•••☘••☘••☘••☘••☘••☘••☘•••
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۱۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰
آیه۱۳) هُوَ الَّذِي يُرِيكُمْ آيَاتِهِ وَيُنَزِّلُ لَكُمْ مِنَ السَّمَآءِ رِزْقًا وَمَا يَتَذَكَّرُ إِلَّا مَنْ يُنِيبُ
〰☘〰☘〰☘〰
آیه۱۳) اوست كه نشانههای خود را به شما نشان میدهد، و از آسمان برای شما رزق مناسب نازل میكند؛ و فقط كسانی متذكّر میشوند كه به سوی خدا باز میگردند.
〰〰〰〰〰〰〰
تفسیر آیه۱۳)تنها خدا را بخوانید هر چند کافران نپسندند!
این آیات، در حقیقت استدلالى است بر مسائلى که به صورت اندرز و نصیحت و تهدید و انذار، در آیات پیشین گذشت، استدلالى است بر توحید و وحدانیت خداوند و ربوبیت او، و نفى شرک و بت پرستى.
نخست مى گوید: او کسى است که آیاتش را به شما نشان مى دهد (هُوَ الَّذِی یُرِیکُمْ آیاتِهِ).
همان آیات و نشانه هاى آفاقى و انفسى، که تمام عالم هستى را پر کرده است، و نقش هاى عجیبى که بر در و دیوار وجود، نمایان است، نقش هائى که، هر که فکرت نکند نقش بود بر دیوار !
سپس، به بیان یکى از این آیات پرداخته، مى افزاید: او از آسمان براى شما روزى پر ارزشى مى فرستد (وَ یُنَزِّلُ لَکُمْ مِنَ السَّماءِ رِزْقاً).
دانه هاى حیات بخش باران، نور آفتاب که زنده کننده تمام موجودات است، و هوائى که مایه حیات همه حیوانات و گیاهان مى باشد، همه از آسمان نازل مى شود، و مى دانیم، این سه امر، مهم ترین وسیله زندگى و حیات است و بقیه فرع بر آن مى باشد.
بعضى از مفسران، آسمان را به معنى عالم غیب و زمین را به معنى عالم شهود تفسیر کرده اند، و نزول رزق الهى را از آسمان به زمین به معنى ظهور از عالم غیب به عالم شهود دانسته اند، اما علاوه بر این که، این تفسیر مخالف ظاهر آیه است، هیچ الزامى نیز بر آن وجود ندارد.
درست است که وحى، و آیات فراوانى که غذاى روح است از آسمانِ غیب و معنى، نازل مى شود، و باران و نورِ آفتاب که غذاى جسم است، از آسمان ظاهر است، و این هر دو با یکدیگر، هماهنگ است، ولى نباید تصور کرد که تعبیر به آیات، در آیات مورد بحث، اشاره به مفهومى اعم یا مخصوصاً اشاره به آیات تشریعى است، چرا که تعبیر یُرِیکُمْ آیاتِهِ (آیاتش را به شما ارائه مى دهد)مکرر در قرآن مجید، بر آیات توحیدى عالم هستى، اطلاق شده است، از جمله در اواخر همین سوره مؤمن ، بعد از ذکر نعمتهاى خداوند، از قبیل چهار پایان و کشتى ها مى فرماید: وَ یُرِیْکُمْ آیاتِهِ فَأَىَّ آیاتِ اللّهِ تُنْکِرُونَ: او آیاتش را به شما نشان مى دهد، کدام یک از آیات الهى را انکار مى کنید
اصولاً تعبیر به یُرِیْکُم (به شما ارائه مى دهد) متناسب با آیات تکوینى است، اما در مورد آیات تشریعى، معمولاً تعبیرهاى دیگرى مانند وحى فرستاد و به سراغ شما آمد دیده مى شود.
به هر حال، این که بعضى از مفسران پیشین، و بعضى از بزرگان مفسران معاصر، آیات را در اینجا به معنى آیات تشریعى یا اعم از تشریعى و تکوینى گرفته اند دلیل ندارد.
این نکته نیز قابل توجه است که، قرآن، در اینجا از میان آیات عظیمى که در آسمان و زمین و وجود انسان، قرار دارد تنها روى مسأله رزق و روزى انسان انگشت گذارده، چرا که بیشترین مشغولیات فکرى او را همین امر تشکیل مى دهد، و گاه براى افزایش روزى و نجات از تنگناهاى رزق، دست به دامن بتها مى زند، قرآن مجید مى گوید: همه روزیها به دست خداوند است، و از بتها کارى ساخته نیست.
و در پایان آیه، مى افزاید: با وجود این همه آیات در پهنه جهان هستى، چشمهاى نابینا و قلوبى که حجاب بر آنها افکنده شده، چیزى نمى بینند تنها کسانى متذکر مى شوند که به سوى خدا باز گردند و قلب و جان خود را از آلودگیها بشویند. (وَ مایَتَذَکَّرُ إِلاّ مَنْ یُنِیبُ).
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun ☘
🌾🌾🌾🌱🌾🌾🌾🌱🌾🌾🌾🌱
📝 فضیلت سوره غافر
در کلامی از امام صادق علیه السلام نیز آمده است: هر کس سوره غافر را هر شب قرائت نماید خداوند گناهان گذشته و آینده او را می آمرزد و اورا همراه تقوا قرار داده و آخرتش را بهتر از دنیایش می کند
در تفسیر البرهان به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم آمده: هر که سوره غافر را تلاوت نمایئ در حال در روز قیامت وارد می شود که خداوند امیدش را قطع نکرده است و آنچه را که بیم داران از خود در دنیا عطا کرده است به او عطا می کند
#قرآن_کریم
#حدیث
📖 @ghorun 🖋
🍂🔸🍂🔸🍂🔸🍂🔸🍂🔸🍂🔸
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در روز عید فطر و جمعه
دعای چهل و ششم
يَا مَنْ يَرْحَمُ مَنْ لا يَرْحَمُهُ الْعِبَادُ
اى که مهربانى با آن که بندگان با او بى مهرند.
وَ يَا مَنْ يَقْبَلُ مَنْ لا تَقْبَلُهُ الْبِلادُ
اى کسى که سامان مى دهى آن را که از شهرها آواره است.
وَ يَا مَنْ لا يَحْتَقِرُ أَهْلَ الْحَاجَةِ إِلَيْهِ
اى که نیازمندان خویش را خوار نمى کنى.
وَ يَا مَنْ لا يُخَيِّبُ الْمُلِحِّينَ عَلَيْهِ.
اى که خواهندگان را نومید نمى سازى.
وَ يَا مَنْ لا يَجْبَهُ بِالرَّدِّ أَهْلَ الدَّالَّةِ عَلَيْهِ
اى که گستاخان را دست رد بر پیشانى نمى زنى.
#صحیفه_سجادیه
📔 @ghorun 📝
🖌📖🖌📖🖌📖〰〰〰〰〰〰
حکمت ۴۴۴ نهج البلاغه: اهمیت مداومت بر کارها
وَ قَالَ (عليه السلام): قَلِيلٌ مَدُومٌ عَلَيْهِ، خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ مَمْلُولٍ مِنْهُ.
ارزش تداوم كار (علمى):
و درود خدا بر او، فرمود: چيز اندك كه با اشتياق تداوم يابد، بهتر از فراوانى است كه رنج آور باشد.
#نهج_البلاغه
📘 @ghorun 🖌