✨▫️✨.▫️.✨.🌻.✨.▫️✨▫️✨
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۵۱ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
آیه۵۱) إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ
✨▫️✨▫️✨▫️✨
آیه۵۱) بیتردید ما پیامبران خود و مؤمنان را در زندگی دنیا و روزی كه گواهان [برای گواهی دادن] به پا ایستند، یاری میكنیم.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
تفسیر آیه۵۱) ما مؤمنان را یارى مى دهیم
از آنجا که در آیات گذشته، سخن از محاجه و گفتگوهاى دوزخیان بود، که نمى توانند یکدیگر را یارى کنند، و نه کسى به یارى آنها مى شتابد، و از آنجا که در آیات پیش از آن نیز، سخن از مؤمن آل فرعون آن مرد مجاهد و مبارز کم نظیر و حمایت خداوند از او، مطرح بود، در آیات مورد بحث، به عنوان یک قانون کلى، حمایت خویش را از پیامبران و مؤمنان در دنیا و آخرت، بیان مى دارد.
مى فرماید: ما به طور مسلم رسولان خود و کسانى را که ایمان آورده اند در زندگى دنیا، و روز قیامت ـ که گواهان بر پا مى خیزند ـ یارى مى دهیم (إِنّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنا وَ الَّذِینَ آمَنُوا فِى الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ یَوْمَ یَقُومُ الْأَشْهادُ).
حمایتى بى دریغ و مؤکد، به انواع تأکید، حمایتى که، بى قید و شرط است و به همین جهت، انواع پیروزى ها را به دنبال دارد، و اعم از پیروزى در منطق و بیان، یا پیروزى در جنگ ها، یا فرستادن عذاب الهى بر مخالفان و نابود کردن آنان، و یا امدادهاى غیبى که قلب را تقویت، و روح را به لطف الهى نیرومند و قوى مى سازد.
در اینجا به تعبیر تازه اى درباره روز قیامت برخورد مى کنیم و آن یَوْمَ یَقُومُ الْأَشْهادُ (روزى که گواهان قیام مى کنند) مى باشد.
أَشْهاد جمع شاهد یا شهید است (همان گونه که اصحاب جمع صاحب و اشراف جمع شریف است) و به هرحال، به معنى گواهان است.
در این که این گواهان کیانند؟ تفسیرهاى مختلفى شده است که همه قابل جمع است:
🔸۱ ـ منظور، فرشتگان مراقب اعمال آدمى است.
🔸۲ ـ منظور، پیامبران مى باشد که گواهان امت ها هستند.
🔸۳ ـ مقصود، فرشتگان و پیامبران و مؤمنانند که گواهان اعمال انسان ها مى باشند.
اما احتمال این که اعضاء پیکر انسان نیز، داخل در این بحث باشد بعید به نظر مى رسد، زیرا واژه اشهاد هر چند معنى گسترده اى دارد، اما تعبیر به یَوْمَ یَقُومُ الْأَشْهادُ (روزى که گواهان قیام مى کنند) با آن متناسب نیست.
این تعبیر، اشاره به نکته جالبى است و مى خواهد بگوید، آن روزى که همه خلائق در آن جمعند، گواهان در آن محضر بزرگ قیام مى کنند، و رسوائى در آنجا بدترین رسوائى است، و پیروزى نیز برترین پیروزى است، ما در آن روز، مؤمنان و رسولان خود را یارى مى کنیم و بر آبروى آنها در آن محضر بزرگ مى افزائیم.
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🍃
✨💧✨💧✨💧✨💧✨💧
💥تمسخرهای مسخره
قُلُوبٌ یَوْمَئِذٍ واجِفَةٌ أَبْصارُها خاشِعَةٌ
آن روز [قیامت] دلهایی لرزان و نگراناند، دیدگانشان فروافتاده است (سرافکندهاند)
#قرآن_کریم
#سوره_نازعات ، آیه ۸ و ۹
✏️ @ghorun 📝
🖌📗🖌📗🖌📗〰〰〰〰〰〰
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در روز عرفه
دعای چهل و هفتم
وَ انْزِعِ الْغِلَّ مِنْ صَدْرِى لِلْمُؤْمِنِينَ، وَ اعْطِفْ بِقَلْبِى عَلَى الْخَاشِعِينَ، وَ كُنْ لِى كَمَا تَكُونُ لِلصَّالِحِينَ، وَ حَلِّنِى حِلْيَةَ الْمُتَّقِينَ، وَ اجْعَلْ لِى لِسَانَ صِدْقٍ فِى الْغَابِرِينَ، وَ ذِكْرا نَامِيا فِى الاْخِرِينَ، وَ وَافِ بِى عَرْصَةَ الْأَوَّلِينَ.
و کینه مؤمنان را از دل من بیرون کن و دل مرا بر زیردستان مهربان گردان و با من چنان باش که با بندگان شایسته خود و مرا به زیور پرهیزگاران آراسته کن و چنان مقدر فرما که آیندگان درباره من نیکوگوى باشند
وَ اجْعَلْ لِى عِنْدَكَ مَقِيلا آوِى إِلَيْهِ مُطْمَئِنّا، وَ مَثَابَةً أَتَبَوَّؤُهَا، وَ أَقَرُّ عَيْنا، وَ لا تُقَايِسْنِى بِعَظِيمَاتِ الْجَرَائِرِ، وَ لا تُهْلِكْنِى يَوْمَ تُبْلَى السَّرَائِرُ، وَ أَزِلْ عَنِّى كُلَّ شَكٍّ وَ شُبْهَةٍ، وَ اجْعَلْ لِى فِى الْحَقِّ طَرِيقا مِنْ كُلِّ رَحْمَةٍ، وَ أَجْزِلْ لِى قِسَمَ الْمَوَاهِبِ مِنْ نَوَالِكَ، وَ وَفِّرْ عَلَيَّ حُظُوظَ الْإِحْسَانِ مِنْ إِفْضَالِكَ.
و براى من نزد خود جایى براى آسایش آماده فرما که به آرام دل در آن ماوى گزینم و ماءمنى مهیا کن که در آن بیاسایم، و چشمم بدان روشن شود و مرا به اندازه گناهان بزرگ من مکافات فرما و در آن روز که نهانها آشکار گردد مرا هلاک مکن، و هر شک و شبهه را از من دور ساز و به رحمت خود راه حق را بر من بگشا و از موهبت خویش بهره مرا بزرگ گردان و نصیب مرا از احسان خود بسیار کن.
وَ تَمِّمْ سُبُوغَ نِعْمَتِكَ، عَلَيَّ، وَ ظَاهِرْ كَرَامَاتِهَا لَدَيَّ، امْلَأْ مِنْ فَوَائِدِكَ يَدَيَّ، وَ سُقْ كَرَائِمَ مَوَاهِبِكَ إِلَيَّ، وَ جَاوِرْ بِىَ الْأَطْيَبِينَ مِنْ أَوْلِيَائِكَ فِى الْجِنَانِ الَّتِى زَيَّنْتَهَا لِأَصْفِيَائِكَ، وَ جَلِّلْنِى شَرَائِفَ نِحَلِكَ فِى الْمَقَامَاتِ الْمُعَدَّةِ لِأَحِبَّائِكَ.
و نعمت خود را بر من تمام کن، و کرامات پى در پى فرست، و دست مرا از عطاى خود پر گردان و بخشش هاى بزرگ خویش را سوى من روانه کن و مرا در همسایگى پاکان و دوستان خود در بهشت جاى ده که از براى برگزیدگان آراستى و تشریف گرانمایه در من پوشان در آن مقام که براى دوستان خود آماده کرده اى.
#صحیفه_سجادیه
📓 @ghorun 🖋
🌾🌾🌾🌾🌾〰〰〰〰〰〰〰
🔸ثواب الاعمال
ثواب گفتن (لا اله الا الله )
🖌رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودند: (لا اله الا الله ) را به مردگان خود تلقين كند، زيرا كه گناهان را از بين مى برد گفتند: اى رسول خدا! كسى كه آن را در حال سلامتى بگويد، چه حكمى دارد؟ فرمودند: اين (ذكر) گناهان را در هر حال از بين مى برد. براستى كه (لا اله الا الله ) انس مؤ من در زندگى ، مرگ و بر انگيختن اوست . نيز رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود كه جبرييل گفت : اى محمد! كاش آنها را به هنگامى كه بر انگيخته مى شوند، مى ديدى كه يكى با روى سفيد مى گويد: (لا اله الا الله ) و ديگرى با روى سياه مى گويد: (واى بر ما كه نابود شديم .)
🖌اميرالمؤ منين عليه السلام فرمودند: هيچ بنده مسلمانى نيست كه بگويد (لا اله الا الله )، مگر اين كه بالا رفته و هر سقفى را مى شكافد و به هيچ كدام از گناهان او بر نمى خورد، مگر اين كه آن را پاك مى كند تا اين كه به خوبيهايى همانند خود برسد و بايستد.
🖌رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودند: مومنى نيست كه بگويد (لا اله الا الله ) مگر اين كه گناهان كارنامه اش پاك شده و اين عمل در كنار خوبيهاى همانند خود قرار مى گيرد.
امام صادق عليه السلام فرمودند: زياد بگوييد (لا اله الا الله ) و (الله اكبر). زيرا خداوند هيچ چيزى را بيش از گفتن (الله اكبر) و (لا اله الا الله ) دوست ندارد.
#ثواب_الاعمال
📒 @ghorun ✨
.🍁.〰🍁 〰🍁〰🍁〰🍁〰.🍁.
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۵۲ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰✨〰〰〰✨〰
آیه۵۲) يَوْمَ لَا يَنْفَعُ الظَّالِمِينَ مَعْذِرَتُهُمْ وَلَهُمُ اللَّعْنَةُ وَلَهُمْ سُوٓءُ الدَّارِ
〰🍁〰〰〰🍁〰
آیه۵۲) همان روزی كه عذرخواهی ستمكاران سودشان ندهد و برای آنان لعنت خدا و سرای دشواری است.
〰✨〰〰〰✨〰
تفسیر آیه۵۲)اما آن روز، روز رسوائى و بدبختى کافران و ظالمان است، چنان که در آیه بعد مى افزاید: همان روزى که عذرخواهى ظالمان، سودى نمى بخشد، و لعنت خدا مخصوص آنها است، و خانه و جایگاه بد، نیز به آنها تعلق دارد (یَوْمَ لایَنْفَعُ الظّالِمِینَ مَعْذِرَتُهُمْ وَ لَهُمُ اللَّعْنَةُ وَ لَهُمْ سُوءُ الدّارِ).
از یکسو، عذرخواهى آنها در برابر گواهان به جائى نمى رسد و رسوائى در آن محضر بزرگ دامانشان را مى گیرد.
از سوى دیگر، از رحمت خدا دورند و لعنت که همان بعد معنوى از رحمت است، گریبانگیرشان مى شود.
و از سوى سوم، از نظر جسمانى نیز در شکنجه و عذابند، و در بدترین جایگاه در آتش دوزخ!
سؤال
در اینجا سؤال مهمى مطرح مى شود و آن این که: اگر خداوند وعده پیروزى پیامبران و مؤمنان را به صورت مؤکد داده، پس چرا ما در طول تاریخ شاهد کشتار جمعى از پیامبران و مؤمنان، به دست کفار بى ایمان هستیم؟ چرا گاه آنها شدیداً در تنگنا واقع مى شدند؟ و یا از نظر نظامى شاهد شکست بودند؟ مگر وعده الهى تخلف پذیر است؟!
پاسخ این سؤال با توجه به یک نکته روشن مى شود، و آن این که: مقیاس سنجش بسیارى از مردم در ارزیابى مفهوم پیروزى، بسیار محدود است، آنها پیروزى را تنها در این مى دانند که انسان دشمن را به عقب براند و چند روزى حکومت را به دست گیرد.
آنها پیروزى در هدف، و برترى مکتب را به حساب نمى آورند، آنها الگو شدن یک مجاهد شهید را براى نسلهاى موجود و آینده، در نظر نمى گیرند، آنها عزت و سربلندى در نزد همه آزادگان جهان، و جلب خشنودى و رضایت خدا را، به هیچ مى انگارند.
بدیهى است در چنان ارزیابى محدودى، این ایراد پاسخ ندارد، اما اگر دید خود را وسیع تر و افق فکر خود را بازتر کنیم و ارزشهاى واقعى را در نظر بگیریم، آنگاه به معنى عمیق آیه پى خواهیم برد.
سید قطب در تفسیر فى ظلال در اینجا سخنى دارد که شاهد ارزنده اى بر این مقصود است.
او قهرمان میدان کربلاء حسین عزیز (علیه السلام) را مثال مى زند، و چنین مى گوید: حسین رضوان اللّه علیه در چنان صحنه بزرگ از یکسو، و دردناک از سوى دیگر، شربت شهادت نوشید، آیا این پیروزى بود یا شکست ؟!
در مقیاس کوچک و صورت ظاهر، شکست بود، اما در برابر حقیقت خالص و مقیاسهاى بزرگ پیروزى عظیمى به شمار مى آید.
براى هر شهیدى در روى زمین، قلوب پاک انسان ها مى لرزد، عشق و عواطف را برمى انگیزد، و غیرت و فداکارى را در نفوس به جنب و جوش مى آورد، همان گونه که حسین (رضوان اللّه علیه) چنین کرد.
این سخنى است که هم شیعیان و هم غیر شیعیان از سائر مسلمین، و هم گروه عظیمى از غیر مسلمانان در آن متفق و هم عقیده اند.
چه بسیار شهیدانى که اگر هزار سال زنده مى ماندند، نمى توانستند به مقدار شهادتشان عقیده و مکتب خود را یارى کنند، و قدرت نداشتند این همه مفاهیم بزرگ انسانى را، در دلها به یادگار گذارند، و هزاران انسان را با آخرین سخنان خود که با خونشان مى نویسند، به کارهاى بزرگ وادار کنند.
آرى این سخنان و خطبه هاى آخرین، که با خط خونین نوشته شده است، پیوسته زنده مى ماند، و فرزندان و نسلهاى آینده را به حرکت در مى آورد، و اى بسا تمام تاریخ را در طول قرون و اعصار، تحت تأثیر خود قرار مى دهد.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🖌🖍🖌🖍🖌🖍🖌🖍🖌🖍
📌نابود کننده بی نیازی ها
لِکُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ یَوْمَئِذٍ شَأْنٌ یُغْنیهِ
[قیامت] روزی که آدمی از برادرش، و از مادرش و پدرش، و از همسرش و پسرانش میگریزد،
#قرآن_کریم
#سوره_عبس ، آیه ۳۴ تا ۳۷
🆔 @ghorun
♦️➿➿➿♦️➿➿➿♦️➿➿➿
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا در روز عرفه
دعای چهل و هفتم
وَ اجْعَلْ قَلْبِى وَاثِقا بِمَا عِنْدَكَ، وَ هَمِّى مُسْتَفْرَغا لِمَا هُوَ لَكَ، وَ اسْتَعْمِلْنِى بِمَا تَسْتَعْمِلُ بِهِ خَالِصَتَكَ، وَ أَشْرِبْ قَلْبِى عِنْدَ ذُهُولِ الْعُقُولِ طَاعَتَكَ، وَ اجْمَعْ لِىَ الْغِنَى وَ الْعَفَافَ وَ الدَّعَةَ وَ الْمُعَافَاةَ وَ الصِّحَّةَ وَ السَّعَةَ وَ الطُّمَأْنِينَةَ وَ الْعَافِيَةَ.
و دل مرا بدانچه نزد توست امیدوار گردان و اندیشه مرا براى توجه به کار خود فارغ کن و به هر چه برگزیدگان را وامیدارى و بر مى گمارى مرا وادار و برگمار و آن هنگام که همه افکار از تو غافلند دل مرا با یاد طاعت خود درآمیز و مرا توانگرى ده با عفاف و آسایش و تندرستى و فراخى و آرامش دل و سلامت از هر گزند و آسیب.
وَ لا تُحْبِطْ حَسَنَاتِى بِمَا يَشُوبُهَا مِنْ مَعْصِيَتِكَ، وَ لا خَلَوَاتِى بِمَا يَعْرِضُ لِى مِنْ نَزَغَاتِ فِتْنَتِكَ، وَ صُنْ وَجْهِى عَنِ الطَّلَبِ إِلَى أَحَدٍ مِنَ الْعَالَمِينَ، وَ ذُبِّنِى عَنِ الْتِمَاسِ مَا عِنْدَ الْفَاسِقِينَ.
و کارهاى نیک مرا به آلودگى باطل مساز و جمعیت خاطر مرا در خلوت با خویشتن به فتنه آشفته مکن و آبروى مرا نگاهدار که از هیچ طلب نکنم و از فاسقان چیزى نخواهم.
وَ لا تَجْعَلْنِى لِلظَّالِمِينَ ظَهِيرا، وَ لا لَهُمْ عَلَى مَحْوِ كِتَابِكَ يَدا وَ نَصِيرا، وَ حُطْنِى مِنْ حَيْثُ لا أَعْلَمُ حِيَاطَةً تَقِينِى بِهَا، وَ افْتَحْ لِى أَبْوَابَ تَوْبَتِكَ وَ رَحْمَتِكَ وَ رَأْفَتِكَ وَ رِزْقِكَ الْوَاسِعِ، إِنِّى إِلَيْكَ مِنَ الرَّاغِبِينَ، وَ أَتْمِمْ لِى إِنْعَامَكَ، إِنَّكَ خَيْرُ الْمُنْعِمِينَ
و مرا هم پشت ستمگران مگردان و در محور کردن و از میان بردن احکام قرآن دستیار و یاور آنان مکن و مرا پاس دار و حفظ کن از آنجایى که خود من هم گمان آن را نداشته باشم و در توبه و بخشایش و مهر و روزى فراخ را بر من بگشاى که من رغبت سوى تو دارم و نعمت خود را بر من کامل گردان که بهترین نعمت دهندگانى!
وَ اجْعَلْ بَاقِىَ عُمُرِى فِى الْحَجِّ وَ الْعُمْرَةِ ابْتِغَاءَ وَجْهِكَ، يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ، وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، وَ السَّلامُ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمْ أَبَدَ الاْبِدِينَ.
و هر چه از عمرم باقیمانده در حج و عمره بگذران در راه خود یا رب العالمین و صلى الله علیه و آله الطیبین الطاهرین و السلام علیه و علیهم ابدا الآبدین.
#صحیفه_سجادیه
🆔 @ghorun
⚪️🔷⚪️🔷⚪️🔷⚪️🔷⚪️🔷⚪️🔷
🔺ثواب الاعمال
ثواب زياد گفتن تسبيحات اربعه
امام صادق عليه السلام فرمود: رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودند: زياد بگوييد (سبحان الله ، و الحمدالله و لا اله الا الله و الله اكبر). زيرا اين ذكرها در روز قيامت در حالى مى آيند كه عده اى (از فرشتگان ) در جلو و عده اى ديگر در پشت سر آنها و عده اى در پشت سر اين گروه (با شكوه و عظمت خاصى ) حركت مى كنند و اينها باقيات صالحات مى باشند.
#ثواب_الاعمال
🆔 @ghorun
•🍂🍂🔘⚪️🔘•🍂•🔘⚪️🔘🍂🍂•
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره غافر آیه ۵۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
آیه۵۳) وَلَقَدْ آتَيْنَا مُوسَى الْهُدَىٰ وَأَوْرَثْنَا بَنِيٓ إِسْرَآئِيلَ الْكِتَابَ
🍂•🍂•🍂•🍂•🍂•🍂
آیه۵۳) محققاً ما به موسی هدایت عطا كردیم و كتاب [تورات] را به بنیاسرائیل به میراث دادیم؛
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
تفسیر آیه۵۳)سپس، قرآن یکى از موارد یارى رسولان و پیروزى آنها را در پرتو حمایت الهى بر دشمنان، عنوان کرده مى گوید: ما به موسى هدایت بخشیدیم، و بنى اسرائیل را وارثان کتاب آسمانى (تورات) قرار دادیم (وَ لَقَدْ آتَیْنا مُوسَى الْهُدى وَ أَوْرَثْنا بَنِی إِسْرائِیلَ الْکِتابَ).
هدایتى که خداوند، به موسى ارزانى داشت، معنى گسترده اى دارد که هم مقام نبوت و وحى را شامل مى شود، و هم کتاب آسمانى، یعنى تورات، و هم هدایتهائى که در مسیر انجام رسالتش، به او داده شد، و معجزاتى که در اختیار او قرار گرفت.
تعبیر به میراث در مورد تورات ، به خاطر این است که بنى اسرائیل نسلى بعد از نسل دیگر، آن را در اختیار گرفتند، و مى توانستند از آن بهره گیرى کنند بى آن که زحمتى براى آن کشیده باشند، همچون میراث هاى معمولى که بدون زحمت در اختیار انسان، قرار مى گیرد، هر چند آنها این میراث بزرگ الهى را ضایع کردند.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun