🌸 امام زمان(علیه السلام) :
🌷 در حق یکدیگر استغفار کنید
☘️ اگر طلب مغفرت و آمرزش برخى ازشمابراى يكديگر نبود ، تمام اهل زمين
هلاك می گشتند.
📖 دلائل الامامة، ص297
🆔@ghorun
🍃🍃✨🍃🍃✨🍃🍃✨🍃
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سجده آیه ۱۴ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰✨
فَذُوقُوا بِمَا نَسِيتُمْ لِقَاءَ يَوْمِكُمْ هَٰذَا إِنَّا نَسِينَاكُمْ ۖ وَذُوقُوا عَذَابَ الْخُلْدِ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ
〰〰〰〰〰〰🍃
پس (خطاب رسد: امروز) شما ای کافران (عذاب را) به کیفر غفلت از ملاقات این روزتان بچشید که ما هم شما را فراموش کردیم (یعنی از نظر لطف انداختیم) و اینک عذاب ابدی را به پاداش اعمال زشتی که میکردید بچشید.
〰〰〰〰〰〰✨
تفسیر آیه۱۴) لذا در این آیه میگوید: ما به این دوزخیان خواهیم گفت: «بچشید (عذاب جهنم را) به خاطر این که دیدار امروزتان را فراموش کردید، ما نیز شما را فراموش کردیم»! (فَذُوقُوا بِما نَسِیتُمْ لِقاءَ یَوْمِکُمْ هذا إِنَّا نَسِیناکُمْ).
«و بچشید عذاب جاودان را به خاطر اعمالی که انجام میدادید» (وَ ذُوقُوا عَذابَ الْخُلْدِ بِما کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ).
بار دیگر از این آیه استفاده میشود که فراموش کردن دادگاه عدل قیامت سر چشمه اصلی بد بختیهای آدمی است، و در این صورت است که خود را در برابر قانون شکنیها و مظالم آزاد میبیند، و نیز از این آیه به خوبی روشن میشود که مجازات ابدی در برابر اعمالی است که انسان انجام میدهد و نه چیز دیگر.
تفسیر برگزیده
🆔 @ghorun
🔅🌷🔅🔅🔅🌷🔅
امام صادق علیه السلام:
هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و آن را به ماه رمضان وصل کند خداوند ثواب روزه دو ماه پی در پی را محسوب می کند.
📚من لایحضره فقیه
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹وصیت امام رضا ع) برای روزهای پایانی ماه شعبان
#ماه_شعبان
🆔 @ghorun
🌴🌴〰🌴🌴〰
✨دعای زمان غیبت
روایت کردهاند از حضرت صادق(علیهالسلام) که این دعا را تعلیم زراره فرمود که در زمان غیبت و امتحان شیعه بخوانند.
📚مفاتیحالجنان
#امام_زمان عج
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @ghorun
🌻🌻🌿🌿🌻🌻🌿🌿
🌼🌼🌱🌱🌼🌼🌱🌱
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سجده آیه ۱۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰
۱۵إِنَّما یُؤْمِنُ بِآیاتِنَا الَّذِینَ إِذا ذُکِّرُوا بِها خَرُّوا سُجَّداً وَ سَبَّحُوا بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَ هُمْ لایَسْتَکْبِرُونَ
🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾
۱۵ ـ تنها کسانى به آیات ما ایمان مى آورند که هر وقت این آیات به آنان یاد آورى شود، به سجده مى افتند و تسبیح و حمد پروردگارشان را به جاى مى آورند، و تکبر نمى کنند
🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾
پاداشهاى عظیمى که هیچ کس از آن آگاه نیست!
مى دانیم روش قرآن این است که: بسیارى از حقایق را در مقایسه با یکدیگر بیان مى کند، تا کاملاً مفهوم و دلنشین گردد.
در اینجا نیز بعد از شرحى که درباره مجرمان و کافران در آیات پیشین بیان شد، به صفات برجسته مؤمنان راستین مى پردازد، و اصول عقیدتى و برنامه هاى عملى آنها را به طور فشرده، ضمن دو آیه با ذکر هشت صفت، بیان مى دارد.
نخست مى فرماید: تنها کسانى به آیات ما ایمان مى آورند که هر وقت این آیات به آنها یاد آورى شود، به سجده مى افتند، و تسبیح و حمد پروردگارشان را به جا مى آورند و تکبر نمى کنند (إِنَّما یُؤْمِنُ بِآیاتِنَا الَّذِینَ إِذا ذُکِّرُوا بِها خَرُّوا سُجَّداً وَ سَبَّحُوا بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَ هُمْ لایَسْتَکْبِرُونَ).
تعبیر به انّما که معمولاً براى حصر است، بیانگر این نکته است که: هر گاه کسى دم از ایمان مى زند، و داراى ویژگى هائى که در این آیات آمده نیست در صف مؤمنان راستین نمى باشد، او فردى ضعیف الایمان است که نمى توان وى را به حساب آورد.
در این آیه چهار قسمت از صفات آنها بیان شده:
۱ ـ به محض شنیدن آیات الهى به سجده مى افتند، تعبیر به خَرُّوا به جاى سَجَدُوا اشاره به نکته لطیفى است که این گروه مؤمنان بیدار دل، به هنگام شنیدن آیات قرآن، چنان شیفته و مجذوب سخنان پروردگار مى شوند که بى اختیار به سجده مى افتند، و دل و جان را در این راه از دست مى دهند.(۲)
آرى، نخستین ویژگى آنها همان عشق سوزان و علاقه آتشینشان به کلام محبوب و معبودشان است.
همین ویژگى در بعضى دیگر از آیات قرآن به عنوان یکى از برجسته ترین صفات انبیاء ذکر شده است، چنان که خداوند درباره گروهى از پیامبران بزرگ مى گوید: إِذا تُتْلى عَلَیْهِمْ آیاتُ الرَّحْمنِ خَرُّوا سُجَّداً وَ بُکِیّاً: هنگامى که آیات خداوند رحمان بر آنان خوانده مى شد، به خاک مى افتادند و سجده مى کردند و گریه شوق سر مى دادند .
گر چه آیات در اینجا به طور مطلق ذکر شده، ولى پیدا است که منظور از آن، بیشتر آیاتى است که دعوت به توحید و مبارزه با شرک مى کند.
۲ و ۳ ـ نشانه دوم و سوم آنها تسبیح و حمد پروردگار است، از یکسو، خدا را از نقائص پاک و منزه مى شمرند، و از سوى دیگر، او را به خاطر صفات کمال و جمالش، حمد و ستایش مى نمایند.
۴ ـ وصف دیگر آنها تواضع و فروتنى و ترک هرگونه استکبار است; چرا که کبر و غرور نخستین پله نردبان کفر و بى ایمانى است، و تواضع و فروتنى در مقابل حق و حقیقت، نخستین گام ایمان است!
آنها که در راه کبر و خودبینى، گام بر مى دارند، نه در برابر خدا سجده مى کنند، نه تسبیح و حمد او را به جا مى آورند، و نه حق بندگان او را به رسمیت مى شناسند، آنها بت بزرگى دارند و آن خودشان است!
🆔@ghorun
20.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره سجده - آیه ۱۵ الی ۱۸
🆔@ghorun