۱۱ فروردین ۱۴۰۲
〰🌷〰〰🔅🔅〰〰🌷〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره لقمان آیه ۱۱ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰🔅
هَٰذَا خَلْقُ اللَّهِ فَأَرُونِي مَاذَا خَلَقَ الَّذِينَ مِنْ دُونِهِ ۚ بَلِ الظَّالِمُونَ فِي ضَلَالٍ مُبِين
〰〰〰〰〰🌷
این همه آفریده خداست، حال شما (مشرکان) بگویید آنان که به جز خدا (معبود شما) هستند در جهان چه آفریدهاند؟ (هیچ نیافریدهاند) بلکه ستمکاران (مشرک که آنها را شریک خدا گرفتند) دانسته در گمراهی آشکار هستند.
〰〰〰〰〰🔅
تفسیر آیه) بعد از ذکر عظمت خداوند در جهان آفرینش، و چهرههای مختلفی از خلقت روی سخن را به مشرکان کرده و آنها را مورد باز خواست قرار میدهد، میگوید: «این آفرینش خداست، اما به من نشان دهید معبودان غیر او چه چیز را آفریدهاند»؟! (هذا خَلْقُ اللَّهِ فَأَرُونِی ما ذا خَلَقَ الَّذِینَ مِنْ دُونِهِ).
مسلما آنها نمیتوانستند ادعا کنند هیچ یک از مخلوقات این جهان مخلوق بتها هستند، بنا بر این آنها به توحید خالقیت معترف بودند، با این حال چگونه میتوانستند شرک در عبادت را توجیه کنند، چرا که توحید خالقیت دلیل بر توحید ربوبیت و یگانگی مدبر عالم، و آن هم دلیل بر توحید عبودیت است.
لذا در پایان آیه، عمل آنها را منطبق بر ظلم و ضلال شمرده، میگوید: «ولی ظالمان در گمراهی آشکارند» (بَلِ الظَّالِمُونَ فِی ضَلالٍ مُبِینٍ).
میدانیم «ظلم» معنی گستردهای دارد که شامل قرار دادن هر چیز در غیر محل خودش میشود، و از آنجا که مشرکان عبادت و گاه تدبیر جهان را در اختیار بتها میگذاشتند مرتکب بزرگترین ظلم و ضلالت بودند.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
۱۲ فروردین ۱۴۰۲
۱۲ فروردین ۱۴۰۲
۱۲ فروردین ۱۴۰۲
💢▫️▫️💢▫️▫️💢▫️▫️
✨دعای روز یازدهم ماه رمضان
خدایا دوست گردان نزد من در این ماه احسان و نیکی را و ناخوشدار در پیش من در این روز فسق و نافرمانی و گناه را و حرام گردان در این روز بر من خشم کیفربار و آتش (سوزان) را به کمک خودت، ای فریاد رس فریادخواهان
#ماه_مبارک_رمضان
🆔 @ghorun
۱۲ فروردین ۱۴۰۲
AUD-20220407-WA0012.mp3
4.07M
📖 تندخوانی جزء یازدهم قرآن کریم
🎙 استاد معتز آقایی
#جزء_یازدهم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قرآن
#تحدیر
🆔@ghorun
۱۲ فروردین ۱۴۰۲
Quran-Farsi-Juz-11.mp3
43.58M
ترجمه قرآن صوتی فارسی محمدمهدی فولادوند جزء یازدهم
#جزء_یازدهم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قران
🆔@ghorun
۱۲ فروردین ۱۴۰۲
🔴 فضیلت افطاری دادن
🔷از امام کاظم سلام الله علیه:
افطاری دادن به برادر روزه دارت از روزه داری تو برتر است .
#ماه_رمضان
📚کافی ۴ / ۶۸ .
🆔@ghorun
۱۲ فروردین ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥استاد فاطمینیا (ره):
فرار کنید به سوی خدا ...
#ماه_رمضان
🆔@ghorun
۱۲ فروردین ۱۴۰۲
🌹 استاد فاطـــمی نـــیا (ره) :
🌹 حضرت اميرالمومنين (علیه السلام) به كميل می فـــرمايند : هر وقت از چيزی تـــرسيدی بگـــو :
🌸 لا حــــول و لا قـــــوة الا بالله العلی العـظیـــم
✍چقــدر اين فـــــرمايش زيباست! اين يعنی باور ڪن ڪه هيچ برگــــی هم بدون اذن خدا از درخت جدا نميشود هــــمه چيز به اذنالله است اين شناختخداست.
🆔@ghorun
۱۲ فروردین ۱۴۰۲
۱۲ فروردین ۱۴۰۲
🔷🔹🔷🔹🔷🔹🔶🔸🔶🔸🔶
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره لقمان آیه ۱۲ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰
۱۲وَ لَقَدْ آتَیْنا لُقْمانَ الْحِکْمَةَ أَنِ اشْکُرْ لِلّهِ وَ مَنْ یَشْکُرْ فَإِنَّما یَشْکُرُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ کَفَرَ فَإِنَّ اللّهَ غَنِیٌّ حَمِیدٌ
🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿
۱۲ ـ ما به لقمان حکمت دادیم; (و به او گفتیم) شکر خدا را به جاى آور، هر کس شکرگزارى کند، تنها به سود خویش شکر کرده; و آن کس که کفران کند، (زیانى به خدا نمى رساند); چرا که خداوند بى نیاز و ستوده است.
🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿
احترام پدر و مادر!
به تناسب بحثهاى گذشته پیرامون توحید و شرک و اهمیت و عظمت قرآن و حکمتى که در این کتاب آسمانى به کار رفته، در آیات مورد بحث و چند آیه بعد از آن، سخن از لقمان حکیم و بخشى از اندرزهاى مهم این مرد الهى در زمینه توحید و مبارزه با شرک به میان آمده، و مسائل مهم اخلاقى که در اندرزهاى لقمان به فرزندش منعکس است نیز بازگو شده است.
این اندرزهاى ده گانه که در طى چهار آیه بیان شده، هم مسائل اعتقادى را به طرز جالبى بیان مى کند، هم اصول وظایف دینى، و هم مباحث اخلاقى را.
در این که: لقمان که بود؟ و چه ویژگى هائى داشت؟ در بحث نکات به خواست خدا سخن خواهیم گفت، ولى، در اینجا همین اندازه مى گوئیم: قرائن نشان مى دهد، او پیامبر(صلى الله علیه وآله) نبود، بلکه مردى بود وارسته و مهذب، که در میدان مبارزه با هواى نفس، پیروز شده، و خداوند نیز چشمه هاى علم و حکمت را در قلب او گشوده بود.
در عظمت مقام او همین بس که خدا اندرزهایش را در کنار سخنان خود
قرار داده، و در لابلاى آیات قرآن ذکر فرموده است، آرى هنگامى که قلب انسان بر اثر پاکى و تقوا به نور حکمت روشن گردد، سخنان الهى بر زبانش جارى مى شود، و همان مى گوید، که خدا مى گوید، و آن گونه مى اندیشد که خدا مى پسندد!.
با این توضیح کوتاه، به تفسیر آیات باز مى گردیم.
در نخستین آیه مى فرماید: ما به لقمان حکمت دادیم، و به او گفتیم: براى خدا شکرگزارى کن، زیرا هر کس، شکر نعمت او را ادا کند، تنها به سود خویش شکر کرده، و هر کس کفران کند، زیانى به خدا نمى رساند، چرا که خداوند، بى نیاز و ستوده است (وَ لَقَدْ آتَیْنا لُقْمانَ الْحِکْمَةَ أَنِ اشْکُرْ لِلّهِ وَ مَنْ یَشْکُرْ فَإِنَّما یَشْکُرُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ کَفَرَ فَإِنَّ اللّهَ غَنِیٌّ حَمِیدٌ).
در این که: حکمت چیست؟ باید گفت: براى حکمت معانى فراوانى ذکر کرده اند، مانند شناخت اسرار جهان هستى ، آگاهى از حقایق قرآن ، رسیدن به حق از نظر گفتار و عمل و معرفت و شناسائى خداوند .
اما همه این معانى را مى توان یک جا جمع کرده و در تفسیر حکمت چنین گفت: حکمتى که قرآن از آن سخن مى گوید و خداوند به لقمان عطا فرموده بود: مجموعه اى از معرفت و علم، و اخلاق پاک و تقوا و نور هدایت بوده است .
در حدیثى از امام موسى بن جعفر(علیه السلام) مى خوانیم، که: در تفسیر این آیه براى هشام بن حکم فرمود: مراد از حکمت، فهم و عقل است .
روشن است، هر یک از اینها یکى از شاخه هاى مفهوم وسیع حکمت محسوب مى شود، و با هم منافاتى ندارد.
به هر حال، لقمان به خاطر داشتن این حکمت، به شکر پروردگارش پرداخت او هدف نعمت هاى الهى و کاربرد آن را مى دانست، و درست آنها را در همان هدفى که براى آن آفریده شده بودند، به کار مى بست، و اصلاً حکمت همین است: به کار بستن هر چیز در جاى خود .
بنابراین شکر و حکمت به یک نقطه باز مى گردند.
ضمناً، نتیجه شکر و کفران نعمت ها در آیه به این صورت بیان شده که: شکر نعمت به سود خود انسان و کفران نعمت نیز به زیان خود او است ; چرا که خداوند از همگان بى نیاز است، اگر همه ممکنات، شکرگزارى کنند چیزى بر عظمتش افزوده نمى شود، و اگر جمله کاینات کافر گردند، بر دامن کبریاش ننشیند گرد !.
لام در جمله أَنِ اشْکُرْ لِلّهِ لام اختصاص است و لام در لِنَفْسِهِ لام نفع است، بنابراین، سود شکرگزارى که همان دوام نعمت، و افزایش آن، به اضافه ثواب آخرت است، عائد خود انسان مى شود، همان گونه که زیان کفران فقط دامان خودش را مى گیرد.
تعبیر به غَنِىٌّ حَمِیْدٌ ، اشاره به این است که: شکرگزار در برابر افراد عادى، یا چیزى به بخشنده نعمت مى دهد، و یا اگر چیزى نمى دهد، با ستایش او مقامش را در انظار مردم بالا مى برد، ولى در مورد خداوند هیچ یک از این دو معنى ندارد، او از همگان بى نیاز است، و شایسته ستایش همه ستایشگران، فرشتگان حمد او مى گویند و تمام ذرات موجودات به تسبیح و حمد او مشغولند و اگر انسانى به زبان قال، کفران کند، کمترین اثرى ندارد، حتى ذرات وجود خودش، به زبان حال مشغول حمد و ثناى اویند!.
🌙@ghorun✨
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
🖍✏️🖍✏️🖍✏️🖍✏️
✨دعای روز دوازدهم ماه رمضان
خدایا مرا در این ماه به پوشش و پاکدامنی بیارای و به لباس قناعت و اکتفا به اندازه حاجت بپوشان و بر عدالت و انصاف وادارم نما،
و مرا در این ماه از هرچه میترسم ایمنی بخش، به نگهداریات ای نگهدارنده هراسندگان.
#ماه_رمضان
🌙 @ghorun ✨
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
Tahdir joze12.mp3
4.01M
📖 تندخوانی جزء دوازدهم قرآن کریم
🎙 استاد معتز آقایی
#جزء_دوازدهم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قرآن
#تحدیر
🌙 @ghorun ✨
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
Quran-Farsi-Juz-12.mp3
39.47M
ترجمه قرآن صوتی فارسی محمدمهدی فولادوند جزء دوازدهم
#جزء_دوازدهم
#ختم_قرآن_کریم
#ماه_رمضان
#بهار_قران
🆔@ghorun
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
🔴 علت واجب شدن روزه
🔵 امام علی علیه السلام فرمودند:
🌕 خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن اخلاص خلق را بیازماید.
📚 نهج البلاغه حکمت ۲۵۲
#ماه_رمضان
🌙@ghorun✨
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙✨🌙✨🌙✨🌙✨
🔹سه جور روزه داریم.....
درجات روزه داری از نظر آیت الله مجتهدی تهرانی (ره)
#ماه_رمضان
🌙@ghorun✨
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
⁉️احادیث در رابطه با گوش دادن به اذان
شنیدن اذان انسان را از اهل آسمان قرار میدهد.
📌پیامبر اكرم (ص) میفرماید :
همانا اهل آسمان از اهل زمین چیزى نمی شنوند مگر اذان
شنیدنِ اذان اخلاق را نیكو میکند .
📌امام على (ع) میفرماید :
كسى كه اخلاقش بد است در گوش او اذان بگویید
شنیدن اذان انسان را سعادتمند میكند.
📌پیامبراكرم (ص) میفرماید :
كسى كه صداى اذان را بشنود و به آن روى آورد ، نزد خداوند از سعادتمندان است
شنیدن اذان سبب دورى شیطان میشود .
📌رسول اكرم (ص) میفرماید :
شیطان وقتى نداى اذان را میشنود فرار میکند
📌امام باقر (ع) فرمود :
رسول خدا (ص) هنگامي که اذان موذّن را مي شنيد ، آنچه را موذّن ميگفت تکرار مي کرد
📚میزانالحكمهج1،ص82،وج1ص84
🌙@ghorun✨
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔻
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره لقمان آیه ۱۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰
۱۳وَ إِذْ قالَ لُقْمانُ لاِبْنِهِ وَ هُوَ یَعِظُهُ یا بُنَیَّ لاتُشْرِکْ بِاللّهِ إِنَّ الشِّرْکَ لَظُلْمٌ عَظِیمٌ
🌀〰🔹〰🌀〰🔹〰🌀
۱۳ ـ (به خاطر بیاور) هنگامى را که لقمان به فرزندش ـ در حالى که او را موعظه مى کرد ـ گفت: پسرم! چیزى را همتاى خدا قرار مده که شرک، ظلم بزرگى است .
🌀〰🔹〰🌀〰🔹〰🌀
بعد از معرفى لقمان و مقام علم و حکمت او، به نخستین اندرز وى که در عین حال مهمترین توصیه به فرزندش مى باشد، اشاره کرده چنین مى فرماید:
به خاطر بیاور هنگامى را که لقمان به فرزندش، در حالى که او را موعظه مى کرد، گفت: پسرم! هیچ چیز را شریک خدا قرار مده! که شرک، ظلم عظیمى است (وَ إِذْ قالَ لُقْمانُ لاِبْنِهِ وَ هُوَ یَعِظُهُ یا بُنَیَّ لاتُشْرِکْ بِاللّهِ إِنَّ الشِّرْکَ لَظُلْمٌ عَظِیمٌ).
حکمت لقمان ایجاب مى کند: قبل از هر چیز، به سراغ اساسى ترین مسأله عقیدتى برود و آن مسأله توحید است، توحید در تمام زمینه ها و ابعاد، زیرا هر حرکت تخریبى و ضد الهى از شرک سرچشمه مى گیرد، از دنیا پرستى، مقام پرستى، هوا پرستى، و مانند آن، که هر کدام شاخه اى از شرک محسوب مى شود.
همان گونه که اساس تمام حرکتهاى صحیح و سازنده، توحید است، یعنى تنها دل به خدا بستن، سر بر فرمان او نهادن، از غیر او بریدن و همه بتها را در آستان کبریائى او در هم شکستن!.
قابل توجه این که: لقمان حکیم ، دلیل بر نفى شرک را این ذکر مى کند که: شرک ظلم عظیم است، آن هم با تعبیرى که از چند جهت، تأکید در بر دارد.
و چه ظلمى از این بالاتر که، هم در مورد خدا انجام گرفته، که موجود بى ارزشى را همتاى او قرار دهند، هم درباره خلق خدا، که آنها را به گمراهى بکشانند و با اعمال جنایت بار خود آنها را مورد ستم قرار دهند، و هم درباره خویشتن که از اوج عزت عبودیت پروردگار، به قعر درّه ذلّت پرستش غیر او ساقط کنند!.
🌙@ghorun✨
۱۴ فروردین ۱۴۰۲
۱۴ فروردین ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره لقمان - آیه ۱۲
🌙@ghorun✨
۱۴ فروردین ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره لقمان - آیه ۱۳
🌙@ghorun✨
۱۴ فروردین ۱۴۰۲