قرآن ترجمه المیزان
سوره 12
سوره مبارکه يوسف
صفحه 240
وَاتَّبَعْتُ مِلَّةَ آبَائِي إِبْرَاهِيمَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ ۚ مَا كَانَ لَنَا أَنْ نُشْرِكَ بِاللَّهِ مِنْ شَيْءٍ ۚ ذَٰلِكَ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ عَلَيْنَا وَعَلَى النَّاسِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَشْكُرُونَ (38)
و از آيين پدرانم ابراهيم و اسحاق و يعقوب پيروى کرده ام. ما را نسزد که هيچ چيزى را شريک خداوند بشماريم. اين از تفضّل خداوند بر ما و بر مردم است و لکن بيشتر مردم سپاسگزارى نمى کنند. (38)
يَا صَاحِبَيِ السِّجْنِ أَأَرْبَابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَيْرٌ أَمِ اللَّهُ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ (39)
اى دو يار زندان! آيا خدايان گوناگون پراکنده بهترند يا خداوند يکتاى غالب [بر همگان]؟ (39)
مَا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِهِ إِلَّا أَسْمَاءً سَمَّيْتُمُوهَا أَنْتُمْ وَآبَاؤُكُمْ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ بِهَا مِنْ سُلْطَانٍ ۚ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ ۚ أَمَرَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ ۚ ذَٰلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ (40)
نمى پرستيد به جز او مگر اسمهايى که شما و پدرانتان آنها را نام گذارى کرده ايد. خداوند بر [حقانيت ]آنها هيچ برهانى نازل نکرده است. حکم راندن جز از آن خداوند نيست فرمان داد که <مپرستيد مگر اورا>. اين است دين راست و بدون کجى و لکن بيشتر اين مردم نمى دانند. (40)
يَا صَاحِبَيِ السِّجْنِ أَمَّا أَحَدُكُمَا فَيَسْقِي رَبَّهُ خَمْرًا ۖ وَأَمَّا الْآخَرُ فَيُصْلَبُ فَتَأْكُلُ الطَّيْرُ مِنْ رَأْسِهِ ۚ قُضِيَ الْأَمْرُ الَّذِي فِيهِ تَسْتَفْتِيَانِ (41)
اى دو يار زندان! امّا يکى از شما ساقى شراب ارباب و مالک خويش خواهد شد و امّا ديگرى به صليب کشيده مى شود. آن گاه پرندگان از سر او خواهند خورد. آن امرى که درباره اش نظر مى خواهيد پايان يافته و حتمى شده است>. (41)
وَقَالَ لِلَّذِي ظَنَّ أَنَّهُ نَاجٍ مِنْهُمَا اذْكُرْنِي عِنْدَ رَبِّكَ فَأَنْسَاهُ الشَّيْطَانُ ذِكْرَ رَبِّهِ فَلَبِثَ فِي السِّجْنِ بِضْعَ سِنِينَ (42)
و به آن کس از ايشان که گمان داشت که او نجات يافتنى است گفت: <مرا نزد اربابت ياد کن>. پس شيطان يادآورى به اربابش را از خاطر او برد. در نتيجه [يوسف ]چند سالى در زندان بماند. (42)
وَقَالَ الْمَلِكُ إِنِّي أَرَىٰ سَبْعَ بَقَرَاتٍ سِمَانٍ يَأْكُلُهُنَّ سَبْعٌ عِجَافٌ وَسَبْعَ سُنْبُلَاتٍ خُضْرٍ وَأُخَرَ يَابِسَاتٍ ۖ يَا أَيُّهَا الْمَلَأُ أَفْتُونِي فِي رُؤْيَايَ إِنْ كُنْتُمْ لِلرُّؤْيَا تَعْبُرُونَ (43)
و پادشاه گفت: <همانا من مکرّر به خواب ديدم هفت گاو چاق را که هفت [گاو] نحيف آنها را مى خورند و [نيز ديدم ]هفت خوشه سبز و ديگر خوشه هايى خشک را. اى بزرگان! اگر تعبير خواب مى کنيد به من درباره رؤيايم نظر دهيد>. (43)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۴۰🌷
زندان؛ آموزشگاه توحید:
استقامت و پاک دامنی بی نظیر یوسف، سرانجام همسر عزیز و زنان هواپرست دربار را خسته کرد و آنان را از طمع رسیدن به او باز داشت. سران و بزرگان کشور، با بررسی دقیق ماجرا متوجّه شدند که هیچ دلیلی بر ضد یوسف وجود ندارد؛ بلکه تمام دلایل، بر ضد همسر عزیز است و آبروی عزیز و خانواده اش در خطر است. به همین سبب تصمیم گرفتند یوسف را مدّتی به زندان بیندازند تا به کلی از یادها برود و خطر از بین رفتن حیثیّت عزیز و همسرش در میان مردم، برطرف شود. بدین ترتیب، یوسف بی گناه به زندان افتاد. هرچند زندانِ تنگ و تاریک، جای خوبی برای زندگی نبود، او آن زندگی سخت را به زندگی در میان مردم گنهکار و بی خدای قصر ترجیح می داد. البته آن پیامبر والامقام به هیچ وجه روحیه ی خود را از دست نداد و در زندان نیز مأموریت الهی خویش را فراموش نکرد.
یکی از خاطرات زندانی یوسف که در قرآن آمده، اینکه با دو نفر که همراه او وارد زندان شده بودند، رابطه ی خوبی برقرار کرد و آنان را به توحید و خداپرستی فراخواند. او به آنان فرمود که راه خود را از بت پرستانِ کافر که معاد و زندگی پس از مرگ را انکار می کنند، جدا کرده است و از آیین نیاکان گرامی خود یعنی ابراهیم، اسحاق و یعقوب که خدای یگانه را می پرستیدند و هرگز شریکی برایش قائل نشدند، پیروی میکند. همچنین به آنان آموخت که پیامبران خدا، به سبب پاکی و خلوص نیّتشان، مورد لطف خدا قرار گرفته و به مقام عصمت رسیده اند و از گناه و خطا حفظ می شوند، و این مقام، نه تنها لطف خدا بر ایشان، که لطف بزرگی در حق مردم نیز هست؛ زیرا مردم، با قبول دعوت پیامبران، دست خود را در دست راهنمایانی می گذارند که بدون هیچ خطا و اشتباهی، ایشان را به سرمنزل مقصود می رسانند. به هر حال، پس از مدّتی، یکی از زندانیان اعدام شد، و دیگری به آزادی رسید و به شغل قبلی اش یعنی آماده کردن شراب برای پادشاه گماشته شد. حضرت یوسف از دوّمی خواست که نزد پادشاه از وی یاد کند و بگوید که او بدون هیچ گناهی به زندان محکوم شده است؛ امّا آن شخص پس از آزادی، پیغام حضرت یوسف را فراموش کرد، و به همین علّت، حضـرت یوسف که از یادها فراموش شده بود، چند سال دیگر هم در زندان ماند. البتّه برخی فکر می کنند که درخواست حضرت یوسف از آن زندانی، کار اشتباهی بوده و او نمی بایست از شخصی غیر از خدا چیزی می خواست؛ ولی باید بدانیم که جهان ما، جهان اسباب و علل است و خدای بزرگ نیز از ما می خواهد که با همین اسباب و علل به زندگی خود ادامه دهیم. حضرت یوسف نیز با نگه داشتن عزّت نفس و شرافت خود، فقط از آن شخص درخواست کرد که به پادشاه یادآوری کند که او بی گناه است، و بی شک چنین درخواستی هیچ اشکالی ندارد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 به خودت سپردم غمی را که بی صدا قلبم را میخورد امام رضا جانم...🖤🥀❤️🩹
🔹در این باران زیبای پاییزی در شهر امام رضا دیدن این کلیپ لذت دیگری دارد
🔺التماس دعا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۵۴ قرآن کریم شامل آیات ۳۰ تا ۳۷ سوره مبارکه آل عمران
💫امام علی (ع) میفرمایند: «اِنَّ القُرآنَ ظاهِرُهُ اَنیقٌ وَ باطِنُهُ عَمیقٌ» ظاهر قرآن شگفتانگیز و زیبا و باطنش ژرف و عمیق است. (اصول کافی ۲/۵۹۹)
🎙 استاد: مرحوم منشاوی
••❀🏴 *جهادتبیین* 🏴❀••
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درس نهم تلفظ حرف عین
#تجوید
#استادموسوی_بلده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش نبر « تکیه های صوتی »
جلسه هشتم
استاد مهدی حسنی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠آموزش قرآن به کودکان: سوره ماعون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 درد و دلهای یک زائر عاشق کنج خلوت گوهرشاد...😢
✍نکته
🔹اگر محفوظات ناقصی دارید به حفظ صفحه جدید ادامه ندهید.
🔹 مشخص کنید کدام بخش باید دوباره ترمیم شود .
🔹یک استاد حفظ کل و منظم پیدا کنید و هفته ی حداقل دوبار محفوظات را تحویل دهید و مطابق برنامه استاد پیش بروید .
🔹حداقل دو ماه اول برنامه سنگین نریزید.
ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺳﺮﻋﺖ ﺣﻔﻆ
ﺍﺯ ﻣﻮﺿﻮﻋﺎﺕ ﻣﻬﻤ ﻲ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﻱ ﺣﻔﻆ ﺑﺎ ﻳﺪ ﺑﻪ ﺁﻥ ﭘﺮﺩﺍﺧﺘﻪ ﺷﻮﺩ، ﺗﻌﻴﻴﻦ ﻣـﺪﺕ
ﺯﻣﺎﻧ ﻲ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺣﺎﻓﻆ ﻗﺮﺁﻥ ﻗﺼﺪ ﺩﺍﺭﺩ ﺣﻔﻆ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺑﺮﺳﺎﻧﺪ . ﺑﻪﺩﻟﻴﻞ ﺁ ﻥﮐﻪ ﺍﻓـﺮﺍﺩ
ﻣﻮﻗﻌﻴﺖﻳﮑﺴﺎﻧﻲ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ، ﺍین ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﺎید با ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻭﺿﻌﻴﺖ ﻫـﺮ ﺷـﺨﺺ تعیینﮔﺮﺩﺩ ﻭ ﻧﻤﻲﺗﻮﺍﻥ ﻧﺴﺨﻪ ﻭﺍﺣﺪﻱ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﺎاﻭﺿﺎﻉ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕﺗﺠﻮﻳﺰ ﮐﺮﺩ
ﺗﻌﻴﻴﻦ
ﻣﺪﺕﺯﻣﺎﻥ ﺣﻔﻆ ﺑﻪ ﺍﻣﻮﺭ ﺯیر ﻭﺍﺑﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ :
١. ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺍﺷﺘﻐﺎﻻﺕﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺷﺨﺺﻭﻣﺪﺕ ﺯﻣﺎﻥ ﻓﺮﺍﻏﺖ ﺍﻭ؛
٢. ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺁﻣﺎﺩﮔﻲ ﺷﺨﺺ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﻣﻘﺪﻣﺎﺕ ﻋﻠﻤﻲ؛
٣. ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺁﻣﺎﺩﮔﻲ ﺷﺨﺺ ﺍﺯﺣﻴﺚ ﻣﻘﺪﻣﺎﺕ روحی ـ ﺭﻭﺍﻧﻲ؛
٤. ﺳﻦ ﻭ میزﺍﻥ ﺗﺤﺼﻴﻼﺕ ﺷﺨﺺ؛
٥. ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺍﺳﺘﻌﺪﺍﺩ ﻭ ﻗﺪﺭﺕ ﺣﺎﻓﻈﻪ ﺷﺨﺺ .
اگه بخواهيم صبركنيم تاآماده باشيم برای حفظ قرآن و بعد شروع كنيم،
بايدكل زندگيمون روبه صبر كردن بگذرونيم.
شروع كنيد!باهرچي كه توان داريد،ازهرجايى كه هستيد،هرچقدركه ميتونيد
اماشروع كنيد