🌼زلال احکام 🌼
#بین_الصلاتین
احکام وضو
🔸 در وضو شستن صورت و دستها واجب است و اگر وضو گیرنده عضو را به نیت وضو زیر شیر آب بگیرد و آب را به همه عضو برساند کافی است هر چند دست نکشد، البته شستن اعضا به همراه دست کشیدن مستحب است.
🔸 یکی از واجبات وضو مسح پا می باشد که برای مسح پا واجب است از سر یکی انگشتان پا هر چند انگشت شصت پا نباشد تا مفصل پا به نظر امام خامنه ای و تعداد زیادی از مراجع ، باید مسح صورت بگیرد.
🔸 اگر انسان به نیت با طهارت بودن هر چند قبل از وقت نماز، وضو بگیرد هر عملی را مثل نماز یا لمس کلمات قرآن که نیاز به طهارت و وضو دارد، می تواند انجام دهد و لازم نیست نیت را به زبان بیاورد.
@goftemandin
🌼زلال احکام🌼
#بین_الصلاتین
یکی از موضوعات مورد احتیاج برخی مومنین استخاره کردن است که در این زمینه چند نکته رو اشاره می کنم:
🔹 استخاره در لغت به معنای طلب خیر نمودن است و یک نوع دعا محسوب می شود و مستحب است انسان برای هر کار مهمی دعا کند که خداوند خیرش را در آن قرار دهد.
🔹 نوع دیگر استخاره، استخاره با تسبیح و قرآن است که برای برطرف شدن تحیر و شک انجام می دهد که در این مورد ابتدا انسان نسبت به تصمیم گیری در امور مختلف مثل سفر، خرید و فروش باید فکر و تحقیق و دقت و مشورت با افراد مطمئن و با تجربه داشته باشد و هنگامی که به خوب یا بد بودن آن مطمئن شد عمل میکند و اگر با مشورت و تحقیق به نتیجه نرسید میتواند به روش مرسوم و مصطلح با قرآن یا تسبیح برای برطرف شدن شک و تحیر استخاره کند.
🔸 استخاره برای برخی از کارها درست نیست:
الف: برای پیش بینی آینده مثلا آیا مسافر از سفر برمی گردد یا نه؛ یا اینکه در امتحانش موفق می شود یا نه.
ب: برای انجام کار حرام مثلا برای خودکشی یا سقط جنین.
ج: برای ترک واجب مثلا قطع رحم و یا قهر کردن با والدین.
د: پیدا کردن گم شده.
ه. بعد از تحقیق و مشورت و اثبات خوبی یا بدی عمل.
📚 منابع:
العروه الوثقی، کتاب حج، آداب سفر؛ مفاتیح نوین ص1111، مسائل جدید ج4 ص161
@goftemandin
🌼حدیث اخلاقی 🌼
#بین_الصلاتین
پیامبر خدا در سفارشی به جناب ابوذر می فرمایند :
سخن نيكو و پاكيزه صدقه است، و هر گامى كه به سوىِ نماز برمى دارى صدقه است .
چند نکته کوتاه پیرامون حدیث شریف:
🔸صدقه، فقط پول دادن به مستمند و فقیر نیست، یک سخن نیکویی هم که انسان بر زبان بیاورد که فرد یا جمعی از آنها استفاده کنند مصداق صدقه است فرقی ندارد گفتاری مربوط به مباحث علمی باشد یا برای راهنمایی شخصی یا مسائل عمومی باشد.
🔹اینکه در حدیث شریف می فرماید هر گامی که برای نماز برداری صدقه است، حاکی از اهمیت نماز است و در شرع حساب خاصی برای نماز باز شده است. وهر چه انسان بیشتر در امر نماز فکر کند اهمیت آن را بیشتر درک می کند. و در می یاید که نماز کلید همه خیرات است. چرا که:
نماز است که دلهای ما را آباد نگه میدارد.
نماز است که ما را در صراط مستقیم باقی میدارد.
نماز است که ما را از غلطیدن در منجلاب غفلت محض باز میدارد.
نماز است که به ما قدرت میدهد، نشاط میدهد، توکّل میدهد، این اهمیّتی که به اقامة نماز داده شده، به خاطر اینهاست.
@goftemandin
🌼زلال احکام 🌼
#بین_الصلاتین
احکام خرید و فروش
🔸 یکی از چیزهایی که در هنگام خرید و فروش حرام است، فریب دادن طرف مقابل است مثلا اگر از سالم بودن یا معیوب بودن کالا سوال می کند نباید دروغ بگوید یا اگر فروشنده به جنسی که کهنه هست، صورت ظاهری خوبی بدهد که مشتری متوجه کهنه بودن نشود، حرام است و کسی که در معامله فریب خورده با وجود شرایط حق فسخ و بهم زدن معامله را دارد.
🔹 در خرید و فروش اموری مستحب است که به برخی از آنها اشاره می شود:
الف : فروشنده در قیمت جنس بین مشتری ها فرق نگذارد مگر به لحاظ فقر، دینداری و تقوا و مانند آن ، مثلا اگر فقیر است به او ارزانتر بفروشد.
ب: کسی که با او معامله کرده ، اگر پشیمان شود و از او تقاضای به هم زدن معامله را داشته باشد ، بپذیرد.
ج: فروشنده و مشتری درقیمت جنس سخت گیری نکنند مگر برای دوری از زیان دیدن .
د: فرد در ابتدای نشستن برای کسب و کار، شهادتین را بگوید و هنگام انجام هر معامله ، تکبیر (اللُه أکْبَر) بگوید.
@goftemandin
🌼زلال احکام 🌼
#بین_الصلاتین
💠 لطفا بفرمایید که چاپ و تکثیر کتب یا کپی رایت نرم افزار ها بدون رضایت صاحبان و مالکان آن چه حکمی دارد؟
🔹 - اصل این حق شرعى نیست؛ ولى اگر دولت اسلامى مصلحت دید و مقرراتى در این باره وضع نمود مراعات آن لازم است.
(حضرت امام)
🔹 در مورد چاپ کتاب احتیاط واجب آن است که حق مؤلف و ناشر با کسب اجازه از آنان رعایت شود، البته در مواردی که قانونی وجود دارد باید رعایت شود.
در نسخه برداری و تکثیر نوارهای کامپیوتری و نرمافزارها که در داخل تولید شده است نیز احتیاط واجب آن است که حقوقصاحبان از طریق کسب اجازه از آنان رعایت شود و در مورد خارج کشور، تابع قرارداد است؛ که اگر بدانید که از کشور یا شرکتی است که استفاده یا کپی برداشتن را اجازه داده اند، به مقدار اجازه داده شده اشکال ندارد.
(امامخامنهای)
🔸 رعایت حق چاپ و تألیف، در مواردی که در کشور نسبت به آن قانونی وجود داشته باشد، چنانچه قانون فوق، توسط مجتهدی که ولایت شرعی دارد تنفیذ و امضا شده، واجب است؛
در غیر این صورت (چه اینکه قانونی وجود نداشته یا شامل برخی از موارد نشود و چه اینکه قانون توسط کسی که ولایت شرعی دارد، امضا و تنفیذ نشده باشد) حقّ شرعی و مستقلّی برای چاپ یا تألیف ثابت نیست.
البتّه، اگر در ضمن فروش کتاب، عدم تکثیر یا استفادههای دیگر شرط شده باشد، عمل به شرط لازم است.
حکم مذکور در این مسأله، شامل مواردی از قبیل حقوق مربوط به پدید آورندگان نرمافزار و تولیدات صوتی و تصویری، نسبت به کپی، دانلود، تصویر گرفتن و... نیز میشود .
(آیت الله سیستانی)
🔹چاپ و تکثیر انواع کتاب و نرم افزار بدون رضایت صاحبان حق، حرام است و خرید و فروش کتاب و نرم افزار تکثیر شده، بدون پرداخت حق مولف و تولید کننده نرم افزار، جایز نیست. مگر در صورتي که از کفار حربي باشند و یا طبق قوانین آنها، کشورهایی که قانون کپی رایت را امضاء نکرده اند قابل پیگرد نباشند.
(آیتالله مکارم)
📚 منابع :
🌷حضرت امام، تحریرالوسیله، ج۴، البحث حول المسائل المستحدثه، فروع، الثالث والسابع
🌷 امامخامنهای، اجوبةالاستفتائات، س۱۳۳۹ تا ۱۳۴۶
🌷 آیتالله سیستانی، توضیح المسائل جامع، ج۲، م۵۵۵،
🌷 آیتالله مکارم، سایت معظم له.
@goftemandin
🇮🇷 تمام وزرای کابینه دکتر پزشکیان رای اعتماد از مجلس گرفت.
جناب دکتر پزشکیان مجلس به شما و وزرای شما و برنامه های شما اعتماد کرد و رای قاطع داد.
این گوی و این میدان🇮🇷
#برای_مردم
✍محمدصادق فاضلی
@goftemandin
🌼زلال احکام 🌼
#بین_الصلاتین
برخی احکام نماز جماعت
🔸 در نماز جماعت، بعد از تکبیرِ امام، اگر صف جلو آمادهی نماز و تکبیر گفتنِ آنها نزدیک باشد، کسانى که در صف بعد ایستاده اند، مىتوانند تکبیر بگویند.
🔹 نشستن مسافر در صف اول جماعت از جهت شرعی اشکالی ندارد و به نظر امام خامنه ای و تعدادی از مراجع چنانچه بعد از سلام دادن در رکعت دوم، در رکعت سوم بلافاصله اقتدا کند، نماز جماعت برقرار است و توصیه می شود مسافرین بلافاصله بعد از سلام در رکعت دوم به نیت یک نماز واجبی مثل نماز قضا خود یا نماز قضای یکی از اموات اقتدا کنند.
🔸 اگر مسافری در صف اول نشسته چنانچه دیگران بخواهند که او در صفهای دیگر قرار بگیرد باید با رضایت مسافر باشد و بلند کردن او بدون رضایتش جایز نیست.
@goftemandin
🌱 یامَن یَقبَلُ الیَسیرَ وَیَعفُو عَن الكَثیر، اِقبَل مِنّى الیَسیرَ وَ اعفُوعَنى الكَثیر، اِنّكَ اَنتَ الغَفورُ الرّحیم
🔹اى خداوندى كه عمل اندک را مىپذیرى و ازگناه بسیار مىگذرى، عمل نیک اندكم را بپذیر و گناه بسیارم را ببخش، همانا كه تو آمرزنده مهربان هستی🤲
هدایت شده از 🌷 گفتمان دین🌷
6938645_212.mp3
3.12M
🎙دعای عهد
🌷روز جمعه
سلام به امام زمان علیه السلام
#سلامتی_امام_زمان_صلوات
#دعای_عهد
💠کانال گفتمان دین
🆔 @goftemandin
🌼پرسمان اعتقادی🌼
وقتی مردیم چه سوال هایی از ما پرسیده می شود؟
💠 از رخدادهاى مهم و حتمى عالم برزخ سؤال دو فرشته «نکیر» و «منکر» است. از روایات و گفتار متکلمان اسلامی بر میآید که سؤال نکیر و منکر حقیقتی غیر قابل انکار است. شیخ صدوق در این باره مینویسد: «اعتقاد ما درباره سؤال قبر این است که حق است و ناچار به پذیرش آن هستیم».
🔸برخی معتقدند که در قبر از هر شخصی، با زبان اصلی آن شخص سؤال و جواب خواهد شد.حتی اگر این نظریه را نپذیریم ولی مسلم است که این گفتوگو به شیوهای انجام خواهد شد که درک متقابل وجود داشته باشد.
🔹گروهی نیز احتمال دادهاند که سؤالات قبر به این صورت نیست که با زبان و الفاظ مادی از ما بپرسند، پروردگار و پیامبر تو کیست و ما اسم آنرا بگوییم، بلکه در عالم قبر قوای مثالی انسان به کار میافتد؛ یکی از مهمترین چیزهایی که به کار میافتد حافظه مثالی انسان است، و وقتی حافظه مثالی به کار میافتد تمام زندگی شخص و باورهایی از اعماق وجود انسان پیش چشم او میآید. و وقتی این دو ملک از انسانها سؤال میکنند، میخواهند آن چیزی که در عمق وجود آنها در مورد خدا شکل گرفته است، را بدانند.
به دیگر سخن؛
🔸در قبر، زبان حال وجود دارد، نه زبان قال، چنانچه در روایات به این مطلب اشاره شده است، پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) میفرماید: «هنگامى مرده در قبر گذاشته میشود، قبر به او میگوید: واى بر تو اى فرزند آدم! چه چیزى تو را نسبت به من فریب داد؟ آیا نمیدانى من سراى فتنه، سراى تاریکى، سراى تنهایى و خانه کرمهایم، چه چیزى تو را نسبت به من مغرور کرد؟ که تو با آرزوهاى بسیار و کبر و تلاش زیاد بر روى من خرامان میگذشتى، در این موقع اگر مرده از اهل صلاح باشد، گویندهاى بر قبر پاسخ میدهد که: چه میگویى؟ اگر امر به معروف و نهى از منکر کرده باشد، گور میگوید: من در این صورت سبزه زارى میشوم و تن او نورى میشود و روح او به سوى خدا بالا خواهد رفت».
@goftemandin