🪴 حکمت ۱۳۱ نهج البلاغه
امام علیه السلام شنيد مردى در محضرش نكوهش دنيا مىكند (در حالى كه از غافلان بود) به او فرمود : اى كسى كه نكوهش دنيا مىكنى (و دنيا را به خدعه و نيرنگ و فريبندگى متهم مىسازى) تو خودت تن به غرور دنيا دادهاى و به باطلهاى آن فريفته شدهاى (عيب از توست نه از دنيا) تو خود فريفته دنيا شدهاى سپس دنيا را مذمت مىكنى (و گناه را به گردن آن مىافكنى؟) تو ادعا مىكنى كه دنيا بر تو جرمى روا داشته يا دنيا چنين ادعايى بر تو دارد؟ چه زمانى دنيا تو را به خود مشغول ساخت، يا كى تو را فريب داد؟ آيا به محلى كه پدرانت به خاك افتادند و پوسيدند تو را فريب داده؟ يا به خوابگاه مادرانت در زير خاك؟ چهقدر با دست خود به بيماران پرداختى و چهقدر آنها را پرستارى كردى؟ درخواست شفا براى آنها مىكردى و از طبيبان، راه درمان آنها را مىخواستى، در آن روزهايى كه داروىِ تو به حال آنها سودى نداشت و گريه تو فايدهاى نمىبخشيد، و دلسوزى آميخته با ترس تو براى هيچ يك از آنها سودى نداشت و كوششها و كمكهايت براى آنها نتيجهاى نمىداد و با نيرويت دفاعى از آنها نكردى (و سرانجام با همه اين تلاش و كوششها مرگ گريبانشان را گرفت و به همه چيز پايان داد). دنيا با اين نمونهها (كه براى تو گفتم) وضع تو را نيز مجسم ساخته و با قربانگاههاى او (براى ديگران)، قربانگاه تو را!
دنيا سراى صدق و راستى است براى آن كس كه به راستى با آن رفتار كند، و جايگاه عافيت است براى كسى كه از آن چيزى بفهمد، و سراى بىنيازى است براى آن كس كه از آن توشه برگيرد، و محلّ موعظه و اندرز است براى كسى كه از آن اندرز گيرد. دنيا مسجد دوستان خدا و نمازگاه فرشتگان پروردگار، و محل نزول وحى الهى، و تجارت خانه اولياى الهى است. آنها در دنيا رحمت خدا را به دست آورده و بهشت را از آن بهره گرفتند. با اين حال (كه براى تو شرح دادم) چه كسى دنيا را نكوهش مىكند؟ دنيا جدايى خود را اعلام داشته و فراق خويش را با صداى بلند خبر داده و از مرگ خود و اهلش همه را با خبر ساخته است. دنيا بانمونهاى از بلاهايش بلاهاى آخرت را به آنها نشان داده و با صحنههايى از سرور و خوشحالىاش به سرور آخرت متوجه ساخته است (در حالى كه همه مىدانند نه بلاى آخرت قابل مقايسه با بلاى دنيا و نه سرور آخرت شايسته مقايسه با سرور دنياست). گاه مىبينند هنگام عصر در عافيتاند و صبحگاهان در مصيبت (و به اين ترتيب) گاه تشويق مىكند و گاه مىترساند و گاه انسان را به خوف مىافكند وبرحذر مىدارد با اين اوصاف، گروهى آن را در «روز پشيمانى» (روز قيامت) نكوهش مىكنند و گروه ديگرى در آن روز آن را مدح و ستايش مىنمايند؛ همان گروهى كه دنيا به آنها تذكر داد و متذكر شدند و براى آنها (با زبان حال) سخن گفت و تصديقش كردند و به آنان اندرز داد و اندرزش را پذيرا شدند.
#نهج_البلاغه
🍀💐🍀💐🍀
💐 @ghorun 🍀
شب عید فطر از جهت فضیلت، کمتر از شب قدر نیست و روز عید فطر، روز جشن همه مسلمانان، بخصوص روزهدارانی است که بخوبی به وظیفه الهی و بندگی خود عمل کرده و باید منتظر دریافت پاداش باشند.
نماز عید فطر، نمازی که مسلمانان در دو روز عید فطر بعد از طلوع خورشید اقامه میکنند و در روایت آمده است قبل از نماز عید فطر بگوییم: «اللَّهُ أَکْبَرُ، اللَّهُ أَکْبَرُ، لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ، اللهُ أَکْبَرُ وَلِلَّهِ الْحَمْدُ الْحَمْدُلِلَّهِ عَلَی مَا هَدَانَا وَلَهُ الشُّکْرُ عَلَی مَا أَوْلانَا».
#ماه_رمضان
#عید_فطر
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🍀💐🍀💐🍀
💐 @ghorun 🍀
🌸 پیامبر رحمت (ص):
و چون شب عید فطر که شب جوائز نام دارد فرا رسد،
پاداش عمل کنندگان را بدون حساب و شمارش ببخشد.
💌 هنگام نماز عید فطر،
زمانی که دست به سوی آسمان بلند کردید محتاج دعاهای خیر شما هستیم.
🪴 عید مبارک 🪴
#ماه_رمضان
#عید_فطر
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🍀💐🍀💐🍀
💐 @ghorun 🍀
🌺🌸🌸🌸🌺🌺🌸🌸🌸🌺
🌸🌺🌺🌺🌸🌸🌺🌺🌺🌸
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره شعرا آیه ۶۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰🌺〰🌺〰🌺〰🌺
آیه۶۸) وَإِنَّ رَبَّكَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ
〰🌸〰🌸〰🌸〰🌸
آیه۶۸) و همانا خدای تو خدای بسیار مقتدر و مهربان است.
〰🌺〰🌺〰🌺〰🌺
تفسیر آیه) این آیه در یک جمله کوتاه و پر معنی به قدرت و رحمت بیپایان خدا اشاره کرده، میگوید: «پروردگار تو هم تواناست و هم مهربان» (وَ إِنَّ رَبَّکَ لَهُوَ الْعَزِیزُ الرَّحِیمُ).
از «عزت» اوست که هر زمان اراده کند فرمان نابودی اقوام یاغی را صادر میکند، به همان آبی که مایه حیات آنهاست فرمان مرگ آنها را میدهد، و همان دریای نیل که مایه ثروت و قدرت فرعونیان بود قبرستان آنها میشود! و از «رحمت» اوست که در این کار هرگز عجله نمیکند، بلکه سالها مهلت میدهد، معجزه میفرستد، اتمام حجت میکند، و نیز از رحمت اوست که این بردگان ستمدیده را از چنگال آن اربابان قلدر و زور گو رهایی میبخشد.
🌺 @ghorun 🌸
🔅امام علی علیه السلام
أَلا إِنَّ هَذَا الْيَوْمَ يَوْمٌ جَعَلَهُ اللَّهُ لَكُمْ عِيدا وَ جَعَلَكُمْ لَهُ أَهْلا فَاذْكُرُوا اللَّهَ يَذْكُرْكُمْ وَ ادْعُوهُ يَسْتَجِبْ لَكُمْ
آگاه باشید ای مردم ! امروز روزی است که خدای بزرگ آن را برای شما عید قرار داد و شما را نیز شایسته آن ساخت
پس به یاد خدا باشید تا او نیز به یاد شما باشد و او را بخوانید و دعا کنید تا خواسته هایتان را به اجابت رساند
📚من لایحضره الفقیه
💐عید سعید فطر بر همه مسلمانان جهان مبارک
#ماه_شوال
#عید_فطر
🌺 @ghorun 🌸
🪴حکمت ۱۳۲ نهج البلاغه
وَ قَالَ (علیه السلام): إِنَّ لِلَّهِ مَلَكاً يُنَادِي فِي كُلِّ يَوْمٍ: لِدُوا لِلْمَوْتِ، وَ اجْمَعُوا لِلْفَنَاءِ، وَ ابْنُوا لِلْخَرَابِ.
ضرورت ياد مرگ (اخلاقى):
و درود خدا بر او، فرمود: خدا را فرشته اى است كه هر روز بانگ مى زند: بزاييد براى مردن، و فراهم آوريد براى نابود شدن، و بسازيد براى ويران گشتن.
#نهج_البلاغه
🌺 @ghorun 🌸
🌻🌹🌻============🌻🌹🌻
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره شعرا آیه ۶۹ تا ۷۱ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
آیه۶۹) وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ إِبْرَاهِيمَ
آیه۷۰) إِذْ قَالَ لِأَبِيهِ وَقَوْمِهِ مَا تَعْبُدُونَ
آیه۷۱) قَالُوا نَعْبُدُ أَصْنَامًا فَنَظَلُّ لَهَا عَاكِفِينَ
🌻🌹🌻〰〰〰〰
آیه۶۹) و (ای رسول) حکایت ابراهیم را بر امت بیان کن.
آیه۷۰) هنگامی که با پدر (یعنی عمو، زیرا پدران پیغمبران همه موحّدند) و با قومش گفت: شما چه معبودی را میپرستید؟
آیه۷۱) جواب دادند که ما بتهایی را میپرستیم و ثابت بر پرستش آنها بوده و هستیم.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
تفسیر آیه) به دنبال داستان عبرتانگیز موسی و فرعون به سر گذشت الهام بخش ابراهیم (ع) و مبارزاتش با مشرکان میپردازد، و این مطلب را از گفتگوی ابراهیم با عمویش آزر و قوم گمراه آغاز میکند.
نخست میگوید: «و خبر ابراهیم را بر آنها بخوان» (وَ اتْلُ عَلَیْهِمْ نَبَأَ إِبْراهِیمَ).
*
و از میان تمام اخبار مربوط به این پیامبر بزرگ روی این قسمت تکیه میکند: «هنگامی که به پدر و قومش گفت: شما چه چیز را میپرستید»؟! (إِذْ قالَ لِأَبِیهِ وَ قَوْمِهِ ما تَعْبُدُونَ).
*
آنها بلا فاصله در پاسخ «گفتند: ما بتهایی را میپرستیم و همه روز ملازم عبادت آنهاییم» (قالُوا نَعْبُدُ أَصْناماً فَنَظَلُّ لَها عاکِفِینَ).
این تعبیر نشان میدهد که آنها نه تنها احساس شرمندگی از کار خود نداشتند بلکه بسیار به کار خود افتخار میکردند.
برگزیده تفسیر نمونه)
🌹 @ghorun 🍃
🔅عید، عود مجد اسلام است
فطر، روزى است که خداوند تعالى براى مسلمین عید قرار داده تا با اجتماع خود در نماز و خطابه هاى مناسب با هر عصر، راه و روش خود را در مقابل اسلام و مقابل دشمنان خونخوار آن بیابند؛ گرچه اکنون با تبلیغات مضره، جمعه و جماعت خاصیت خود را از دست داده و براى مسلمین در وضع حاضر عیدى نمانده است. در هر قطرى از ممالک مسلمین فتنه ها به دست عمال اجانب برپا است؛ فتنه هایى که با اساس اسلام و استقلال ممالک مخالف است...
...از اوضاع عبرت بگیرید و بر اجتماع خود افزایش دهید و از مخالفتهاى بى اساس احتراز کنید، و مکتبهاى بى اساس دیگران را کنار گذاشته، به مکتب مترقى اسلام رو آورید، و در راه حق و محو باطل دستبهدست هم دهید، و مردم را از اهداف پاک اسلام باخبر کنید، و از جنایات و خیانات عمال اجانب پرده بردارید؛ و از خداوند متعال استمداد کنید، «انَّهُ وَلِىُّ التَّوْفیق».
📚 صحیفه امام
#عید_فطر
🌹 @ghorun 🍃
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 نماهنگ | عید امت واحده
✏️ رهبر انقلاب: ابر رحمت الهی یک ماهِ تمام بر امّت اسلامی بارید. رحمت الهی و ضیافت الهی، در این یک ماه، شامل حال همهی آحاد امّت اسلامی بود.
✏️ قدر آنچه را که در ماه رمضان آموختید بدانید، و آن را براى خودتان نگه بدارید.
💻 Farsi.Khamenei.ir
📝 امام صادق علیه السلام: إذا قالَ الرَّجُلُ:
«اَللّٰهُمَّ اغْفِر لِلْمُؤمِنینَ وَالْمُؤمِناتِ، وَالْمُسلِمینَ وَالْمُسلِماتِ، اَلْأَحیاءِ مِنْهُم وجَمیعِ الْأَمْواتِ» رَدَّ اللّهُ عَلَیهِ بِعَدَدِ مَن مَضى ومَن بَقِیَ مِن کُلِّ إنسانٍ دَعوَةً
هرگاه شخصى بگوید:
«اَللّهُمَّ اغْفِر لِلْمُؤمِنینَ وَالْمُؤمِناتِ، وَالْمُسلِمینَ وَالْمُسلِماتِ، اَلْأَحیاءِ مِنْهُم وجَمیعِ الْأَمْواتِ»،
خداوند به شمارِ هر انسانى که درگذشته و هر انسانى که باقى است ، یک دعا به او برمى گردانَد 📚فلاح السائل
#درگذشتگان
#شب_جمعه
🌹 @ghorun 🍃
🔅🪴🔅🔅🔅🔅🔅🔅🪴🔅
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره شعرا آیه ۷۲ و ۷۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
✨〰✨〰✨〰✨
آیه۷۲) قَالَ هَلْ يَسْمَعُونَكُمْ إِذْ تَدْعُونَ
آیه۷۳) أَوْ يَنْفَعُونَكُمْ أَوْ يَضُرُّونَ
▫️▫️🪴🪴🪴▫️▫️
آیه۷۲) ابراهیم گفت: آیا هر گاه این بتهای جماد را بخوانید سخن شما را میشنوند؟
آیه۷۳) یا به حال شما هیچ سود و زیانی توانند داشت؟
✨〰✨〰✨〰✨
تفسیر آیه) به هر حال ابراهیم (ع) با شنیدن این سخن آنها را زیر رگبار اعتراضات شدید خود قرار داد و با دو جمله کوبنده آنها را با یک بن بست منطقی رو به رو ساخت. «گفت: آیا آنها سخن شما را میشنوند هنگامی که آنها را میخوانید»؟! (قالَ هَلْ یَسْمَعُونَکُمْ إِذْ تَدْعُونَ).
*
«یا این که آنها سودی به شما میرسانند یا زیانی میبخشند»؟! (أَوْ یَنْفَعُونَکُمْ أَوْ یَضُرُّونَ). حد اقل چیزی که در معبود لازم است این است که ندای عابد خویش را بشنود، و در گرفتاریها به یاریش بشتابد. اما در این بتها چیزی که نشان دهد آنها کمترین درک و شعوری دارند، و یا کمترین تأثیری در سر نوشت انسانها، به چشم نمیخورد.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun