🟠•🌼•🟠~~~~~~~~~~~~~~~~
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سجده آیات ۲۴ و ۲۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
~~🌼
آیه۲۴) وَجَعَلْنَا مِنْهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا لَمَّا صَبَرُوا ۖ وَكَانُوا بِآيَاتِنَا يُوقِنُونَ
آیه۲۵)إِنَّ رَبَّكَ هُوَ يَفْصِلُ بَيْنَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فِيمَا كَانُوا فِيهِ يَخْتَلِفُونَ
~~🌼
آیه۲۴) و برخی از آن بنی اسرائیل را امام و پیشوایانی که خلق را به امر ما (نه به امر خلق) هدایت کنند قرار دادیم برای آنکه (در راه حق) صبر کردند و در آیات ما مقام یقین یافتند.
آیه۲۵)البته خدای تو به روز قیامت در آنچه این مردم (از آیات و احکام الهی) اختلاف کلمه میانگیختند حکم خواهد کرد.
~~🌼
تفسیر آیه) در این آیه به افتخاراتی که نصیب بنی اسرائیل در سایه استقامت و ایمان شد اشاره میکند، تا درسی برای دیگران باشد، میفرماید: «و از آنها امامان و پیشوایانی قرار دادیم، که به فرمان ما امر هدایت خلق خدا را بر عهده گرفتند زیرا آنها شکیبائی کردند و به آیات ما یقین داشتند» (وَ جَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنا لَمَّا صَبَرُوا وَ کانُوا بِآیاتِنا یُوقِنُونَ).
در اینجا رمز پیروزی و شرط پیشوایی و امامت را دو چیز شمرده: یکی ایمان و یقین به آیات الهی، دیگر صبر و استقامت و شکیبائی.
***
و از آنجا که بنی اسرائیل- همچون سایر امم- بعد از این پیشوایان راستین باز دست به اختلاف زدند راههای مختلفی را پیمودند و منشأ تفرقه در میان مردم شدند، در این آیه با لحن تهدیدآمیزی میگوید: «پروردگار تو میان آنها در روز قیامت در مورد اختلافاتی که داشتند داوری میکند»، و هر کس را به سزای اعمالش میرساند (إِنَّ رَبَّکَ هُوَ یَفْصِلُ بَیْنَهُمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ فِیما کانُوا فِیهِ یَخْتَلِفُونَ).
آری! سر چشمه اختلاف همیشه آمیختن «حق» با «هوی و هوسها» است، و از آنجا که قیامت روزی است که هوی و هوسها در آن بیرنگ و محو میشود.
اینجاست که خداوند با فرمان خود به اختلافات پایان میدهد، و این یکی دیگر از فلسفههای معاد است.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🔸🌼🔸🌼🔸🌼🔸〰〰〰〰
🔸دعای روز اول ماه مبارک رمضان
خدایا قرار بده روزه مرا در آن روزه داران واقعى و قیام و عبادتم در آن قیام شب زنده داران و بیدارم فرما در آن از خواب بى خبران و ببخش به من گناهم را در این روز اى معبود جهانیان و در گذر از من اى بخشنده گناهکاران.
#دعای_روز
#ماه_مبارک_رمضان
🌼 @ghorun 🪴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
〰✨✨〰✨✨〰
☑️ توصیه حجت الاسلام فاطمی نیا
🌼 @ghorun 🪴
🔅✨✨🔅✨✨🔅
💠قال علی علیه السلام :
مَنِ اتَّخَذَ قَولَ اللهَ دَلیلًا ، هُدِیَ اِلَی الَّتی هِیَ اَقوَم .
هر کس که سخن خدا را راهنمای خود بگیرد ، به استوارترین راه ها هدایت می شود .
. 🌼 @ghorun 🪴
🌴🌴〰〰〰〰〰〰🌴🌴
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان سوره سجده آیات ۲۶ و ۲۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰🌴🌴
آیه۲۶) أَوَلَمْ يَهْدِ لَهُمْ كَمْ أَهْلَكْنَا مِنْ قَبْلِهِمْ مِنَ الْقُرُونِ يَمْشُونَ فِي مَسَاكِنِهِمْ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ ۖ أَفَلَا يَسْمَعُونَ
آیه۲۷) أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّا نَسُوقُ الْمَاءَ إِلَى الْأَرْضِ الْجُرُزِ فَنُخْرِجُ بِهِ زَرْعًا تَأْكُلُ مِنْهُ أَنْعَامُهُمْ وَأَنْفُسُهُمْ ۖ أَفَلَا يُبْصِرُونَ
〰〰〰〰🌴🌴
آیه۲۶) آیا آن طوایف و قبایلی را که ما پیش از این مردم کنونی هلاک کردیم و اینان اینک در دیارشان به جای آنها رفت و آمد میکنند هلاک آنها موجب هدایت و عبرت اینان نگردید؟ البته در این هلاک پیشینیان آیاتی (از پند و عبرت خلق) است، آیا باز هم سخن نمیشنوند؟
آیه۲۷) آیا ندیدند که ما آب باران را به سوی زمین خشک بیآب و گیاه میبریم آن گاه حاصلی که خود و چهارپایانشان از آن بخورند میرویانیم؟ آیا باز هم چشم بصیرت نمیگشایند (تا لطف رحمت واسع خدا را به خلق بنگرند).
〰〰〰〰🌴🌴
تفسیر آیه) آیات گذشته با تهدید مجرمان بیایمان آمیخته بود، و این آیه توضیح و تکمیلی بر این تهدید است، میفرماید: «آیا همین برای هدایت آنها کافی نیست که افراد زیادی از مردمی که در قرون پیش از آنها زندگی داشتند هلاک کردیم و آنها را به کیفر اعمالشان رساندیم»؟ (أَ وَ لَمْ یَهْدِ لَهُمْ کَمْ أَهْلَکْنا مِنْ قَبْلِهِمْ مِنَ الْقُرُونِ).
«اینها در مساکن ویران شده آنان راه میروند» و آثار آن اقوام نفرین شده را با چشم خود میبینند (یَمْشُونَ فِی مَساکِنِهِمْ).
لذا در پایان آیه میافزاید: «در این نشانههائی است (از قدرت خداوند و مجازات دردناک مجرمان) آیا نمیشنوند»؟ (إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ أَ فَلا یَسْمَعُونَ).
***
در این آیه به یکی از مهمترین نعمتهای الهی که مایه آبادی همه سرزمینها و وسیله حیات همه موجودات زنده است اشاره میکند تا روشن شود همان گونه که خداوند قدرت بر ویران ساختن سر زمین تبهکاران دارد، قدرت بر آباد کردن زمینهای ویران و مرده، و اعطای همه گونه موهبت را به بندگانش دارد.
میفرماید: «آیا ندیدند که ما آب را به سوی زمینهای خشک میرانیم، و به وسیله آن زراعتهایی میرویانیم که هم چارپایانشان از آن میخورند، و هم خودشان تغذیه میکنند؟ آیا نمیبینند»؟ (أَ وَ لَمْ یَرَوْا أَنَّا نَسُوقُ الْماءَ إِلَی الْأَرْضِ الْجُرُزِ فَنُخْرِجُ بِهِ زَرْعاً تَأْکُلُ مِنْهُ أَنْعامُهُمْ وَ أَنْفُسُهُمْ أَ فَلا یُبْصِرُونَ).
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
〰🌿〰🌿〰🌿
🔅دعای روز دوم ماه رمضان
اللَّهُمَّ قَرِّبْنِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَ نَقِمَاتِكَ
خدايا مرا در اين روز به رضا و خشنوديت نزديك ساز و از خشم و غضبت دور ساز
وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِقِرَاءَةِ آيَاتِكَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
و براى قرائت آيات قرآنت موفق گردان به حق رحمتت اى مهربانترين مهربانان عالم.
#دعای_روز
#ماه_مبارک_رمضان
🆔 @ghorun 🪴
💢🌺💢🌺💢🌺💢
✨خدایا هر گرسنهای را سیر گردان
امام رضا علیهالسلام میفرمایند: «مردم به انجام روزه امر شدهاند تا درد گرسنگی و تشنگی را بفهمند.»
اللَّهُمَّ أَشْبِعْ کُلَّ جَائِعٍ
🌿وسائل الشیعه
🆔 @ghorun
✨🌙✨🌙✨🌙〰〰〰〰〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سجده آیه ۲۸ الی ۳۰ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۲۸وَ یَقُولُونَ مَتى هذَا الْفَتْحُ إِنْ کُنْتُمْ صادِقِینَ
۲۹قُلْ یَوْمَ الْفَتْحِ لایَنْفَعُ الَّذِینَ کَفَرُوا إِیمانُهُمْ وَ لا هُمْ یُنْظَرُونَ
۳٠فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ وَ انْتَظِرْ إِنَّهُمْ مُنْتَظِرُونَ
✏️✏️📝📝✏️✏️📝📝✏️✏️
۲۸ ـ آنان مى گویند: اگر راست مى گوئید، این پیروزى شما کى خواهد بود ؟!
۲۹ ـ بگو: روز پیروزى، ایمان آوردن، سودى به حال کافران نخواهد داشت; و به آنها هیچ مهلت داده نمى شود !
۳٠ ـ حال که چنین است، از آنها روى بگردان و منتظر باش; آنها نیز منتظرند! (تو منتظر رحمت خدا و آنها منتظر عذاب او!).
✏️✏️📝📝✏️✏️📝📝✏️✏️
و از آنجا که آیات گذشته، مجرمان را تهدید به انتقام، و مؤمنان را بشارت به امامت و پیشوائى و پیروزى مى داد، در اینجا کفار، از روى غرور و نخوت این سؤال را مطرح مى کنند که: این وعده ها و وعیدها کى عملى خواهد شد؟ چنان که قرآن مى فرماید: آنها مى گویند: اگر راست مى گوئید: این فتح و پیروزى شما چه زمانى خواهد بود ؟! (وَ یَقُولُونَ مَتى هذَا الْفَتْحُ إِنْ کُنْتُمْ صادِقِینَ).
قرآن بلافاصله، به آنها پاسخ مى گوید، و به پیامبر(صلى الله علیه وآله) دستور مى دهد: بگو بالاخره روز پیروزى فرا مى رسد، اما در آن روز ایمان آوردن سودى به حال کافران نخواهد داشت، و به آنها هیچ مهلت داده نمى شود ! (قُلْ یَوْمَ الْفَتْحِ لایَنْفَعُ الَّذِینَ کَفَرُوا إِیمانُهُمْ وَ لا هُمْ یُنْظَرُونَ).
یعنى اگر منظورتان این است که صدق وعده هاى الهى را که از زبان پیامبر(صلى الله علیه وآله) شنیده اید، ببینید و ایمان بیاورید، آن روز، دیگر دیر شده است، و ایمان براى شما هیچ فایده اى ندارد.
از آنچه گفتیم روشن مى شود: منظور از یوم الفتح روز نزول عذاب استیصال است، یعنى عذابى که کفار را ریشه کن مى سازد و مجال ایمان به آنها نمى دهد.
و به تعبیر دیگر، عذاب استیصال نوعى از عذاب دنیوى است نه عذاب آخرت، و نه عذابهاى معمولى دنیا که بعد از اتمام حجت کامل به زندگى اقوام گنهکار خاتمه مى دهد.
شاهد این سخن!
الف: اگر منظور، عذاب هاى معمولى دنیا و یا پیروزى هائى همچون پیروزى مسلمانان در جنگ بدر و روز فتح مکّه باشد ـ همان گونه که بعضى از مفسران گفته اند ـ جمله لایَنْفَعُ الَّذِیْنَ کَفَرُوا اِیْمانُهُم (در آن روز ایمان کافران سودى نمى بخشد) درست نخواهد بود، زیرا هم در روز فتح بدر ، و هم در روز فتح مکّه ایمان آوردن مفید، و درهاى توبه باز بود.
ب: اگر منظور، از یوم الفتح روز قیامت بوده باشد آن چنان که، بعضى از مفسران پذیرفته اند، با جمله وَ لا هُمْ یُنْظَرُون (به آنها مهلت داده نمى شود) سازگار نیست، زیرا مهلت دادن یا ندادن غالباً مربوط به زندگى این دنیا است، از این گذشته در هیچ موردى از قرآن یوم الفتح به معنى قیامت به کار نرفته است.
ج: تعبیر به فتح در مورد عذاب استیصال در قرآن مجید کراراً دیده مى شود، مانند آیه ۱۱۸ سوره شعراء آنجا که نوح مى گوید: پروردگارا! میان من و آنها داورى کن، و این قوم ستمگر را ریشه کن فرما، و من و تمام مؤمنانى را که با من هستند نجات ده که اشاره به مجازات طوفان است.
بنابراین، اگر منظور، عذاب استیصال در دنیا بوده باشد، با آنچه در بالا گفتیم مى سازد و با تمام قرائن فوق، هماهنگ است، و در واقع تهدیدى است براى کافران و ظالمان که این قدر در خواست وعده پیروزى مؤمنان و عذاب استیصال براى کفار نکنید، که اگر این درخواست شما عملى شود، دیگر نه مجالى به شما داده مى شود، و نه اگر مجال پیدا کنید و ایمان آورید، پذیرفته خواهد شد.
این معنى، مخصوصاً تناسب بسیار زیادى با آیات گذشته در مورد هلاک اقوام سرکشى که در قرون پیشین زندگى مى کردند و گرفتار مجازات الهى شدند و نابود گشتند، دارد.
زیرا کفار مکّه با شنیدن این سخن که در دو آیه قبل آمده، طبعاً از روى لجاجت، تقاضاى چنین موضوعى را درباره خود مى کردند، اما قرآن به آنها هشدار مى دهد که: هرگز تقاضاى چنین مطلبى را نکنند، که اگر عذاب نازل شود چیزى براى شما باقى نمى ماند.
سرانجام در آخرین آیه این سوره (سوره سجده) با یک تهدید گویا و پر معنى سخن را پایان داده، چنین مى گوید: اى پیامبر! اکنون که چنین است از آنها روى بگردان و منتظر باش، آنها نیز منتظرند (فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ وَ انْتَظِرْ إِنَّهُمْ مُنْتَظِرُونَ).
حالا که، نه بشارت در آنها اثر مى کند، و نه انذار، نه اهل منطق و استدلالند تا با مشاهده آثار الهى در پهنه آفرینش، او را بشناسند و غیر او را پرستش نکنند، و نه وجدانى بیدار دارند که از درون جان به نغمه توحید گوش فرا دهند، از آنها روى بگردان. تو منتظر رحمت خدا باش! و آنها منتظر عذاب او، که آنها فقط لایق عذابند!
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره سجده - آیه ۲۸ -۳۰
🆔@ghorun
🌱🌹🌱▫️▫️🌱🌹🌱▫️▫️
✨دعای روز سوم ماه رمضان
خدايا در اين روز مرا هوش و بيدارى نصيب فرما و از سفاهت و جهالت و كار باطل دور گردان
و از هر خيرى كه در اين روز نازل مى فرمايى مرا نصيب بخش به حق جود و كرمت اى جود و بخشش دارترين عالم.
#ماه_مبارک_رمضان
🆔 @ghorun