فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲⃟🍯
💚✨احمـد🙏
💖✨که جلوه گاه عنایات سرمد است
💚✨برجمله
💖✨خلایق عالم سرآمد است
💚✨خواهی
💖✨اگر صلاح و فلاح و نَجاح و جاه
💚✨در سایه
💖✨محمّد و آل محمّد است
💚✨میلاد فرخنده پیامبر اکرم
💖✨حضرت محمد (ص)
مبارک
🌺
خُدایا به من بیاموز :
هر جا زخمی هست ، مرهم باشم.
هر جا تردیدی هست ، ایمان باشم.
هر جا ناامیدی هست ، امید باشم.
هر جا تاریکی هست ، روشنایی باشم.
هر جا غمی هست ، شادمان باشم.
لبخند زندگی 🇮🇷😊🇮🇷
🌸🍃
A0030.mp3
15.43M
اذان
📝طنین دلنشین اذان
🎤 حاج سلیم موذن_زاده_اردبیلی
حی علی الصلاه🕌
هدیه به چهارده معصوم
🔸🌸🔸🌸🔸🌸🔸
♻️ چطور میتوان فرهنگ اخلاقی را در جامعه نهادینه کرد؟
✍️ سروش نوری
🟢 غایت دین اسلام از زبان بنیانگذار آن، کامل کردن اخلاق است: «من مبعوث شدهام تا مکارم اخلاقی را تمام و کامل کنم».
🔘اگر خواستار جامعهای اخلاقمدار هستیم. اگر مدارا و تساهل را بیش از تقابل و سختگیری ارج مینهیم. اگر صلح و دوستی را بر تفرقه و دشمنی ترجیح میدهیم و در یک کلام اگر میخواهیم فرهنگ اخلاقی در جامعهمان نهادینه شود باید مبانی فکری خود را اصلاح کنیم و بپذیریم که:
1. هر انسانی به صرف انسان بودن دارای کرامت ذاتی است و از این قابلیت برخوردار است که انسانیت را در خود شکوفا سازد. پس به هر انسانی به صرف انسان بودن باید احترام گذاشت.
2. احترام به انسانهای دیگر، احترام به خالقی است که آنها را آفریده است.
3. خداوند تمام بندگانش را فارغ از ملیت، نژاد، دین و فرهنگ، دوست دارد. پس ما هم به پیروی از خالقمان باید تمام انسانها را فارغ از ملیت، نژاد، دین و فرهنگ دوست داشته باشیم.
4. هر انسان آزادهای فارغ از اینکه به دینی باور داشته یا نداشته باشد به اصول اخلاقی باور دارد و اینگونه نیست که اگر فردی بیدین باشد الزاماً بیاخلاق هم باشد.
5. فقط دین ما نیست که به خداباوری و پایبندی به اخلاق دعوت میکند، بلکه تمام ادیان الهی مروج خداباوری و واجد باید و نبایدهای اخلاقی هستند. پس پیروان تمام ادیان الهی محترمند.
6. اخلاق حتی بدون باورهای دینی ارزشمند است و فرد بااخلاق حتی اگر ملتزم به دینی نباشد، به خاطر پایبندی به اخلاقیات سزاوار ستایش است.
7. باورهای دینی در صورتی ارزشمند است که انسانیت و اخلاقمداری را در فرد و جامعه ارتقا بخشد.
8. تا وقتی خود گناهکاریم حق نداریم گناه دیگران را سرزنش کنیم.
9. تا وقتی دوست نداریم دیگران ما را قضاوت کنند حق نداریم دیگران را قضاوت کنیم.
10. هر کسی حق دارد تا وقتی به دیگران آسیب نمیزند و حقوق آنها را پایمال نمیکند خواستههای فردی خود را پیگیری کند و اگر خواستههای فردیش گناه محسوب میشود، به من و تو مربوط نیست، خداوند به حسابش خواهد رسید. امر به معروف و نهی از منکر را هم چماقی بر سرم نکنید که تا وقتی شرایطش (احتمال تأثیر و در پی نداشتن ضرر و زیان) محقق نشده باشد از گردنمان ساقط است.
11. حیوانات به موجب درد و رنجی که میتوانند از سوی انسان متحمل شوند واجد شأن اخلاقی هستند و نباید با آنها مواجهه غیر انسانی داشت.
12. محیط زیست به موجب آسیبهایی که از ناحیه انسان میبیند میتواند در معرض نابودی قرار بگیرد و نسلهای آینده را با بحران مواجه کند پس حفاظت از آن مسؤولیت تک تک نسل کنونی است.
🔘نکته آخر: آدمی تا وقتی اختیار دارد و تا وقتی واجد تمایلات است، خطا خواهد کرد. پس پایبندی به اخلاقیات به این معنا نیست که هیچ وقت خطا نکنیم، بلکه به این معناست که تلاش کنیم تا جای ممکن اصول اخلاقی را زیر پا نگذاریم و اشتباهاتمان را به حداقل برسانیم. اگر موفق شدیم همیشه اخلاقی رفتار کنیم خوشا به حالمان و اگر همواره موفق نبودیم ناامید نشویم و دست از تلاش برنداریم زیرا تلاش برای اخلاقی بودن تلاشی مستمر است که تا آخر عمر ادامه دارد و همین تلاش فضیلتی والا به شمار میرود.
1402/07/11