🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹
💌{حکایاتی از ائمه معصومین (علیهم السلام)}
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيم
روزی حضرت «داود (ع)» در مناجاتش از خداوند متعال خواست همنشین خودش را در بهشت ببیند.
خطاب رسید: «ای پیغمبر ما، فردا صبح از در دروازه بیرون برو، اولین کسی را که دیدی و به او برخورد کردی، او همنشین تو در بهشت است.»
روز بعد حضرت داود (ع) به اتّفاق پسرش «حضرت سلیمان (ع)» از شهر خارج شد. پیر مردی را دید که پشته هیزمی از کوه پائین آورده تا بفروشد.
پیر مرد که «متی» نام داشت، کنار دروازه ایستاده و فریاد زد:
«کیست که هیزمهای مرا بخرد.»
یک نفر پیدا شد و هیزمها را خرید.
حضرت «داود (ع) » پیش او رفت و سلام کرد و فرمود: «آیا ممکن است، امروز ما را مهمان کنی؟!»
پیرمرد فرمود: «مهمان حبیب خداست، بفرمائید.»
سپس پیر مرد، با پولی که از فروش هیزمها بدست آورده بود، مقداری گندم خرید. وقتی آنها به خانه رسیدند، پیر مرد گندم را آرد کرد و سه عدد نان پخت و نان ها را جلویِ مهمانش گذاشت.
وقتی شروع به خوردن کردند، پیرمرد، هر لقمه ای راکه به دهان می برد، ابتدا «بسم الله» و در انتها «الحمد للَّه» می فرمود.
وقتی که ناهار مختصر آنها به پایان رسید، دستش را به طرف آسمان بلند کرد و فرمود:
«خداوندا، هیزمی را که فروختم، درختش را تو کاشتی. آن را تو خشک کردی، نیروی کندن هیزم را تو به من دادی.مشتری را تو فرستادی که هیزم ها را بخرد و گندمی را که خوردیم، بذرش را تو کاشتی. وسایل آرد کردن و نان پختن را نیز به من دادی، در برابر این همه نعمت من چه کرده ام؟!»
پیر مرد این حرفها را می زد و گریه می کرد.
حضرت «داود (ع)» نگاه معنا داری به پسرش کرد. یعنی: همین است علت این که او با پیامبران محشور می شود.
#شکر
منبع:
(داستانهای شهید دستغیب ص ۳۰- ۳۱)
🌺الَّلهُمَّ صلِّ عَلی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّد و عجِّل فَرَجَهُم🌺
#حکایت
🆔 @ghorun
〰🌿🌿〰〰〰〰🌺🌺〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیه ۳۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰🌿🌿
آیه۳۷) فَكَذَّبُوهُ فَأَخَذَتْهُمُ الرَّجْفَةُ فَأَصْبَحُوا فِي دَارِهِمْ جَاثِمِينَ
〰〰〰〰〰🌺🌺
آیه۳۷) قوم شعیب او را تکذیب کردند و (به کیفر آن، شبی) زلزلهای سخت آنان را در گرفت و صبحگاه همه را در خانههاشان مرگ به زانو در آورد.
〰〰〰〰〰🌿🌿
تفسیر آیه)اما آن گروه به جاى این که اندرزهاى این مصلح بزرگ را به گوش جان بشنوند، در مقام مخالفت برآمده، او را تکذیب کردند (فَکَذَّبُوهُ).
این عمل، سبب شد که زلزله شدیدى آنها را فرو گرفت ! (فَأَخَذَتْهُمُ الرَّجْفَةُ).
و آنها بر اثر این حادثه، در خانه هاى خود به رو افتادند و مردند ! (فَأَصْبَحُوا فِی دارِهِمْ جاثِمِینَ).
جاثِم از ماده جثم (بر وزن چشم) به معنى نشستن روى زانو، و توقف در یک مکان است، بعید نیست این تعبیر اشاره به آن باشد که آنها در موقع وقوع این زلزله شدید در خواب بودند، ناگهان به پا خاستند، همین که بر سر زانو نشستند، حادثه به آنها مهلت نداد و با فرو ریختن دیوارها و صاعقه اى که با آن زلزله مرگبار همراه بود، جان خود را از دست دادند.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
📝حاج میرزا اسماعیل دولابی (ره) : محبت و عزاداری برای امام حسین علیه السلام انسان را زود به مقصد می رساند. کلنا سفن النجاه و سفینه الحسین اسرع. همه ی ما اهلبیت کشتی نجاتیم ولی کشتی امام حسین علیه السلام سریعتر است . هنگام عزاداری انسان در دلش را باز میکند و امام حسین علیه السلام داخل میشوند.
#محرم
#امام_حسین
🆔@ghorun
🔆🔆🔆🪴🪴🪴🪴🔆🔆🔆
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیه ۳۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰🪴🪴
آیه۳۸) وَعَادًا وَثَمُودَ وَقَدْ تَبَيَّنَ لَكُمْ مِنْ مَسَاكِنِهِمْ ۖ وَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَصَدَّهُمْ عَنِ السَّبِيلِ وَكَانُوا مُسْتَبْصِرِينَ
〰〰〰〰〰🔆🔆
آیه۳۸) و قوم عاد و ثمود را که منازل (خراب و ویران) شان را به چشم میبینید آنها نیز با آنکه بینا و هوشیار بودند چون شیطان اعمال زشتشان را در نظرشان نیکو جلوه داد و از راه (حق) آنها را باز داشت همه را هلاک و نابود گردانیدیم.
〰〰〰〰〰🪴🪴
تفسیر آیه)آیه بعد، سخن از قوم عاد و ثمود مى گوید، بى آن که از پیامبر آنها (هودو صالح)، و گفتگوهایشان با این دو قوم سرکش، سخنى به میان آورد، چرا که اقوامى بودند شناخته شده و داستان پیامبرشان در آیات دیگر قرآن کراراً آمده است، مى فرماید: ما طایفه عاد و ثمود را هلاک کردیم (وَ عاداً وَ ثَمُوداْ).(۴)
آن گاه مى افزاید: مساکن و جایگاه هاى آنها براى شما آشکار است (و ویرانه هاى شهرهایشان در سرزمین حجر و یمن بر سر راهتان) (وَ قَدْ تَبَیَّنَ لَکُمْ مِنْ مَساکِنِهِمْ).
شما همه سال در مسافرتهایتان براى تجارت، به سوى یمن و شام ، از سرزمین حجر که در شمال جزیره عرب ، و احقاف که در جنوب و نزدیکى یمن قرار دارد مى گذرید، و ویرانه هاى شهرهاى عاد و ثمود را با چشم خود تماشا مى کنید، چرا عبرت نمى گیرید؟!
سپس، به علت اصلى بدبختى آنها اشاره کرده، مى گوید: شیطان اعمالشان را براى آنها زینت کرده بود، و در نتیجه آنها را از راه حق بازداشته بود (وَ زَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطانُ أَعْمالَهُمْ فَصَدَّهُمْ عَنِ السَّبِیلِ).
در حالى که چشم بینا و عقل و خرد داشتند ، فطرت آنها بر توحید و تقوى بود، و پیامبران الهى نیز بقدر کافى راه را به آنها نشان داده بودند (وَ کانُوا مُسْتَبْصِرِینَ).
بعضى از مفسران، این جمله را به معنى داشتن چشم بینا و عقل و درک کافى، و بعضى به معنى دارا بودن فطرت سالم، و بعضى به معنى استفاده از راهنمائى پیامبران دانسته اند.
و هیچ مانعى ندارد که همه اینها در معنى آیه جمع باشد، اشاره به این که: آنها جاهل قاصر نبودند، بلکه قبلاً به خوبى حق را مى شناختند، وجدان بیدار داشتند، عقل و خرد کافى، و پیامبران به آنها اتمام حجت کردند، ولى با این همه نداى عقل و وجدان، دعوت انبیاء را رها کرده، به دنبال وسوسه هاى شیطانى افتادند و روز به روز اعمال زشت و شومشان در نظرشان زیباتر جلوه کرد، و به جائى رسیدند که راهى براى بازگشت نبود، قانون آفرینش، این چوبهاى خشک و بى بار و بر را به آتش کشید، که: سزا خود همین است مربى برى را !
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🔅قدم صِدق
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی شَفَاعَةَ الْحُسَیْنِ یَوْمَ الْوُرُودِ، وَ ثَبِّتْ لِی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَکَ مَعَ الْحُسَیْنِ وَ أَصْحَابِ الْحُسَیْنِ
خدایا شفاعت حسین را در روز ورود (به قیامت) نصیبم کن و ثابت بدار قدم صدق مرا نزد خود به همراه حسین و یاران حسین.
📚فرازی از زیارت عاشورا
#محرم
#امام_حسین
🆔 @ghorun
بار خدایا!
هر آنچه را که سبب اصلاحم در دنیا و آخرتم میشود، به من عطا فرما!
چه آن هایی را که یاد کردم و یا فراموش نمودم.
📚صحیفه سجادیه
🆔 @ghorun
⚪️🔘⚪️〰〰〰〰⚪️🔘⚪️
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره عنکبوت آیه ۳۹ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰⚪️⚪️
آیه۳۹) وَقَارُونَ وَفِرْعَوْنَ وَهَامَانَ ۖ وَلَقَدْ جَاءَهُمْ مُوسَىٰ بِالْبَيِّنَاتِ فَاسْتَكْبَرُوا فِي الْأَرْضِ وَمَا كَانُوا سَابِقِينَ
〰〰〰〰〰🔘🔘
آیه۳۹) و قارون و فرعون و هامان را هم که موسی (علیه السّلام) با معجزات روشن به هدایت آنها آمد (و به او نگرویدند و) باز در زمین تکبر و ظلم و طغیان کردند (همه را هلاک کردیم) و (بر قهر حق) سبقت نگرفتند (و راه نجاتی نیافتند).
〰〰〰〰〰⚪️⚪️
تفسیر آیه)آیه بعد از سه نفر از گردنکشان که هر کدام نمونه بارزى از یک قدرت شیطانى بودند، نام مى برد مى گوید: و قارون و فرعون و هامان را نیز هلاک کردیم (وَ قارُونَ وَ فِرْعَوْنَ وَ هامانَ).
قارون ، مظهر ثروت توأم با غرور و خودخواهى و غفلت، فرعون مظهر قدرت استکبارى توأم با شیطنت، و هامان الگوئى براى معاونت از ظالمان مستکبر بود.
و مى افزاید: موسى با دلائل روشن، به سراغ این سه آمد و حجت را بر آنها تمام کرد (وَ لَقَدْ جاءَهُمْ مُوسى بِالْبَیِّناتِ).
اما آنها راه استکبار و غرور و سرکشى را در زمین پیش گرفتند (فَاسْتَکْبَرُوا فِی الأَرْضِ).
قارون تکیه بر ثروت و زینت و گنج ها و علم و دانشش کرد، و فرعون و هامان تکیه بر لشکر و قدرت نظامى و نیروى تبلیغاتى عظیم در میان توده هاى ناآگاه.
ولى آنها با این همه نتوانستند بر خدا پیشى گیرند، و از چنگال قدرت او فرار کنند (وَ ما کانُوا سابِقِینَ).
خداوند، فرمان نابودى قارون را به زمینى داد که مهد آسایش او بود، و فرمان نابودى فرعون و هامان را به آبى که مایه حیات است، خدا براى نابودى آنها لشکرهاى آسمان و زمین را بسیج نکرد، بلکه، آنچه مایه حیات آنها بود فرمان مرگ آنها را اجرا کرد!.
سابِقِین جمع سابق به معنى کسى است که پیشى مى گیرد و جلو مى افتد، و اگر مى فرماید: آنها پیشى نگرفتند، مفهومش این است آنها نتوانستند از قلمرو قدرت خدا، با امکاناتى که در اختیار داشتند بگریزند، و از عذاب الهى رهائى یابند، بلکه در همان لحظه اى که خداوند اراده کرد، آنها را به دیار عدم با ذلت و زبونى فرستاد.
تفسیر نمونه)
🏴 @ghorun
🥀🥀🍂🍂🍂🥀🥀
✨پیامبر اکرم (ص) :
همانا شهادت حسین حرارتی در دلها ایجاد میکند که هرگز خاموش نخواهد شد.
✋السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الارْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللَّهِ [اَبَداً] ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَ عَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
📚مستدرک
#امام_حسین ع
🏴 @ghorun