ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#رسالت_مداحی
🔰هنر مداحی🔰
در کار مدّاحیِ شما چند چشمه هنری وجود دارد: شعرتان هنر است؛ صدایتان هنر است؛ آهنگی که انتخاب میکنید، هنر است؛ اشارات و کارهایی که انجام میدهید، هنر است.
🔰منطق داشتن🔰
عنصر دوم، عنصر تعقّل است؛ چون منطق، استدلال، حرف حساب، حرف درست و حرف خوب در لابلای این شعرها فراوان وجود دارد و میتواند ذهنها را قانع کند. البته منطق، شکلهای مختلفی دارد. گاهی برهانی است، گاهی خطابی است، گاهی شعری است؛ مقصود این است که بتواند این پیام را به اعماق ذهن مخاطب برساند و او را قانع کند.
🔰حامل پیام دینی🔰
خصوصیت سوم این است که شما حامل پیام دینی محسوب میشوید؛ یعنی سِمت معنوی و روحانی دارید. در دنیا خوانندگان خوب زیاد هستند و ممکن است شعرهای خوبی هم بخوانند؛ اما آنها از موضع مدّاح حرف نمیزنند؛ ولی شما از موضع مدّاح اهل بیت و از موضع معنوی و روحانی حرف میزنید.
❇️برگرفته از سخنان رهبری خطاب به مداحان
۱۳۷۷/۷/۱۹
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بسم الله الرحمن الرحیم
#جریان_پاره_کردن_سند_فدڪ
#و_اهانت_به_فاطمه_اطهر_سلام_الله_علیها
#متن_روضه_مقاتل_چهارده_معصوم_ع
فَدَعَا بِكِتَابٍ فَكَتَبَهُ لَهَا بِرَدِّ فَدَكَ فَقَالَ فَخَرَجَتْ وَ الْكِتَابُ مَعَهَا فَلَقِيَهَا عُمَرُ فَقَالَ يَا بِنْتَ مُحَمَّدٍ مَا هَذَا الْكِتَابُ الَّذِي مَعَكَ فَقَالَتْ كِتَابٌ كَتَبَ لِي أَبُو بَكْرٍ بِرَدِّ فَدَكَ فَقَالَ هَلُمِّيهِ إِلَيَ فَأَبَتْ أَنْ تَدْفَعَهُ إِلَيْهِ فَرَفَسَهَا بِرِجْلِهِ وَ كَانَتْ حَامِلَةً بِابْنٍ اسْمُهُ الْمُحَسِّنُ فَأَسْقَطَتِ الْمُحَسِّنَ مِنْ بَطْنِهَا ثُمَّ لَطَمَهَا فَكَأَنِّي أَنْظُرُ إِلَى قُرْطٍ فِي أُذُنِهَا حِينَ نُقِفَتْ ثُمَّ أَخَذَ الْكِتَابَ فَخَرَقَهُ فَمَضَتْ وَ مَكَثَتْ خَمْسَةً وَ سَبْعِينَ يَوْماً مَرِيضَةً مِمَّا ضَرَبَهَا عُمَرُ ثُمَّ قُبِضَتْ
ترجمه: ابوبکر نامهاے بدین مضمون براے فاطمه سلام الله علیها نوشت که فدڪ را به او باز میگرداند، فاطمه سلام الله علیها در حالے که نامه را به همراه داشت، بیرون رفت، عمر او را دید و گفت: اے دختر محمد! این چه نامهاے است که که با خود داری؟ گفت: نامهاے است که ابوبکر در مورد بازگرداندن فدڪ برایم نوشته است، عمر گفت: آن را به من بده، ولے فاطمه نپذیرفت، عمر با پایش لگدے به فاطمه زد در حالے که محسن را حامله بود، با این لگد محسن را سقط کرد. سپس سیلے بر گونه فاطمه سلام الله علیها نواخت. گویا الان مے نگرم که گوشواره از گوش آن حضرت افتاد و پراکنده شد. عمر نامه را از او گرفت و پاره کرد، حضرت فاطمه سلام الله علیها هفتاد و پنج روز در حالے که از این ضربت عمر بیمار شده بود در دنیا زیست سپس از دنیا رفت»
📚#منبع: (الإختصاص، شیخ مفید، ص: 185)
کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(تلگرام)👇
https://t.me/matnrozehmaghtalmotabar
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈
⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهداف کانال سهیـم باشید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
به نام خدا
#پرسش_و_پاسخ
❇️نخستین پرسش این است سقیفه یعنے چه و در کجا قرار دارد؟ چرا و چگونه شکل گرفت؟
💠در پاسخ باید گفت: در عربستان براے گریز از گرماے زیاد، اکثر خانهها، مغازهها و مساجد، داراے سایبانے از حصیر یا گلیمهایے از پشم بز بود و در مواقع بیکاری، در آنجا جمع میشدند و از اخبار تازه و امور اجتماعے مهم سخن میگفتند. از جمله این سایبانها، سایبانے بود متعلق به قبیله بنے ساعده. سقیفه در سمت غرب مسجد نبوی، در کنار چاه بضاعه بود. شهرت اصلیاش، به دلیل وقوع رخداد تاریخے بیعت ابوبکر در آن است. چون بعد از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) انصار و مهاجرین براے تعیین خلیفه، در زیر این سایبان گرد آمدند، این واقعه «سقیفه بنے ساعده» نامیده شد.
📚زمخشری، اساس البلاغة، ص۳۰، سید محمد باقر، مدینه شناسی، ص۲۵۲-۲۵۵📚
💠پس از رحلت پیامبر گرامے اسلام حضرت محمد(ص)، امام علی(ع) عباس عموے پیامبر، فضل و قثم دو تن ازپسران عباس صالح وقیس دوتن ازغلامان مشغول تدارڪ مراسم تدفین وے بودند، در همان زمان عدهاے از انصار به رهبرے سعد بن عباده بزرگ قبیله خزرج اسید حضیر رئیس قبیله اوس، در محلے به نام سقیفه بنیساعده جمع شدند تا براے انتخاب رهبر خود پس از پیامبر(ص) به شور بپردازند، معروفترین انصار حاضر در سقیفه عبارتند از: سعد بن عباده، پسرش قیس، بشیر بن سعد پسر عمو و رقیب سعد، اسید بن حضیر، ثابت بن قیس، منذر بن ارقم، براء بن عازب، حباب بن منذر.
📚ابن قتیبة، الامامة و السیاسة، ۱۴۱۰ق، ج۱، ص۲۱-۲۶، تاريخ الأمم و الملوك، طبري،، ج ۲،،ص۴۵۶، ص ۲۱۸، العقدالفرید، ج۳، ص۶۱، مسند احمد، ج۱، ص۲۶۰.📚
💠هنگامى كه سران ((اوس وخزرج)) در آنجا جمع شدند «سعد» به پسر يا بعضى از عموزاده هايش گفت: من بيمارم صداى من به جمعيّت نمى رسد. تو حرف هاى مرا بشنو و با صداى رسا به گوش همه برسان! او اين كار را انجام داد. «سعد بن عباده» خطبه اى خواند و روى سخن را به انصار كرد و چنين گفت: «اى جمعيّت انصار! شما سابقه درخشانى در اسلام داريد كه هيچ يك از قبايل عرب ندارند. محمّد(صلى الله عليه وآله) سيزده سال در ميان قوم خود در مكّه بود و آنها را به توحيد و شكستن بتها دعوت كرد؛ ولى جز گروه اندكى از قومش به او ايمان نياوردند. گروهى كه قادر بر دفاع از او و آيين او و حتّى قادر بر دفاع از خويشتن نبودند؛ ولى از زمانى كه شما دعوت او را لبّيك گفتيد و آماده دفاع از او و آيينش در برابر دشمنان شديد وضع دگرگون شد.
🔸 به اين ترتيب، درخت اسلام بارور گرديد و شما به يارى پيامبرش برخاستيد و دشمنان او با شمشيرهاى شما عقبنشينى كردند و در برابر حق تسليم شدند و هر روز پيروزى تازه اى نصيب مسلمين شد تا زمانى كه رسول خدا(صلى الله عليه وآله) دعوت حق را اجابت كرد و اين در حالى بود كه از شما راضى بود؛ بنابراين مسند خلافت را محكم بگيريد كه از همه شايستهتريد و اولويّت با شما است.
🔹طائفه «اوس وخزرج» سخن او را پذيرفتند و او را با تمام وجودشان تأييد كردند؛ سپس در ميان آنها گفتگو درگرفت كه اگر مهاجران قريش در برابر اين پيشنهاد تسليم نشدند و گفتند يارانِ نخستين پيامبر(صلى الله عليه وآله)، ماييم و آن حضرت از عشيره و قبيله ما است و خلافت او به ما مى رسد، در پاسخ چه خواهيد گفت؟
🔸گروهى گفتند: اگر قريش چنين بگويد خواهيم گفت: «مِنَّا أَمِيرٌ وَ مِنْكُمْ أَمِيرٌ»؛ (اميرى از ما و اميرى از شما باشد [و به صورت شورايى خلافت را اداره كنيم]) و به كمتر از اين راضى نخواهيم شد هنگامى كه «سعد بن عباده» اين سخن را شنيد گفت: «اين نخستين سُستى و عقب نشينى شما است.
📚تاریخ طبری، ج۲، ص۴۵۵.📚
📝پژوهشے به قلم:
حجتالاسلام سید محمد تقے قادری
«مدیرگروه تاریخ آموزش مداحے معنا»
کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(تلگرام)👇
https://t.me/matnrozehmaghtalmotabar
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈
⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهداف کانال سهیـم باشید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✨﷽✨
🔴سخن چینی از گناهان کبیره:
✍یکی از گناهان کبیره که در آیات و روایات به آن اشاره شده، سخن چینی است. تا جایی که پیامبراسلام(ص) میفرمایند: یک سوم عذاب قبر از سخن چینی است. دو بهم زدن، افشای راز دیگران و تخریب رابطه افراد از مصادیق سخن چینی به شمار می آیند.
بنیاسرائیل را قحطی گرفت، موسی(ع) ازخداوند باران خواست. وحی رسید دعای تو را و کسانی که با تو هستند، مستجاب نمیکنم، زیرا در بین شما نمامی است که از سخنچینی دست بر نمیدارد. موسی (ع) گفت: خدایا آن شخص کیست، تا او را از بین خود بیرونش کنیم؟
فرمود من شما را از نَمیمه(سخن چینی) نهی میکنم، چگونه راز دیگری را آشکار میسازم. پس توبه اجتماعی کردند و آن هم داخل آنها توبه کرد پس برایشان باران بارید.
📚محجه البیضا. ج ۵ ص ۲۷۶
الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج
@golvajhehaye_roozeh
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🏴 نصرت طلبے حضرت زهرا(س) و اهل بیتش علیهم السلام در سایه فدک
فاطمه زهرا(س) پس از احتجاج با خلیفه اول در مورد فدڪ و پس از آنکه عمر به آن بانو گفت: تو زن هستے و شهادت یڪ زن به تنهایے کافے نیست. علے هم که به نفع تو شهادت مے دهد، آن حضرت خشمگین شد و برخاست و فرمود: پروردگارا این دو بر حق دختر پیامبرت ستم نمودند. تو هم سختے و خشمت را بر آنها فرو بریز. سپس آن حضرت از نزد آن دو بیرون آمد. علے علیه السلام او را بر مرکبے سوار کرد. چهل روز آن حضرت را بر در خانه مهاجران و انصار مے برد. حسن(ع) و حسین(ع) نیز همراهش بودند. فاطمه زهرا سلام الله علیها مے فرمود: اے مهاجران و اے انصار! خدا را یارے کنید. من دختر پیامبر شما هستم. شما در روزے که با رسول خدا(ص) بیعت کردید متهعد شدید که از آن چیزے که خود و فرزندانتان را حفظ مے کنید او و فرزندانش را نیز محافظت کنید. پس حالا به بیعتتان با رسول خدا(ص) عمل نمایید. اما هیچ کدام از آنان او را یارے نکرد و پاسخ او را نداد و یارے اش نکرد.
📚منبع:
الاختصاص، شیخ مفید، ص۱۸۴
#شهادت_حضرت_فاطمة_الزهرا_س
#فاطمیه
@golvajhehaye_roozeh
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🏴 فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها/۲
امام صادق(ع) فرمودند:
«فاطمه دختر رسول خدا(ص) محدثه بود نه پیامبر. فاطمه(س) را از این جهت محدثه نامیده اند که فرشتگان از آسمان بر او نازل میشدند و با او همانگونه که با مریم بنت عمران گفتگو داشتند- این چنین سخن میگفتند: یا فاطمه به درستیکه خدای تعالی تو را پاک و منزه گردانید و از تمام زنان عالم تو را برگزید.
📚منبع:
علامه امینی، فاطمه زهرا(س)، ص۲۱۳
#شهادت_حضرت_فاطمة_الزهرا_س
#فاطمیه
#فضائل
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ