📔📚📔📚📔📚〰〰〰〰〰〰
حکمت ۱۴٧ نهج البلاغه:
ارزش علم و علما
سخنى از آن حضرت (ع) به كميل بن زياد نخعى. كميل بن زياد گويد: امير مؤمنان، على بن ابى طالب، دست مرا گرفت و از شهر بيرون برد. چون به صحرا رسيدم آه بلندى كشيد و فرمود:
اى كميل، دلها چونان ظرفهايند و بهترين آنها نگهدارنده ترين آنهاست. پس، هر چه مى گويم به خاطر بسپار. مردم سه دسته اند، عالمى ربّانى و آموزنده اى كه در راه راست گام برمى دارد و سه ديگر همج الرّعاع. يعنى كسانى كه از پى هر آواز مى روند و با وزش هر باد به چپ و راست ميل مى كنند. از فروغ دانش بهره ور نشده اند و به ركن استوارى پناه نجسته اند.
اى كميل، علم بهتر از مال است. علم تو را نگه مى دارد و تو بايد مال را نگه دارى. مال به هزينه كردن كاسته مى شود و حال آنكه، از علم هر چه انفاق كنى، افزونتر شود و آنچه به مال پرورده شود با زوال مال زوال مى يابد.
اى كميل بن زياد، شناخت فضيلت علم، ركنى از اركان دين است كه بايد بدان گردن نهاد. به علم است كه آدمى، تا هنگامى كه زنده است به اطاعت پروردگارش پردازد و پس از مرگش نام نيك او بر جاى ماند. علم، حاكم است و مال، محكوم.
اى كميل، مرده اند آنان كه گنجوران مال اند، هر چند، به ظاهر زنده اند، ولى عالمان تا جهان برپاى است برجاى اند. اجسادشان از ميان مى رود، ولى آثارشان در دلها موجود است.
بدان كه در اينجا [اشاره به سينه خود فرمود] علمى گرد آمده است، اگر براى آن عاملانى بيابم. آرى، يكى را يافتم كه نيكو در مى يافت ولى امين نبود. زيرا دين را وسيله رسيدن به دنيا ساخته بود و با نعمت خدا بر بندگان خدا برترى مى فروخت. و مى خواست به حجّت علم، اولياى خدا را مغلوب سازد.
يا كسى است كه پيرو حاملان علم است، ولى در شناخت رمز و راز علم بصيرتش نيست، در اولين شبهه كه بر او عارض مى شود، شك و ترديد در دلش شراره مى افروزد. نه اين و نه آن.
يا كسى است كه سخت خواستار لذت است و در شهوات، عنان گسيخته و شيفته جمع مال و اندوختن آن. اينان، هيچيك، پاسدار دين نباشند. بيش از هر چيز به ستوران چرنده مى مانند. بدين گونه است كه علم با مرگ حاملانش مى ميرد.
آرى، زمين هيچگاه از حجت قائم خداوندى خالى نمى ماند. خواه آشكار و مشهور باشد يا ترسان و پنهان از ديده ها. تا حجتها و نشانه هاى روشن دين خدا از ميان نرود اينان آيا چند تن هستند، يا در كجايند به خدا سوگند، كه شمارشان بس اندك است، ولى قدر و منزلتشان بسيار است. خداوند به اينان حجتها و نشانه هاى روشن خود را حفظ كند، تا آن را به همانندان خود به وديعت سپارند و اين بذر در دلهاى ايشان بكارند. علم و حقيقت و بصيرت به آنان روى آور شده و روح يقين را يافته اند و آنچه ناز پروردگان، دشوار پنداشته اند، بر خود آسان ساخته اند. و بر آنچه نادانان از آن مى ترسند انس گرفته اند. به تن همدم دنيايند ولى جانشان به جهان بالا پيوسته است. جانشينان خداوند در روى زمين هستند و داعيان دين اويند. آه، آه. چه آرزومند ديدارشان هستم. اى كميل، اگر خواهى بازگرد.
#نهج_البلاغه
✏️ @ghorun 📝
🌺💢🌺💢🌺🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره نساء آیه ۴۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
<•><•><•><•><•><•><•>
آیه۴۸) إِنَّ اللَّهَ لَا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَٰلِكَ لِمَنْ يَشَآءُ وَمَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَرَىٰٓ إِثْمًا عَظِيمًا
•••<🌺>•<🌺>•<🌺>•••
آیه۴۸) مسلماً خدا شركی كه به او ورزیده شود نمیآمرزد، و غیر آن را برای هر كس كه بخواهد میآمرزد. و هر كه به خدا شرك بیاورد، مسلماً گناه بزرگی را مرتكب شده است.
<•><•><•><•><•><•><•>
تفسیر آیه۴۸)امیدبخش ترین آیات قرآن
از آنجا که اهل کتاب، هر کدام به نوعى از عقیده شرک آمیز برخوردار بودند، مى توان گفت: این آیه به دنبال آیه قبل، تهدیدى دیگر است نسبت به آنها، لذا صریحاً اعلام مى کند:
✨ممکن است همه گناهان مورد عفو و بخشش واقع شوند، ولى شرک به هیچ وجه بخشوده نمى شود، مگر این که از آن دست بردارند، توبه کنند و موحد شوند، و به عبارت دیگر هیچ گناهى به تنهائى ایمان را از بین نمى برد همان طور که هیچ عمل صالحى با شرک، انسان را نجات نمى بخشد، مى فرماید: خداوند هرگز شرک به خود را نمى بخشد، اما پائین تر از آن را براى هر کس بخواهد مى بخشد (إِنَّ اللّهَ لا یَغْفِرُ أَنْ یُشْرَکَ بِهِ وَ یَغْفِرُ ما دُونَ ذلِکَ لِمَنْ یَشاءُ).
چنان که اشاره شد، ارتباط این آیه با آیات سابق از این نظر است که یهود و نصارى هر یک به نوعى مشرک بودند، و قرآن به وسیله این آیه، به آنها اعلام خطر مى کند که این عقیده را ترک گویند، که گناهى است غیر قابل بخشش.
سپس در پایان آیه دلیل این موضوع را بیان کرده، مى فرماید:
🔅 کسى که براى خدا شریکى قائل شود گناه بزرگى مرتکب شده است (وَ مَنْ یُشْرِکْ بِاللّهِ فَقَدِ افْتَرى إِثْماً عَظیماً).
این آیه، از آیاتى است که افراد موحد را به لطف و رحمت پروردگار دلگرم مى سازد; زیرا خداوند ـ طبق این آیه ـ امکان بخشش همه گناهان را غیر از شرک، اعلام کرده است.
✳️و طبق روایتى که مرحوم طبرسى در مجمع البیان از امیرمؤمنان على(علیه السلام) نقل کرده، این آیه امیدبخش ترین آیات قرآن است، فرموده است: ما فِى الْقُرْآنِ آیَةٌ أَرْجى عِنْدِى مِنْ هذِهِ الآیَةِ: از نظر من در قرآن امید بخش تر از این آیه نیست .
و به گفته ابن عباس : خداوند هشت آیه در سوره نساء نازل کرده (از جمله همین آیه) که براى افراد این امت بهتر است از آنچه خورشید بر آن مى تابد .
زیرا افراد بسیارى هستند که مرتکب گناهان عظیمى مى شوند و براى همیشه از رحمت و آمرزش الهى مأیوس مى گردند، و همان سبب مى شود که باقیمانده عمر را، در راه گناه و خطا با همان شدت بپیمایند، ولى امید به آمرزش و عفو خداوند وسیله مؤثر باز دارنده اى نسبت به آنان در برابر گناه و طغیان مى گردد، بنابراین، آیه مورد بحث در واقع یک مسأله تربیتى را تعقیب مى کند.
هنگامى که مى بینیم (طبق گفته بعضى مفسران و پاره اى از روایات که در ذیل آیه نقل شده) افراد جنایتکارى همچون وحشى قاتل افسر رشید اسلام حمزة بن عبدالمطلب عموى پیامبر(صلى الله علیه وآله) با نزول این آیه ایمان مى آورد و دست از جنایات خود مى کشد، این امیدوارى براى دیگر گناهکاران پیدا مى شود، که از رحمت پروردگار مأیوس نشوند و بیش از آنچه گناه کرده اند، خود را آلوده نسازند.
ممکن است گفته شود: این آیه در عین حال، مردم را به گناه تشویق مى کند; زیرا وعده آمرزش همه گناهان غیر از شرک در آن داده شده است.
ولى شک نیست که منظور از این وعده آمرزش، وعده بدون قید و شرط نیست، بلکه افرادى را شامل مى شود که یک نوع شایستگى از خود نشان بدهند، و همان طور که سابقاً هم اشاره کرده ایم، مشیت و خواست خداوند که در این آیه و آیات مشابه آن، ذکر شده به معنى حکمت الهى است; زیرا هرگز خواست خدا از حکمت او جدا نیست، و مسلماً حکمت او اقتضا نمى کند بدون شایستگى، کسى را مورد عفو قرار دهد.
بنابراین، جنبه تربیتى و سازندگى آیه به مراتب بیش از سوء استفاده هائى است که ممکن است از آن بشود.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun ⬅️
🔸🔸🔸🔸🔸🌱🌸🌱🔸🔸🔸🔸
نساء/ ۴۸)
امام صادق (علیه السلام)- از امام صادق (علیه السلام) دربارهی آیه: إِنَّ اللّهَ لاَ یَغْفِرُ أَن یُشْرَکَ بِهِ وَیَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِکَ لِمَن یَشَاء سؤال شد: «آیا گناهان کبیره در مشیّت خداوند وارد میشوند [که آنها را نیز ببخشد]»؟ فرمود: «آری، این مورد به علم پروردگار بر میگردد؛ اگر بخواهد گناهکار را مجازات میکند و اگر بخواهد او را عفو میکند».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۳، ص۲۰۸
من لایحضره الفقیه، ج۳، ص۵۷۴/ وسایل الشیعهًْ، ج۱۵، ص۳۳۴/ البرهان
🌻 @ghorun 📙
🌱📚🌱📚🌱〰〰〰〰〰〰〰
امام صادق عليه السلام ـ درباره آيه: «و بيشتر آنان ايمان نمى آورند مگر آن كه مشرك باشند» ـ فرمود :
كانُوا يَقولونَ : نُمطَرُ بِنَوءِ كذا ، و بِنَوءِ كذا ، و مِنها أنّهُم كانوا يَأتُونَ الكُهّانَ فَيُصَدِّقُونَهُم بما يَقولونَ .
آنها مى گفتند : با [غروب ]فلان ستاره و [طلوع] بهمان ستاره باران مى بارد . يا به پيشگوها مراجعه مى كردند و گفته هاى آنان را باور مى داشتند [و همه اينها شرك خفى است] .
#حدیث
✍ @ghorun 👈
✨💫✨💫✨💫✨➿➿➿➿➿
فرازی از دعای صحیفه سجادیه
دعا در شوق به آمرزش
دعای نهم
وَ لا تُخَلِّ فِى ذَلِكَ بَيْنَ نُفُوسِنَا وَ اخْتِيَارِهَا، فَإِنَّهَا مُخْتَارَةٌ لِلْبَاطِلِ إِلا مَا وَفَّقْتَ، أَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلا مَا رَحِمْتَ
و ما را به خود و اختیار خود وامگذار که نفس ما باطل را بر مى گزیند مگر تو توفیق دهى و به بدى امر مى کند مگر تو رحمت آرى.
اللَّهُمَّ وَ إِنَّكَ مِنَ الضُّعْفِ خَلَقْتَنَا، وَ عَلَى الْوَهْنِ بَنَيْتَنَا، وَ مِنْ مَاءٍ مَهِينٍ ابْتَدَأْتَنَا، فَلا حَوْلَ لَنَا إِلا بِقُوَّتِكَ، وَ لا قُوَّةَ لَنَا إِلا بِعَوْنِكَ
خداوندا ما را ناتوان آفریدى و بنیاد ما بر سستى نهادى و از آبى حقیر و پست آفرینش ما را آغاز کردى. جنبش ما به نیروى توست و از خود نیرو نداریم، مگر به مددکارى تو.
فَأَيِّدْنَا بِتَوْفِيقِكَ، وَ سَدِّدْنَا بِتَسْدِيدِكَ، وَ أَعْمِ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا عَمَّا خَالَفَ مَحَبَّتَكَ، وَ لا تَجْعَلْ لِشَيْءٍ مِنْ جَوَارِحِنَا نُفُوذا فِى مَعْصِيَتِكَ
پس ما را توفیق مدد کن و به راه اصحاب استوار دار و چشم دل ما را از هر چه دوست ندارى نابینا گردان و نافرمانى را در هیچ یک از اعضاى ما راه نده.
اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اجْعَلْ هَمَسَاتِ قُلُوبِنَا، وَ حَرَكَاتِ أَعْضَائِنَا وَ لَمَحَاتِ أَعْيُنِنَا، وَ لَهَجَاتِ أَلْسِنَتِنَا فِى مُوجِبَاتِ ثَوَابِكَ حَتَّى لا تَفُوتَنَا حَسَنَةٌ نَسْتَحِقُّ بِهَا جَزَاءَكَ، وَ لا تَبْقَى لَنَا سَيِّئَةٌ نَسْتَوْجِبُ بِهَا عِقَابَكَ.
خدایا درود بر محمد و آل او فرست و چنان کن که اندیشه دل و جنبش اندام و بینش چشم و گفتار زبان ما همه در موجبات ثواب تو گردد، چنان که هیچ عمل نیک که موجب پاداش تو است از دست ما به در نرود و هیچ کار زشت که مستوجب عقوبت تو باشد براى ما نماند.
#صحیفه_سجادیه
📚 @ghorun 🌿
🌴🌴🔸🌴🌴🔸🌴🌴🔸🌴🌴🔸
☀️حدیث از امام زمان (عج)
عمل صالح و تقرّب به اهل بیت(علیهم السلام)
«. . . فَیعْمَلُ کلُّ اِمْرِئٍ مِنْکمْ مَا یقْرُبُ بِهِ مِنْ مَحَبَّتِنَا وَ لِیتَجَنَّبَ مَا یدْنِیهِ مِنْ کرَاهِیتِنَا وَ سَخَطِنَا فَإِنَّ اِمْرَأً یبْغَتُهُ فَجْأَةٌ حِینَ لاَ تَنْفَعُهُ تَوْبَةٌ وَ لاَ ینَجِّیهِ مِنْ عِقَابِنَا نَدَمٌ عَلَی حَوْبَةٍ»: بحار الأنوار ، جلد۵۳ ، ص۱۷۴
هر یک از شما باید به آنچه که او را به دوستی ما نزدیک می سازد، عمل کند و از آنچه که خوشایند ما نبوده و خشم ما در آن است، دوری گزیند، زیرا خداوند به طور ناگهانی انسان را می گیرد، در وقتی که توبه برایش سودی ندارد و پشیمانی او را از کیفر ما به خاطر گناهش نجات نمی دهد.
#حدیث
📖 @ghorun ⬅️
✒️🖍✒️🖍✒️🖍✒️🖍✒️🖍✒️🖍
حکمت ۱۴۸ نهج البلاغه:
نقش سخن در شناخت افراد
وَ قَالَ (علیه السلام): الْمَرْءُ مَخْبُوءٌ تَحْتَ لِسَانِهِ.
نقش سخن در شناخت انسان (رفتار شناسى) (اخلاقى، علمى):
و درود خدا بر او، فرمود: انسان زير زبان خود پنهان است
#نهج_البلاغه
🌼 @ghorun 📒
🍁☀️🍁☀️🍁🍁🍁🍁☀️🍁☀️🍁
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۵۴ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
➖➖➖➖➖➖➖➖
آیه۵۴) اللَّهُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ ضَعْفٍ ثُمَّ جَعَلَ مِنْ بَعْدِ ضَعْفٍ قُوَّةً ثُمَّ جَعَلَ مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ ضَعْفًا وَشَيْبَةً يَخْلُقُ مَا يَشَآءُ وَهُوَ الْعَلِيمُ الْقَدِيرُ
🌺🍁🌺----------🌺🍁🌺
آیه۵۴) خداست كه شما را از ناتوانی آفرید، سپس بعد از ناتوانی نیرومندی داد، آن گاه بعد از نیرومندی، سستی و پیری قرار داد؛ هرچه بخواهد میآفریند و او دانا و تواناست.
➖➖➖➖➖➖➖➖
تفسیر آیه۵۴)در این آیه به یکى دیگر از دلائل توحید که دلیل فقر و غنا است اشاره مى کند، و بحث هائى را که در سرتاسر این سوره، پیرامون توحید آمده تکمیل مى نماید، مى گوید: خداوند همان کسى است که شما را در حالى که ضعیف و ناتوان بودید، آفرید، سپس بعد از این ضعف و ناتوانى، قوت و قدرت بخشید، و دوران جوانى و شکوفائى نیروها آمد، و بعد از آن بار دیگر ضعف و پیرى را جانشین قوت کرد (اللّهُ الَّذِی خَلَقَکُمْ مِنْ ضَعْف ثُمَّ جَعَلَ مِنْ بَعْدِ ضَعْف قُوَّةً ثُمَّ جَعَلَ مِنْ بَعْدِ قُوَّة ضَعْفاً وَ شَیْبَةً).
آرى، او است که هر چه را بخواهد، مى آفریند و او است عالم و قادر (یَخْلُقُ ما یَشاءُ وَ هُوَ الْعَلِیمُ الْقَدِیرُ).
🌿در آغاز، آن چنان ضعیف و ناتوان بودید که حتى قدرت نداشتید مگسى را از خود دور کنید، یا آب دهان خویش را نگه دارید، این از نظر جسمانى، و از نظر فکرى به مصداق: لاتَعْلَمُونَ شَیْئاً: هیچ چیز نمى دانستید حتى پدر و مادر مهربانى که دائماً مراقب شما بودند را نمى شناختید.
ولى، کم کم داراى رشد و قدرت شدید، اندامى نیرومند و فکرى قوى و عقلى توانا و درکى وسیع پیدا کردید.
و با این حال نمى توانستید این قدرت را نگاه دارید، و درست همانند انسانى که از دامنه کوه بلندى به فراز قلّه رسیده، از طرف دیگر سراشیبى را شروع کردید، و باز به قعر درّه ضعف و ناتوانى جسمى و روحى رسیدید.
این دگرگونى ها و فراز و نشیب ها، بهترین دلیل بر این حقیقت است که نه آن قوت از شما بود، و نه آن ضعف، بلکه هر دو از ناحیه دیگرى بود، و این خود نشانه آنست که چرخ وجود شما را دیگرى مى گرداند، و هر چه دارید عارضى است.
✨ این همانست که امیرمؤمنان على(علیه السلام) در گفتار نورانیش به آن اشاره کرده، مى فرماید: عَرَفْتُ اللَّهَ سُبْحَانَهُ بِفَسْخِ الْعَزَائِمِ وَ حَلِّ الْعُقُودِ وَ نَقْضِ الْهِمَمِ: من خدا را در فسخ تصمیم هاى محکم و گشودن گره ها و نقض اراده هاى قوى و ناکام ماندن آن شناختم من از این دگرگونى ها فهمیدم که قدرت اصلى در دست دیگرى است، و ما از خود چیزى نداریم جز آنچه او به ما مى بخشد.
جالب این که، در مورد ضعف دوم، که براى انسان پیش مى آید، کلمه شَیْبَةً (پیرى) را نیز اضافه مى کند، ولى در ضعف اول، نامى از کودکى نمى برد.
🔸این تعبیر، ممکن است اشاره به آن باشد که، ضعف پیرى دردناک تر است; زیرا:
اولاً ـ رو به سوى مرگ و فنا دارد، بر عکس ضعف کودکى.
ثانیاً ـ توقعى که از پیران سالخورده و با تجربه است هرگز از کودکان نیست، در حالى که گاه ضعف و ناتوانى آنها یکسان است، و این بسیار عبرت انگیز مى باشد.
این مرحله است که قدرتمندان یاغى و سرکش را به زانو در مى آورد، و به ضعف و زبونى و بیچارگى مى کشاند.
آخرین جمله آیه، که اشاره به علم و قدرت خدا است، هم بشارت است و هم انذار، که خدا از همه اعمال و نیات شما آگاه است، و نیز توانائى بر پاداش و کیفر شما دارد.
تفسیر نمونه)
✍ @ghorun 👈
♦️♦️🌿🌿♦️♦️🌿🌿♦️♦️🌿🌿
ارزش كسى كه جوانيش را درطاعت خدا بگذراند .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
ما مِن شابٍّ يَدَعُ للّه ِِ الدنيا و لَهوَها و أهرَمَ شَبابَهُ في طاعَةِ اللّه ِ ،
إلاّ أعطاهُ اللّه ُ أجرَ اثنَينِ و سَبعينَ صِدِّيقا .
هيچ جوانى نيست كه دنيا و خوشيهاى دنيا را به خاطر خدا رها كند و جوانيش را در راه طاعت خدا به پيرى رساند ،
مگر اين كه خداوند پاداش هفتاد و دو صدّيق را به او عطا فرمايد .
( مكارم الأخلاق : ۲/۳۷۳/۲۶۶۱ )
#حدیث
📒 @ghorun 🌼
〰🔴〰🔴〰🔴〰〰〰〰〰〰
💢فضیلت سوره روم
در فضیلت سوره روم از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم روایت شده: هر کس سوره روم را بخواند ده برابر تمامی فرشتگانی که خداوند را در بین زمین و آسمان تسبیح گفته اند حسنه به او داده می شود و هر آنچه که در روز یا شبش از دست داده دوباره به دست می آورد.
#سوره_روم
📕 @ghorun 🖍
🔹➰🔹➰.🌹.➰.🌹.➰🔹➰🔹
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در پناه بردن به خدا
دعای دهم
اللَّهُمَّ إِنْ تَشَأْ تَعْفُ عَنَّا فَبِفَضْلِكَ، وَ إِنْ تَشَأْ تُعَذِّبْنَا فَبِعَدْلِكَ
خدایا، اگر خواهى، بر ما ببخشایى به فضل خود، و اگر خواهى، ما را کیفر دهى به عدل خود.
فَسَهِّلْ لَنَا عَفْوَكَ بِمَنِّكَ، وَ أَجِرْنَا مِنْ عَذَابِكَ بِتَجَاوُزِكَ، فَإِنَّهُ لا طَاقَةَ لَنَا بِعَدْلِكَ، وَ لا نَجَاةَ لِأَحَدٍ مِنَّا دُونَ عَفْوِكَ
پس منت نه و بر ما ببخشاى و آسان گیر و از ما در گذر و از عذاب خود پناه ده که یاراى تحمل عدل تو را نداریم و بى بخشایش تو کسى از ما نجات نیابد.
يَا غَنِيَّ الْأَغْنِيَاءِ، هَا، نَحْنُ عِبَادُكَ بَيْنَ يَدَيْكَ، وَ أَنَا أَفْقَرُ الْفُقَرَاءِ إِلَيْكَ، فَاجْبُرْ فَاقَتَنَا بِوُسْعِكَ، وَ لا تَقْطَعْ رَجَاءَنَا بِمَنْعِكَ، فَتَكُونَ قَدْ أَشْقَيْتَ مَنِ اسْتَسْعَدَ بِكَ، وَ حَرَمْتَ مَنِ اسْتَرْفَدَ فَضْلَكَ
اى بى نیازترین بى نیازان، اینک ما بندگان توایم در پیشگاه تو، و من از همه محتاجتر. پس به توانگرى خویش حال ما درویشان را نیکو گردان و به منع عطا قطع امید ما مکن تا آن کسى که از تو طلب سعادت مى کنى بدبخت نگردد و آن که از فضل تو چشم عطا دارد نومید نشود.
#صحیفه_سجادیه
📚 @ghorun 📗
✨🍃✨🍃✨🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
حدیث پيامبر صلى لله عليه و آله :
اِنَّ اَحْسَنَ الْحَديثِ كِتابُ اللّهِ وَ خَيْرَ الْهُدى هُدى مُحَمَّدٍ صلى الله عليه و آله وَ شَرَّ الاُمورِ مُحْدَثاتُها؛
بهترين سخن، كتاب خدا
و بهترين روش، روش پيامبر صلى لله عليه و آله
و بدترين امور بدعتهاست (پديدههاى مخالف دين).
امالی (طوسی) ص 337 - بحارالأنوار(ط-بیروت)، ج 74، ص 122
#حدیث
📓 @ghorun 🖋
📙📚📙📚📙📚📙🔸🔸🔸🔸🔸
حکمت ۱۴۹ نهج البلاغه:
اهمیت خودشناسی
وَ قَالَ (علیه السلام): هَلَكَ امْرُؤٌ لَمْ يَعْرِفْ قَدْرَهُ.
ضرورت خودشناسى (اخلاقى):
و درود خدا بر او، فرمود: نابود شد كسى كه ارزش خود را ندانست.
#نهج_البلاغه
✏️ @ghorun 📙
✨▪️▪️▪️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✨▪️▪️
✨▪️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۵۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.
آیه۵۸) وَلَقَدْ ضَرَبْنَا لِلنَّاسِ فِي هَٰذَا الْقُرْآنِ مِنْ كُلِّ مَثَلٍ وَلَئِنْ جِئْتَهُمْ بِآيَةٍ لَيَقُولَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوٓا إِنْ أَنْتُمْ إِلَّا مُبْطِلُونَ
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
آیه۵۸) به راستی در این قرآن برای مردم از هرگونه مثلی زدیم. و اگر برای آنان معجزهای [كه خود درخواست دارند] بیاوری آنان كه كفر ورزیدهاند، قطعاً خواهند گفت: شما جز باطلگرا نیستید [و این معجزهای كه آوردید، جز باطل نیست.]
.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.
تفسیر آیه۵۸)آیه بعد، در حقیقت اشاره اى است به کل مطالبى که در این سوره بیان شد، مى فرماید: ما براى مردم در این قرآن از هر گونه مثالى بیان کردیم (وعد و وعید، امر و نهى، بشارت و انذار، آیات آفاقى و انفسى، دلائل مبدء و معاد و اخبار غیبى، و خلاصه هر چیز که ممکن است در نفوس انسان ها اثر مثبت بگذارد، بیانى داشتیم) (وَ لَقَدْ ضَرَبْنا لِلنّاسِ فِی هذَا الْقُرْآنِ مِنْ کُلِّ مَثَل).
در حقیقت، قرآن به طور کلى، و سوره روم که اکنون در مراحل پایانى آن هستیم بالخصوص، مجموعه اى است از مسائل بیدار کننده براى هر قشر و گروه، و براى هر طرز فکر و عقیده.
مجموعه اى است از درسهاى عبرت، مسائل اخلاقى، برنامه هاى عملى، امور اعتقادى، به گونه اى که از تمام طرق ممکن براى نفوذ در فکر انسان ها و دعوتشان به راه سعادت، استفاده شده است.
ولى با این حال، گروهى هستند که هیچ یک از این امور در قلوب تاریک و سیاهشان اثرى نمى گذارد، لذا هر آیه و نشانه اى از حق، براى آنها بیاورى باز این گروه کافران، مى گویند: شما اهل باطل هستید، و اینها امورى است بى اساس ! (وَ لَئِنْ جِئْتَهُمْ بِآیَة لَیَقُولَنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا إِنْ أَنْتُمْ إِلاّ مُبْطِلُونَ).
تعبیر به مُبْطِلُون تعبیر جامعى است که، همه برچسب ها و نسبت هاى نارواى مشرکان را در بر مى گیرد، نسبت دروغ، سحر، جنون، افسانه هاى خرافى و اساطیر، که هر کدام چهره اى از چهره هاى باطل مى باشد، در آن جمع است، آرى آنها همواره پیامبران الهى را به یکى از این امور باطل، متهم مى ساختند، تا چند روزى مردم پاکدل را به وسیله آن اغفال کنند.
مخاطب در أَنْتُم (شما) ممکن است پیامبر(صلى الله علیه وآله) و مؤمنان راستین باشند، و ممکن است همه طرفداران حق و تمام انبیاء و پیشوایان الهى; چرا که این دسته از کفار لجوج با کل طرفداران این مکتب، مخالف بودند.
تفسیر نمونه)
📓✒️📓✒️
✒️📓✒️
🏴 @ghorun ▪️
🥀 #مادر دو بخش دارد،
و ما هرچه می کشیم از بخش دوم است...
و قصه یتیمی ما از کنار در شروع شد!
🌿اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ
#فاطميه
#حضرت_زهرا
🏴 @ghorun ▪️
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🥀 حضرت فاطمه زهرا (س)
آمدند در خانهی علی. میخواستند به زور از او برای خلافت ابوبکر بیعت بگیرند.
فاطمه گفت:” راضی نیستم بیاجازهی من بیایید تو.” برگشتند، عمر عصبانی شد:” این کارها به زن نیامده، چوب بیاورید خانهاش را آتش بزنید/”
بعد هم داد زد:” علی اگر از خانه بیرون نیایی و با جانشین رسولخدا بیعت نکنی، خانهات را آتش میزنم.” فاطمه بلند شد، رفت پشت در، گفت:” با ما چه کار داری!؟”
عمر انگار که حرف دختر رسولخدا را نشنیده باشد، فقط داد میزد:” آتش بیاورید.”...
✋ السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا(س)
#فاطميه
#حضرت_زهرا
🏴 @ghorun ▪️