🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۳🌷
وعده های توخالی شیطان:
سپاهیان قریش برای حرکت به سوی لشکر اسلام آماده می شدند. خشم و نفرت از مسلمانان، در چهره ها و سخنانشان کاملاً پیدا بود. ناگهان ولوله ای در میانشان به پاخاست. سخن از طایفه ی بنیکنانه و حمله ی احتمالی آنان بود؛ زیرا از گذشته، میان قریش و بنیکنانه اختلاف وجود داشت و آنان می ترسیدند که در مسیر حرکت به سوی مدینه، مورد هجوم ایشان قرار بگیرند. این مطلب چنان در میان سپاهیان پخش شد كه نزدیك بود همگان از تصمیم خود برای نبرد با مسلمانان منصرف شوند.
در همان اوضاع و احوال، گروهی از دور نمایان شدند. وقتی نزدیک تر آمدند، قریشیان در کمال تعجّب، «سـراقة بن مـالک» یکی از افراد سرشناس طایفه¬ی بنیکنانه را دیدند که همراه سپاهیانی پیش می آمد. سراقه نزدیک آمد و با فرماندهان سپاه قریش صحبت کرد و به آن ها گفت که از سوی بنی کنانه در امان هستند و آنان را در برابر مسلمانان یاری خواهند کرد، و به آنان اطمینان داد که در جنگ پیروز می شوند. چند روز بعد، زمانی که جنگ بدر آغاز شد، ناگهان سراقة بن مالک در حالی که فریاد می کشید، با سپاهیانش پا به فرار گذاشت. او نعره می زد: «من با شما هیچ رابطه ای ندارم؛ من چیزهایی از سوی خدا می بینم که شما نمی بینید!» پس از این که مشرکان از مسلمانان شکست خوردند و به مکّه بازگشتند، گفتند: سراقة بن مالک باعث شد که لشکریان قریش فرار کنند. این سخن به گوش سراقه رسید؛ ولی او بی خبر بود و سوگند می خورد که هنگامی از ماجرای بدر خبردار شده که آنان شکست خورده بودند! آری، سراقه راست می گفت، و کسی که مشرکان را برای جنگ تشویق کرد، «شیطان» بود که به صورت سراقه درآمده بود، و هنگامی که در جنگ بدر، هزاران فرشته را دید که برای یاری مسلمانان فرود آمده اند، پا به فرار گذاشت. در حقیقت، این عادت شیطان است که انسان را به مخالفت با خدا تشویق می کند، و هنگامی که انسان به ذلّت و بیچارگی می افتد، او را به حال خود رها می کند؛ زیرا او از ابتدا برای نابود کردن انسان آمده و تمام تلاشش را به کار می بندد تا او را در باتلاق گناه بیفکند. توجه به این نکته ی مهم لازم است که از آیات قرآن و روایات چنین برمی آید که ممکن است شیطان در احوالی به صورت انسان در آمده باشد؛ چنان که در روایات می خوانیم که در عصر پیامبر، شیطان چندین بار به صورت انسان مجسّم شد. البتّه این بدان معنا نیست که او می تواند به کسی آسیبی برساند؛ بلکه فقط می تواند مردم را وسوسه کند. در حقیقت، شیطان چه آشکار باشد و چه پنهان، تنها قدرت فریب دادن دارد، و نه بیشتر، و در هر دو حالت، این انسان است که با اختیار خود، از فرمان خدا یا وعده ی توخالی شیطان پیروی می کند. البتّه اثبات مجسّم شدن شیطان آسان نیست و در این باره تنها می¬توان به سخنان قطعی مانند آیات قرآن و کلام معصومین استناد کرد. به همین سبب نمی توان هر شخص خلاف کاری را جنّی دانست که به صورت انسان در آمده است؛ هر چند برخی از انسان ها، از بسیاری از جن های شرور شیطان ترند!
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
10.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ایاڪ نعبد وایاڪ نستعین
یعنے سلام مسجد مولاے آخرین!
اے جمڪران بگو ڪجاسٺ آخرین امید
أین الشموس الطالعہ،أین مہ جبین؟
اللهم عجل لولیڪ الفرج
به جمع ما بپیوندید
🆔 🕊 https://eitaa.com/gooorrrran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ ذکر روز سهشنبه .
🔸 یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین .
🔹 ای مهربانترین مهربانان .
▫️ 20 شهریور 1403
▫️ 06 ربیع الاول 🌙 1446
▫️ 10 سپتامبر 2024
Tuesdey
____-______-🍃______-___________
_شهادت دومین شهید محراب آیت الله مدنی به دست منافقان سال 1360 شمسی
_روز جهانی شمشیر بازی
_______🌱 _________
🆔https://eitaa.com/canallgalasatghoran
5.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#فیلم
#یکفراز_یکنفس
✳️فرازی بسیار زیبا، شنیدنی و محزون از حنجره ملکوتی استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد
📖آیات تلاوتشده:
وَ بَشِّرِالمُخْبِتیٖنَ ﴿۳۴﴾ الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللّٰهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَالصَّابِرِينَ عَلَىٰ مَا أَصَابَهُمْ وَالْمُقِيمِي الصَّلَاةِ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ ﴿۳۵﴾
(سوره مبارکه حـج ، آیات ۳۴ و ۳۵)
🎼مقام : «#صـبـا فرود در #بیات»
🆔 🕊 https://eitaa.com/gooorrrran