.✨✨✨.✨✨°•.☀️.•°✨✨.✨✨✨.
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره مریم آیه۲۵ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
➖•➖•➖•➖•➖
آیه۲۵) وَ هُزِّی إِلَیْکِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُساقِطْ عَلَیْکِ رُطَباً جَنِیّاً
✨✨°•.☀️.•°✨✨
آیه۲۵) و این تنه نخل را به طرف خود تکان ده، رطب تازه اى بر تو فرو مى ریزد!
➖•➖•➖•➖•➖
تفسیر آیه۲۵)و نظرى به بالاى سرت بیفکن بنگر چگونه ساقه خشکیده به درخت نخل بارورى تبدیل شده که میوه ها، شاخه هایش را زینت بخشیده اند تکانى به این درخت نخل بده تا رطب تازه بر تو فرو ریزد (وَ هُزِّی إِلَیْکِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُساقِطْ عَلَیْکِ رُطَباً جَنِیّاً).
* * *
🌟 پاسخ به یک سؤال
بعضى مى پرسند: اگر معجزه مخصوص انبیاء و امامان است پس ظهور این گونه معجزات براى مریم چگونه بود؟
بعضى از مفسران براى حل این مشکل آن را جزء معجزات عیسى(علیه السلام)گرفته اند که مقدمتاً تحقق یافت، و از آن تعبیر به ارهاص مى کنند (ارهاص به معنى معجزه مقدماتى است).
ولى هیچ نیازى به این گونه پاسخ ها نیست; چرا که ظهور خارق عادات براى غیر پیامبران و امامان هیچ گونه مانعى ندارد، این همان چیزى است که نامش را کرامت مى گذاریم.
معجزه آن است که: توأم با تحدّى (دعوت به مبارزه) و توأم با ادعاى نبوت و یا امامت بوده باشد.
تفسیر نمونه)
📝 @ghoru
🔘.🍃.~~~~~~~~~~~~~~~~.🍃.🔘
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره مریم آیه۲۶ به همراه ترجمه و تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
~•~•~•~•~•~•~•~•~
آیه۲۶) فَکُلِی وَ اشْرَبِی وَ قَرِّی عَیْناً فَإِمّا تَرَیِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَداً فَقُولِی إِنِّی نَذَرْتُ لِلرَّحْمنِ صَوْماً فَلَنْ أُکَلِّمَ الْیَوْمَ إِنْسِیّاً
🔘•🍃.🍃.🍃.🍃•🔘
آیه۲۶) و بخور; و بنوش; و چشمت را (به این مولود جدید) روشن دار! و هر گاه کسى از انسان ها را دیدى، (با اشاره) بگو: من براى خداوند رحمان روزه اى نذر کرده ام; بنابراین امروز با هیچ انسانى سخن نمى گویم! (و بدان که این نوزاد، از تو دفاع خواهد کرد) !
~•~•~•~•~•~•~•~•~
تفسیر آیه۲۶)از این غذاى لذیذ و نیروبخش بخور، و از آن آب گوارا بنوش (فَکُلِی وَ اشْرَبِی).
و چشمت را به این مولود جدید روشن دار (وَ قَرِّی عَیْناً).
و اگر از آینده نگرانى آسوده خاطر باش! هر گاه بشرى دیدى و از تو در این زمینه توضیح خواست با اشاره بگو: من براى خداى رحمان روزه گرفته ام روزه سکوت، و به همین دلیل امروز با احدى سخن نمى گویم (فَإِمّا تَرَیِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَداً فَقُولِی إِنِّی نَذَرْتُ لِلرَّحْمنِ صَوْماً فَلَنْ أُکَلِّمَ الْیَوْمَ إِنْسِیّاً).
خلاصه نیازى به این نیست که تو از خود دفاع کنى، آن کس که این مولود را به تو داده، وظیفه دفاع را هم نیز به خود او سپرده است.
بنابراین، از هر نظر آسوده خاطر باش و غم و اندوه به خاطرت راه نیابد.
این حوادث پى در پى که همچون جرقه هاى روشنى در یک فضاى فوق العاده تاریک و ظلمانى درخشیدن گرفت، سراسر قلب او را روشن کرد و حالت آرامش گوارائى به او دست داد.
تفسیر نمونه)
▪️ @ghorun
🔘🍃.~~~~~~~~~~~~~~~~.🍃🔘
🔵روزه سکوت
ظاهر آیات فوق، نشان مى دهد که: مریم به خاطر مصلحتى مأمور به سکوت بود، و به فرمان خدا از سخن گفتن در این مدت خاص خوددارى مى کرد، تا نوزادش عیسى(علیه السلام)، لب به سخن بگشاید و از پاکى او دفاع کند که این از هر جهت مؤثرتر و گیراتر بود.
اما از تعبیر آیه، چنین برمى آید که: نذر سکوت براى آن قوم و جمعیت، کار شناخته شده اى بود، به همین دلیل، این کار را بر او ایراد نگرفتند.
ولى این نوع روزه در شرع اسلام، مشروع نیست.
از امام على بن الحسین(علیهما السلام) در حدیثى چنین نقل شده: وَ صَوْمُ الصَّمْتِ حَرَامٌ: روزه سکوت حرام است و این به خاطر تفاوت شرائط در آن زمان با زمان ظهور اسلام است.
البته یکى از آداب صوم کامل در اسلام آن است که انسان به هنگام روزه گرفتن، زبان خود را از آلودگى به گناه و مکروهات حفظ کند، و همچنین چشم خود را از هر گونه آلودگى برگیرد، چنان که در حدیثى از امام صادق(علیه السلام)مى خوانیم: إِنَّ الصَّوْمَ لَیْسَ مِنَ الطَّعامِ وَ الشَّرابِ وَحْدَهُ، إِنَّ مَرْیَمَ قالَتْ إِنِّى نَذَرُْت لِلْرَّحْمنِ صَوْماً، أَىْ صَمْتاً، فَاحْفَظُوا أَلْسِنَتَکُمْ وَ غُضُّوا أَبْصارَکُمْ وَ لاتَحاسَدُوا وَ لاتَنازَعُوا:
روزه تنها از خوردنى و نوشیدنى نیست، مریم گفت: من براى خداوند رحمان روزه اى نذر کرده ام یعنى سکوت را، بنابراین (هنگامى که روزه هستید) زبان خود را حفظ کنید، دیدگان خود را از آنچه گناه است بربندید، نسبت به یکدیگر حسد نداشته باشید، و نزاع نکنید .
* * *
🔴 یک غذاى نیروبخش
از این که: در آیات بالا صریحاً آمده است: خداوند غذاى مریم را به هنگام تولد نوزاد رطب قرار داد، مفسران چنین استفاده کرده اند که: یکى از بهترین غذاها براى زنان بعد از وضع حمل، رطب (خرماى تازه) مى باشد.
در احادیث اسلامى نیز صریحا به این مطلب اشاره شده است:
امیر مؤمنان على(علیه السلام) از پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) نقل مى فرماید: لِیَکُنْ أَوَّلَ ما تَأْکُلُهُ النُّفَساءُ الرُّطَبُ، فَإِنَّ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ قالَ لِمَرْیَمَ(علیها السلام): وَ هُزِّی إِلَیْکِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُساقِطْ عَلَیْکِ رُطَباً جَنِیّاً:
باید اولین چیزى که زن پس از وضع حمل مى خورد، رطب باشد; زیرا خداوند بزرگ به مریم(علیها السلام) فرمود: درخت خرما را تکان ده، تا رطب تازه بر تو فرو ریزد .
از ذیل همین حدیث، استفاده مى شود: خوردن این غذا نه تنها براى مادر مؤثر است بلکه در شیر او نیز اثر خواهد گذاشت.
حتى از پاره اى از روایات استفاده مى شود: بهترین غذاى زن باردار و داروى او رطب است (ما تَأْکُلُ الْحامِلُ مِنْ شَیْء وَ لا تَتَداوَى بِهِ أَفْضَلَ مِنَ الرُّطَبِ).
ولى مسلماً اعتدال در همه چیز، و حتى در این موضوع، باید رعایت شود چنان که از بعضى از روایات که در همین مورد وارد شده، استفاده مى شود.
و نیز استفاده مى شود: اگر رطب پیدا نشود، از خرماى معمولى مى توان استفاده کرد.
دانشمندان غذاشناس، مى گویند: قند فراوانى که در خرما وجود دارد از سالم ترین قندها است که حتى در بسیارى از موارد، مبتلایان به بیمارى قند نیز مى توانند از آن استفاده کنند.
همین دانشمندان، مى گویند: در خرما ۱۳ ماده حیاتى و پنج نوع ویتامین را کشف کرده اند که: مجموع آنها خرما را به صورت یک منبع غذائى غنى در آورده است.
و این را مى دانیم که: زنان در چنین حالى، نیاز شدیدى به غذاى نیروبخش و پر ویتامین دارند.
با پیشرفت دانش پزشکى، اهمیت داروئى خرما نیز به ثبوت رسیده است، در خرما کلسیوم وجود دارد که عامل اصلى استحکام استخوان ها است، و نیز فسفر وجود دارد که از عناصر اصلى تشکیل دهنده مغز و مانع ضعف اعصاب و خستگى است، و نیز پتاسیم موجود است که فقدان آن را در بدن علت حقیقى زخم معده مى دانند.
تفسیر نمونه)
▪️ @ghorun
بِسْمِ ٱللّهِ ٱلرَّحْمنِ ٱلرَّحِیمِ
السَّلامُ عَلَیْک یا اُمَّ الْمُؤْمِنِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا زَوْجَةَ سَیّـِدِ الْمُرْسَلِینِ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا أَوَّلَ الْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا مَنْ أَنْفَقَتْ مالَها فِی نُصْرَةِ سَیِّدِ الاْنْبِیاءِ، وَ نَصَرَتْهُ مَااسْتَطاعَتْ وَدافَعَتْ عَنْهُ الاْعْداءَ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرَئِیلُ، وَ بلَّغَهَا السَّلامَ مِنَ اللهِ الْجَلِیلِ، فَهَنِیئاً لَک بِما أَوْلاک اللهُ مِنْ فَضْل، وَالسَّلامُ عَلَیْک وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ.
سلام بر تو ای مادر مؤمنان، سلام بر تو ای همسر سرور فرستادگان، سلام بر تو ای مادر فاطمه زهرا سرور بانوان دو جهان، سلام بر تو ای نخست بانوی مؤمن، سلام بر تو ای آن که دارائیش را در راه پیروزی اسلام و یاری سرور انبیا هزینه کرد و دشمنان را از او دور ساخت، سلام بر تو ای آن که بر او جبرئیل درود فرستاد، و سلام خدای بزرگ را به او ابلاغ کرد، این فضل الهی گوارایت باد و سلام و رحمت و برکاتش بر تو باد.
▪️ @ghorun
➖💐➖=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-➖💐➖
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یونس آیه۱۰۸ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
-=-=-=-=-=-=💐=-=-=-=-=-=-
آیه۱٠۸) قُلْ یا أَیُّهَا النّاسُ قَدْ جائَکُمُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّکُمْ فَمَنِ اهْتَدى فَإِنَّما یَهْتَدی لِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَإِنَّما یَضِلُّ عَلَیْها وَ ما أَنَا عَلَیْکُمْ بِوَکیل
▫️=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-▫️
آیه۱٠۸ ) بگو: اى مردم! حق از طرف پروردگارتان به سراغ شما آمده; هر کس (در پرتو آن) هدایت یابد، براى خود هدایت شده; و هر کس گمراه گردد، به زیان خود گمراه مى گردد; و من مأمور (به اجبار) شما نیستم !
-=-=-=-=-=-=💐=-=-=-=-=-=-
تفسیر آیه۱۰۸)آخرین سخن
این دو آیه، که یکى اندرزى است به عموم مردم، و دیگرى به خصوص پیامبر(صلى الله علیه وآله)، دستورهائى را که خداوند در این دو زمینه در سراسر این سوره بیان داشته است، تکمیل مى کند، و با آن سوره یونس (علیه السلام) پایان مى یابد.
نخست به عنوان یک دستور عمومى مى فرماید: به همه مردم بگو: از طرف پروردگارتان حق به سوى شما آمده است (قُلْ یا أَیُّهَا النّاسُ قَدْ جائَکُمُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّکُمْ)، این تعلیمات، این کتاب آسمانى، این برنامه و این پیامبر، همه حق است، و نشانه هاى حق بودنش آشکار.
و با توجه به این واقعیت، هر کس در پرتو این حق هدایت شود، به سود خود هدایت یافته، و هر کس با عدم تسلیم در برابر آن، راه گمراهى را برگزیند، به زیان خود گام برداشته (فَمَنِ اهْتَدى فَإِنَّما یَهْتَدی لِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَإِنَّما یَضِلُّ عَلَیْها).
و من مأمور و وکیل و نگاهبان شما نیستم (وَ ما أَنَا عَلَیْکُمْ بِوَکیل).
یعنى: نه وظیفه دارم که شما را به پذیرش حق مجبور کنم; چرا که اجبار در پذیرش ایمان معنى ندارد، و نه اگر پذیرا نشدید مى توانم شما را از مجازات الهى حفظ کنم، بلکه وظیفه من دعوت است و تبلیغ، و ارشاد و راهنمائى و رهبرى، و اما بقیه بر عهده خود شما است، که به اختیار خود راهتان را برگزینید.
این آیه، علاوه بر این که بار دیگر مسأله اختیار و آزادى اراده را تأکید مى کند، دلیل بر این است که پذیرش حق در درجه اول به سود خود انسان است، همان گونه که مخالفت با آن به زیان خود او است، در واقع تعلیمات رهبران الهى و کتب آسمانى، کلاس هائى است براى تربیت و تکامل انسان ها، نه موافقت با آن چیزى بر عظمت خدا مى افزاید، و نه مخالفت با آن چیزى از جلال او مى کاهد!
تفسیر نمونه)
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
💐 @ghorun
راهکارهای زندگی موفق در جزء یازدهم.
✨بهای معامله با خدا در جهاد مال و جان ،بهشت است.
#جزء_یازدهم
💐 @ghorun
💐🍃..................................................🍃💐
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین
توصیه هایی عجيب از مرحوم آيت الله كشميرى:
🍃۱- حتماً دقایقی از ساعات رازآمیز روزه داری خود را به برترین عبادت اختصاص دهید و آن هم چیزی نیست جز «تفکر»! با خود و خدای خود خلوت کنید.
خصوصاً به نوع رابطه حضرت حق با خودتان بیندیشد؛ امید است ابوابی از معرفت به روی تان باز شود.
🍃۲- یکی از مهم ترین حالت های بندگی خصوصاً در رمضان المبارک، حالتی است که توصیه ى مؤکد نبی مکرم است و آن «سجده طولانی» است.
فقط خدا و اولیاء الهی می دانند هنگام سجده ى عبودیت چه بارانی از ابر رحمت و چه برکاتی از عالم ربوبیت بر سر شما می بارد.
حتماً در روز یک سجده ى طولانی داشته باشید.
🍃۳- آغاز ماه رمضان حتماً نیت کنید فقط براى الله روزه بگیرید؛ فقط الله!
آداب روزه داری را تا آنجا که نشاط دارید، انجام دهید:
"کمیت گرا نباشید؛ کیفیت جو باشید!"
دنبال ختم آیات و ادعیه نباشید؛ بلكه درپی هضم آنها باشید!
غذای اندک را خوب بجوید تا جزء جان تان شود.
بزرگترین مشکل ما قشری نگری به دین و شریعت است.
با خود فکر کنید آنقدر در سال های قبل با ولعِ زیادخوانی اعمال انجام دادید، به کجا رسیدید؟!
🍃۴- حتی المقدور بر سفره ى خانه خود افطار کنید؛ حتی در مساجد افطار نکنید.
بگذارید برکت افطار و دعای مستجاب لحظه ی افطار به خانواده و خانه ى شما تعلق گیرد.
در ضمن، هنگام افطار دِلال کنید!
دِلال چیست؟
در اول دعای افتتاح عرض می کنیم: «مدلاً علیک»
"دِلال يعنى ناز کردن"
هنگام افطار برای خدا ناز کنید! چون براش روزه گرفتید وحضرتش خوان کرم گسترده؛ لقمه ى اول را نزدیک دهان ببرید، اما نخورید! دعا کنید؛ یعنی به خدا عرض کنید: "اگر حاجتم را بدی، افطار می کنم!"
به این حالت می گويند دِلال؛
معجزه می كند!
🍃۵-رمز ماندگاری در ضیافت الهی رمضان کیمیای «حُسن خلق» است.
با فرزندان، خویشان و دوستان خود با اکسیر حسن خلق و مهربانی برخورد کنید.
همیشه خصوصاً در این ماه خوش برخورد باشید.
لحظه ى عصبانیت و خشم شما همان لحظه اخراج شما از این مهمانی الهی است!
🍃۶- کشتی رؤیایی رمضان سوار بر امواج دریای «اشک »به ساحل نجات می رسد!
از خدای سبحان در این ماه خصوصاً اسحار سحرآمیز آن اشک و گریه درخواست کنید.
البته شرط سحرخیزی و اشک ریزی دل شکسته داشتن است.
🍃۷- از ابتدای ماه رمضان باید هدف گذاری شما "لیلة القدر” باشد که جان رمضان است.
در این خصوص، سخن زیاد است؛ لکن، «مصلحت نیست که از پرده برون افتد راز»
فقط سعی کنیم شب قدر در ما واقع شود نه در ماه!
🍃۸- این ماه ماه «ربیع القرآن» ماست.
در این بهار قرآنی هر روز یک آیه را انتخاب کنید و تا افطار به طور متناوب تلاوت و در پیرامون آن تدبر نمایید. امید است دم دمای افطار آن آیه برای شما پرده از رخسار بردارد!
🍃۹- در سراسر ماه رمضان توجه شما به روزه دار حقیقی و انسان کامل یعنی وجود ذی جود حجة بن الحجج البالغة (عج) نبايد منقطع شود. روزه و نماز و بندگی شما از درگاه آن حضرت به بارگاه باری تعالی بار می یابد.
💐 @ghorun
🌷🍀=========================
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یونس آیه۱۰۹ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
=================
آیه۱٠۹) وَ اتَّبِعْ ما یُوحى إِلَیْکَ وَ اصْبِرْ حَتّى یَحْکُمَ اللّهُ وَ هُوَ خَیْرُ الْحاکِمینَ
🌷===============
آیه۱٠۹ ) و از آنچه بر تو وحى مى شود پیروى کن، و شکیبا باش، تا خداوند فرمان (پیروزى) را صادر کند; و او بهترین حاکمان است!
=================
تفسیرآیه۱۰۹)سپس، وظیفه پیامبر را در دو جمله تعیین مى کند، نخست این که: باید تنها از آنچه به تو وحى مى شود پیروى کنى (وَ اتَّبِعْ ما یُوحى إِلَیْکَ).
مسیر راهت را خدا از طریق وحى تعیین کرده است، و کمترین انحراف از آن براى تو مجاز نیست.
دیگر این که: در این راه، مشکلات طاقت فرسا و ناراحتى هاى فراوان در برابر تو است، باید از انبوه مشکلات ترس و هراسى به خود راه ندهى، باید صبر و استقامت و پایدارى پیشه کنى، تا خداوند حکم و فرمان خود را براى پیروزى تو بر دشمنان صادر کند (وَ اصْبِرْ حَتّى یَحْکُمَ اللّهُ).
چرا که او بهترین حاکمان است (وَ هُوَ خَیْرُ الْحاکِمینَ)، فرمانش حق، و حکمش عدالت، و وعده اش تخلّف ناپذیر.
تفسیر نمونه)
🌷 @ghorun