#داستانک
❖ داستانهایی از زندگى حضرت فاطمه عليهاالسلام
🏷 اوّل همسایه، بعد اهل خانه
● امام حسن عليهالسلام گويد: يک شب جمعه مادرم را ديدم كه در محراب عبادت ايستاد و همواره نماز مىگذارد و در ركوع و سجود بود تا شب به صبح رسيد و شنيدم كه براى زنان و مردان مؤمن با ذكر نام آنها دعا مىكند و هر چه بيشتر براى آنها از خداوند درخواست مىكند اما براى خود دعا نمىكند.
● عرض كردم: مادر! چرا براى خود دعا نمىكنى همانگونه كه براى ديگران دعا مىكنى؟ فرمود: «فرزندم! اوّل همسايه بعد اهل خانه».
📚 علل الشرايع؛ ج ۱ باب ۱۴۵
@goftemandin
🌼زلال احکام🌼
#بین_الصلاتین
❓سوال❓
ایا در ایام فاطمیه جشن عروسی و تولد گرفتن اشکال دارد؟
♣️ جواب♣️
▪️مجالس جشن و شادی مثل عروسی و جشن تولد در ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها برکتی ندارد و انجام هر کاری که در نزد مؤمنین توهین و بی احترامی به این ایام و حضرت زهرا سلام الله علیها محسوب شود حرام است؛ هر چند حرام بودن اموری مثل موسیقی های خلاف شرع و رقص حرام اختصاص به این ایام ندارد و در تمامی ایام حرام است اما معصیت و گناه بودن چنین کارهایی در این ایام بیشتر است. (۱)
📚منابع
۱. سایت أدمین مقام معظم رهبری شماره استفتاء 619124
سایت آیت الله مکارم استفتائات فاطمیه .
آیت الله تبریزی استفتائات جدید ج2 ص1918
@goftemandin
🌼شروع دهه فاطمیه🌼
🏴دههفاطمیه دقیقا از کی شروع میشه و روز شهادت حضرت زهرا سلام الله کی هست؟
در سالروز شهادت بیبی دوعالم دو نقل از باقی مشهورتر است:
1⃣ اینکه حضرت، ۷۵روز بعداز رحلت پیامبر به شهادت رسیدند. یعنی (۱۳ جمادیالاولی) که امسال در تقویم برابر با ۲۵ آبان است.
2⃣ اینکه حضرت، ۹۵ روز بعد از پیغمبر به شهادت رسیدند. یعنی (۳ جمادیالثانی) که در تقویم امسال ۱۵ آذر ثبت شده است.
نتیجه👇
🔸با توجه به توضیحات بالا درباره شروع و پایان دهه فاطمیه در شرع مقدس اسلام از معصومین مطلبی نقل نشده است لذا این مسأله عرفی است و باید به عرف منطقه خود رجوع کنید اگر عرف منطقه ده روز قبل یا ده روز بعد یا ۵ روز قبل و بعد از شهادت را مجلس میگیرند رعایت کنید و اگر عرف منطقه هم چیزی بیان نکرده اند معمولا دو الی سه روز قبل و بعد از شهادت را بعنوان ایان فاطمیه انتخاب کنید.
@goftemandin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸انتقال حوض زیبای صحن جمهوری حرم مطهر رضوی بعد از تغییرات عمرانی و ایجاد صحن امیرالمومنین علیه السلام
@goftemandin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱 آمد عزای حضرت فاطمه...
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
@goftemandin
هدایت شده از 🌷 گفتمان دین🌷
6938645_212.mp3
3.12M
🎙دعای عهد
🌷روز جمعه
سلام به امام زمان علیه السلام
#سلامتی_امام_زمان_صلوات
#دعای_عهد
💠کانال گفتمان دین
🆔 @goftemandin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ أین الفاطمیون؟
▪️صحرای محشر غوغای عجیب و وحشت آوری است. همه برهنه و سرگردانند. ترسیده و گریان...
@goftemandin
🌼زلال احکام 🌼
#بین_الصلاتین
یکی از مسائل مهم دینی مساله ارتباط با نامحرم است که بی مبالاتی نسبت به این مساله آسیبهای مختلف فردی و اجتماعی و خانوادگی را بدنبال دارد که به جهت اهمیت آن، به چند نکته اشاره می شود:
🔸گفتگو با نامحرم از طریق تلفن یا پیامک یا چت در شبکه های مجازی ، در صورتی که همراه گناه باشد یا اینکه فرد نگران افتادن در گناه باشد یا کلمات نامناسب مثل سخنان غیر اخلاقی و فساد انگیز، میان دو نامحرم رد و بدل شود، چنین گفتگویی حرام است.
🔸 لمس بدن نامحرم مثل دست دادن به نامحرم حرام است هر چند قصدی نداشته باشد یا نامحرم مسن یا فامیل نامحرم باشد.
🔸حضور زن و مرد نامحرم در مکان خلوت که دیگری نمی تواند به آنجا وارد شود، و احتمال آلودگی به گناه هم وجود دارد، حرام است.
@goftemandin
🌼زلال احکام 🌼
#بین_الصلاتین
یک از فضاهایی که جزء واقعیت زندگی ما شده است، فضای مجازی است در این زمینه چند مساله شرعی یادآوری می کنم:
🔸 تبلیغ در فضای مجازی و کسب درآمد از این طریق، در صورتی که تبلیغ کار حرامی و خلاف قانون نباشد، جایز است اما تبلیغ و کسب درآمد از این طریق مثل تبلیغ مدلهای ضد دینی یا ترویج و اشاعه بی بند باری بشود یا مطالبی که تضعیف نظام جمهوری اسلامی باشد، جایز نمی باشد.
🔸 ارسال آهنگ های حرام از طریق فضای مجازی و غیر آن، که نوعی ترویج و اشاعۀ حرام (گوش دادن به صدای حرام) یا سبب ارتکاب آن یا ایجاد انگیزه برای ارتکاب این گناه توسط دیگران میشود، جایز نیست.
🔹 انتشار یا گذاشتن پروفایل یا استوری تصاویر زنان بی حجاب در فضای مجازی و یا ملأ عام که مستلزم مفسده و یا ترویج بی حجابی است، جایز نیست.
@goftemandin
🌼استفتاء جدید🌼
🔹آیا اجازه می فرمایید رد مظالم را به مردم مظلوم لبنان یا غزه اختصاص دهیم؟
🌱مجاز هستید.
امامخامنهای
📚 ارسالی ۲۲ آبان ۱۴۰۳.
@goftemandin
🌷از شیخ بهایی پرسیدند:
"سخت می گذرد" چه باید کرد؟
گفت: خودت که می گویی
سخت "مـی گذرد"
سخت که "نمی ماند"!
پس خــُــدا را شکر که
"می گذرد" و "نمــی ماند".
امروزت خوب یا بد "گذشت"
و فردا روز دیــگری است...
قدری شادی با خود به خانه ببر...
راه خانه ات را که یاد گرفت،
فردا با پای خودش می اید👌
@goftemandin
🌼حدیث اخلاقی🌼
امام صادق علیه السلام در روایتی می فرمایند: : سخترین و دشوارین چیزی که خداوند بر بندگانش فریضه و واجب کرده است سه چیزاست:
🔸اول: إنصافُ الناسِ مِن أنفسِهم. انصاف یعنی نصف کردن. همچنان که با او رفتار میکنید، مثل همان با خودتان رفتار کنید.مردم می دانید اشکال خیلی از ماها اینه که عیبی را که از دیگران می بینیم، مستحق توبیخ و برخورد می دانیم، اما همان عیب را در خودمان یا نمی بینیم یا اگر دیدیدیم بزرگ و با اهمیت حساب نمی کنیم که مستحق برخورد بدانیم. اگر همین یک مطلب در جامعۀ اسلامی رائج بشود و خودمان را موظف بدانیم، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
🔹دوم: و مُواساةُ الإخوانِ فی الله، مواسات یعنی کمک و همکاری کردن، یعنی در راه خدا و در راه تکلیف و آنچه رضای خدا متوجه به آن است، با برادران مؤمن همکاری کنیم.
🔸سوم: و ذِکرُ الله علی کلِّ حال. ذکر خدا در همۀ حالات. ذکر خدا یعنی چه؟ آیا به این معناست که تسبیح دست بگیریم و دائماً «لا اله الّا الله» «سبحان الله»، بگوییم؟ این کار البته خوب است، با فضیلت است اما این ذکرُ الله که دشوارترین فریضه هست طبق تبیین امام منظور این است اگر یک کارِ خیری پیش آمد، چون به یادِ خدا و متوجه امر و نهی خدا هستید، آن کارِ خیر را حتماً انجام بدهید! اگر گناهی پیش آمد، چون به یاد خدا هستید، متوجه باشید که آن گناه را انجام ندهید! ذکرُ الله یعنی این. این هم واقعاً کار سختی است.
@goftemandin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پرسیدن این سوالات، گناه است
@goftemandin
🌼زلال احکام🌼
#بین_الصلاتین
اگر مسافری که نمازش شکسته است در صورتی که سلام بدهد، اتصال در جماعت قطع می شود؟
در جواب عرض می شود به نظر امام خامنه ای و تعدادی از مراجع مسافری که نمازش شکسته است بعد از سلام دادن در رکعت دوم، چنانچه در رکعت سوم بلافاصله و فورا اقتدا کند، و صبر نکند که در رکوع اقتدا کند، اتصال نماز جماعت برقرار است و قطع اتصال جماعت نمی شود. لذا توصیه می شود مسافرین برای داشتن فرصت کافی، بعد از تشهد به سلام پایانی نماز اکتفا کنند و فقط سلام پایانی نماز را بگویند یعنی همین مقدار که بگویند السلام علیکم و رحمه الله و برکاته و بلافاصله بعد از سلام در رکعت دوم، به نیت یک نماز واجبی مثل نماز قضا خود یا نماز قضای یکی از اموات اقتدا کنند و حمد و سوره را بخوانند و اگر فرصت نباشد حداقل حمد خوانده شود، تا اتصال نماز جماعت حفظ شود.
@goftemandin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به مادر و پدر جواب تلخ بدی نورت خاموش میشه
درسته گاهی اوقات حق با تو هستش ولی...
@goftemandin
🌼حدیث اخلاقی🌼
#بین_الصلاتین
پیامبر خدا صلی الله علیه و اله وسلم در روایتی می فرمایند کسی که نسبت به عمل خیری به یکی از روشهایی که گفته می شود اقدام کند در آن عمل خیر شریک است :
مورد اول:
مَن يَشفَعْ شَفاعَةً حَسَنَةً. کسی که برای صاحب حاجتی و گرفتاری واسطه کار خیر بشود و به نفع او وارد مذاکره بشود و یکی از جاهایی که بطور ویژه وساطت مستحب است و سفارش زیادی شده برای ازدواج است.
مورد دوم :
أمَرَ بمَعروفٍ ، أو نَهى عَن مُنكَرٍیعنی کسی را بکار خیری امر می کند یعنی با امر خودش یا نهی در تحقق کار نیکی یا دوری از کار بدی دخالت می کند.
مورد سوم:
او دَلَّ على خَيرٍ: کار خیری را به کسی نشان می دهد و این مورد غیر از امر به معروف است زیرا امر به معروف یعنی فرمان دادن است مثلا کسی نماز نمی خواند یا روزه نمی گیرد شما فرمان می دهید اما راهنمایی بر کار خیر یعنی کسی بدون اینکه دنبال مشورت گرفتن باشد شما به او مشورت می دهید.مثلا یک فرد با تجربه ای بدون اینکه جوان درخواست مشورت کند به او بهترین شغل را با تناسب استعدادش مشورت میدهد.
مورد چهارم:
أو أشارَ بهِ. یعنی کسی از او مشورت بخواهد به کار خیری مشورت بدهد.
در نقطه مقابلش هم همین طور است کسی که به کار بدی فرمان بدهد یا مشورت بدهد یا راهنمایی کند در گناه فرد شریک است.
@goftemandin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امام باقر(ع) با یک مثال زندگی را برایمان ساده کردند
@goftemandin
🌼نکته اخلاقی🌼
فضيلت بين الطلوعين
🔸بدانكه از جمله اوقات شريف بين الطلوعين [زمان بين طلوع فجر صادق و طلوع خورشيد] است و اخبار بسيارى از اهل بيت (ع) در فضيلت اين وقت و تشويق بر عبادت و ذكر و تسبيح در آن وارد شده.
🌱و در برخى اخبار از اين وقت تعبير به ساعت غفلت شده چنانكه از حضرت محمد باقر (ع) روايت شده: ابليسِ رانده شده لشگرهاى خويش را در دو وقت پراكنده مى سازد: وقت غروب آفتاب و زمان طلوع آن پس در اين دو ساعت خدا را بسيار ياد كنيد و از شرّ ابليس و لشگرش به خدا پناه بجوييد و در اين دو ساعت كودكان خود را به پناه خدا درآوريد زيرا آن دو ساعت ساعت غفلت است.
🌱و بدانكه خواب در اين دو وقت مكروه است. از حضرت باقر (ع) روايت شده: خواب در وقت صبح خوابى است شوم و مانع روزى است و رنگ رخسار را زرد و دگرگون مى كند و به درستى كه حق تعالى روزى ها را در مابين طلوع فجر تا طلوع آفتاب قسمت مى كند بنابراين از خوابيدن در اين وقت بپرهيزيد.
@goftemandin
هدایت شده از 🌷 گفتمان دین🌷
6938645_212.mp3
3.12M
🎙دعای عهد
🌷روز جمعه
سلام به امام زمان علیه السلام
#سلامتی_امام_زمان_صلوات
#دعای_عهد
💠کانال گفتمان دین
🆔 @goftemandin
🌼زلال احکام 🌼
#بین_الصلاتین
از جهت اسلامی نسبت به خوراکی و آشامیدنی نکاتی را باید رعایت کنیم که در این فرصت به برخی از انها نکاتی را یاد آوری می کنم:
🔹بطور کلی در شرع مقدس اسلام خوارکی باید ویژگیهایی داشته باشد: الف: حلال باشد. ب: پاک باشد. ج: ضرر قابل توجهی برای بدن نداشته باشد؛ مثلا کسی که خوردن قند برایش ضرر قابل توجهی دارد، نباید بخورد.
🔸 خوردن گوشت برخی از حیوانات حرام است مانند: گوشت خرگوش و خرچنگ یا لابستر یا جوجه تیغی و نکته ای که توجه شود حتی نسبت به حیوانات حلال گوشت هم برخی از قسمتهای بدن این حیوانات خوردنش حرام است مثلا خوردن دنبلان گوسفند حرام است.
🔸در میان حیوانات دریایی و آبزی فقط خوردن ماهی و میگو حلال است و توجه شود ماهی در صورتی خوردنش حلال است که پولک داشته باشد و خوردن ماهیهایی که پولک ندارند، حرام است.
📚منابع:
رساله مراجع ج1 م145 و ج2 م2615 و2617 و 2618
@goftemandin
🌼 زلال احکام🌼
#بین_الصلاتین
♻️اگر فرد موقعی برسد كه امام مشغول خواندن تشهّد آخر نماز است، آيا مي تواند براي درك ثواب جماعت اقتداء نماید؟
🌷 پاسخ🌷
🔸بايد بعد از نيت و گفتن تكبيرة الاحرام بنشيند و تشهد را با امام بخواند ولی سلام را نگويد و صبر كند تا امام سلام نماز را بدهد، بعد بايستد و بدون آن كه دوباره نيت كند و تكبير بگويد، حمد و سوره را بخواند و آن را ركعت اول نماز خود حساب كند.
(حضرت امام (ره)، امام خامنهای)
🔹باید بعد از نیّت و گفتن تکبیرة الاحرام بنشیند (نشستن معمولی، نه نیم خیز) و میتواند تشهّد را به قصد قربت مطلقه با امام بخواند (یعنی قصد خواندن خصوص تشهّد نماز را نداشته باشد؛ بلکه نیّتش در خواندن تشهّد، بهطور کلّی قربةً إلی اللّه باشد)؛ همچنان که میتواند خواندن آن را ترک نماید؛ ولی سلام را بنابر احتیاط واجب نگوید و صبر کند تا امام سلام نماز را بدهد، بعد بایستد بدون آنکه دوباره نیّت کند یا تکبیرة الاحرام بگوید، حمد و سوره را بخواند و آن را رکعت اوّل نماز خود محسوب نماید و نماز را ادامه دهد.
(آیت الله سیستانی)
🔸بايد نيّت كند و تكبيرةالاحرام بگويد و بعد به صورت تجافی (نیمه خیز) بنشيند و بهتر است تشهد نماز را با امام بخواند یا ذکری بگوید، ولى سلام نگويد و كمى صبر كند تا امام سلام نماز را بگويد، بعد بايستد و نماز را ادامه دهد، يعنى حمد و سوره را بخواند و آن را ركعت اوّل نماز خود حساب كند.
(آیت الله مکارم)
📚 منابع :
🌱العروه الوثقی، فصل فی صلوة الجماعة م28 ؛
🌱توضيح المسائل مراجع ج1 م1431؛
🌱اجوبة الاستفتائات س567؛
🌱آیت الله سیستانی منهاج ج 1؛ 793 ،
@goftemandin