💐💐💐〰💐💐💐〰💐💐💐〰
مِنَ الرِّضَا ع أَنَّهُ إِنَّمَا جُعِلَ يَوْمُ الْفِطْرِ الْعِيدَ لِيَكُونَ لِلْمُسْلِمِينَ مُجْتَمَعاً يَجْتَمِعُونَ فِيهِ وَ يَبْرُزُونَ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَيُمَجِّدُونَهُ عَلَى مَا مَنَّ عَلَيْهِمْ .
امام رضا عليه السّلام فرمودندكه: روز فطر از اين رو عيد قرار داده شد تا روز گردهمايي مسلمانان باشد، و در اين روز گرد هم آيند و براي خدا به صحرا (فضايي باز) برآيند و خداوند را بر منّتي كه بر آنها نهاده است ستايش و به بزرگي ياد كنند .
من لایحضره الفقیه ج1 ص 522
#عید_فطر
🌷 @ghorun
🍃🌸
✍ آیت اللہ بهجت (ره) :
آن چیزی که میتواند همه ی هوا و هوسها را یک جا ریشه کن کند،
و انسان را به تزکیه و تهذیب نفس برساند،
یاد مرگ است.
🌷@ghorun
🍃🌷🍃〰〰〰〰〰〰〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیات ۱ و ۲ و ۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🌷〰〰〰〰〰〰
آیه۱)بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ الم
آیه۲) غُلِبَتِ الرُّومُ
آیه۳) فِي أَدْنَى الْأَرْضِ وَهُمْ مِنْ بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَيَغْلِبُونَ
🍃〰〰〰〰〰〰
آیه۱) الم (اشاره به اسماء یا اسرار کتاب الهی است).
آیه۲) رومیان، مغلوب (فارسیان) شدند.
آیه۳) در (جنگی که به) نزدیکترین زمین (به دیار عرب واقع شد که حوالی شام یا اطراف جزیره باشد) و آنها پس از مغلوب شدن فعلی به زودی (بر فارسیان) غلبه خواهند کرد
🌷〰〰〰〰〰〰
🔅شأن نزول:
آیات نخستین این سوره بدین سبب نازل شد که در آن هنگام که پیامبر صلّی اللّه علیه و آله در «مکّه» بود، و مؤمنان در اقلیت قرار داشتند، جنگی میان ایرانیان و رومیان در گرفت، و در این نبرد ایرانیان پیروز شدند.
مشرکان «مکّه» این را به فال نیک گرفتند و دلیل بر حقانیت شرک خود دانستند! آیات نخستین این سوره نازل شد و قاطعانه گفت: گرچه ایرانیان در این نبرد پیروز شدند اما چیزی نمیگذرد که از رومیان شکست خواهند خورد و حتی حدود زمان این پیشگویی را نیز بیان داشت.
این پیشگویی قاطع قرآن که از یک سو نشانه اعجاز این کتاب آسمانی و اتکا آورنده آن به علم بیپایان پروردگار به عالم غیب است، و از سوی دیگر نقطه مقابل تفأل مشرکان بود، مسلمانان را طوری دلگرم ساخت که حتی میگویند: بعضی از آنان با مشرکان روی این مسأله شرطبندی مهمی کردند!- آن روز هنوز حکم تحریم این گونه شرط بندیها نازل نشده بود.
✨تفسیر:
یک پیشگویی عجیب! این سوره جزء 29 سورهای است که با حروف مقطعه آغاز میشود «الف، لام، میم» (الم).
تنها چیزی که در اینجا جلب توجه میکند این است که بر خلاف بسیاری از سورههایی که با حروف مقطعه آغاز میشود و پشت سر آن سخن از عظمت قرآن است در اینجا بحثی از عظمت قرآن نمییابیم، بلکه سخن از شکست رومیان و پیروزی مجدد آنها در آینده است، ولی با دقت روشن میشود که این بحث نیز بیان عظمت قرآن است، چرا که این خبر غیبی مربوط به آینده از نشانههای اعجاز و عظمت این کتاب آسمانی محسوب میشود.
بعد از ذکر حروف مقطعه میفرماید: «رومیان مغلوب شدند» (غُلِبَتِ الرُّومُ).
**
«و این شکست در سرزمین نزدیکی واقع شد» (فِی أَدْنَی الْأَرْضِ).
منظور از «ادنی الارض» (سرزمین نزدیک) سرزمین ایرانیان بوده است یعنی در محلی واقع شد که نزدیکترین نقطه میان ایران و روم بود.
سپس اضافه میکند: «و آنها (رومیان) بعد از مغلوبیت به زودی غلبه خواهند کرد» (وَ هُمْ مِنْ بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَیَغْلِبُونَ).
🌾 @ghorun
🔷اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ
بخوان و (بدان که) پروردگار تو کریمترین کریمان عالم است.
🔸سوره مبارکه علق آیه ۳
نکته: واژه أکرم، افزایش ربوبیّت و کرامت را میرساند
ما بندگان حاجتمندیم و تو کریم🌺
حاجت همیشه پیش کریمان بود روا🌺
یارب به لطف خویش گناهان ما بپوش🍀
روزی که رازها فتد از پرده برملا🍀
࿐჻ᭂ⸙🍃🌸🍃⸙჻ᭂ࿐
@chanel_komeil
࿐჻ᭂ⸙🍃🌸🍃⸙჻ᭂ࿐