⛅️☀️⛅️☀️⛅️✨✨✨✨✨✨
☀️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره زخرف آیه ۳۶ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=
آیه۳۶) وَمَنْ يَعْشُ عَنْ ذِكْرِ الرَّحْمَٰنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطَانًا فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ
:::✨::✨:::☀️:::✨::✨:::
آیه۳۶) و هر كس خود را از یاد [خدای] رحمان به كوردلی بزند، شیطانی بر او میگماریم كه آن شیطان دمسازش باشد.
=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=
تفسیر آیه۳۶):
همنشین شیاطین!
از آنجا که در آیات پیشین سخن از دنیاپرستانى بود که همه چیز را بر معیارهاى مادى ارزیابى مى کنند، در آیات مورد بحث، از یکى از آثار مرگبار دلبستگى به دنیا که بیگانگى از خدا است سخن مى گوید.
مى فرماید: و هر کس از یاد خدا روى گردان شود شیطان را به سراغ او مى فرستیم، پس همواره قرین اوست ! (وَ مَنْ یَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمنِ نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرِینٌ).
آرى غفلت از ذکر خدا، و غرق شدن در لذات دنیا، و دلباختگى به زرق و برق آن، موجب مى شود که شیطانى بر انسان مسلط گردد و همواره قرین او باشد، و رشته اى در گردنش افکنده، مى برد هر جا که خاطر خواه او است !
بدیهى است، جاى این ندارد که کسى تصور جبر از این آیه کند، چرا که این، نتیجه اعمالى است که خود آنها انجام داده اند، بارها گفته ایم: اعمال انسان، مخصوصاً غرق شدن در لذات دنیا و آلوده شدن به انواع گناهان، نخستین تأثیرش این است که پرده بر قلب و چشم و گوش انسان مى افتد، او را از خدا بیگانه مى کند، و شیاطین را بر او مسلط مى سازد، و تا آنجا ادامه مى یابد که گاهى راه بازگشت به روى او بسته مى شود، چرا که شیاطین و افکار شیطانى از هر سو او را احاطه مى کنند، و این نتیجه عمل خود انسان است هر چند نسبت آن به خداوند نیز، به عنوان سبب الاسباب بودن صحیح مى باشد، این همان چیزى است که در آیات دیگر قرآن به عنوان تزیین شیطان (فَزَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطانُ أَعْمالَهُمْ) یا ولایت شیطان (فَهُوَ وَلِیُّهُمُ الْیَوْمَ) تعبیر شده است.
قابل توجه این که جمله نُقَیِّضْ با توجه به مفهوم لغوى آن، هم دلالت بر استیلاء شیاطین دارد، و هم قرین بودن آنها، در عین حال جمله هُوَ لَهُ قَرِیْنٌ بعد از آن آمده، تا این معنى را تأکید کند که، شیاطین از این گونه افراد هرگز جدا نمى شوند!
تعبیر به رحمان اشاره لطیفى است به این که آنها چگونه از خدائى که رحمت عامش همگان را فراگرفته روى گردان مى شوند، و از یاد او غافل مى گردند؟.
آیا چنین کسانى جز این سرنوشتى مى توانند داشته باشند که، همنشین شیاطین، و محکوم فرمان آنها گردند؟
بعضى از مفسران احتمال داده اند: شیاطین در اینجا معنى وسیعى دارد که حتى شیاطین انس را شامل مى شود، و آن را اشاره به رؤسا و سردمداران ضلالت دانسته اند که مستولى و مسلط بر غافلان از یاد خدا، مى شوند و با آنها قرین هستند ، و این توسعه بعید نیست.
تفسیر نمونه)
📚@ghorun 🍃
🌼🌱🌿🌼🌱🌿🌼🌱🌿🌼🌱🌿
🌼فضیلت ماه شعبان
🌹رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: ان رجب شهر الله، و شعبان شهری و شهر رمضان شهر امتی،
رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان ماه امت من است.
🌹همچنین فرمودند: شعبان شهری رحم اللّه من أعاننی علی شهری
شعبان ماه من است خدا بیامرزد کسی که مرا به ماه من اعانت کند.
🌹و نیز در حدیثی دیگر پیامبر میفرماید: ماه شعبان ماهی است که اعمال انسانها بالا میرود در حالیکه مردم از آن غفلت میکنند.
🌹همینطور از امام علی (ع) گزارش شده که فرمودند: ماه شعبان ماه رسول خدا (ص) است.
#ماه_شعبان
🍃 @ghorun 🍃
🔅💠🔅💠🔅➖➖➖➖➖➖➖
*⃣روزه در روز اول شعبان فضیلت فراوانی دارد و امام صادق (ع) درباره روزه در این روز میفرماید:
«هر کس روز اول ماه شعبان را روزه بگیرد، حتماً بهشت بر او واجب میشود؛ و هر کس دو روز (از ماه شعبان) را روزه بگیرد خداوند متعال در عالم دنیا در هر روز و هر شب به او نظر میکند و نظر خداوند به او تا در بهشت نیز ادامه مییابد و هر کس سه روز روزه بگیرد هر روز از بهشت خدا را در عرش خود زیارت میکند؛ من صام أول یوم من شعبان وجبت له الجنة و من صام یومین نظر الله إلیه فی کل یوم و لیلة فی دار الدنیا و دام نظره إلیه فی الجنة و من صام ثلاثة أیام زار الله فی عرشه من جنته کل یوم».
❇️استغفار در ماه شعبان
هر چند توبه و بازگشت به سوی خدا روز و ساعت خاصی ندارد اما در ماه شعبان بهترین دعاها و ذکرها استغفار است. هر که در هر روز این ماه هفتاد مرتبه استغفار کند مثل آن است که هفتاد هزار مرتبه در ماههای دیگر استغفار کرده است. طبق روایت امام صادق (ع) هر روز ۷۰ مرتبه بگوید:
اَسْتَغْفِرُاللّهَ وَ اَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ.
✳️صدقه دادن در ماه شعبان
صدقه دادن و کمک به نیازمندان در این ماه فضیلت فراوان دارد؛ در روایت آمده است: به امام صادق (ع) عرض کردم: یابن رسول اللّه! بهترین اعمال در این ماه کدام است؟ فرمود: صدقه دادن و استغفار. هر کس در ماه شعبان صدقه دهد، خداوند متعال، صدقه او را پرورش میدهد همچنان که شما شتربچّهای را پرورش میدهید، و در قیامت به صاحبش میرسد، در حالی که به اندازه کوه اُحُد بزرگ شده باشد! در روایت دیگری از امام رضا (ع) آمده است که صدقه در این ماه سبب نجات از آتش دوزخ است.
(المراقبات، ص ۱۷۷، مفاتیح الجنان؛ فصل دوم. در اعمال ماه شعبان)
#ماه_شعبان
✒️ @ghorun 📓
🌺🌼🌺🌼🌺=============
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به وقت رویدادهای اندوه بار
دعای بیست و یکم
إِلَهِى أَصْبَحْتُ وَ أَمْسَيْتُ عَبْدا دَاخِرا لَكَ، لا أَمْلِكُ لِنَفْسِى نَفْعا وَ لا ضَرّا إِلا بِكَ، أَشْهَدُ بِذَلِكَ عَلَى نَفْسِى، وَ أَعْتَرِفُ بِضَعْفِ قُوَّتِى وَ قِلَّةِ حِيلَتِى، فَأَنْجِزْ لِى مَا وَعَدْتَنِى، وَ تَمِّمْ لِى مَا آتَيْتَنِى، فَإِنِّى عَبْدُكَ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِينُ الضَّعِيفُ الضَّرِيرُ الْحَقِيرُ الْمَهِينُ الْفَقِيرُ الْخَائِفُ الْمُسْتَجِيرُ.
اى خداى من! پیوسته من بنده ذلیل تو بوده ام، نه بر سود خویش قدرت دارم و نه بر زیان خود مگر به یارى تو. من به ناتوانى خود اقرار مى کنم و به زبونى و بیچارگى خود اعتراف دارم، پس به آنچه وعده دادى عطا فرما و آنچه عطا کرده اى کامل کن، که من بنده تو ام، بیچاره نیازمند و ناتوان و رنجور و خوار و زبون و تهیدست و ترسان و پناه به تو آورده.
#صحیفه_سجادیه
✏️ @ghorun 📔
❄️❄️✨✨❄️❄️✨✨❄️❄️✨✨
حکمت۲٢۵ نهج البلاغه:
حسادت آفت سلامتی
وَ قَالَ (علیه السلام): الْعَجَبُ لِغَفْلَةِ الْحُسَّادِ عَنْ سَلَامَةِ الْأَجْسَادِ
و فرمود (ع): شگفتا كه حسودان از تندرستى مردم غافل اند.
#نهج_البلاغه
📝 @ghorun
💫🌺💫▫️▫️▫️▫️▫️▫️💫🌺💫
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره زخرف آیه ۳۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
.............................
آیه۳۸) حَتَّىٰٓ إِذَا جَآءَنَا قَالَ يَا لَيْتَ بَيْنِي وَبَيْنَكَ بُعْدَ الْمَشْرِقَيْنِ فَبِئْسَ الْقَرِينُ
▫️🌺▫️🌺▫️🌺▫️
آیه۳۸) تا زمانی كه [در قیامت] نزد ما آیند [به شیطانش] گوید: ای كاش میان من و تو فاصله مشرق و مغرب بود، پس بد همنشینی بودی!
.............................
تفسیر آیه۳۸) خلاصه، این وضع همچنان ادامه پیدا مى کند، انسان غافل و بى خبر در گمراهى خویش، و شیاطین در اضلال او، تا هنگامى که پرده ها کنار مى رود، و چشم حقیقت بین او باز مى شود، تا زمانى که نزد ما حاضر مى شود (مى بیند ولى و قرینش همچنان با او است، همان کسى که عامل همه بدبختى هاى او بوده! فریاد مى زند و) مى گوید: اى کاش میان من و تو فاصله مشرق و مغرب بود; چه بد همنشینى بودى ! (حَتّى إِذا جاءَنا قالَ یا لَیْتَ بَیْنِی وَ بَیْنَکَ بُعْدَ الْمَشْرِقَیْنِ فَبِئْسَ الْقَرِینُ).
همه عذاب ها، یک طرف، و همنشینى با این قرین سوء، یک طرف، همنشینى با شیطانى که هر وقت به قیافه نفرت انگیز او مى نگرد، تمام خاطره هاى گمراهى و بدبختیش در نظرش مجسم مى گردد، کسى که زشتى ها را در نظرش زیبا جلوه مى داد، و بیراهه را شاهراه، و گمراهى را هدایت، اى واى که او براى همیشه قرین و هم بند او است!.
آرى، صحنه قیامت تجسمى است گسترده از صحنه هاى این جهان، و قرین و دوست و رهبر اینجا با آنجا یکى است، حتى به گفته بعضى از مفسران هر دو را با یک زنجیر مى بندند!.
پیداست که منظور از مشرقین (دو مشرق)، مشرق و مغرب است; زیرا طبق عادت عرب به هنگامى که مى خواهند از دو جنس مختلف تثنیه بسازند لفظ را از یکى انتخاب مى کنند، مانند شمسین (اشاره به خورشید و ماه) و ظهرین (اشاره به نماز ظهر و عصر) و عشائین (اشاره به نماز مغرب و عشاء).
تفسیرهاى دیگرى نیز، ذکر کرده اند که به هیچ وجه در آیه مورد بحث مناسب به نظر نمى رسد، مانند مشرق آغاز زمستان و مشرق آغاز تابستان ، هر چند در موارد دیگرى مناسب است.
به هر حال، این تعبیر کنایه اى است از دورترین فاصله اى که به تصور مى گنجد; چرا که دورى مشرق و مغرب ضرب المثل معروفى است در این زمینه.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun ⬅️