٰ عَلَيْهِ مِنَ الْمَوْتِ فَإِذَا ذَهَبَ الْخَوْفُ سَلَقُوكُمْ بِأَلْسِنَةٍ حِدَادٍ أَشِحَّةً عَلَى الْخَيْرِ أُولَٰٓئِكَ لَمْ يُؤْمِنُوا فَأَحْبَطَ اللَّهُ أَعْمَالَهُمْ وَكَانَ ذَٰلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرًا
〰〰〰〰〰〰〰💦
آیه۱۹) در حالی كه نسبت به شما [برای هزینه كردن هر نوع كمكی] بخیلاند؛ و چون [به سبب افروخته شدن آتش جنگ] ترس پیش آید آنان را میبینی به سوی تو مینگرند در حالی كه چشمانشان [بیاختیار در حدقه] میگردد، مانند كسی كه بیهوشی مرگ او را فرو میپوشد، پس هنگامی كه ترس برطرف شود با زبانهایی تیز و تند به شما آزار میدهند، زیرا بر [سخن] خیر [و زبان خوش و نرم] بخیلاند؛ اینان ایمان نیاوردهاند، به این خاطر خدا اعمالشان را تباه و بیاثر كرده است؛ و این [كار] بر خدا آسان است.
〰〰〰〰〰〰〰❄️
تفسیر آیه۱۹)در آیه بعد مى افزاید: انگیزه تمام این کارشکنى ها این است که آنها در همه چیز نسبت به شما بخیل اند (أَشِحَّةً عَلَیْکُمْ).
نه تنها در بذل جان در میدان نبرد، که در کمکهاى مالى براى تهیه وسائل جنگ، و در کمکهاى بدنى براى حفر خندق ، و حتى در کمکهاى فکرى نیز بخل مىورزند، بخلى توأم با حرص، و حرصى روز افزون!
بعد از بیان بخل آنها و مضایقه از هرگونه ایثارگرى، به بیان اوصاف دیگرى از آنها که تقریباً جنبه عمومى در همه منافقان، در تمام اعصار و قرون دارد، پرداخته، چنین مى گوید: هنگامى که لحظات ترسناک و بحرانى پیش مى آید آن چنان جبان و ترسو هستند، که مى بینى به تو نگاه مى کنند در حالى که چشمهایشان بى اختیار در حدقه به گردش آمده، همانند کسى که در حال جان دادن است ! (فَإِذا جاءَ الْخَوْفُ رَأَیْتَهُمْ یَنْظُرُونَ إِلَیْکَ تَدُورُ أَعْیُنُهُمْ کَالَّذِی یُغْشى عَلَیْهِ مِنَ الْمَوْتِ).
آنها چون از ایمان درستى برخوردار نیستند، و تکیه گاه محکمى در زندگى ندارند، هنگامى که در برابر حادثه سختى قرار گیرند، کنترل خود را به کلى از دست مى دهند، گوئى مى خواهند قبض روحشان کنند.
سپس مى افزاید: اما همین ها هنگامى که طوفان فرو نشست و حال عادى پیدا کردند، به سراغ شما مى آیند، آن چنان پر توقعند که گوئى فاتح اصلى جنگ آنها هستند، و همچون طلبکاران، فریاد مى کشند و با الفاظى درشت و خشن، سهم خود را از غنیمت، مطالبه مى کنند، و در آن نیز سختگیر و بخیل و حریص اند ! (فَإِذا ذَهَبَ الْخَوْفُ سَلَقُوکُمْ بِأَلْسِنَة حِداد أَشِحَّةً عَلَى الْخَیْرِ).
سَلَقُوکُم از ماده سلق (بر وزن خلق) در اصل، به معنى گشودن چیزى با خشم و عصبانیت است، خواه گشودن دست باشد، یا زبان، این تعبیر در مورد کسانى که با لحنى آمرانه و طلبکارانه فریاد مى کشند، و چیزى را مى طلبند به کار مى رود.
أَلْسِنَة حِداد ، به معنى زبانهاى تیز و تند است، و در اینجا کنایه از خشونت در سخن مى باشد.
در پایان آیه، به آخرین توصیف آنها که در واقع ریشه همه بدبختیهایشان مى باشد، اشاره کرده، مى فرماید: آنها هرگز ایمان نیاورده اند (أُولئِکَ لَمْ یُؤْمِنُوا).
و به همین دلیل، خداوند اعمالشان را حبط و نابود کرده چرا که اعمالشان هرگز توأم با انگیزه الهى و اخلاص نبوده است (فَأَحْبَطَ اللّهُ أَعْمالَهُمْ).
و این کار براى خدا سهل و آسان است (وَ کانَ ذلِکَ عَلَى اللّهِ یَسِیراً).
در یک جمع بندى، چنین نتیجه مى گیریم که: مُعَوِّقِیْن (باز دارندگان) منافقانى بودند با این اوصاف:
۱ ـ هرگز اهل جنگ نبودند جز به مقدار بسیار کم.
۲ ـ آنها هیچ گاه اهل ایثار و فداکارى از نظر جان و مال نبوده و تحمل کمترین ناراحتیها را نمى کردند.
۳ ـ در لحظات طوفانى و بحرانى، از شدت ترس، خود را به کلى مى باختند.
۴ ـ به هنگام پیروزى، خود را وارث همه افتخارات مى پنداشتند!
۵ ـ آنها افراد بى ایمانى بودند، و اعمالشان نیز در پیشگاه خدا بى ارزش بود.
و چنین است راه و رسم منافقان، در هر عصر و زمان، و در هر جامعه و گروه.
چه توصیف دقیقى قرآن از آنها کرده که، به وسیله آن مى توان همفکران آنها را شناخت، و چقدر در عصر و زمان خود، نمونه هاى بسیارى از آنها را با چشم مى بینیم!
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun