4_6012847703506027042.mp3
929.8K
🔸ترتیل صفحه ۲۰۸ با صدای استاد حامدولیزاده
🔸مقام : سه گاه _ عراق
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_6012847703506027043.mp3
1.92M
🔸ترتیل صفحه ۲۰۸ با صدای استاد حامد ولیزاده _مقام سه گاه _ عراق
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای استاد عباس سلیمی
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 10
سوره مبارکه يونس
صفحه 208
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
الر ۚ تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ الْحَكِيمِ (1)
الف، لام، راء، اينها آيه هاى کتاب با حکمت است. (1)
أَكَانَ لِلنَّاسِ عَجَبًا أَنْ أَوْحَيْنَا إِلَىٰ رَجُلٍ مِنْهُمْ أَنْ أَنْذِرِ النَّاسَ وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا أَنَّ لَهُمْ قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَ رَبِّهِمْ ۗ قَالَ الْكَافِرُونَ إِنَّ هَٰذَا لَسَاحِرٌ مُبِينٌ (2)
آيا براى مردم جاى تعجّب است که به مردى از آنان وحى کرديم که به مردم اخطار کن و به کسانى که ايمان آورده اند مژده بده که براى آنان نزد پروردگارشان سابقه اى درخشان هست. کافران گفتند: همانا اين (مرد) جادوگرى آشکار است. (2)
إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ ۖ يُدَبِّرُ الْأَمْرَ ۖ مَا مِنْ شَفِيعٍ إِلَّا مِنْ بَعْدِ إِذْنِهِ ۚ ذَٰلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ ۚ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ (3)
بى گمان پروردگار شما اللّه است، آنکه آسمانها و زمين را در شش روز آفريد آنگاه بر تخت (فرمانروايى) قرار گرفت، کار (هستى) را تدبير مى کند، شفاعتگرى نباشد مگر بعد از اذن او، اينست اللّه پروردگار شما پس او را پرستش کنيد، آيا با اين وصف هشيار نمى شويد؟ (3)
إِلَيْهِ مَرْجِعُكُمْ جَمِيعًا ۖ وَعْدَ اللَّهِ حَقًّا ۚ إِنَّهُ يَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ يُعِيدُهُ لِيَجْزِيَ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ بِالْقِسْطِ ۚ وَالَّذِينَ كَفَرُوا لَهُمْ شَرَابٌ مِنْ حَمِيمٍ وَعَذَابٌ أَلِيمٌ بِمَا كَانُوا يَكْفُرُونَ (4)
بازگشت شما همگى فقط به سوى او است، خدا وعده درست کرده است، به تحقيق او آفرينش (شما) را آغاز مى کند سپس (بعد از فنا) آن را باز مى گرداند تا آنان را که ايمان آورده و کارهاى شايسته کرده اند. به عدالت پاداش دهد و براى آنان که کفر ورزيده اند به علّت کفر ورزيشان نوشابه اى از آب جوشان و عذابى دردآور خواهد بود. (4)
هُوَ الَّذِي جَعَلَ الشَّمْسَ ضِيَاءً وَالْقَمَرَ نُورًا وَقَدَّرَهُ مَنَازِلَ لِتَعْلَمُوا عَدَدَ السِّنِينَ وَالْحِسَابَ ۚ مَا خَلَقَ اللَّهُ ذَٰلِكَ إِلَّا بِالْحَقِّ ۚ يُفَصِّلُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ (5)
او است کسى که خورشيد را درخشان و ماه را پرتوى قرار داد و براى آن منزلها مقرّر کرد تا شمار سالها و حساب (کارها) را بدانيد خدا اينها را نيافريد مگر به حق. او اين نشانه هاى (خداوندى) را شرح مى دهد براى گروهى که اهل معرفتند. (5)
إِنَّ فِي اخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ وَمَا خَلَقَ اللَّهُ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَّقُونَ (6)
بى گمان در جا بجا شدن شب و روز و آنچه خدا در آسمانها و زمين آفريده نشانه هائى است (از خداوندى خدا) براى گروهى که تقوا پيشه اند. (6)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۸🌷
آیاتی برای خداشناسی و معادشناسی:
این چند آیه، آیات بسیار مهمّی است که در مورد شناخت پروردگار جهان، هدف او از آفرینش موجودات، و نمونه هایی از علم و قدرت بی پایان او سخن می گوید. بیشتر ما انسان ها چنان سرگرم امور روزانه ی خود مانند درس خواندن، کار کردن و ... هستیم که از موضوعات مهم جهان هستی غافل ایم. از همین رو خداوند پیوسته این حقایق مهم را در قرآن به ما یادآوری می کند. پس خوب است که ما نیز با دقّت و حوصله، به برخی از این نکات که در این آیات طرح شده، توجه کنیم:
آیه ی 3:
واژه ی «ربّ»، به معنای مالک و صاحب¬اختیار چیزی است. این آیه می فرماید که مالک و صاحب اختیار انسان ها، خداوند است و زندگی و مرگ و سعادت آن ها نیز در اختیار اوست. به همینسبب در پایان آیه می-فرماید: «ذّْلِکُمُ اللهُ رَبُّکُم فَاعبُدوه»؛ یعنی خدا، مالک و صاحب اختیار شماست؛ پس تنها او را بپرستید و برای سعادت خویش، با فروتنی از پیشگاه او کمک بخواهید.
آیه ی 4:
این آیه به هدف آفرینش ما اشاره می کند. به فرموده ی این آیه، هدف از آفرینش جهان هستی، با همه ی بزرگی و شگفتی هایش، برپایی قیامت و رسیدن انسان به جزای اعمال خود است.
آری، تعیین سرنوشت انسان که گل سرسبد آفرینش است، مهم ترین هدف آفریدگار جهان از آفرینش است. این نکته، نشان دهنده ی اهمّیّت بسیار زیاد زندگی ماست. این حقیقت در آیه ی 31 سوره ی نجم نیز بدینصورت تکرار شده است:
«آنچه در آسمان ها و زمین است، تنها برای خداست و هدف [از آفرینش همه ی آن¬ها] این است که بدکاران به سبب اعمالشان کیفر ببینند و نیکوکاران به پاس کارهایشان، به نیکی پاداش داده شوند.»
این آیات به همه ی ما یادآوری می کند که ارزش خود را بیشتر بدانیم و هدف اصلی مان را که هدف تمام جهان آفریـنش است فراموش نکنیم. امیر مؤمنان علی فرموده است:
«آیا آزادمردی نیست که این [جاذبه های نامشروع دنیا را که همچون] پس مانده ی غذا در لابلای دندان ها [باقی مانده،] رها کند و به کسانی که سزاوار آن اند، واگذارد. برای جان های شما هیچ بهایی جز بهشت وجود ندارد؛ پس خودتان را به غیر آن نفروشید.»
آیه ی 5:
این آیه به دو پدیده ی مهم جهان هستی یعنی خورشید و ماه اشاره کرده، آنها را از نشانه های وجود خدا برمی شمرد و بیان می کند که خدا از آفرینش آن ها، هدف مهمّی داشته است. نکته ی جالب توجّه در این آیه، اشاره به جایگاه های متفاوت ماه در آسمان و اشکال گوناگون آن از هلال تا بدر کامل است. خدا با اشاره به این پدیده ی مهم بیان می کند که وجود این حالت های متفاوت، بیهوده نیست؛ بلکه یک تقویم بسیار دقیق و زندهی طبیعی است که هر فردِ عالم یا جاهل می تواند آن را بخواند و حساب تاریخ کارها و امور زندگی خود را نگه دارد، و این، اضافه بر نوری ست که ماه به ما می بخشد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊