✏️🖍✏️🖍✏️🖍✏️🖍
📝 امام زمان عج:
تقوا پیشه کنید، تسلیم ما باشید و کار را به ما واگذارید.
#امام_زمان عج
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @ghorun
✨🔹✨✨✨✨✨✨🔹✨
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره قصص آیه ۷۱ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🌿
آیه۷۱) قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ جَعَلَ اللَّهُ عَلَيْكُمُ اللَّيْلَ سَرْمَدًا إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ مَنْ إِلَٰهٌ غَيْرُ اللَّهِ يَأْتِيكُمْ بِضِيَاءٍ ۖ أَفَلَا تَسْمَعُونَ
✨✨✨✨✨✨🔹
آیه۷۱) (به این مردم مشرک) بگو: چه تصور میکنید اگر خدا ظلمت شب را بر شما تا قیامت پاینده و ابدی گرداند جز خدا کیست خدایی که بتواند برای شما روشنی روز پدید آرد؟ آیا سخن نمیشنوید؟
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🌿
تفسیر آیه) نعمت بزرگ روز و شب: در اینجا سخن از بخش عظیمی از مواهب الهی میگوید که هم دلیلی است بر مسأله توحید و نفی شرک- و از این نظر بحث گذشته را تکمیل میکند- و هم نمونهای است از نعمتهای خداوند که به خاطر آن شایسته حمد و ستایش است.
نخست به نعمت بزرگ نور و روشنایی روز که مایه هر جنبش و حرکت است اشاره کرده، میفرماید: «بگو: به من خبر دهید اگر خداوند شب را تا قیامت بر شما جاودان سازد آیا معبودی جز خدا میتواند روشنایی برای شما بیاورد؟ آیا نمیشنوید»؟! (قُلْ أَ رَأَیْتُمْ إِنْ جَعَلَ اللَّهُ عَلَیْکُمُ اللَّیْلَ سَرْمَداً إِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ مَنْ إِلهٌ غَیْرُ اللَّهِ یَأْتِیکُمْ بِضِیاءٍ أَ فَلا تَسْمَعُونَ).
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️تاثیرات عجیب صلوات روی انسان
🎙 سخنرانی استاد عالی
🆔@ghorun
🌙امام علی علیه السلام میفرمایند:
بهترين ذكر (سخن) قرآن است؛ با قرآن است كه سينه ها فراخ مى شود و درونها نورانى مى گردد.
( غرر الحكم : ۳۲۵۵ )
🆔@ghorun
🖋📓🖋📓🖋📓🖋📓🖋📓🖋
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان سوره قصص آیه ۷۲ و ۷۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۷۲قُلْ أَ رَأَیْتُمْ إِنْ جَعَلَ اللّه عَلَیْکُمُ النَّهارَ سَرْمَداً إِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ مَنْ إِلهٌ غَیْرُ اللّه یَأْتِیکُمْ بِلَیْل تَسْکُنُونَ فِیهِ أَ فَلاتُبْصِرُونَ ک
۷۳وَ مِنْ رَحْمَتِهِ جَعَلَ لَکُمُ اللَّیْلَ وَ النَّهارَ لِتَسْکُنُوا فِیهِ وَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ
▫️✨▫️✨▫️✨▫️✨▫️✨
۷۲ ـ بگو: به من خبر دهید اگر خداوند روز را تا قیامت بر شما جاودان کند، کدام معبود غیر از خداست که شبى براى شما بیاورد تا در آن آرامش یابید؟ آیا نمى بینید ؟!
۷۳ ـ و از رحمت اوست که براى شما شب و روز قرار داد تا هم در آن آرامش داشته باشید و هم براى بهره گیرى از فضل خدا تلاش کنید، و شاید شکر نعمت او را به جا آورید!
▫️✨▫️✨▫️✨▫️✨▫️✨
آیه بعد، سخن از نعمت ظلمت و تاریکى به میان مى آورد، مى فرماید: بگو به من خبر دهید! آیا اگر خداوند، روز را تا قیامت بر شما جاودان کند، چه معبودى غیر از اللّه است که شبى براى شما بیاورد، تا در آن آرامش یابید؟ آیا نمى بینید ؟! (قُلْ أَ رَأَیْتُمْ إِنْ جَعَلَ اللّه عَلَیْکُمُ النَّهارَ سَرْمَداً إِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ مَنْ إِلهٌ غَیْرُ اللّه یَأْتِیکُمْ بِلَیْل تَسْکُنُونَ فِیهِ أَ فَلاتُبْصِرُونَ).
* * *
و در سومین آیه، که در حقیقت نتیجه گیرى از دو آیه قبل است مى فرماید: از رحمت اوست که براى شما شب و روز قرار داد، تا از یکسو، در آن آرامش پیدا کنید، و از سوى دیگر، براى تأمین زندگى و بهره گیرى از فضل خداوند تلاش کنید، و شاید شکر نعمت او را به جا آورید (وَ مِنْ رَحْمَتِهِ جَعَلَ لَکُمُ اللَّیْلَ وَ النَّهارَ لِتَسْکُنُوا فِیهِ وَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ).
آرى، گستردگى دامنه رحمت خدا ایجاب مى کند، که تمام وسائل حیات شما را تأمین کند، شما از یکسو، نیاز به کار و کوشش و حرکت دارید، که بدون روشنائى روز ممکن نیست، و از سوى دیگر، نیاز به استراحت و آرامش که بدون تاریکى شب کامل نمى شود. امروز، از نظر علمى ثابت شده است که: در برابر نور، تمام دستگاههاى بدن انسان فعال و سرزنده مى شوند: گردش خون، دستگاه تنفس، حرکت قلب، و سایر دستگاهها، و اگر نور بیش از اندازه بتابد، سلولها خسته مى شوند، و نشاط جاى خود را به فرسودگى مى دهد. و بر عکس، دستگاههاى بدن در تاریکى شب، در آرامش و آسایش عمیقى فرو مى روند، و در سایه آن تجدید قوا و نشاط مى کنند.
جالب توجه این که: هنگامى که سخن از شب جاویدان مى گوید، در پایان آیه مى فرماید: آیا نمى شنوید ؟ و هنگامى که سخن از روز سرمدى به میان مى آورد مى فرماید: آیا نمى بینید ؟ این تفاوت تعبیر، ممکن است به خاطر این باشد که حس متناسب شب، گوش است و شنوائى، و حس متناسب روز، چشم است و بینائى، تا این حد قرآن مجید در تعبیرات خود دقت به خرج داده است.
این نیز شایان توجه است که در پایان این سخن، مسأله شکر را مطرح مى کند، شکر در برابر نظام حساب شده نور و ظلمت، شکرى که خواه ناخواه انسان را به شناخت منعم و معرفت او وا مى دارد، و شکرى که انگیزه ایمان در مباحث اعتقادى است.
🆔@ghorun