4_6032929729336574202.mp3
1.05M
🔸ترتیل صفحه ۲۱۵ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : صبا
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_6032929729336574203.mp3
1.96M
🔸ترتیل صفحه ۲۱۵ با صدای استاد حامد ولی زاده _مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای استاد عباس سلیمی
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 10
سوره مبارکه يونس
صفحه 215
وَلَوْ أَنَّ لِكُلِّ نَفْسٍ ظَلَمَتْ مَا فِي الْأَرْضِ لَافْتَدَتْ بِهِ ۗ وَأَسَرُّوا النَّدَامَةَ لَمَّا رَأَوُا الْعَذَابَ ۖ وَقُضِيَ بَيْنَهُمْ بِالْقِسْطِ ۚ وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ (54)
و هر کسى ستم کرده اگر مالک آنچه در زمين است باشد حتماً آن را براى باز خريد خود (از عذاب) مى دهد و آنگاه که عذاب را ببينند پشيمانى خود را پنهان مى دارند (تا سرزنش نشوند) و ميان آنان به عدالت داورى مى شود و بر آنان ستم نمى رود. (54)
أَلَا إِنَّ لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۗ أَلَا إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ (55)
آگاه باشيد که آنچه در آسمانها و زمين است فقط از آن خداست، آگاه باشيد که وعده خدا حق است ولى بيشترشان نمى دانند. (55)
هُوَ يُحْيِي وَيُمِيتُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ (56)
او حيات مى دهد و ميميراند و فقط به سوى او باز گردانده مى شويد. (56)
يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَشِفَاءٌ لِمَا فِي الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ (57)
هان اى مردم! به يقين از سوى پروردگارتان موعظه اى و شفائى براى آنچه (از بيمارى ها) در سينه هاى شماست و هدايت و رحمتى براى مؤمنان آمده است. (57)
قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَٰلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ (58)
بگو تنها به فضل خدا و رحمت او به همين بايد شاد شوند که آن بهتر است از آنچه (از اموال) گرد مى آورند. (58)
قُلْ أَرَأَيْتُمْ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ لَكُمْ مِنْ رِزْقٍ فَجَعَلْتُمْ مِنْهُ حَرَامًا وَحَلَالًا قُلْ آللَّهُ أَذِنَ لَكُمْ ۖ أَمْ عَلَى اللَّهِ تَفْتَرُونَ (59)
بگو: به من خبر دهيد که آنچه خدا از روزى براى شما نازل کرده است و شما بعضى از آن را (مانند بحيره و سائبه و وصيله و حام) حرام کرده ايد و بعضى را حلال، بگو: آيا خدا به شما اجازه داده است يا بر خدا دروغ مى بنديد؟ (59)
وَمَا ظَنُّ الَّذِينَ يَفْتَرُونَ عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَذُو فَضْلٍ عَلَى النَّاسِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَشْكُرُونَ (60)
و روز قيامت تصوّر آنان که بر خدا دروغ مى بندند (درباره کيفرشان) چيست؟ بدون ترديد خداوند داراى فضلى (عظيم) بر مردم است ولى بيشترشان سپاسگزارى نمى کنند. (60)
وَمَا تَكُونُ فِي شَأْنٍ وَمَا تَتْلُو مِنْهُ مِنْ قُرْآنٍ وَلَا تَعْمَلُونَ مِنْ عَمَلٍ إِلَّا كُنَّا عَلَيْكُمْ شُهُودًا إِذْ تُفِيضُونَ فِيهِ ۚ وَمَا يَعْزُبُ عَنْ رَبِّكَ مِنْ مِثْقَالِ ذَرَّةٍ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ وَلَا أَصْغَرَ مِنْ ذَٰلِكَ وَلَا أَكْبَرَ إِلَّا فِي كِتَابٍ مُبِينٍ (61)
و (تو) در هيچ کارى نيستى و از سوى او هيچ قسمتى از قرآن را نمى خوانى و هيچ کارى نمى کنيد مگر اينکه وقتى وارد آن مى شويد ما بر شما گواهيم و از پروردگار تو هموزن ذرّه اى نه در زمين و نه در آسمان پنهان نيست و نه کوچک تر از آن و نه بزرگ تر (از آن چيزى هست) مگر اينکه در کتابى روشن (لوح محفوظ) ثبت است. (61)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۱۵🌷
شرم حضور:
رفتار همه ی ما در هنگامی که تنها هستیم، در مقایسه با زمانی که افراد دیگری در کنار ما حضور دارند، بسیار متفاوت است. ما در تنهایی بدون هیچ ملاحظه ای می خوابیم، پاهایمان را دراز می کنیم، آواز می خوانیم و ...؛ ولی در حضور افراد دیگر، مراقب رفتارمان هستیم. البته هر قدر مقام و منزلت حاضران بالاتر باشد، رفتار ما سنجیده تر می شود. مثلاً رفتار ما در حضور مدیر مدرسه، با رفتارمان در حضور دوستانمان تفاوت دارد. اکنون فرض کنید که قرار است نزد بعضی مقام های عالی رتبه ی کشور حاضر شویم و تكتك حركات ما زیر ذرّه بین حاضران رصد شود. در آن هنگام، در ادای تمام کلماتی که به زبان می آوریم و در انجام تمام کارهایی که از ما سر می زند، احتیاط کامل می کنیم. کتاب خدا در این باره به ما می فرماید که ما در همین لحظه و در هر لحظه ی دیگر، در محضـر آفریدگار جهان هستیم؛ خداوند دانا و نیرومندی که عالم هستی با همه ی بزرگی اش، در برابر بزرگی او چیزی به حساب نمی¬آید.
بد نیست که گاهی به تصاویر کهکشان ها نگاهی بیندازیم تا متوجّه کوچکی خود در جهان بشویم و آنگاه بیندیشیم تا دریابیم که خدای جهان آفرین در همین لحظه ما را می بیند و تک تک کارهای ما را زیر نظر دارد، یعنی چه. این توجّه، چنان تأثیری در وجود انسان می گذارد که هیچ قانون و محدودیتی نمی تواند چنین اثری داشته باشد؛ حالتی که انسان در هر لحظه مراقب خویشتن است که مبادا کاری بر خلاف رضایت خدای حاضر و ناظر انجام دهد. در روایات می خوانیم که پیامبر هر گاه این آیه را تلاوت می کرد، به شدّت می گریست .
در قرآن کریم و سخنان پیشوایان دین، این حالت، یکی از برترین حالات انسان برشمرده شده و یکی از بیشترین پاداش ها را به خود اختصاص داده است. در آیه ی 46 سوره ی رحمن می خوانیم:
«هر کس از مقام و منزلت پروردگارش بترسد، دو بهشت خواهد داشت.»
در روایتی از امام صادق می خوانیم که در تفسیر این آیه فرموده است: «هر کس بداند که خدا او را می بیند و سخنش را می شنود و از کارهای خوب و بدش آگاه است و همین دانش او را از کارهای زشت باز دارد، کسی ست که از مقام و منزلت پروردگارش ترسیده و خود را از هوای نفس خویش باز داشته است.»
در روایت دیگری از همان حضرت می خوانیم: «هر کس در خلوت بتواند مرتکب گناهی شود، ولی خدا را در آنجا مراقب خودش ببیند و از فرشتگانی که اعمال را می نویسند، شرم کند، خداوند تمام گناهانش را می آمرزد.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
1_1008652009.pdf
45.38M
پی دی اف کتاب تحسین القرائه
تقدیم به تمامی قرآن آموزان گرامی
در گروه بین المللی آموزش قرآن کریم 💕
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺