هدایت شده از خبر فوری سراسری
.
♨️ بیانیه ارتش یمن درباره حمله به مرکز اراضی اشغالی
سخنگوی نیروهای مسلح یمن:
🔹عملیات ویژهای را با موشک فراصوت بالستیک از نوع فلسطین۲ علیه فرودگاه بن گوریون در منطقه اشغالی یافا (تل آویو) انجام دادیم.
🔹نیروی پهپادی ارتش عملیات نظامی را با حمله به یک هدف حیاتی دشمن صهیونیستی در منطقه اشغالی یافا با یک پهپاد انجام داد.
🔹نیروی پهپادی ما یک عملیات نظامی را علیه کشتی Santa Ursula در دریای عرب در شرق جزیره سقطری با تعدادی پهپاد انجام داد و این پهپادها به صورت مستقیم به کشتی اصابت کردند.
✍پس خبر دیشب ما مبنی بر حمله به کشتی درست بود منتها کشتی جنگی نبوده بلکه یک کشتی باری بود که بنا به گفته یمن دلیلش هم این بوده که شرکت مالک این کشتی ممنوعیت ورود به بنادر فلسطین اشغالی رو نادیده گرفته بود.
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از مُنحطّ
8.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #اقتصاددانزاتدان
قسمت ششم: توافق! کردن
👑 سخن بزرگان:
اَوفَقَ یوفق اِوفاق!
🐪 شما تا حالا شنیدید یه قیمتی رو اصلاح کنند پایین بیاد؟
مُنحطّ|ترجمان رسانههای لیبرال
💢 @monhaTT
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
استاد مطهری، مالکیت تکنولوژی [و انرژی]!
شاید مهم ترین نکته در مورد نظام سرمایه داری را شهید مطهری بیان کردند. نکته ای که بسیاری از اساتید اقتصاد اسلامی هم شاید می ترسند آن را بیان کنند!
شهید مطهری به ریشه اصلی نظام سرمایه داری می پردازد؛ مالکیت تکنولوژی !
استاد مطهری با بیانی منطقی و استدلالی عقلی بیان می کنند که تکنولوژی مالکیت خصوصی بردار نیست و حاصل تلاش و تفکر جامعه است. (نظام اقتصادی اسلام و مقدمه ای بر اقتصاد تطبیقی)
من می خواهم نکته دیگری به استدلال استاد اضافه کنم!
آن هم سهیم بودن جامعه در تکنولوژی به واسطه مالکیت آنها بر انرژی است. همه می دانیم که با بوجود آمدن ابزار تولید و ماشین ها و ربات ها و ... ارزش افزوده تولید که تابعی از کار و سرمایه است به شدت افزایش پیدا کرد و سهم کارگر در هزینه تولید به یکباره سقوط کرد! مثلا قبلا 10 کارگر 100 میز تولید می کرد و امروز همان 10 کارگر 1000 میز را تولید می کند!
دستمزد کارگر ثابت مانده اما سود تولیدکننده 900 میز منهای هزینه سرمایه (اجاره یا استهلاک) اضافه شده است. سوال اینجاست: آن دستگاه ها و ماشین ها بدون انرژی چه میزان می توانند تولید کنند؟!
طبیعتا هیچ!
نقش انرژی در تولید بسیار بیشتر از هزینه برق و گاز و ذغال سنگی است که تولیدکننده می پردازد!
اولین جایی که انرژی نقش اساسی ایفا می کند ساخت همان ابزار است. یعنی قبل از اینکه یک ربات در خط تولید خودروسازی استفاده شود در یک کارخانه دیگر خود آن ربات تولید می شود!
اما مواد اولیه و انرژی که آن ربات را تولید می کند و بعد آن ربات دوباره با انرژی تولید ثانویه ای انجام می دهد متعلق به عموم مردم است که با هزینه نزدیک به صفر به تولیدکننده داده شده است.
چرا می گویم هزینه نزدیک به صفر؟!
واقعیت این است که قیمت گذاری مواد اولیه و انرژی در دنیای سرمایه داری به شکل عجیب و خیره کننده ای ظالمانه به نفع سرمایه داران است!
شما اگر یک سرکه را تولید کنید و برای تولید این سرکه هفت سال وقت بگذارید قطعا قیمت آن با سرکه یک ساله متفاوت است!
قیمت نفت و گاز و مواد معدنی که با آن تولید صورت میگیرد باید با توجه به هزاران و میلیون ها سالی که ادعا می شود زمان برده تا بوجود بیایند تناسب داشته باشد. یعنی نفت باید به جای اینکه بشکه ای فروخته شود به قیمت 70 دلار، قطره قطره فروخته شود!
اما اتفاقی که افتاده این است که این مواد اولیه و انرژی ها توسط ساختار سرمایه داری بین المللی به ثمن بخس خریداری می شود!
اگر جوامع اسلامی از این ظرفیت بی نظیر از روز اول درست استفاده کرده بودند و نفت و گازشان را مفت در اختیار کشورهای استعمارگر و سلطه جو قرار نداده بودند آنگاه همه دنیا با احترام با مسلمانان و صاحبان نفت و گاز و... برخورد می کردند و به خود اجازه نمی دادند در این منطقه جنگ افروزی کنند. در حقیقت مهم ترین ابزار استعمار حکومت های خودباخته و سلطه پذیر است که گاو شیرده امپریالیسم غرب و شرق شده اند.
حال در کشور خودمان این موضوع چگونه است؟
برعکس رفتاری که با کشورهای استعمارگر و سلطه جو باید می کردیم، شایسته و بایسته است که با مردم خودمان بکنیم. یعنی قیمت انرژی و مواد اولیه برای مردم خودمان صفر شود. مال خود مردم است و این مالکیت یک مالکیت قطعی و شرعی از جانب خداوند متعال است که در اصل 43 قانون اساسی به آن اشاره شده.
حال اگر آمدیم و این ابزار اصلی تولید یعنی انرژی و مواد اولیه ارزان را در اختیار عده ای معدود گذاشتیم (بعلاوه نقدینگی مورد نیازشان برای تولید) آنگاه ساختاری را ایجاد کرده ایم که ذاتا به بی عدالتی و شکاف طبقاتی ختم خواهد شد. ساختاری که امکان ایجاد عدالت در آن وجود ندارد. ساختاری که به تعبیر شهید مطهری رأس و رئیس مسائل مستحدثه است و تا این ساختار (نظام سرمایه داری) برپاست و همه امور بر مدار سرمایه تنظیم می شود قهرا به استثمار کارگر منتج خواهد شد. حالا اگر خواستیم با تعیین حداقل دستمزد و تشکیل اتحادیه کارگری و ... به کارگران کمک کنیم نهایتا تلاشی است برای زنده نگه داشتن آنان نه استیفای حقشان!
زمین کج نظام سرمایه داری را با اصلاحات جزئی نمی توان صاف کرد. و بدون صاف کردن زمین محال است پیوست عدالتی طراحی کرد و به سمت تمدن اسلامی پیش رفت!
فلذا آنچه استاد مطهری با عنوان مالکیت اجتماعی تکنولوژی مطرح می کنند بسیار حائذ اهمیت است و البته قسمت غصه دار این ماجرا آنجاست که در دنیای سرمایه داری علاوه بر پذیرش مالکیت تکنولوژی حتی به انحصار این مالکیت نامشروع و ظالمانه هم یک مالکیت ثانویه الصاق می شود به نام مالکیت معنوی که خودش یک دهه روضه دارد!
#یادداشت
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از کانال تخصصی امام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من از همه می خواهم...
به کانال تخصصی امام بپیوندید 👇
@IMAMMEDIA
اقتصاد فرهنگی
من از همه می خواهم... به کانال تخصصی امام بپیوندید 👇 @IMAMMEDIA
کانال یکی از رفقاست. به پیشنهاد حقیر راه اندازی شده است. کانالی برای جلوگیری از فراموشی است. حتما عضو شوید. البته شاید بعد از مدتی تصور کنید که چه کار بیهوده ای اما بعدتر متوجه خواهید شد که اساسا رسانه یعنی همین! #فذکر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکنش مردم یمن وقتی بمباران میشن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
خدایااااا اینا رو هم از خاک آفریدی یا از جگر؟!
😳😳😳😳
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
این ایدههایی که جدیداً برخی از بچه انقلابیها فریب خوردند و هی تکرار میکنند را بیست سال پیش نیلی و کروبی مطرح کردند!
البته اون موقع خیلی رسانه نداشتند اما الآن بوسیله رسانه تونستند ملت رو فریب بدن!
#بحران_نیلی
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
شهید سید حسن نصرالله خطاب به یمنیها:
ای کاش کنار شما بودم، زیر پرچم شما، و تحت امر فرمانده شجاع و عزیز شما
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
این لبخندهای تحقیرآمیز را ببین
تمام تمدن غرب و تمام دنیای شیاطین را به سخره گرفته اند
کاش آوینی بود و این صحنه را روایت می کرد...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
«اسرائیل قوانین خود را برای هدف قرار دادن جنگجویان حماس آسانتر کرد و باعث کشته شدن غیرنظامیان بیشتری شد»
«پس از غافلگیری در حمله ۷ اکتبر و ترس از حمله دوباره، اسرائیل محدودیتهایی را که برای حفاظت از غیرنظامیان وجود داشت، کاهش داد و به افسران خود اجازه داد در هر حمله هوایی تا ۲۰ نفر را به خطر بیندازند. این تصمیم به یکی از مرگبارترین بمبارانهای قرن ۲۱ منجر شد.»
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar