🌿📚🌿📚🌿〰〰〰〰〰〰〰
♦️محل دفن حضرت یوسف(ع)
در مورد محل دفن حضرت یوسف (ع) شیخ طبرسی(ره) درتفسیر خود نقل کرده: چون حضرت یوسف ازدنیا رفت، او را درتابوتی ازسنگ مرمر نهاده و میان رود نیل دفن کردند و علتش این بود که چون آن حضرت از دنیا رفت، مردم مصر به نزاع برخاسته و هر دسته ای می خواستند تا جنازه آن حضرت را در محله خود دفن کنند و از برکت آن پیکر مطهر بهره مند گردند و سرانجام مصلحت دیدند جنازه را در رود نیل دفن کنند تا آب نیل ازروی آن بگذرد و به همه شهر برسد تا مردم در این بهره یکسان باشند و برکت آن جنازه به طور مساوی به همه مردم برسد، و این قبر تا زمان حضرت موسی(ع) هم چنان در رود نیل بود تا وقتی که آن حضرت بیامد و او را از نیل بیرون آورد و به فلسطین برد.مسعودی می گوید: «سبب این که حضرت موسی(ع) جنازۀ حضرت یوسف(ع) را از مصرمنتقل کرد، آن بود که باران بر بنی اسرائیل نبارید. پس خدای متعال به حضرت موسی(ع) وحی فرمود که جنازۀ یوسف(ع) را بیرون بیاور.
حضرت موسی از محل دفن حضرت یوسف پرسید،و کسی ازجای آن مطلع نبود، تا اینکه پیرزنی نابینا و زمین گیر از بنی اسرائیل را آوردند، و او گفت:من جای دفن یوسف را می دانم، ولی سه حاجت دارم که باید ازخدا بخواهی آنها را برآورد تا آنجا را به تو نشان دهم: یکی آن که ازاین بیماری نجات یافته و بتوانم راه بروم؛ دیگرآنکه بینا شده وجوانی ام بازگردد؛ سوم اینکه خداوند جایم را دربهشت پیش تو قرار دهد.
خداوند به حضرت موسی وحی فرمود: سخنش را بپذیر که ما حاجت های او را برآوردیم. پیر زن محل دفن حضرت یوسف را نشان داد و حضرت موسی جنازه را بیرون آورد و به فلسطین منتقل ساخت.
📖 @ghorun 🖋
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
امام رضا (ع)
خداوند سه چيز را به سه چيز ديگر مربوط كرده است و به طور جداگانهنمىپذيرد .
🌿نماز را با زكات ذكر كرده است ، هركس نماز بخواند و زكات ندهد نمازش پذيرفته نيست .
🌿 نيز شكر خود و شكر از والدين را با هم ذكر كرده است .از اين رو هركس از والدين خود قدردانى نكند از خدا قدردانى نكرده است .
🌿نيز در قرآن سفارش به تقوا و سفارش به ارحام در كنار هم آمده است . بنابراين اگر كسى به خويشاوندانش رسيدگى و احسان ننمايد ، با تقوا محسوب نمىشود
(عيون اخبار الرضا ، ج 1 ، ص 258)
📘📗📘📗📘📗
📖 @ghorun 🖋
📙📚📙📚📙▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
حکمت ۶۵ نهج البلاغه:
🍂 غربت واقعى
وَ قَالَ (علیه السلام): فَقْدُ الْأَحِبَّةِ غُرْبَةٌ.
ترك دوستان و تنهايى (اخلاقى، اجتماعى، تربيتى):
و درود خدا بر او، فرمود: از دست دادن دوستان غربت است.
#نهج_البلاغه
📖 @ghorun 🖋
🔸🍂🔸✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🍂🔸
🔸
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره اسراء آیه۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
... ... ... ... ... ... ... ... ...
آیه۷) إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا فَإِذَا جَآءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوٓءُوا وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِيرًا
✨.🔸.✨.🍂.✨.🔸.✨
آیه۷) اگر نیكی كنید، به خودتان نیكی میكنید؛ و اگر بدی كنید باز هم به خود میكنید. و هنگامی كه وعده دوم فرا رسد، (آنچنان دشمن بر شما سخت خواهد گرفت كه) آثار غم و اندوه در صورتهایتان ظاهر میشود؛ و داخل مسجد (الاقصی) میشوند همان گونه كه بار اول وارد شدند؛ و آنچه را زیر سلطه خود میگیرند، در هم میكوبند.
... ... ... ... ... ... ... ... ...
تفسیر آیه۷) این گونه الطاف الهى شامل حال شما مى شود، شاید به خود آئید و به اصلاح خویشتن بپردازید، دست از زشتى ها بردارید و به نیکى ها رو آرید، چرا که:
اگر نیکى کنید، به خود نیکى کرده اید و اگر بدى کنید به خود بدى کرده اید (إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لا َِنْفُسِکُمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها).
این، یک سنّت همیشگى است نیکى ها و بدى ها سرانجام به خود انسان باز مى گردد، هر ضربه اى که انسان مى زند بر پیکر خویشتن زده است، و هر خدمتى به دیگرى مى کند، در حقیقت به خود کرده است، ولى مع الأسف، نه آن مجازات شما را بیدار مى کند، و نه این نعمت و رحمت مجدّد الهى، باز هم به طغیان مى پردازید و راه ظلم، ستم و تعدّى و تجاوز را پیش مى گیرید، و فساد کبیر در زمین ایجاد مى کنید، و برترى جوئى را از حدّ مى گذرانید.
سپس، وعده دوم الهى فرا مى رسد: هنگامى که وعده دوم فرا مى رسد باز گروهى جنگجو و پیکارگر بر شما چیره مى شوند، آن چنان بلائى به سرتان مى آورند که آثار غم و اندوه از صورت هاى شما مى بارد (فَإِذا جاءَ وَعْدُ الآخِرَةِ لِیَسُوؤُا وُجُوهَکُمْ).
آنها حتى بزرگ معبدتان بیت المقدس را از دست شما مى گیرند و در آن داخل مى شوند همان گونه که بار اول داخل شدند (وَ لِیَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ کَما دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّة).
آنها به این هم قناعت نمى کنند، تمام بلاد و سرزمین هائى را که اشغال کرده اند، درهم مى کوبند و ویران مى کنند (وَ لِیُتَبِّرُوا ما عَلَوْا تَتْبِیراً).
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun ⬅️
🖌📝🖌📝🖌〰〰〰〰〰〰〰
در روايتی از امام سجاد(ع) نقل شده است كه فرمودند: «كسی كه حرفی از كتاب خدا بشنود و بدون اينكه خود قرائت كند، خداوند برايش حسنهای مینويسد و يكی از گناهان او را محو میكند و مقام او را يك درجه بالا میبرد.» (اصول كافی/ج ۲/ص ۶۱۲)
🆔 @ghorun ⬅️
🔸🌺🔸〰〰〰〰〰〰〰〰〰
عمار یاسر گوید:
امیرمؤمنان علی (ع) در جائی نشسته بود. کبوتری از هوا آمد. دور حضرت پرواز می نمود و به زبان خود به حضرت علی (ع) می گفت: «امروز پرواز می کردم، دیدم روی زمین دانه هائی ریخته، سرازیر شدم تا آنها را برچینم. صدای بال یک باز را شنیدم که به قصد شکار من آمده، فرار کردم و به اینجا آمده ام. به فریادم برس. من به شما پناه آورده ام.» علی (ع) آستین خود را باز کرد و آن کبوتر در آستینش جای گرفت.
ناگهان علی (ع) دید، باز شکاری فرا رسید و با زبان خود که علی (ع) می فهمید، عرض کرد: «صید مرا رها کن.»
علی (ع ) به باز فرمود: «این حیوان به من پناه آورده، من آن را به دست دشمن نمی دهم.»
باز شکاری عرض کرد: «چهار روز است گرسنه ام. امروز این کبوتر را خواستم شکار کنم، به تو پناه آورده است.»
علی (ع) فرمود: «هرکس به من پناه آورد، ممکن نیست که او را پناه ندهم.»
باز شکاری گفت: یا علی! یا شکار مرا بده و یا من گرسنه ام مرا سیر کن... آنحضرت که در فکر این بود تا از راهی که بسیار سخت بود باز شکاری را غذا دهد، که باز شکاری فریاد زد: «دست نگهدار من جبرئیل هستم و آن کبوتر برادرم میکائیل است. امروز می خواستیم تو را امتحان کنیم و فتوّت و جوانمردی تو را بیازمائیم. حقا که جوانمرد هستی.»
پی نوشت:
تلخيص از كتاب عشريه چهار سوقى، ص 159؛ اين داستان را مرحوم سيد مرتضى علم الهدى به قصيده درآورده و اين قصيده در آخر كتاب حيوان سبزوارى مذكور است.
#حکایت
🆔 @ghorun ⬅️