💢🌿💢🌿💢▫️▫️▫️▫️▫️
💠شیخ کفعمى در مصباح و بلد الامین و شیخ شهید در مجموعه خود از حضرت رسول صلى الله علیه و آله نقل کردهاند که آن حضرت فرمودند: هر که این دعا را در ماه رمضان بعد از هر نماز واجبى بخواند حق تعالى بیامرزد گناهان او را تا روز قیامت و دعا این است:
اللَّهُمَّ أَدْخِلْ عَلَى أَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ اللَّهُمَّ أَغْنِ کُلَّ فَقِیرٍ اللَّهُمَّ أَشْبِعْ کُلَّ جَائِعٍ اللَّهُمَّ اکْسُ کُلَّ عُرْیَانٍ اللَّهُمَّ اقْضِ دَیْنَ کُلِّ مَدِینٍ اللَّهُمَّ فَرِّجْ عَنْ کُلِّ مَکْرُوبٍ اللَّهُمَّ رُدَّ کُلَّ غَرِیبٍ اللَّهُمَّ فُکَّ کُلَّ أَسِیرٍ اللَّهُمَّ أَصْلِحْ کُلَّ فَاسِدٍ مِنْ أُمُورِ الْمُسْلِمِینَ اللَّهُمَّ اشْفِ کُلَّ مَرِیضٍ اللَّهُمَّ سُدَّ فَقْرَنَا بِغِنَاکَ اللَّهُمَّ غَیِّرْ سُوءَ حَالِنَا بِحُسْنِ حَالِکَ اللَّهُمَّ اقْضِ عَنَّا الدَّیْنَ وَ أَغْنِنَا مِنَ الْفَقْرِ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ
#ماه_رمضان
🌙 @ghorun
▪️◾️▪️◾️▪️◾️〰〰〰〰〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره لقمان آیه ۲۰ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۲٠أَ لَمْ تَرَوْا أَنَّ اللّهَ سَخَّرَ لَکُمْ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الأَرْضِ وَ أَسْبَغَ عَلَیْکُمْ نِعَمَهُ ظاهِرَةً وَ باطِنَةً وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یُجادِلُ فِی اللّهِ بِغَیْرِ عِلْم وَ لا هُدىً وَ لا کِتاب مُنِیر
📓🖋📓🖋📓🖋📓🖋📓
۲٠ ـ آیا ندیدید خداوند آنچه را در آسمانها و زمین است مسخر شما کرده، و نعمت هاى آشکار و پنهان خود را به طور فراوان بر شما ارزانى داشته است؟! ولى بعضى از مردم بدون هیچ دانش و هدایت و کتاب روشنگرى درباره خدا مجادله مى کنند!
📓🖋📓🖋📓🖋📓🖋📓🖋
تکیه گاه مطمئن!
بعد از پایان اندرزهاى ده گانه لقمان در زمینه مبدأ و معاد، راه و رسم زندگى و برنامه هاى اجتماعى و اخلاقى ، قرآن براى تکمیل آن، به سراغ بیان نعمت هاى الهى مى رود، تا حسّ شکرگزارى مردم را برانگیزد، شکرى که سرچشمه معرفة اللّه و انگیزه اطاعت فرمان او مى شود.
روى سخن را به همه انسان ها کرده مى گوید: آیا ندیدید، خداوند آنچه را در آسمانها و زمین است مسخر فرمان شما کرد، که در مسیر منافع و سود شما حرکت کنند ؟ (أَ لَمْ تَرَوْا أَنَّ اللّهَ سَخَّرَ لَکُمْ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الأَرْضِ).
تسخیر موجودات آسمانى و زمینى، براى انسان، مفهوم وسیعى دارد: هم شامل امورى مى شود که در قبضه اختیار او است و با میل و اراده اش در مسیر منافع خود به کار مى گیرد، مانند بسیارى از موجودات زمینى، و هم امورى که در اختیار انسان نیست اما خداوند آنها را مأمور ساخته به انسان خدمت کنند، همچون خورشید و ماه.
بنابراین، همه موجودات، مسخّر فرمان خدا در طریق سود انسان ها هستند خواه مسخّر فرمان انسان باشند، یا نه؟ و به این ترتیب لام در لَکُم ، لام منفعت است.
آن گاه مى افزاید: خداوند نعمت هاى خود را ـ اعم از نعمت هاى ظاهر و باطن ـ بر شما گسترده و افزون ساخت (وَ أَسْبَغَ عَلَیْکُمْ نِعَمَهُ ظاهِرَةً وَ باطِنَةً).
أَسْبَغ از ماده سَبْغ (بر وزن صبر) در اصل به معنى پیراهن یا زره گشاد و وسیع و کامل است، سپس به نعمت گسترده و فراوان نیز اطلاق شده است.
در این که: منظور از نعمت هاى ظاهر و باطن در این آیه چیست؟ مفسران بسیار سخن گفته اند:
بعضى، نعمت ظاهر را چیزى مى دانند که براى هیچ کس قابل انکار نیست همچون آفرینش حیات و انواع روزى ها و نعمت هاى باطن را اشاره به امورى مى دانند که بدون دقت و مطالعه قابل درک نیست (مانند بسیارى از قدرتهاى روحى و غرائز سازنده).
بعضى، نعمت ظاهر را اعضاى ظاهر و نعمت باطن را قلب شمرده اند.
بعضى دیگر، نعمت ظاهر را زیبائى صورت و قامت راست و سلامت اعضاء و نعمت باطن را معرفة اللّه دانسته اند.
در حدیثى از پیغمبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم: ابن عباس از آن حضرت در این زمینه سؤال کرد، فرمود: اى ابن عباس! نعمت ظاهر ، اسلام است، و آفرینش کامل و منظم تو به وسیله پروردگار و روزى هائى که به تو ارزانى داشته.
و اما نعمت باطن ، پوشاندن زشتى هاى اعمال تو و رسوا نکردنت در برابر مردم است .
در حدیث دیگرى از امام باقر(علیه السلام) مى خوانیم: نعمت آشکار، پیامبر(صلى الله علیه وآله) و معرفة اللّه و توحید است که پیامبر(صلى الله علیه وآله) آورده، و اما نعمت پنهان، ولایت ما اهلبیت(علیهم السلام) و پیمان دوستى با ما است .
ولى، در حقیقت هیچ گونه منافاتى در میان این تفسیرها، وجود ندارد و هر کدام یکى از مصداقهاى روشن نعمت ظاهر و باطن را بیان مى کند، بى آن که مفهوم گسترده آن را محدود سازد.
و در پایان آیه، از کسانى سخن مى گوید که نعمت هاى بزرگ الهى را که از درون و برون، انسان را احاطه کرده، کفران مى کنند، و به جدال و ستیز در برابر حق برمى خیزند، مى فرماید: بعضى از مردم هستند که درباره خداوند بدون هیچ دانش و هدایت و کتاب روشنى، مجادله مى کنند (وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یُجادِلُ فِی اللّهِ بِغَیْرِ عِلْم وَ لا هُدىً وَ لا کِتاب مُنِیر).
و به جاى این که: بخشنده آن همه نعمت هاى آشکار و نهان را بشناسند، رو به سوى شرک و انکار، از سر جهل و لجاجت مى آورند.
در این که: فرق میان علم ، هدایت و کتاب منیر چیست؟ شاید بهترین بیان این باشد که: علم اشاره به ادراکاتى است که انسان از طریق عقل و خرد خویش درک مى کند، و هدى اشاره به معلمان و رهبران الهى و آسمانى و دانشمندانى است که مى توانند در این مسیر دست او را بگیرند و به سر منزل مقصود برسانند، و کتاب منیر کتابهاى آسمانى مى باشد که از طریق وحى، قلب و جان انسان را پر فروغ مى سازند.
🏴@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره لقمان - آیه ۲۰
🏴@ghorun
🔅دعای روز بیستم ماه رمضان
خدایا در این ماه بهره ام را از برکتهایش کامل گردان، و راهم را به سوی نیکیهایش هموار نما، و از پذیرفتن خوبیهایش محرومم مساز، ای هدایت کننده به سوی حق آشکار.
#ماه_رمضان
🏴 @ghorun
20.mp3
4.02M
📖 تندخوانی جزء بیستم قرآن کریم
🎙 استاد معتز آقایی
#جزء_بیستم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قران
#تحدير
🏴 @ghorun
Quran-Farsi-Juz-20.mp3
42.05M
ترجمه قرآن صوتی فارسی محمدمهدی فولادوند جزء بیستم
#جزء_بیستم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قران
🆔@ghorun
▪️🌙▪️✨
✍امام علی علیه السلام
در ماه رمضان، بسيار استغفار و دعا كنيد؛ زيرا با دعا از شما دفعِ بلا مى شود و با استغفار، گناهانتان پاك مى گردد.
📚 کافی، ج۴، ص۸۸
#ماه_رمضان
🏴@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ امام رضا(علیه السلام) فرمود :
کسی که توان جبران گناهانش را ندارد ، پس بسیار بر محمد و آل محمد درود فرستد ، زیرا صلوات فرستادن هر آینه گناهان را نابود می کند.
🍃🌙اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
📚 وسائل الشیعه، ج۷، ص۱۹۴
#ماه_رمضان
🏴@ghorun
🥀▪️▪️🥀▪️▪️🥀▪️▪️▪️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره لقمان آیه ۲۱ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
~~~
آیه۲۱) وَإِذَا قِيلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ قَالُوا بَلْ نَتَّبِعُ مَا وَجَدْنَا عَلَيْهِ آبَاءَنَا ۚ أَوَلَوْ كَانَ الشَّيْطَانُ يَدْعُوهُمْ إِلَىٰ عَذَابِ السَّعِيرِ
~~~
آیه۲۱) و چون به این مردم (اهل جدل و عناد) گویند که بیایید از کتابی که خدا فرستاده پیروی کنید، جواب دهند ما تنها از طریقی که پدران خود را بر آن یافتهایم پیروی میکنیم. آیا هر چند آنان را شیطان به آتش دوزخ بخواند (باز پیرو آنها میشوند).
~~~
تفسیر آیه) این آیه به منطق ضعیف و سست این گروه گمراه اشاره کرده، میگوید: «هنگامی که به آنها گفته شود، از آنچه خداوند نازل کرده پیروی کنید، میگویند: نه، ما از چیزی پیروی میکنیم که پدران خود را بر آن یافتهایم»! (وَ إِذا قِیلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ قالُوا بَلْ نَتَّبِعُ ما وَجَدْنا عَلَیْهِ آباءَنا).
و از آنجا که پیروی از نیاکان جاهل و منحرف، جزء هیچ یک از طرق سه گانه هدایت آفرین فوق نیست، قرآن از آن به عنوان راه شیطانی یاد کرده، میفرماید: «آیا اگر حتی شیطان آنها را دعوت به عذاب آتش فروزان کند» باز هم تبعیت میکنند؟! (أَ وَ لَوْ کانَ الشَّیْطانُ یَدْعُوهُمْ إِلی عَذابِ السَّعِیرِ).
برگزیده تفسیر نمونه)
🏴 @ghorun
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود:
حضرت موسی ع فرمود: خداوندا مى خواهم به تو نزديك شوم، فرمود: قرب من در بيداري شب قدر است.
گفت: خداوندا! رحمتت را مى خواهم، فرمود: رحمتم در ترحم و رحم كردن به مساكين در شب قدر
گفت: خداوندا جواز عبور از صراط را مى خواهم فرمود: رمز عبور از صراط صدقه دادن در شب قدر است.
#شب_قدر
🏴 @ghorun
➿🔘➿🔘➿➿➿
✨دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
خدایا در این ماه به سوى خوشنودیهایت راهنمایى برایم قرار بده و شیطان را در آن بر من راهى قرار مده و بهشت را برایم منزل و آسایـشگاه قرار بده اى برآورنده حاجتهاى جویندگان
#ماه_رمضان
🏴 @ghorun
Tahdir joze21.mp3
4.04M
📖 تندخوانی جزء بیست ویکم قرآن کریم
🎙 استاد معتز آقایی
#جزء_بیست_و_یکم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قران
#تحدير
🏴 @ghorun
15-21-tarjomeshenidari(rasekhoon.net).mp3
24.16M
ترجمه قرآن صوتی فارسی محمدمهدی فولادوند جزء بیست ویکم
#جزء_بیست_و_یکم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قران
🆔@ghorun
🥀🥀🥀🥀▪️▫️▪️▫️▪️▫️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره لقمان آیه ۲۲ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️
آیه۲۲. وَمَنْ يُسْلِمْ وَجْهَهُ إِلَى اللَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ ۗ وَإِلَى اللَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ
▫️🥀▫️🥀▫️🥀▫️
آیه۲۲. و هر کس روی تسلیم و رضا به سوی خدا آرد و نکوکار باشد چنین کس به محکمترین رشته الهی چنگ زده است، و (بدانید که) پایان کارها به سوی خداست
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️
تفسیر آیه)سپس به بیان حال دو گروه مؤمن خالص و کفار آلوده پرداخته، آنها را در مقایسه با یکدیگر و مقایسه با آنچه در مورد پیروان شیطان و مقلدان کور و کر نیاکان بیان کرده، مورد توجه قرار داده، میگوید: «کسی که روی خود را تسلیم خدا کند در حالی که نیکو کار باشد، به دستگیره محکمی چنگ زده» و به تکیهگاه مطمئنی تکیه کرده است (وَ مَنْ یُسْلِمْ وَجْهَهُ إِلَی اللَّهِ وَ هُوَ مُحْسِنٌ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقی).
چنگ زدن به دستگیره محکم، تشبیه لطیفی از این حقیقت است که انسان برای نجات از قعر درّه مادّیگری و ارتقا به بلندترین قلّههای معرفت و معنویت و روحانیت نیاز به یک وسیله محکم و مطمئن دارد این وسیله چیزی جز ایمان و عمل صالح نیست، غیر آن، همه پوسیده و پاره شدنی و مایه سقوط و مرگ است، علاوه بر این آنچه باقی میماند این وسیله است، و بقیه همه فانی و نابود شدنی! لذا در پایان آیه میفرماید: «و عاقبت همه کارها به سوی خداست» (وَ إِلَی اللَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ).
در حدیثی از امام علی بن موسی الرضا علیه السّلام از پیامبر گرامی اسلام چنین آمده:
«بعد از من فتنهای تاریک و ظلمانی خواهد بود تنها کسانی از آن رهایی مییابند که به عروة الوثقی چنگ زنند، عرض کردند: ای رسول خدا! عروة الوثقی چیست؟
فرمود: ولایت سید اوصیا است.
عرض کردند: یا رسول اللّه سید اوصیا کیست؟
فرمود: امیر مؤمنان.
عرض کردند: امیر مؤمنان کیست؟
فرمود: مولای مسلمانان و پیشوای آنان بعد از من.
باز برای این که پاسخ صریحتری بگیرند، عرض کردند: او کیست؟
فرمود: برادرم علیّ بن أبی طالب علیه السّلام.
روایات دیگری نیز در همین زمینه که منظور از «عروة الوثقی» دوستی اهل بیت علیهم السّلام یا دوستی آل محمد صلّی اللّه علیه و آله یا امامان از فرزندان حسین علیه السّلام است نقل شده.
بارها گفتهایم که این تفسیرها بیان مصداقهای روشن است، و منافات با مصادیق دیگری همچون توحید و تقوا و مانند آن ندارد
برگزیده تفسیر نمونه)
🏴 @ghorun