فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☀️عظمت ذکر بسم الله الرحمن الرحیم
🎙 حاج مهدی توکلی
🆔 @ghorun
🌻🌻🌻➿➿➿➿➿➿
🖍پیامبر اکرم ص:
حكايت خانه اى كه در آن خدا ياد مى شود و خانه اى كه از ياد خدا خالى است، حكايت زنده و مرده است .
📚 كنز العمّال
*اللّهُمَّ اسْتَجِب دُعاءَنا بِالْقُرآن*
🆔 @ghorun
••❄️•💠•❄️•💠•❄️•💠•❄️•💠•❄️•
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره احزاب آیه ۱۹ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰❄️
آیه۱۹) أَشِحَّةً عَلَيْكُمْ فَإِذَا جَآءَ الْخَوْفُ رَأَيْتَهُمْ يَنْظُرُونَ إِلَيْكَ تَدُورُ أَعْيُنُهُمْ كَالَّذِي يُغْشَىٰ عَلَيْهِ مِنَ الْمَوْتِ فَإِذَا ذَهَبَ الْخَوْفُ سَلَقُوكُمْ بِأَلْسِنَةٍ حِدَادٍ أَشِحَّةً عَلَى الْخَيْرِ أُولَٰٓئِكَ لَمْ يُؤْمِنُوا فَأَحْبَطَ اللَّهُ أَعْمَالَهُمْ وَكَانَ ذَٰلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرًا
〰〰〰〰〰〰〰💦
آیه۱۹) در حالی كه نسبت به شما [برای هزینه كردن هر نوع كمكی] بخیلاند؛ و چون [به سبب افروخته شدن آتش جنگ] ترس پیش آید آنان را میبینی به سوی تو مینگرند در حالی كه چشمانشان [بیاختیار در حدقه] میگردد، مانند كسی كه بیهوشی مرگ او را فرو میپوشد، پس هنگامی كه ترس برطرف شود با زبانهایی تیز و تند به شما آزار میدهند، زیرا بر [سخن] خیر [و زبان خوش و نرم] بخیلاند؛ اینان ایمان نیاوردهاند، به این خاطر خدا اعمالشان را تباه و بیاثر كرده است؛ و این [كار] بر خدا آسان است.
〰〰〰〰〰〰〰❄️
تفسیر آیه۱۹)در آیه بعد مى افزاید: انگیزه تمام این کارشکنى ها این است که آنها در همه چیز نسبت به شما بخیل اند (أَشِحَّةً عَلَیْکُمْ).
نه تنها در بذل جان در میدان نبرد، که در کمکهاى مالى براى تهیه وسائل جنگ، و در کمکهاى بدنى براى حفر خندق ، و حتى در کمکهاى فکرى نیز بخل مىورزند، بخلى توأم با حرص، و حرصى روز افزون!
بعد از بیان بخل آنها و مضایقه از هرگونه ایثارگرى، به بیان اوصاف دیگرى از آنها که تقریباً جنبه عمومى در همه منافقان، در تمام اعصار و قرون دارد، پرداخته، چنین مى گوید: هنگامى که لحظات ترسناک و بحرانى پیش مى آید آن چنان جبان و ترسو هستند، که مى بینى به تو نگاه مى کنند در حالى که چشمهایشان بى اختیار در حدقه به گردش آمده، همانند کسى که در حال جان دادن است ! (فَإِذا جاءَ الْخَوْفُ رَأَیْتَهُمْ یَنْظُرُونَ إِلَیْکَ تَدُورُ أَعْیُنُهُمْ کَالَّذِی یُغْشى عَلَیْهِ مِنَ الْمَوْتِ).
آنها چون از ایمان درستى برخوردار نیستند، و تکیه گاه محکمى در زندگى ندارند، هنگامى که در برابر حادثه سختى قرار گیرند، کنترل خود را به کلى از دست مى دهند، گوئى مى خواهند قبض روحشان کنند.
سپس مى افزاید: اما همین ها هنگامى که طوفان فرو نشست و حال عادى پیدا کردند، به سراغ شما مى آیند، آن چنان پر توقعند که گوئى فاتح اصلى جنگ آنها هستند، و همچون طلبکاران، فریاد مى کشند و با الفاظى درشت و خشن، سهم خود را از غنیمت، مطالبه مى کنند، و در آن نیز سختگیر و بخیل و حریص اند ! (فَإِذا ذَهَبَ الْخَوْفُ سَلَقُوکُمْ بِأَلْسِنَة حِداد أَشِحَّةً عَلَى الْخَیْرِ).
سَلَقُوکُم از ماده سلق (بر وزن خلق) در اصل، به معنى گشودن چیزى با خشم و عصبانیت است، خواه گشودن دست باشد، یا زبان، این تعبیر در مورد کسانى که با لحنى آمرانه و طلبکارانه فریاد مى کشند، و چیزى را مى طلبند به کار مى رود.
أَلْسِنَة حِداد ، به معنى زبانهاى تیز و تند است، و در اینجا کنایه از خشونت در سخن مى باشد.
در پایان آیه، به آخرین توصیف آنها که در واقع ریشه همه بدبختیهایشان مى باشد، اشاره کرده، مى فرماید: آنها هرگز ایمان نیاورده اند (أُولئِکَ لَمْ یُؤْمِنُوا).
و به همین دلیل، خداوند اعمالشان را حبط و نابود کرده چرا که اعمالشان هرگز توأم با انگیزه الهى و اخلاص نبوده است (فَأَحْبَطَ اللّهُ أَعْمالَهُمْ).
و این کار براى خدا سهل و آسان است (وَ کانَ ذلِکَ عَلَى اللّهِ یَسِیراً).
در یک جمع بندى، چنین نتیجه مى گیریم که: مُعَوِّقِیْن (باز دارندگان) منافقانى بودند با این اوصاف:
۱ ـ هرگز اهل جنگ نبودند جز به مقدار بسیار کم.
۲ ـ آنها هیچ گاه اهل ایثار و فداکارى از نظر جان و مال نبوده و تحمل کمترین ناراحتیها را نمى کردند.
۳ ـ در لحظات طوفانى و بحرانى، از شدت ترس، خود را به کلى مى باختند.
۴ ـ به هنگام پیروزى، خود را وارث همه افتخارات مى پنداشتند!
۵ ـ آنها افراد بى ایمانى بودند، و اعمالشان نیز در پیشگاه خدا بى ارزش بود.
و چنین است راه و رسم منافقان، در هر عصر و زمان، و در هر جامعه و گروه.
چه توصیف دقیقى قرآن از آنها کرده که، به وسیله آن مى توان همفکران آنها را شناخت، و چقدر در عصر و زمان خود، نمونه هاى بسیارى از آنها را با چشم مى بینیم!
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 #سخنرانی استاد پناهیان
🔅حضرت زهرا سلام الله علیها را چطور بشناسیم؟
#روز_مادر
#حضرت_فاطمه س
🆔 @ghorun
🌼🔸🔸🌼🔸🔸🌼🔸🔸
حضرت زهرا س:
حمد كنيد پروردگار را كه عظمت و نورش ايجاب مي كند كه اهل آسمان ها و زمين ( براي قرب به او ) وسيله بجويند و ما (اهل بيت) وسيله او در ميان آفريدگانش هستيم.
📚شرح نهج البلاغه ابن ابي الحديد
🆔 @ghorun
🌺🌸🌿🌺🌸🌿🌺🌸🌿🌺🌸🌿
🌸🌿🌺🌸🌿🌺🌸🌿🌺🌸🌿🌺
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره احزاب آیه ۲۰ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰🌿〰🌿〰🌿〰🌿〰🌿〰🌿
آیه۲۰) يَحْسَبُونَ الْأَحْزَابَ لَمْ يَذْهَبُوا وَإِنْ يَأْتِ الْأَحْزَابُ يَوَدُّوا لَوْ أَنَّهُمْ بَادُونَ فِي الْأَعْرَابِ يَسْأَلُونَ عَنْ أَنْبَآئِكُمْ وَلَوْ كَانُوا فِيكُمْ مَا قَاتَلُوٓا إِلَّا قَلِيلًا
🌺🌸〰🌺🌸〰🌺🌸〰🌺🌸〰
آیه۲۰) [این منافقان ترسو] میپندارند كه گروههای دشمن نرفتهاند و اگر بار دیگر گروههای دشمن بیایند، آنان دوست دارند كه كاش در میان اعراب بادیهنشین بودند، و [همانجا] از خبرهای شما میپرسیدند، و اگر در میان شما بودند جز اندكی جنگ نمیكردند.
〰🌿〰🌿〰🌿〰🌿〰🌿〰🌿
تفسیر آیه۲۰) آیه بعد، ترسیم گویاترى از حالت جبن و ترس این گروه است، مى گوید: آنها به قدرى وحشت زده شده اند که بعد از پراکنده شدن احزاب و لشکریان دشمن تصور مى کنند هنوز آنها نرفته اند ! (یَحْسَبُونَ الأَحْزابَ لَمْ یَذْهَبُوا).
کابوس وحشتناکى بر فکر آنها سایه افکنده، گوئى سربازان کفر مرتباً از مقابل چشمانشان رژه مى روند، شمشیرها را برهنه کرده و نیزه ها را به آنها حواله مى کنند!
این جنگاوران ترسو، این منافقان بزدل، از سایه خود نیز وحشت دارند، هر صداى اسبى بشنوند، هر نعره شترى به گوششان رسد، از ترس به خود مى پیچند به گمان این که لشکریان احزاب برگشته اند!.
سپس اضافه مى کند: اگر بار دیگر احزاب، برگردند، آنها دوست مى دارند سر به بیابان بگذارند، و در میان اعراب بادیه نشین پراکنده، و پنهان شوند (وَ إِنْ یَأْتِ الأَحْزابُ یَوَدُّوا لَوْ أَنَّهُمْ بادُونَ فِی الأَعْرابِ).
آرى، بروند و در آنجا بمانند و مرتباً از اخبار شما جویا باشند (یَسْئَلُونَ عَنْ أَنْبائِکُمْ).
لحظه، به لحظه، از هر مسافرى جویاى آخرین خبر شوند، مبادا احزاب به منطقه آنها نزدیک شده باشند، و سایه آنها به دیوار خانه آنها بیفتد! و این منت را بر سر شما بگذارند که، همواره جویاى حال و وضع شما بودیم!
و در آخرین جمله، مى افزاید: به فرض که آنها فرار هم نمى کردند، و در میان شما بودند جز به مقدار کم نمى جنگیدند (وَ لَوْ کانُوا فِیکُمْ ما قاتَلُوا إِلاّ قَلِیلاً).
نه از رفتن آنها نگران باشید، نه از وجودشان خوشحال، که افرادى بى ارزش و بى خاصیتند، و نبودنشان از بودنشان بهتر!
تفسیر نمونه)
🌸🌺🌸🌺🌸🌺
🌺 @ghorun 🌸
🌸حضرت زهرا(س):
یاعلی! من از خدای خود شرم دارم از تو چیزی بخواهم که تو توان تهیه آن را نداشته باشی…
🌺@ghorun
hagh_madar_aminikhaah.ir.mp3
3.14M
🎙 سخنرانی حجت الاسلام امینی خواه
❤️ حق مادر
☀️اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ.
#روز_مادر
#حضرت_زهرا س
🌺 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شعر خوانی صابر خراسانی
🌸🌺 در ولادت حضرت زهرا س
#میلاد_حضرت_زهرا
🌺 @ghorun
🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌
🖋 حضرت زهرا(س)
قالَتْ علیها السلام : مَنْ اصْعَدَ إ لىَ اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، اهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ افْضَلَ مَصْلَحَتِهِ.
بحار
هر كس عبادات و كارهاى خود را خالصانه براى خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحت ها و بركات خود را براى او تقدیر مى نماید.
✋ السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا(س)
🌺 @ghorun
✨⚪️✨➖➖➖➖➖➖➖✨⚪️✨
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان سوره احزاب آیه ۲۱ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفاً پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
➖➖➖➖➖➖➖✨
آیه۲۱) لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا
➖➖➖➖➖➖➖⚪️
آیه۲۱) البته شما را به رسول خدا (چه در صبر و مقاومت با دشمن و چه دیگر اوصاف و افعال نیکو) اقتدایی نیکوست، برای آن کس که به (ثواب) خدا و روز قیامت امیدوار باشد و یاد خدا بسیار کند.
➖➖➖➖➖➖➖✨
تفسیر آیه۲۱)نقش مؤمنان راستین در جنگ احزاب: تاکنون از گروههای مختلف و برنامههای آنها در غزوه «احزاب» سخن به میان آمد.
قرآن مجید در پایان این سخن از «مؤمنان راستین» و روحیه عالی و پایمردی و استقامت و سایر ویژگیهای آنان در این جهاد بزرگ، سخن میگوید.
و مقدمه این بحث را از شخص پیامبر اسلام که پیشوا و بزرگ و اسوه آنان بود شروع میکند، میگوید: «برای شما در (زندگی) رسول خدا (و عملکرد او در میدان احزاب) سرمشق نیکویی بود برای آنها که امید به (رحمت) خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد میکنند» (لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کانَ یَرْجُوا اللَّهَ وَ الْیَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَکَرَ اللَّهَ کَثِیراً).
بهترین الگو برای شما نه تنها در این میدان که در تمام زندگی، شخص پیامبر صلّی اللّه علیه و آله است.
این ناخدای بزرگ به هنگامی که سفینهاش گرفتار سختترین طوفانها، میشود کمترین ضعف و سستی و دستپاچگی به خود راه نمیدهد، او هم ناخداست هم لنگر مطمئن این کشتی، هم چراغ هدایت است، و هم مایه آرامش و راحت روح و جان سرنشینان.
جمله «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» مفهومش این است که برای شما در پیامبر صلّی اللّه علیه و آله تأسی و پیروی خوبی است، میتوانید با اقتدا کردن به او خطوط خود را اصلاح و در مسیر «صراط مستقیم» قرار گیرید.
این نکته نیز قابل توجه است که علی علیه السّلام میفرماید: «هر گاه آتش جنگ، سخت شعلهور میشد ما به رسول اللّه پناه میبردیم و هیچ یک از ما به دشمن نزدیکتر از او نبود».
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره احزاب- آیه ۲۱
🆔@ghorun
🌙✨حضرت فاطمه عليهاالسلام :
از دنياى شما محبّت سه چيز در دل من نهاده شد : تلاوت قرآن، نگاه به چهره پيامبر خدا و انفاق در راه خدا
نهج الحياة، ح 164
🆔@ghorun
🔷💠▫️💠🔷▫️🔷💠▫️💠🔷▫️🔷💠
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان سوره احزاب آیه ۲۲ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفاً پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
۲۲وَ لَمّا رَأَ الْمُؤْمِنُونَ الأَحْزابَ قالُوا هذا ما وَعَدَنَا اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ ما زادَهُمْ إِلاّ إِیماناً وَ تَسْلِیماً
✒️▫️✒️▫️✒️▫️✒️▫️✒️
۲۲ ـ (اما) مؤمنان وقتى لشکر احزاب را دیدند، گفتند: این همان است که خدا و رسولش به ما وعده داده، و خدا و رسولش راست گفته اند ! و این موضوع جز بر ایمان و تسلیم آنان نیفزود.
✒️▫️✒️▫️✒️▫️✒️▫️✒️
بعد از ذکر این مقدمه، به بیان حال مؤمنان راستین پرداخته، چنین مى گوید: هنگامى که مؤمنان، لشگریان احزاب را دیدند، نه تنها تزلزلى به دل راه ندادند بلکه گفتند: این همان است که خدا و رسولش به ما وعده فرموده، و طلایه آن آشکار گشته، و خدا و رسولش راست گفته اند، و این ماجرا جز بر ایمان و تسلیم آنها چیزى نیفزود (وَ لَمّا رَأَ الْمُؤْمِنُونَ الأَحْزابَ قالُوا هذا ما وَعَدَنَا اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ ما زادَهُمْ إِلاّ إِیماناً وَ تَسْلِیماً).
این کدام وعده بود که خدا و پیامبر(صلى الله علیه وآله) داده بودند؟
بعضى گفته اند: اشاره به سخنى است که قبلاً پیامبر(صلى الله علیه وآله) گفته بود که به زودى قبائل عرب و دشمنان مختلف شما، دست به دست هم مى دهند و به سراغ شما مى آیند، اما بدانید سرانجام پیروزى با شما است.
مؤمنان هنگامى که هجوم احزاب را مشاهده کردند، یقین پیدا کردند: این همان وعده پیامبر(صلى الله علیه وآله) است گفتند: اکنون که قسمت اول وعده به وقوع پیوسته، قسمت دوم یعنى پیروزى نیز مسلماً به دنبال آن است، لذا بر ایمان و تسلیمشان افزود.
دیگر این که: خداوند در سوره بقره ، آیه ۲۱۴ به مسلمانان فرموده بود: آیا گمان مى کنید به سادگى وارد بهشت خواهید شد، بى آن که حوادثى همچون حوادث گذشتگان براى شما رخ دهد؟ همانها که گرفتار ناراحتیهاى شدید شدند و آن چنان عرصه به آنان تنگ شد که گفتند: یارى خدا چه وقت است ؟
خلاصه این که: به آنها گفته شده بود: شما در بوته هاى آزمایشِ سختى آزموده خواهید شد، و آنها با مشاهده احزاب متوجه صدق گفتار خدا و پیامبر(صلى الله علیه وآله) شدند و بر ایمانشان افزود.
البته، این دو تفسیر، با هم منافاتى ندارد، مخصوصاً با توجه به این که: یکى در اصل وعده خدا، و دیگرى وعده پیامبر(صلى الله علیه وآله) است، و این دو در آیه مورد بحث با هم آمده، جمع میان این دو کاملاً مناسب به نظر مى رسد.
🆔@ghorun