🌹🌹💧💧💧🌹🌹💧💧💧🌹🌹
امام سجاد علیه السلام و امام صادق علیه السلام فرمودند: هرکس به حرفی از کتاب خدای تعالی گوش فرا دهد، بدون اینکه آن را بخواند، خدای تعالی برایش یک حسنه و نیکی نوشته، یک گناهِ او را می زداید و او را یک درجه بالا می برد. و هر که آن را با نگاه کردن و بدون صدا بخواند، خدای تعالی به هر حرفی، یک نیکی برایش نوشته و یک گناه می زداید و یک مرتبه، بالای می برد. و هر که یک حرف از ظاهر آن بیاموزد، خدای تعالی ده نیکی برایش می نویسد و ده گناهش را می زداید و ده درجه او را بالا می برد.
سپس فرمودند: هرکس حرفی از قرآن را در نماز بخواند، خدای تعالی به ازای هر حرف، به او ده ها نیکی می نویسد و ده ها گناه می زداید و ده ها درجه، او را بالا می برد. و هرکه قرآن را ختم کند، درخواست او [چه دیر و چه زود] مورد اجابت واقع می شود.
و امام صادق فرموده است: در موقع خواندنِ قرآن، هم بخوان و هم به نوشته بنگر که آن با ارزش تر است و نگاه به نوشته قرآن، عبادت است.
و نیز فرمود: قرآن، پیمان خدا بر خلق است. پس سزاوار است که هر مسلمان به پیمانش بنگرد و هر روز [حداقل] پنجاه آیه بخواند.
#قرآن_کریم
#حدیث
✏️ @ghorun 📝
🌻🌻🌻🌻=================
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به هنگام گرفتاری
دعای سی و چهارم
اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ عَلَى سِتْرِكَ بَعْدَ عِلْمِكَ، وَ مُعَافَاتِكَ بَعْدَ خُبْرِكَ، فَكُلُّنَا قَدِ اقْتَرَفَ الْعَائِبَةَ فَلَمْ تَشْهَرْهُ، وَ ارْتَكَبَ الْفَاحِشَةَ فَلَمْ تَفْضَحْهُ، وَ تَسَتَّرَ بِالْمَسَاوِى فَلَمْ تَدْلُلْ عَلَيْهِ.
اى خداوند! سپاس تو را که مى دانى و میپوشى، و آگاهى و در میگذرى، همه ما دست به گناهى آلوده ایم تو آشکار نکردى، و عمل زشتى مرتکب شده ایم، رسوا نساختى، تبهکارى ها در نهان انجام داده، تو آن را به کس ننمودى.
كَمْ نَهْيٍ لَكَ قَدْ أَتَيْنَاهُ، وَ أَمْرٍ قَدْ وَقَفْتَنَا عَلَيْهِ فَتَعَدَّيْنَاهُ، وَ سَيِّئَةٍ اكْتَسَبْنَاهَا، وَ خَطِيئَةٍ ارْتَكَبْنَاهَا، كُنْتَ الْمُطَّلِعَ عَلَيْهَا دُونَ النَّاظِرِينَ، وَ الْقَادِرَ عَلَى إِعْلانِهَا فَوْقَ الْقَادِرِينَ، كَانَتْ عَافِيَتُكَ لَنَا حِجَابا دُونَ أَبْصَارِهِمْ، وَ رَدْما دُونَ أَسْمَاعِهِمْ
چه بسیار عملى که تو نهى فرمودى و ما به جا آوردیم یا بدان امر کردى و ما را آگاه گردانیدى و ما تجاوز کردیم. و چه بدى ها که کردیم و خطاها که مرتکب شدیم، تو از آن آگاه بودى و کسى ندید و بهتر هر کس مى توانستى آن را هویدا سازى اما عافیت تو پیش چشم آنان پرده آویخت و نزدیک گوش آنها سدّى کشید.
#صحیفه_سجادیه
📘 @ghorun 🖌
🌺➖🌺➖🌺➖➖➖➖➖➖
حکمت ۳۴۰ نهج البلاغه: زینت فقر و زینت غنا
وَ قَالَ (عليه السلام): الْعَفَافُ زِينَةُ الْفَقْرِ، وَ الشُّكْرُ زِينَةُ الْغِنَى.
ارزش پاكدامنى و شكرگزارى (اخلاقى، اقتصادى):
و درود خدا بر او، فرمود: پاكدامنى زيور تهيدستى، و شكرگزارى زيور بى نيازى (ثروتمندى) است.
#نهج_البلاغه
📔 @ghorun ✨
.•°🍀.•°🍀.•°🍀.•°🍀.•°🍀.•°🍀.•°
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره زمر آیه ۶۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
...~...~...~...~...~...~..
آیه۶۳) لَهُ مَقَالِيدُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالَّذِينَ كَفَرُوا بِآيَاتِ اللَّهِ أُولَٰٓئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ
~°🍀~°🍀~°🍀~°🍀~°
آیه۶۳) كلیدهای آسمانها و زمین در مالكیّت اوست، و كسانی كه به آیات خدا كفر ورزیدند، هم آنان زیانكارند.
...~...~...~...~...~...~..
تفسیر آیه۶۳)آیه بعد، با ذکر توحید مالکیت خداوند بحث توحیدى آیه قبل را تکمیل کرده، مى گوید: کلیدهاى آسمان ها و زمین از آن او است (لَهُ مَقالِیدُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ).
مَقالِید به گفته غالب ارباب لغت، جمع مقلید است (هر چند زمخشرى در کشّاف مى گوید: این کلمه مفردى از جنس خود ندارد) و مقلید و اقلید هر دو به معنى کلید است، و به گفته لسان العرب و بعضى دیگر، اصل آن از کلید فارسى گرفته شده، و در عربى نیز، به همین معنى استعمال مى شود، بنابراین مَقالِیْدُ السَّماواتِ وَ الاَرْضِ به معنى کلیدهاى آسمان ها و زمین مى باشد.
این تعبیر، معمولاً کنایه از مالکیت و یا سلطه بر چیزى است، چنان که مى گوئیم: کلید این کار به دست فلان است، لذا آیه فوق، مى تواند، هم اشاره به توحید مالکیت خداوند بوده باشد، و هم توحید تدبیر و ربوبیت و حاکمیت او بر عالم هستى.
به همین دلیل، بلافاصله بعد از این جمله، چنین نتیجه گیرى مى کند: کسانى که به آیات خداوند، کافر شدند، زیانکارند (وَ الَّذِینَ کَفَرُوا بِآیاتِ اللّهِ أُولئِکَ هُمُ الْخاسِرُونَ).
چرا که منبع اصلى، و سرچشمه واقعى همه خیرات و برکات را، رها کرده و در بیراهه ها سرگردان شده اند، از کسى که تمام کلیدهاى آسمان و زمین به دست او است، روى برتافته و به سراغ موجودات ناتوانى رفته اند که، مطلقاً کارى از آنها ساخته نیست.
🌹در حدیثى از امیرمؤمنان على(علیه السلام) آمده که: از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) تفسیر مقالید را پرسیدم، فرمود: یا عَلِىُّ! لَقَدْ سَئَلْتَ عَنْ عَظِیْمِ الْمَقالِیْدِ، هُوَ أَنْ تَقُولَ: عَشْراً اِذا أَصْبَحْتَ، وَ عَشْراً اِذا أَمْسَیْتَ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ وَ اللّهُ أَکْبَرُ وَ سُبْحانَ اللّهُ وَ الْحَمْدُ للّهِ وَ اسْتَغْفِرُ اللّهَ وَ لا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ (هُوَ) الاَوَّلُ وَ الآخِرُ وَ الظّاهِرُ وَ الْباطِنُ لَهُ الْمُلْکُ وَ لَهُ الْحَمْدُ (یُحْیِی وَ یُمِیْتُ) بِیَدِهِ الْخَیْرُ وَ هُوَ عَلى کُلِّ شَىْء قَدِیْرٌ: از کلیدهاى بزرگى سؤال کردى، آن این است که: هر صبح و شام ده بار این جمله ها را تکرار کنى، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ وَ اللّهُ أَکْبَرُ وَ سُبْحانَ اللّهُ وَ الْحَمْدُ للّهِ... تا آخر حدیث .
سپس افزود: کسى که هر صبح و شام، ده بار این کلمات را تکرار کند، خداوند به او شش پاداش مى دهد، یکى از آنها این است: خداوند او را از شیطان و لشکر شیطان حفظش مى کند، تا سلطه اى بر او نداشته باشند .
ناگفته روشن است، گفتن این کلمات، به صورت لقلقه لسان براى این همه پاداش، کافى نیست، بلکه ایمان به محتوى و تخلق به آن، نیز لازم است.
این حدیث، ممکن است اشاره لطیفى به اسماء حسناى خداوند بوده باشد که مبدأ حاکمیت و مالکیت او بر عالم هستى است.
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🍀
🔸🌺🔸🔸🔸🌺🌺🔸🔸🔸🌺🔸
🌻شخصی خدمت امیرالمؤمنین علیهالسلام عرض کرد:
«آیا تو، پروردگارت را دیدهاى که او را عبادت مىکنى؟».
فرمود: «واى بر تو! من، خدایى را که ندیده ام، عبادت نمىکنم.».
عرض کرد: «چه گونه او را دیدهاى؟». فرمود: «چشم سَر، خدا را نمىبیند، بلکه چشم دل، از روى حقیقت ایمان، او را مشاهده مى کند.».
🌻قشیری مینویسد: هنگامی که وقت نماز فرا میرسید، امیرالمؤمنین علیهالسلام رنگ صورتش تغییر میکرد و بدنش به لرزه میافتاد.
عرض شد: «چرا این چنین مىشوید؟». فرمود: «هنگام اداى امانتى است که خداى متعال آن را بر آسمانها و زمین و کوهها عرضه داشت و آنها، تحمّل قبول آن را نداشتند، ولى انسان ضعیف، آن را پذیرفت. ترس من از این است که آیا توانستهام اداى امانت کنم یا نه.».
🌻امام سجاد علیهالسلام در کتابی که عبادتهای حضرت علی علیهالسلام را ثبت کرده بود، نگاه کرد. پس آن را بر زمین نهاد و فرمود: «کیست که قدرت داشته باشد مانند على ابن ابى طالب علیهالسلام عبادت کند؟».
✋السَّلامُ عَلَيْكَ يا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكاتُهُ
📕 @ghorun 🌺
🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌱🌱🌱🌱🌱🌱
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به هنگام گرفتاری
دعای سی و چهارم
فَاجْعَلْ مَا سَتَرْتَ مِنَ الْعَوْرَةِ، وَ أَخْفَيْتَ مِنَ الدَّخِيلَةِ، وَاعِظا لَنَا، وَ زَاجِرا عَنْ سُوءِ الْخُلُقِ، وَ اقْتِرَافِ الْخَطِيئَةِ، وَ سَعْيا إِلَى التَّوْبَةِ الْمَاحِيَةِ، وَ الطَّرِيقِ الْمَحْمُودَةِ
عیب ما را پوشیدى و راز ما را پنهان داشتى. این همه ما را پندى بود که از خوى بد و کار زشت باز دارد و سوى توبه کشاند که محو گناه کند و به راه پسندیده بدارد.
#صحیفه_سجادیه
📖 @ghorun 🖋