🌺🌺🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره مومنون آیه ۱۵ و ۱۶ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
آیه۱۵) ثمَّ إِنَّكُمْ بَعْدَ ذَٰلِكَ لَمَيِّتُونَ
آیه۱۶) ثُمَّ إِنَّكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تُبْعَثُونَ
🌺🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
آیه۱۵) باز شما آدمیان همه خواهید مرد.
آیه۱۶)و آنگاه روز قیامت به یقین تمام مبعوث خواهید شد.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
تفسیر آیه)این آیه از مسأله توحید و شناخت مبدء به طرز زیبا و ظریفی به مسأله «معاد» منتقل میشود، و میگوید: این انسان با همه شگفتیهایش تا ابد زنده نمیماند، زمانی فرا میرسد که این ساختمان عجیب از هم فرو میریزد و «شما بعد از این زندگی همگی میمیرید» (ثُمَّ إِنَّکُمْ بَعْدَ ذلِکَ لَمَیِّتُونَ).
*
ولی برای این که این تصور پیش نیاید که با مردن انسان همه چیز پایان میگیرد پس این آفرینش با این همه شکوه و عظمت برای این چند روز زندگی امری بیهوده بوده است بلا فاصله میافزاید: «سپس در روز قیامت (بار دیگر به زندگی باز میگردید و) بر انگیخته میشوید» البته در سطحی عالیتر و در جهانی وسیعتر و گستردهتر (ثُمَّ إِنَّکُمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ تُبْعَثُونَ).
برگزیذه تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🪴حکمت 267 نهج البلاغه
وَ قَالَ (علیه السلام): يَا ابْنَ آدَمَ، لَا تَحْمِلْ هَمَّ يَوْمِكَ الَّذِي لَمْ يَأْتِكَ عَلَى يَوْمِكَ الَّذِي قَدْ أَتَاكَ، فَإِنَّهُ إِنْ يَكُ مِنْ عُمُرِكَ يَأْتِ اللَّهُ فِيهِ بِرِزْقِكَ.
پرهيز از حرص ورزى در كسب روزى (اعتقادى، معنوى):
و درود خدا بر او، فرمود: اى فرزند آدم اندوه روز نيامده را بر امروزت ميفزا، زيرا اگر روز نرسيده، از عمر تو باشد خدا روزى تو را خواهد رساند.
#نهج_البلاغه
🆔 @ghorun
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▫️▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▪️▪️▪️▪️▪️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره مومنون آیه ۱۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
➖➖▪️➖➖▪️➖➖
آیه۱۷) وَلَقَدْ خَلَقْنَا فَوْقَكُمْ سَبْعَ طَرَائِقَ وَمَا كُنَّا عَنِ الْخَلْقِ غَافِلِينَ
▫️▫️▪️▫️▫️▪️▫️▫️
آیه۱۷) و همانا مافوق شما (خاکیان) هفت آسمان (عالم پاک) را فراز یکدیگر آفریدیم و لحظهای از توجه به خلق غافل نبوده و نخواهیم بود.
➖➖▪️➖➖▪️➖➖
آیه۱۷) باز هم نشانههای توحید: پس از ذکر آیات انفسی اکنون به جهان برون و آیات آفاقی میپردازد، و عظمت آفرینش را در آسمان و زمین منعکس میکند میفرماید: «ما بر بالای سر شما هفت راه [طبقات هفتگانه آسمان] قرار دادیم» (وَ لَقَدْ خَلَقْنا فَوْقَکُمْ سَبْعَ طَرائِقَ).
ممکن است این راهها طرق رفت و آمد فرشتگان باشد، و ممکن است مدار گردش ستارگان آسمان- در باره آسمانهای هفتگانه (در سوره بقره سخن گفته شد)
و از آنجا که تعدّد عوالم و طرق آنها ممکن است این توهم را به وجود آورد که آیا این وسعت و عظمت عالم موجب نخواهد شد که آفریدگار از آنها غافل گردد، در پایان آیه بلا فاصله میفرماید: «و ما (هرگز) از آفرینش (خلق) خود غافل نبودهایم» (وَ ما کُنَّا عَنِ الْخَلْقِ غافِلِینَ).
برگزیده تفسیر نمونه)
🏴 @ghorun