4_6014815133535043884.mp3
995.3K
🔸ترتیل صفحه ۲۰۹ با صدای استاد حامدولیزاده
🔸مقام : سه گاه _ عراق
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_6014815133535043885.mp3
1.87M
🔸ترتیل صفحه ۲۰۹ با صدای استاد حامد ولیزاده _مقام سه گاه _ عراق
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای استاد عباس سلیمی
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 10
سوره مبارکه يونس
صفحه 209
إِنَّ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا وَرَضُوا بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَاطْمَأَنُّوا بِهَا وَالَّذِينَ هُمْ عَنْ آيَاتِنَا غَافِلُونَ (7)
به تحقيق کسانى که اميد (و انتظار) لقاى ما ندارند و به زندگى دنيا خوشنودند و به آن آرامش يافته اند و کسانى که از نشانه هاى (خداوندى) ما بى خبرند. (7)
أُولَٰئِكَ مَأْوَاهُمُ النَّارُ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ (8)
اينان جايگاهشان به کيفر آنچه کسب مى کرده اند آتش خواهد بود. (8)
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ يَهْدِيهِمْ رَبُّهُمْ بِإِيمَانِهِمْ ۖ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهِمُ الْأَنْهَارُ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ (9)
بى گمان کسانى که ايمان آورده و کارهاى شايسته کرده اند پروردگارشان آنان را به سبب ايمانشان هدايت مى کند و در باغهاى پر نعمت از فرو دستشان نهرها روان است. (9)
دَعْوَاهُمْ فِيهَا سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَتَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ ۚ وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (10)
نيايش آنان در آنجا <سُبحانکَ اللّهمَّ> و درود آنان (با يکديگر) در آنجا <سلام> و خاتمه دعاشان <الحمد للّه ربّ العالمينَ> است. (10)
۞ وَلَوْ يُعَجِّلُ اللَّهُ لِلنَّاسِ الشَّرَّ اسْتِعْجَالَهُمْ بِالْخَيْرِ لَقُضِيَ إِلَيْهِمْ أَجَلُهُمْ ۖ فَنَذَرُ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا فِي طُغْيَانِهِمْ يَعْمَهُونَ (11)
و اگر خدا براى مردم (که زود آمدن عذاب را مى طلبند) در رساندن بدى (و عذاب) شتاب مى کرد آنگونه شتابى که آنان (از خدا) در رساندن خير مى طلبند هر آينه اجلشان به آنان مى رسيد (و هلاک مى شدند ولى مهلتشان مى دهيم) پس آنان را که اميد (و انتظار) لقاى ما ندارند در طغيانشان به حال کوردلى و سرگردانى رها مى کنيم. (11)
وَإِذَا مَسَّ الْإِنْسَانَ الضُّرُّ دَعَانَا لِجَنْبِهِ أَوْ قَاعِدًا أَوْ قَائِمًا فَلَمَّا كَشَفْنَا عَنْهُ ضُرَّهُ مَرَّ كَأَنْ لَمْ يَدْعُنَا إِلَىٰ ضُرٍّ مَسَّهُ ۚ كَذَٰلِكَ زُيِّنَ لِلْمُسْرِفِينَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (12)
و زمانى که به انسان سختى برسد به پهلو خفته يا نشسته يا ايستاده (در هر حال) ما را (به فريادرسى) مى خواند پس آنگاه که سختى او را برداريم (بى اعتنا) مى گذرد چنانکه گويا براى (رفع) سختى که به او رسيده بود ما را نخوانده است بدينگونه براى مسرفان آنچه مى کردند زينت داده شده است. (12)
وَلَقَدْ أَهْلَكْنَا الْقُرُونَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَمَّا ظَلَمُوا ۙ وَجَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ وَمَا كَانُوا لِيُؤْمِنُوا ۚ كَذَٰلِكَ نَجْزِي الْقَوْمَ الْمُجْرِمِينَ (13)
به تحقيق ما نسلهاى پيش از شما را آنگاه که ستم کردند هلاک نموديم در حاليکه پيامبرانشان دليلهاى روشن برايشان آورده بودند ولى آنان حاضر نبودند ايمان بياورند، اينگونه ما گروه مجرمان را کيفر مى دهيم. (13)
ثُمَّ جَعَلْنَاكُمْ خَلَائِفَ فِي الْأَرْضِ مِنْ بَعْدِهِمْ لِنَنْظُرَ كَيْفَ تَعْمَلُونَ (14)
سپس شما را از پى آنان در زمين جانشين کرديم تا بنگريم چگونه عمل مى کنيد. (14)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۹🌷
انسان؛ بی طاقت و فراموش کار:
قرآن کریم، برنامه ی زندگی انسان هاست و مهم ترین هدف از نزول این کتاب مقدّس، هدایت و راه-نمایی بشر به سعادت ابدی اش است. به همین سبب، قرآن بارها به نقاط ضعف انسان اشاره می کند و به او هشدار می دهد که مبادا این صفات زشت و ناپسند، در وجود او قدرت گیرد و او را از حرکت در مسیر خوشبختی باز دارد. یکی از این نقاط ضعف، کم طاقتی انسان در سختی ها، و فراموش کاری او در زمان راحت است؛ صفتی که بسیاری از انسان ها به آن مبتلا هستند و بی آنکه خود بدانند، از آن رنج می کشند؛ زیرا دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم، دنیای پستی ها و بلندی هاست و روزی به کام ما و روز دیگر به ضرر ما می گذرد. مشاهده ی زندگی انسان ها و شادمانی هایی که از به دست آوردن چیزهای دوست داشتنی می کنند، یا اشک هایی که به علت از دست دادن آنها می ریزند، بزرگ ترین دلیل این حقیقت است. شاید خود ما افرادی را دیده باشیم که به طور معمول به دین و دستورهای خداوند توجّهی ندارند؛ ولی با بروز مشکلی در زندگی شان، به درگاه خدا رو آورده، با التماس و زاری از او می خواهند که مشکلشان را حل کند. اینان برای نیل به مقصودشان، گاهی به مسجد می روند و گاهی به امامان و امامزادگان توسّل می کنند؛ امّا پس از اینکه خدا مشکل آنان را برطرف کرد، به کلّی فراموش می کنند که چه روزگار سختی را پشت سر گذاشته اند و چه کسی گرفتاریشان را حل کرده است، و بی اعتنا به خدا و دستورهای او، با غرور و تکبّر به زندگی آلوده ی خویش ادامه می دهند. خدای بزرگ بارها به این خصلت بد اشاره کرده و بیان فرموده که این صفت، مایه ی نابودی کامل انسان می شود.
در آیه ی 8 سوره ی زمر می خوانیم:
«هنگامیکه به انسان زیانی برسد، پروردگار خود را می خواند و به سوی او باز می گردد؛ امّا هنگامی که خدا نعمتی را به او بخشید، مشکلاتی را که پیشتر برای برطرف شدنش از خدا تقاضا می کرد، فراموش می کند و برای خدا همتایانی قرار می دهد تا دیگران را نیز گمراه کند. [ای پیامبر، به چنین افرادی] بگو: اندكی با ناسپاسی خود سپری کنید؛ که سرانجام از دوزخیان خواهید شد.» از این رو قرآن و پیشوایان دین به ما توصیه کرده اند که نه تنها در هنگام مشکلات، که در زمان راحت و خوشی نیز خدا را فراموش نکنیم و پیوسته او را برای نعمت های بی پایانش شکر کنیم و به یاد داشته باشیم که بودن یا نبودن نعمت¬ها، امتحان خداست که در برابر آن باید شکر یا صبر کرد. در روایت زیبایی از امام صادق می خوانیم:
«سه چیز است که با وجود آن¬ها، چیز دیگر نمی تواند به سعادت انسان آسیب برساند:
1ـ دعا در هنگام سختی و گرفتاری؛
2ـ استغفار و طلب بخشش در هنگامی که گناهی از انسان سر می زند؛
3ـ شکر و سپاس خدا در هنگام نعمت و خوشی.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
سلام و احترام خدمت اساتید و سروران گرامی و خادمین ساحت مقدس قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام
اجرکم عندالله محفوظ ان شاءالله🌺🌹