این وضعیت مشکلات کشور و مشارکت حداقلی از آثار بجای مانده از دهه خسارت و عقب ماندگی ناشی از جای کلیدتان است.
این همه اعلی حضرتی برخورد کردن دیگر تفسیرهای متفاوتی می یابد بگذارید در همان حد خام اندیشی، اشرافی گری و نفوذ باقی بمانید.
جلوتر نروید!
🆔 @h_falahati
💥دانشمندی که «شیخ روزنامهخوان» خطاب میشد و نان برای خوردن نداشت!
✍ استاد شهید #مطهری :
🔹خیلی وقتها خدمتی که افرادی میخواهند انجام بدهند اگر از مسیر عمومی کارهای حوزههای علمیه خارج باشد، مساوی است با خرد شدن و از بین رفتن آنها و این جریانات به هر حال هست. در حوزههای علمیه اگر کسی در رشته فقه و اصول کار کند و استعداد زیادی داشته باشد به مقامات عالیهای میرسد و مردم هم از او تقدیر و تجلیل میکنند، و اخیراً رشتههای علوم عقلی مثل فلسفه هم تا حدودی چنین حالتی پیدا کرده است. ولی از این حدود اگر خارج شود هر اندازه هم خدمت عظیم و بزرگ باشد دیگر جز یک فداکاری هیچ چیز دیگری نمیتواند باشد.
🔸مرحوم علامه شیخ محمدجواد #بلاغی گذشته از تفسیر در زمینه مذاهب اهل کتاب مانند یهودیت و مسیحیت هم کار کرده بود. وقتی در بغداد به مجامع مسیحیها می رفت با آنها به زبانهای عبری و سریانی و زبانهای قدیم صحبت میکرد و بر کتابهایشان از خود آنها بیشتر مسلط بود. چنین مردی نان برای خوردن نداشت!
🔹آدمی که این جور است باید از اوضاع دنیا اطلاع داشته باشد. قهراً مجلات آنها را میخرید و مطالعه میکرد. مرحوم آقای #صدر میگفت: ما جوان بودیم و ایشان را نمیشناختیم. همینقدر میدانم که شیخ جواد که رد میشد میگفتند: شیخ روزنامهخوان! او را به عنوان شیخ روزنامهخوان میشناختند!
🔸غرض این بود که شما بدانید که حساب خدمت غیر از حساب نعمت است.
📚آشنایی با قرآن ج۷، ص۱۳-۱۵ (باتلخیص)
کشکول ناب حوزوی
🆔 @h_falahati
سال ۵۶:
دلار ۱۲ تومان
حقوق کارگر ۵۴۰ تومان معادل ۴۵دلار
سال ۱۴۰۱:
دلار ۴۴ هزار تومان
حقوق کارگر ۵/۸ میلیون معادل ۱۳۱دلار
که وضع مردم بدتر شده؟!🤔
#خاندان_فراری
#چاپید_شاه
✍️محمد مهدی مصلحی
🖋 مردم خیلی مشکلات دارند کسی منکر مشکلات مردم نیست ولی گاه به برخی اخباری که دائما پخش می شود باید شک کرد و خیلی باور نکرد!
🆔 @h_falahati
نامه ایران به سازمان ملل مبنی بر دست داشتن اسرائیل در حمله به مراکز نظامی اصفهان!
آمریکا به صورت ضمنی از حمله حمایت کرد!
دوران بزن در رو تمام است!
ایران باید به اسرائیل جواب دهد.
🆔 @h_falahati
🔻چند نکتۀ جالب در گفتههای اخیر رهبر انقلاب
🖊 مهدی جمشیدی
۱. دأب بنده، «ورود در مسائل اجرائی» نیست، بلکه تأکید بر اجرا است. حتّی در زمینههای نظامی ــ که بنده مسئولیّت مستقیم دارم ــ من ورود نمیکنم؛ بلکه «راه» را نشان میدهم و «پیگیری» و «سؤال» میکنم(در دیدار کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانشبنیانها، ۱۴۰۱/۱۱/۱۰). این در حالی است که عدّهای بیخبر، ایشان را «دیکتاتور» معرفی میکنند و میگویند زمام و عنان همهچیز در اختیار ایشان است. دیکتاتور کسی است که از سیاستگذاری تا اجرا، همهچیز در اختیار خویش میگیرد و تمامیّتخواهانه، هیچ جایی را برای اظهار وجود دیگران باز نمیکند.
۲. ما در دهۀ نود به دلایل مختلف، «تعطیل نسبیِ اقتصاد» داشتیم. نمیشود همه را منسوب کرد به «ضعف مدیریّتها»؛ چون بخشی مربوط به عوامل خارجی و بیرونی است و بخشی مربوط به عوامل درونی. تحریمها، کاهش ارزش نفت در یک برههای از زمان، تمرکز بر روی مسئلۀ هستهای که اقتصاد را شرطی کرد، مؤثّر بود. نتیجه این شد که ما «یک دهه عقبماندگی» و «شاخصهای منفیِ زیاد» داریم(همان). «انتخاب غلط»، میتواند اینچنین، مشکلساز باشد و یک جامعه را برای مدّتها درگیر و اسیر خود کند. «آثار» و «نتایج» رأی جاهلانه و لجوجانه، بهسادگی رفع نخواهند شد؛ چه رسد به اینکه تفکّر برآمده از آن انتخاب، یک دهه حاکم باشد. آنچنان انتخابی، اینچنین دشواریها و تلخیهایی را نیز به دنبال دارد؛ تا آن حد که باید از «تعطیل نسبیِ اقتصاد» سخن گفت.
۳. ما به طور «محسوس»، مشکل معیشت مردم را داریم(همان). تصریح به محسوس بودن مشکل معیشتی مردم، یعنی ایشان نه بیخبر است و نه انکار میکند.
۴. اسراف آب، اسراف گوشت و اسراف نان، چیزهایی است که مربوط به آحاد مردم است(همان). جالب است که ما با وجود دشواریهای معیشتی، همچنان نیز «اسراف» میکنیم و سبک زندگیمان در زمینۀ مصرف اقتصادی، تغییر نکرده است.
۵. اشتباه مهمّی که در سالهای اوّل انقلاب اتّفاق افتاد و مبالغ زیادی از آثارش همین طور ماند، این بود که «بخش خصوصی» را کنار زدند و همۀ کارها، حتّی فروش اجناس خُرد را به دستگاههای دولتی سپردند؛ خطای بزرگی بود که ما انجام دادیم(همان). این خطای بزرگ، خطای «دولت دهۀ شصت» بود، امّا آیتالله خامنهای در وقوع آن هیچ نقشی نداشت، بلکه مخالف سرسخت آن نیز بود. این میرحسین موسوی بود که به دلیل گرایش به «اقتصاد سوسیالیستی»، انقلاب را نیز درگیر تمرکزگرایی و دولتمحوری کرد و به این واسطه، موجب رنجوری اقتصاد شد.
۶. بنویسید «ساخت ایران»؛ «MADE IN IRAN» هم ننویسید؛ بنویسید «ساخت ایران» با خطّ فارسی(همان). این نگاه، نقطۀ اوج «اعتماد به نفس» است که رهبر یک جامعه میتواند به آن جامعه هدیه کند و حس حقارت تاریخی را از آن بزداید. ایشان حتّی این اندازه از وابستگی و خودکمتربینی را نیز برنمیتابد و درج عبارت فارسی را بر عبارت انگلیسی در کالای ایرانی ترجیح میدهد.
۷. من این را گواهی و شهادت میدهم که مسئولین محترم دولتی با همۀ وجود دارند کار میکنند؛ یعنی واقعاً تلاشی که دارد انجام میگیرد، تلاش بسیار خوبی است؛ منتها جهتگیریها را مراقبت کنند و کار را جوری انجام بدهند که انشاءالله نتایج مطلوبی داشته باشد(همان). «گواهی» و «شهادت» رهبر انقلاب که اهل انصاف و حقّ و عدالت است، کافی است. پس کار متراکم و انبوه و جدّی، در جریان است، ولی جهتگیریها و نحوۀ انجام کارها را نیز نباید از نظر دور داشت.
دکتر جمشیدی
🆔 @h_falahati
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سه دقیقه شنیدنی؛ نابود کردن سیاستهای ایالات متحده از زبان مجری مطرح این کشور؛ آمریکا فقط فاسد نیست، آمریکا صدرصد فاسد است!!!
🔹 ️ جیمی دور مجری مطرح رادیویی در گفتگو با جورج گالووی:
🔹 ️چرا ما در آمریکا ثروتمندترین کشور جهان خدمات بهداشت و درمان نداریم؛ نیمی از مردم در ثروتمندترین کشور جهان فقیر و کم درآمد هستند؛ کشوری که چرخ دندههای حکومت فقط در صورتی کار میکند که با فساد روغن کاری شده باشد.
کاوش مدیا
🖋 این صدای راستین انقلاب است که از دهان یک آمریکایی خارج می شود!
نیاز نیست توضیح دهیم فقط خوب ببینید.
🆔 @h_falahati
ولایت فقیه یا دیکتاتوری!
وقتی افراد جامعه ای تاریخ نخواند و حوصله ای برای عمیق بودن نداشته باشد!
واژه ها را به شکلی به کار می برد که فقط محبوب استعمارگران و سلطه گران است!
🆔 @h_falahati
💥مواضع سیاسی حضرت آیت الله خویی (ره)درباره انقلاب اسلامی ایران
✍آیت الله #نصرالله_شاه_آبادی ره:
🔹بر خلاف آنچه که بر علیه آیةالله #خویی تبلیغات شده است و افرادی سعی کردهاند ایشان را مخالف انقلاب و مرحوم امام معرفی نمایند، ایشان در تمامی مراحل نهضت از افرادی بودند که همگام با مرحوم امام از نهضت اسلامی دفاع کردند و اطلاعیههای بسیار تندی بر علیه دستگاه دادند و چه بسا در بعضی از موارد انقلابی تر از مرحوم امام عمل میکردند.
🔸مواضع آیةالله خویی در آن زمان (سال ۱۳۴۲ش) چنین بود. اما بعد که حکومت بعث و صدام سر کار آمد، اوضاع تفاوت کرد. خفقان و اختناق بر عراق حاکم شد به گونهای که اگر کسی حرفی میزد، کشته میشد...
🔻در این فضای اختناق بعضی آقایان انتظار داشتند که آیةالله خویی همان مواضع تند و انقلابی سابق را داشته باشند. این توقعات (در محیط عراق) بسیار بیجا بود. اگر کسی کوچکترین کاری انجام میداد، باید از زندگی خود میگذشت. لذا بعضی از آقایان درباره آقای خویی واقعاً بی انصافی کردند و البته بعد هم متوجه بی انصافیهایشان شدند.
🔹بعد از پیروزی انقلاب هم، آقای خویی در چند مورد نشان دادند که حامی انقلاب اسلامی ایران هستند. درباره همه پرسی نظام جمهوری اسلامی، آیةالله خویی اطلاعیهای صادر کردند و مردم را به انتخاب جمهوری اسلامی تشویق نمودند.
🔸در ایام جنگ مرحوم آسید علی لواسانی از آیةالله خوئی درباره مصرف سهم امام (علیه السلام) برای رزمندگان و آوارگان جنگِ ایران و عراق سؤال کرده بود و آقای خوئی هم اجازۀ نصف یا ثلث داده بودند. من خدمت مرحوم امام رفتم تا در رابطه با همین مسأله (مصرف کردن سهم امام برای رزمندگان در جنگ) از ایشان اجازه بگیرم. ایشان فرمودند: «از صدقات و خیرات استفاده کنید». من به ایشان عرض کردم: «آیةالله خوئی (که بعضی ایشان را ضد انقلاب میدانند) اجازۀ کتبی دادهاند که نصف یا ثلث را خرج کنند.» امام خیلی تعجب کردند و بعد از این به بنده اجازه دادند.
🔸مرحوم #امام هم در وفات آقازاده آیةالله خویی (مرحوم آقا سید جمال خویی) پیام تسلیت نوشتند که کاشف از این بود که تمام این حرفهایی که در مورد آقای خویی زده شده اشتباه بوده است. از این رو من در طول این سالها (قبل و بعد از انقلاب) هرگاه اسم مرحوم امام را میبرم، اسم آقای خویی را هم دنبالش ذکر میکنم.
📚حدیث نصر ص ۳۹۶ ، ۴۰۵
#خاطرات_علما
کشکول ناب حوزوی
🆔 @h_falahati
توصیه رهبر انقلاب به دختران دانشآموز
▪️از همین آغاز نوجوانیتان با خداوند دوست شوید
امام خامنهای:
🔹آن توصیهای که من میخواهم به شما نوجوانها بکنم، به شما دختران عزیزم توصیه کنم، این است که با خدا دوست بشوید، سعی کنید از همین آغاز نوجوانیتان با خداوند مهربان دوست بشوید.
🔹دوستی با خدا چه جوری است؟ یکی از راههای دوستی با خدا همین است که شما در نماز با خدا حرف میزنید، توجه داشته باشید که دارید با خدا صحبت میکنید، با خدا حرف میزنید.
🆔 @h_falahati
🔺علی، مرد است و مردان را دوست دارد!
💎مرحوم علامه محمد تقی #جعفری نقل میکردند:
یکی از نوههای مرحوم مورخ الدوله سپهر- نویسنده کتاب ناسخ التواریخ- به منزل ما آمد و اظهار داشت در شب عید غدیر در منزلی در شمال تهران، جشنی برقرار است و علاقهمندم شما هم در آن شرکت کنید.
گفت: در این جشن تعداد زیادی از رجال لشکری و کشوری هستند. من تصور میکنم که اگر شما تشریف بیاورید و در آن محفل، مطالبی نیز بفرمایید، مؤثر واقع شود.
🔸محل برگزاری جشن، منزلی بزرگ و تقریبا جنگل مانند بود و بخشهایی از آن، به صورت آب نماهای بسیار بزرگ بود و به هرحال، باغی بود که کمتر نمونه آن را دیده بودم. وارد جلسه شدیم. دیدم سالنی بسیار بزرگ است که انواع و اقسام میوهها و شیرینیها جهت پذیرایی از حُضار در آن چیده شده است. در ادامه برنامه برخی آمدند و در وصف امیرالمؤمنین (ع) اشعاری خواندند. برخی از شعرها خوب بود و برخی نیز سطحی نداشت...
🔹من دیگر خسته شده بودم و بنا داشتم که بلند شوم که از در مجلس، سیّدی با ظاهری بسیار ساده وارد شد و حتی کفش خود را برداشت و به داخل آورد که البته در آن جا این کار، خلاف عادت بود و پیدا بود که صاحب مجلس و تعدادی دیگر ناراحت شدهاند.
🔸عموم حضار به سید نگاهی تحقیر آمیز داشتند. کسی به او احترامی نگذاشت، ولی من در مقابلش به احترام برخاستم و او نیز سری تکان داد. سید، جوان بود و با یک طمأنینه و اطمینان خاصی بر روی زمین نشست و کسی هم تعارف نکرد که روی صندلی بنشیند.
بالاخره نوبت به اشعرالشعرا رسید و از او دعوت کردند که بیاید و اشعارش را بخواند. این شاعر با یک طمطراقی آمد و شروع به قرائت اشعار نمود.
🔹وقتی بیت اول را خواند هر چند بد نبود ولی سید یک اشکال جدی به آن وارد کرد. اشعرالشعرا محل نگذاشت و بیت دوم را خواند. دوباره سید ایراد گرفت. شاعر همچنان توجه نمیکرد. وقتی بیت سوم را خواند، سید گفت:
این هم اشکال دارد. شاعر عصبانی شد و گفت: چرا؟ سید گفت:
🔸خوب، این را اول می پرسیدی، الان برایت توضیح میدهم.
سید بحثی از معانی بیان و صنایع ادبی را به صورت خیلی خلاصه بیان کرد... دیدم که دریایی است بیکران... چند نفر از حضار آمدند و احترام کردند و به زور سید را به بالای مجلس بردند.
در این هنگام یکی از حضار به سید گفت:
اولا خوش آمدید، هر چند که نمیدانیم چطور آمدید. دوم این که آیا خودتان هم شعر میگویید؟ سید گفت:
گاهی اوقات. گفتند:
میشود یکی از سرودههای خود را بخوانید؟ گفت: آری و حتی میتوانم همین الان شعر تازه بگویم. گفتند: پس بفرمایید. گفت: نه، چرا که ممکن است بگویید این اشعار را قبلا گفتهای. شما بگویید که چه بسرایم؟
🔹آنها با حالت اعجاب آمیز نگاهی به یکدیگر کردند و گفتند:
غزلی بگویید در مدح امیرالمؤمنین که دو بیت اول عاشقانه باشد و بیت سوم این باشد که اگر علی به خاری نگاه کند، گلستان میشود و بیت چهارم این باشد که اگر معصیت کاران عالم حتی فرعون، توسل به علی پیدا کنند، بهرهمند میشوند. خلاصه، محدوده را برای او خیلی تنگ کردند.
🔸سید قبل از شروع نگاهی به حضار کرد که کسی اشعار او را ننویسد. من زیر عبا خودکار و کاغذ را آماده کردم تا اشعار را یادداشت کنم. فهمید اما اعتراضی به من نکرد. سید شعر را این گونه آغاز کرد:
گر شمیمی ز سر طُرّه جانان خیزد
تا قیامت ز صبا، رایحه جان خیزد
والهام من که چو ازخواب، تو بیدار شوی
زچه رو، از سرِ چشمانِ تو مژگان خیزد؟
علیِ عالیِ اعلا که ز بیم نهلش
روح از کالبد عالم امکان خیزد
گر به خاری کند از قاعده لطف، نظر
از بُنِ خار، دو صد روضه رضوان خیزد
گر زند دست به دامان ولایش، فرعون
از لحد با دو کف، موسی عمران خیزد
داورا! دادگرا! جانب "جدّا" نظری
کز پی مدح تو چون بحر، به طوفان خیزد
...
معلوم شد که اسمش[تخلّصش] جدّا و قمی است.
🔻پس از خواندن شعر، سید خطاب به حاضران گفت:
آقایان! علی(ع) از این جلسات که دور هم بنشینید و انواع غذاها را بخورید و چند بیت هم شعر بخوانید، راضی نیست. علی مرد است و مردان را دوست دارد. اگر مرد هستید و مردانگی دارید بروید سراغ محرومان، دردمندان و فقرا. یعنی همان کسانی که مورد عنایت علی بودند. این جا نشستهاید و غذاها، شیرینیها و شربتهای خوشمزه میخورید بعد میروید خانه و فکر میکنید که در مدح علی شعر گفتهاید. صریح بگویم که باید وضعتان را عوض کنید و بروید سراغ محرومان جامعه!
این را گفت و کفش خود را برداشت و از مجلس بیرون رفت.
🔹پس از رفتن او تا مدتی همه بُهت زده بودند... آن شب شاهد بودم که تعدادی از آن ها بسیار گریه میکردند. آقای سپهر، بعدها میگفت:
تعدادی از آنها زندگیشان را تغییر دادند و رفتند و به رسیدگی به محرومان پرداختند.
📚کتاب ابن سینای زمان، ص ۹۷-۱۰۲
#خاطرات_علما
کشکول ناب حوزوی
🆔 @h_falahati
قیمت هر لیتر بنزین در هنگ کنگ حدود ۳ دلار و در چین حدود ۱.۲ دلار است. با منطق نئولیبرالها باید سیل قاچاق بنزین از چین به هنگ کنگ روان باشد و راهکار، جز افزایش قیمت بنزین در سرزمین اصلی نباشد. اما نه از قاچاق خبری هست، نه از راهکار افزایش قیمت؛ چون حاکمیت است و اعمال اقتدارش...
جبرائیلی
🆔 @h_falahati
📸 همهچیز درباره طرح مولدسازی
منتقدان چه میگویند!
🖋 اختیارات وسیع هیئت عالی!
مصونیت قضایی آنها!
عدم شفافیت محاسبات مالی و اجرایی!
اینها نیازمند فرایند واضح با روند مشخص است و با قول شفافیت حل نمی شود!
در حقیقت دارای اشتباهات واگذاری های گذشته است!
جناب رئیسی وقتی در قوه قضاییه بودند به این وضعیت معترض بودند!
🆔 @h_falahati
قبل از انقلاب مردم بسیار مومن تر از بعد انقلاب بودند. اصلا اخلاق سراسر جامعه را فراگرفته بود تا حدی که عواقب گسترش اخلاق را هنگام رانندگی نیز میشد مشاهده کرد. این انقلاب اسلامی بود که جامعه متدین و اخلاقی زمان شاه را به سمت سقوط اخلاق سوق داد 😉
#تاریخ_پهلوی
🆔 @h_falahati