☀️🔸☀️🔸☀️🔸▫️▫️▫️▫️▫️▫️
حکمت ۲۲۸ نهج البلاغه:
زیان برخی ضد ارزشها
ارزش ها و ضدّ ارزش ها (اخلاقى، اجتماعى):
و درود خدا بر او، فرمود: كسى كه از دنيا اندوهناك مى باشد، از قضاء الهى خشمناك است،
و آن كس كه از مصيبت وارد شده شكوه كند از خدا شكايت كرده،
و كسى كه نزد توانگرى رفته و به خاطر سرمايه اش برابر او فروتنى كند، دو سوّم دين خود را از دست داده است
و آن كس كه قرآن بخواند و وارد آتش جهنّم شود حتما از كسانى است كه آيات الهى را بازيچه قرار داده است،
و آن كس كه قلب او با دنيا پرستى پيوند خورد، همواره جانش گرفتار سه مشكل است، اندوهى رها نشدنى، حرصى جدا نشدنى، و آرزويى نايافتنى.
#نهج_البلاغه
💐 @ghorun 🌿
🌹🌷🌹🍀🍀🌷🌷🍀🍀🌹🌷🌹
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره جاثیه آیه ۱۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
...•...•...•...•...•...•...
آیه۱۵) مَنْ عَمِلَ صَالِحًا فَلِنَفْسِهِ وَمَنْ أَسَآءَ فَعَلَيْهَا ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّكُمْ تُرْجَعُونَ
🍀..🌷..🌹..🌷..🍀
آیه۱۵)دهركس كار شایستهای انجام دهد، به سود خود اوست و هركس مرتكب بدی شود به زیان خود اوست، سپس شما را به سوی پروردگارتان بازمیگردانند.
...•...•...•...•...•...•...
تفسیر آیه۱۵)مى فرماید: کسى که عمل صالحى بجا آورد، به سود خود به جا آورده است، و کسى که کار بدى انجام دهد به زیان خود او است، سپس همه شما به سوى پروردگارتان بازمى گردید و نتیجه اعمال خود را مى یابید (مَنْ عَمِلَ صالِحاً فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ أَساءَ فَعَلَیْها ثُمَّ إِلى رَبِّکُمْ تُرْجَعُونَ).
این تعبیر، که در آیات قرآن کراراً و با عبارات مختلف آمده، پاسخى است به آنها که مى گویند اطاعت و عصیان ما براى خدا چه سود و زیانى دارد؟ و این چه اصرارى است که در زمینه اطاعت و نهى از معصیت او مى شود؟!
این آیات مى گوید: همه اینها سود و زیانش متوجه خود شماست، این شما هستید که در پرتو اعمال صالح تکامل مى یابید، و به آسمان قرب خدا پرواز مى کنید، و این شما هستید که بر اثر جرم و گناه، سقوط کرده در پرتگاه غضب و دورى از رحمت او، گرفتار لعنت ابدى مى شوید.
تمام برنامه هاى تکلیفى، و ارسال رسل، و انزال کتب، نیز همه براى همین منظور است.
لذا قرآن در یکجا مى گوید: وَ مَنْ یَشْکُرْ فَإِنَّما یَشْکُرُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ کَفَرَ فَإِنَّ اللّهَ غَنِىٌّ حَمِیدٌ: هر کس شکرگزارى کند، تنها به سود خویش شکر کرده; و آن کس که کفران کند (زیانى به خدا نمى رساند;) چرا که خداوند بى نیاز و ستوده است .
در جاى دیگر مى گوید: مَنِ اهْتَدى فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَإِنَّما یَضِلُّ عَلَیْها: هر کس هدایت را پذیرد به نفع خود اوست; و هر کس گمراهى را برگزیند، تنها به زیان خود گمراه مى گردد .
و در جاى دیگر مى خوانیم: وَ مَنْ تَزَکّى فَإِنَّما یَتَزَکّى لِنَفْسِهِ وَ إِلَى اللّهِ الْمَصِیرُ: و هر کس پاکى (و تقوا) پیشه کند، نتیجه آن به خودش باز مى گردد; و بازگشت (همگان) به سوى خداست !
خلاصه، این گونه تعبیرات، بیانگر این واقعیت است که دعوت داعیان الى اللّه در تمام ابعادش، خدمت گسترده اى است به انسان ها، نه خدمتى است به خدا که از همه چیز بى نیاز است، و نه به پیامبرانش که اجر آنها فقط بر خدا است، توجه به این واقعیت، عامل مؤثرى براى حرکت به سوى اطاعت و پرهیز از گناه است.
تفسیر نمونه)
🌹 @ghorun 🌷
🌷🌷🌺🌺🌷🌷🌺🌺🌷🌷🌺🌺
عَجَباً کُلّ الْعَجَبِ لِمَنْ عَمِلَ لِدارِ الْفَناء وَ تَرَکَ دارَالْبقاء.
بسیار عجیب است از کسانی که برای این دنیای زودگذر و فانی کار میکنند و خون دل میخورند ولی آخرت را که باقی و ابدی است رها و فراموش کردهاند
بحارالا نوار: ج 73، ص 127، ح 128
🍃میلاد امام زین العابدین (ع) مبارک باد
🌹 @ghorun 🌷
20.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦 #سخنرانی درباره ویژگی های
شخصیتی امام سجاد علیه السلام
✋اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا زَیْنَ الْعابِدِینَ
#ميلاد_امام_سجاد
🌷 @ghorun 🌹
✨🍃✨🍃✨🍃〰〰〰〰〰〰
✨صلوات خاصه حضرت سجاد سلام الله
صلوات ناریه از آن امام سجاد (ع) بوده است.
ایشان این صلوات را هر روز تکرار میکردند و از جمله ذکرهای بسیار مجرب و در برآورده شدن حاجت بسیار مؤثر است.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِيِّ بْنِ الحُسَيْنِ سَيِّدِ العابِدِينَ ، الَّذِي اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِكَ وَجَعَلْتَ مِنْهُ أَئِمَّةَ الهُدى الَّذِينَ يَهْدُونَ بِالحَقِّ وَبِهِ يَعْدِلُونَ ، اِخْتَرْتَهُ لِنَفْسِكَ وَطَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَاصْطَفَيْتَهُ وَجَعَلْتَهُ هادِياً مَهْدِيّاً ، اللّهُمَّ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ ما صَلَّيْتَ عَلى أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيائِكَ حَتى تَبْلُغَ بِهِ ما تَقِرُّ بِهِ عَيْنُهُ فِي الدُّنْيا وَالآخِرةِ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ .
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا زَیْنَ الْعابِدِینَ
#ميلاد_امام_سجاد
🌷 @ghorun 🌹
🔸🌼🔸🌼🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به وقت رویدادهای اندوه بار
دعای بیست و یکم
وَ لا تَجْعَلْ لِفَاجِرٍ وَ لا كَافِرٍ عَلَيَّ مِنَّةً، وَ لا لَهُ عِنْدِى يَدا، وَ لا بِى إِلَيْهِمْ حَاجَةً، بَلِ اجْعَلْ سُكُونَ قَلْبِى وَ أُنْسَ نَفْسِى وَ اسْتِغْنَائِى وَ كِفَايَتِى بِكَ وَ بِخِيَارِ خَلْقِكَ.
هیچ کافر و فاجرى را بر من منّت نباشد و حق بر من نداشته و من نیاز به آنها نداشته باشم، بلکه آرامش و دلبستگى و بى نیازى من به تو و نیکان خلق تو باشد.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اجْعَلْنِى لَهُمْ قَرِينا، وَ اجْعَلْنِى لَهُمْ نَصِيرا، وَ امْنُنْ عَلَيَّ بِشَوْقٍ إِلَيْكَ، وَ بِالْعَمَلِ لَكَ بِمَا تُحِبُّ وَ تَرْضَى، إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ، وَ ذَلِكَ عَلَيْكَ يَسِيرٌ.
خدایا بر محمد و آل او درود فرست، و مرا همنشین آنها قرار ده، و یار آنها گردان، و بر من منّت گذار که شوق من به سوى تو باشد، و و عمل براى تو کنم به هرچه دوستى دارى و مى پسندى، که بر هر چیز توانایى و این ها بر تو آسان است.
#صحیفه_سجادیه
🌷 @ghorun 🌹
🌱🌴🌱🌴🌱==============
حکمت ۲۲۹ نهج البلاغه: اهمیت قناعت و حسن خلق
وَ قَالَ (علیه السلام): كَفَى بِالْقَنَاعَةِ مُلْكاً، وَ بِحُسْنِ الْخُلُقِ نَعِيماً؛ وَ سُئِلَ (علیه السلام) عَنْ قَوْلِهِ تَعَالَى "فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً"، فَقَالَ: هِيَ الْقَنَاعَةُ.
ارزش قناعت و خوش خلقى (اخلاقى اقتصادى):
و درود خدا بر او، فرمود: آدمى را قناعت براى دولتمندى، و خوش خلقى براى فراوانى نعمت ها كافى است.
(از امام سؤال شد تفسير آيه، "فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً" چيست؟ فرمود) آن زندگى با قناعت است.
#نهج_البلاغه
🌷 @ghorun 🌹
💠💠💠💠💠
💠🌺🌺💠
💠🌺💠
💠💠
💠
دوستان سوره ملک آیه۲۱ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
+++++++++💠💠💠💠💠💠++++++++
آیه۲۱) «أَمَّنْ هَٰذَا الَّذِي يَرْزُقُكُمْ إِنْ أَمْسَكَ رِزْقَهُ ۚ بَلْ لَجُّوا فِي عُتُوٍّ وَنُفُورٍ»
- - - - - - - - - - - - 🌺🌺🌺🌺 - - - - - - - - - - - -
آیه۲۱) يا كيست آن كه به شما روزى دهد اگر [خدا] روزى خود را [از شما] باز دارد؟ [نه] بلكه در سركشى و نفرت پافشارى كردند.
+++++++++💠💠💠💠💠💠++++++++
تفسیر آیه۲۱) براى تأکید بیشتر مى افزاید: یا آن کس که شما را روزى مى دهد اگر روزى خود را از شما باز دارد، چه کسى مى تواند شما را بى نیاز کند ؟! (أَمَّنْ هذَا الَّذِی یَرْزُقُکُمْ إِنْ أَمْسَکَ رِزْقَهُ).
هر گاه، به آسمان دستور دهد نبارد، و زمین ها گیاهى نرویاند، و یا آفات مختلف نباتى محصولات را نابود کنند، چه کسى توانائى دارد غذائى در اختیار شما بگذارد؟
و یا اگر روزى هاى معنوى و وحى آسمانى از شما قطع کند، چه کسى توانائى راهنمائى شما را دارد؟
اینها حقایقى است آشکار، ولى لجاجت و خیره سرى، حجابى است در برابر درک و شعور آدمى، لذا در پایان آیه مى فرماید: بلکه آنها در سرکشى و فرار و فاصله گرفتن از حقایق، اصرار و لجاجت میورزند (بَلْ لَجُّوا فِی عُتُوّ وَ نُفُور).
هم، امروز با تمام پیشرفتى که در جهات مختلف زندگى بشر ـ مخصوصاً در صنایع غذائى حاصل شده ـ اگر فقط یک سال مطلقاً باران نبارد، چه فاجعه اى در تمام جهان رخ مى دهد، و یا اگر لشکر ملخ ها و آفات نباتى همه جا را فرا گیرد، چه مصیبتى واقع خواهد شد؟
تفسیر نمونه) .
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-🌺
🌺 @ghorun
🌸🌱🌸🌱🌸▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
پيامبر اعظم صلى الله عليه وآله فرمودند:
اگر مىتوانيد هر روز را نوروز كنيد؛ يعنى در راه خدا به يكديگر هديه بدهيد و با يكديگر پيوند داشته باشيد.
#حدیث
#لحظه_طلایی
✨ @ghorun 🌟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 دعای حاج قاسم برای تحویل سال
#لحظه_طلایی
🌷 @ghorun 🌱
پویش #لحظه_طلایی | در لحظه سال تحویل همه دعای فرج [الهی عظم البلا] بخوانیم.
#نشر_حداکثری
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🌷 @ghorun 🌱
🌼💫🌼💫🌼✨✨✨✨✨✨✨
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در سختی و گرفتاری
دعای بیست و دوم
اللَّهُمَّ إِنَّكَ كَلَّفْتَنِى مِنْ نَفْسِى مَا أَنْتَ أَمْلَكُ بِهِ مِنِّى، وَ قُدْرَتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلَيَّ أَغْلَبُ مِنْ قُدْرَتِى، فَأَعْطِنِى مِنْ نَفْسِى مَا يُرْضِيكَ عَنِّى، وَ خُذْ لِنَفْسِكَ رِضَاهَا مِنْ نَفْسِى فِى عَافِيَةٍ.
خداوندا! تو مرا تکلیف کردى که دست تو در آن بیش از من است، و قدرت تو بر آن کار و بر خود من بیش از قدرت من. پس مرا به عملى وادار که تو را از من خشنود گرداند، و به کارى برگمار که پسندیده تو و موجب عافیت من باشد.
#صحیفه_سجادیه
🌼 @ghorun 🔸
🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀
حکمت ۲٣۰ نهج البلاغه
🌾 شرکت با صاحبان روزی
وَ قَالَ (علیه السلام): شَارِكُوا الَّذِي قَدْ أَقْبَلَ عَلَيْهِ الرِّزْقُ، فَإِنَّهُ أَخْلَقُ لِلْغِنَى وَ أَجْدَرُ بِإِقْبَالِ الْحَظِّ عَلَيْهِ.
فرمود (ع): با مردم فراخ روزى شراكت كنيد، زيرا توانگرى را سزاوارتر و نيكبختى را شايسته ترند.
#نهج_البلاغه
🌷 @ghorun
..🔸🌿🔸.=.🔸🌿🔸.=.🔸🌿🔸..
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
دوستان سوره اسرا آیه۴۱ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
============
آیه۴۱) وَلَقَدْ صَرَّفْنَا فِي هَٰذَا الْقُرْآنِ لِيَذَّكَّرُوا وَمَا يَزِيدُهُمْ إِلَّا نُفُورًا
🔸🌿🔸🌿🔸
آیه۴۱) ما در این قرآن، انواع بیانات مؤثر را آوردیم تا متذكر شوند! ولی (گروهی از كوردلان،) جز بر نفرتشان نمیافزاید.
============
تفسییر آیه۴۱) چگونه از حق فرار مى کنند؟!
از آنجا که سخن در آیات گذشته، به مسأله توحید و شرک منتهى شد، در آیات مورد بحث، این مسأله با بیان روشن و قاطعى دنبال مى شود.
نخست، از لجاجت فوق العاده جمعى از مشرکان در برابر دلائل مختلف توحید، سخن به میان آورده، مى گوید: ما در این قرآن انواع استدلالات و بیانات مؤثر را آوردیم تا آنها متذکر شوند و در راه حق گام بردارند، ولى این همه بیان و استدلال جز بر نفرت و فرار آنها نیفزود (وَ لَقَدْ صَرَّفْنا فِی هذَا الْقُرْآنِ لِیَذَّکَّرُوا وَ ما یَزِیدُهُمْ إِلاّ نُفُوراً).
صَرَّفَ از ماده تصریف به معنى تغییر دادن و دگرگون ساختن است، و مخصوصاً با توجه به این که: از باب تفعیل است، معنى کثرت را نیز در بردارد.
و از آنجا که بیانات قرآن، در زمینه اثبات توحید و نفى شرک، گاهى در لباس استدلال منطقى، گاهى فطرى، زمانى در شکل تهدید، گاهى تشویق، و خلاصه از انواع طرق و فنون مختلف کلام، براى آگاه ساختن و بیدار کردن مشرکان استفاده شده است، تعبیر به صَرَّفْنا در مورد آن بسیار مناسب است.
قرآن با این تعبیر مى گوید: ما از هر درى وارد شدیم، و از هر راهى استفاده کردیم تا چراغ توحید را در دل این کوردلان بیفروزیم، اما گروهى از آنها آن قدر لجوج، متعصب و سرسخت اند که نه تنها این بیانات آنها را به حقیقت نزدیک نمى سازد، بلکه، بر نفرت و دورى آنها مى افزاید!
در اینجا این سؤال به ذهن مى رسد: اگر این بیانات گوناگون، نتیجه معکوس دارد، ذکر آنها چه فائده اى خواهد داشت؟!
پاسخ این سؤال، روشن است: قرآن براى یک فرد، یا یک گروه خاص، نازل نشده، براى کلّ جامعه انسانى است، و مسلماً همه انسان ها این گونه نیستند، بسیارند کسانى که این دلائل مختلف را مى شنوند، و راه حق را بازمى یابند، هر دسته اى از این تشنگان حقیقت، از یک نوع بیان قرآن بهره مى گیرند و بیدار مى شوند، و همین اثر، براى نزول این آیات، کافى است، هر چند کوردلانى از آن نتیجه معکوس بگیرند.
به علاوه، این گروه متعصب لجوج، گر چه راهشان خطا است و خود بدبختند، ولى، حق طلبان مى توانند با مقایسه خویش با آنها، راه حق را بهتر بیابند که در مقابله نور و ظلمت، ارزش نور بیشتر معلوم مى شود، و ادب را حتى از بى ادبان مى توان آموخت.
ضمناً، از این آیه این درس را در زمینه مسائل تربیتى و تبلیغى مى توان فرا گرفت که: باید براى رسیدن به هدف هاى عالى تربیتى، تنها از یک طریق استفاده نکرد، بلکه، از طرق گوناگون و وسائل مختلف بهره گرفت; چرا که مردم ذوق ها و استعدادهاى مختلفى دارند، و براى نفوذ در هر یک، باید از راهى وارد شد و یکى از فنون بلاغت نیز همین است.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun ⬅️
🌷زیارت نامه شهدا
✨اَللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الشَّهادَةِ فِی سَبِیلِکَ تَحْتَ رایَةِ وَلِیِّکَ الْمَهْدِیّ(عج)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#شهادت
🆔 @ghorun