#شریفترین_شغل_چیه_به_نظرتون❓
🍃امام خمینی (ره) : شریفترین شغل در عالم ، بزرگ کردن یک بچه است ، و تحویل دادن یک انسان است به جامعه .
@bedonimarz
@h_shafiei
چند وقتی است دل و دماغ نوشتن ندارم
اما بازنشر نامه آقای احمدینژاد به پوتین توسط سایت متعلق به ایشان و عدم توجه برخی دوستان به کنش های احمدی نژادیها؛ بهانه ای شد برای دو خط عریضه....
@h_shafiei
استاد علی صفائی
باید به دو چیز توجه کنیم:
⬅️یکی اینکه از هیچ گناهی دور نیستیم.
⬅️دوم اینکه غرور و اغترار به رحمت حق پیدا نکنیم، که رحمت حق گرچه واسع و همه را در برگرفته و قریب هم می باشد، اما واصل نیست.
@h_shagiei
🔰 مقام معظم رهبری مدظلّهالعالی، عصر دیروز:
🔶یکی از نیازهای مهم جوامع اسلامی عملیاتی کردن مفاهیم دینی است. در هر برههای که این مفاهیم عملیاتی شد، برای کشور و ملت و آبروی جمهوری اسلامی، ارزشمند بود و هرجا که غفلت کردیم از برکات آن محروم شدیم.
🔹 امام بزرگوار با حضور در صحنه و تبیین مفاهیمی همچون توکل، تکلیف، ایثار، جهاد و شهادت، آنها را در جامعه و زندگی مردم رایج کردند و نتیجه آن، پیروزی ملت ایران در یک جنگ هشت سالهی بین المللی بود.
🔹 روزآمد کردن نرمافزارِ نظام اسلامی وظیفهی فضلای صاحبنظر است. البته این بهروزرسانی به معنای دستکاری در منظومهی مفاهیم دینی نیست بلکه به معنای کشف حقایق متناسب با نیازهای داخلی و بینالمللیِ نظام اسلامی است.
🔶 تغذیهی عقبهی فکری نظام اسلامی و بهروزرسانی نرمافزار آن را باید فضلا و متفکرین صاحب صلاحیتی بهعهده بگیرند که از جمود فکری و تحجر، و همچنین از افکار التقاطی بهدور باشند.
۹۹/۱۲/۴
@h_shafiei
🔰امروز کره جنوبی اعلام کرد که داراییهای ایران پس از رایزنی با آمریکا آزاد میشود
🔻این خبر را با واکنش چند هفته پیش این کشور مقایسه کنید که با ارسال ناو جنگی به منطقه قصد آزادسازی نفتکش توقیفی را داشتند!؟
🔺این نتیجه مقاومت و توانمند سازی داخلی است، کسانی که با مقاوم سازی داخلی در هر حوزه ای مخالف هستند یا جاهل اند و یا خائن، هرچند در نتیجه فرقی نمی کند.
@h_shafiei
هدایت شده از کانال میز معارف
✅موسسه حکمت نوین اسلامی برگزار میکند:
🔴 اولین دوره مجازی تخصصی
⬅️"جریان شناسی فکری ایران معاصر"
مدرس: استاد عبدالحسین خسروپناه
⬅️ثبت نام از 5 اسفند تا 15 اسفند
⬅️شروع دوره از 17 اسفند
❎مزایای مجموعه دوره های جریان شناسی:
1️⃣کارگاهی بودن دوره ها
2️⃣پرسش و پاسخ با استاد
3️⃣اعطای گواهی بعد از اتمام دوره ها از طرف موسسه
🛑جهت اطلاعات بیشتر و آشنایی با دوره:
"به کانال موسسه حکمت نوین" مراجعه بفرمایید.
⭕️لینک کانال ایتا :👇👇
https://eitaa.com/joinchat/366411859C42a7f10096
⬅️لینک ثبت نام دوره:👇👇
➡️ https://ppng.ir/d/QlPa
❌توجه:پس از ثبت نام نیز لطفا نام و نام خانوادگی و میزان تحصیلات خود را برای "ادمین کانال موسسه حکمت نوین" ارسال کنید تا قبل از شروع دوره لینک مربوط به دوره ارسال گردد.
آیدی ادمین در ایتا:
https://eitaa.com/Admin_hekmat_novin
🔰میزمعارف
@mizemaaref
🔹️سال ۸۴ و ۸۸ برای اعتلای انقلاب برای گفتمانی تبلیغ کردیم و به گفتمانی رای دادیم که بیشترین قرابت را با آرمانها و ارزشهای توحیدی داشت.
🔻اندیشه توحیدی به ما آموخته در بند اعتباریات مانند مرزهای جغرافیایی، زبان، نژاد، منصب ها، اسامی و .... ؛ نباشیم. آنچه برای ما حجت است اندیشه هست و لاغیر...
چه بسا فردی زمانی با او وحدت گفتمانی داشته و از او بخاطر همان گفتمان حمایت کردیم اما امروز بخاطر انحراف گفتمان و تغییر ارزشها با او مخالف باشیم.
🔹️این عکس دو روز پیش زمانیکه دنبال کاغذ می گشتم توی جزوه های قدیمی پیدا کردم، احتمالا برای سال ۸۸ باشد.
🔻 تصمیمم در حمایت از احمدینژاد بخاطر گفتمانش در آن موقع اشتباه نبود و پشیمان هم نیستم؛ الان هم مخالفتم با او بخاطر گفتمانش، اشتباه نیست.
#مایکل_جکسون
#برادر_بن_سلمان
#آنجلینا_جولی
#آمنه_آغاسی
#ستار
#خلیج_فارس
#ترور
#احمدی_نژاد
@h_shafiei
🔹️حقیقت این است که ما در دانشگاه هایمان، ابزار و وسایل لازم برای #هدایت_فکری این نسل جوان دانشجو، به قدر وافر و کافی نداریم و تفکر انقلابی، عمق و پختگی لازم را در دانشگاه پیدا نمی کند. این، واضح است.
🔸️به این معنا که اگر فرض کنیم کسی نسبت به انقلاب، هیچ معرفت یا اعتقادی نداشته باشد و وارد دانشگاه بشود، این طور نیست که ما مطمئن باشیم که این شخص، فردا که از دانشگاه بیرون می آید، فرد انقلابی مؤمنی بیرون آمده است؛ درست است؟ عکسش، مصادیقی دارد؛ مصادیق کمی هم ندارد. کسانی هستند که در محیط های خانوادگی یا محیط شهری خودشان، به انقلاب و اسلام و مبانی انقلابی معتقدند؛ اما به دانشگاه که می آیند، کم رنگ می شود، یا بی تفاوت می شوند، یا همان طور که اشاره کردند جذب یک جاذبه های على القاعده منافی با تفکر و حرکت انقلابی می شوند؛ اما آن طرف قضیه که متوقع است، وجود ندارد؟
💠دیدار اعضای شورای مرکزی جهاد دانشگاهی، به مناسبت سالگرد تأسیس این نهاد ۱۱/ ۰۶/ ۱۳۶۹
@h_shafiei
🔸️هدف از خط جهاد و مبارزه ائمه در تمام دوران ۲۵۰ ساله که در شکلهای گوناگون استمرار داشته است؛
🔹️اولاً تبیین اسلام ناب و تفسیر صحیح قرآن
🔹️ثانیاً تبیین مسئله امامت و حاکمیت سیاسی در جامعه اسلامی
🔹️ثالثاً تلاش و کوشش برای تشکیل آن جامعه و تحقق هدف پیامبر اسلام و همه پیامبران است.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله
@h_shafiei
🔸️یک آدمى که فقط مسأله مىگوید، کارى به حکومت و مبارزهى سیاسى ندارد که زیر چنین فشارهایى قرار نمىگیرد .
...ما خیال مىکنیم موسىبنجعفر علیه السلام، یک آقاى مظلوم بى سر و صداى سر به زیرى در مدینه بود و رفتند او را زندانى کردند و بعد مسموم کردند، از دنیا رفت، همین و بس،
🔹️قضیه این نبود. قضیه یک مبارزهى طولانى تشکیلاتى، یک مبارزهاى با داشتن افراد زیاد در تمام آفاق اسلامى بود.
۶۴/۰۱/۲۳
سلام و ارادت خدمت همهی رفقای گروه
انشاءالله توفیقی بشه و مجددا همهی برادرا رو زیارت کنیم.
در رابطه با بحثی که دربارهی آقای سعید محمد مطرح شد، چند نکتهای به ذهن ناقص بنده میرسد که عرض میکنم و دوستان اصلاح بفرمایند.
بنده بحثم را در ۱۳ نکتهی کلی تقدیم میکنم.
1️⃣ پیش از بررسی ویژگیهای افراد برای ریاست جمهوری، باید توجه داشت که دربارهی ریاستِ یک شرکت یا سازمان و یا حتی وزارتخانه سخن نمیگوییم. ریاست جمهوری جایگاهیست #چندبعدی، آن هم در سطح #گسترده و کاملاً جدی!
بدین معنا که یک فردِ #صرفاً اجرایی، صرفا ایدئولوژیک، صرفاً اقتصادی و... کافی نیست بلکه باید فردی انتخاب شود که از ابعاد گوناگون، نه صد درصد، اما تا حدی سر دربیاورد و برای آنها نسخه داشتهباشد. ابعادی چون امنیت، اقتصاد، فرهنگ، سیاست خارجی، تولید، محیط زیست، صنعت، حوزه، دانشگاه، تربیت، رسانه، عدالت و...
👈 بنده با اندک شناختی که از آقای محمد پیدا کردهام، در برخی ابعاد مطمئن و در برخی ابعاد تردید دارم که تخصصی داشتهباشند. ایشان از ابتدا در امور ساخت و ساز و صنعت و کارهای اینچنینی مشغول بودهاند و در بیشتر این ابعاد فاقد #تجربهی_جدی میباشند. آن هم ابعادی که #تحقیقاً بدست نمیآیند بلکه داشتنِ #تجربه در آنها الزامیست. البته برخی از این ابعاد مانند محیط زیست، تولید و... با چیدن کابینهی قوی پیش میروند اما برخی نیز خیر. از جمله #امنیت یا #فرهنگ.
2️⃣ یکی از ویژگیهایی که رئیسجمهور باید داشتهباشد، فهم از شرایط #جهان و #منطقه است. مدیریت صحیح کشور بدون درنظر گرفتن شرایط منطقه و جهان ممکن نیست. شناخت کلی از کشورهای منطقه و روابطشان، گروهها و کشورهای مقاومت، تهدیدهای منطقه، همچنین شناخت از قدرتهای جهانی، تاثیر آنها روی جهان و ایران، روابط بینالمللی و دهها کلمهی دیگر، عناوینیست که رئیسجمهور باید در آنها از شناخت و نگاه کلی برخوردار باشد.
👈 آقای محمد دقیقا چه شناختی در این حوزهها دارند؟ آیا اصلا با این مسائل درگیر بودهاند؟ آیا پایشان را برای کارهای راهبردی و نه دو توافقنامه و قرارداد اقتصادی بیرون از کشور گذاشتهاند؟ آیا حتی مطالعهای(که حداقلِ کار است) در این حوزهها داشتهاند؟ حقیر بعید میدانم.
3️⃣ دیگر شاخصهای که رئیسجمهور باید از آن برخوردار باشد، "داشتنِ فهم مناسب از ساز و کارهای تصمیمگیریِ کشور" است. تصور بنده این است که شناخت بسیاری از ما(از جمله بنده) از مجموعهی دولت بسیار بسیار ناقص است. مجموعهی دولت متشکل از ۱۹ وزارتخانه، دهها سازمان عریض و طویل، ۳۱ استانداری و صدها شرکت و نهاد وابسته است که هر کدام از اینها به خودیِ خود به اندازهی یک کشور هستند. وزارت آموزش و پرورش با میلیونها نفر زیرمجموعه، وزارت خارجه با فعالیت در تمام دنیا، وزارت اطلاعات با صدها کیس امنیتی و غیرامنیتی مختلف، وزارت دفاع با آن طول و عرض، وزارت اقتصاد و صنعت و کار و کشاورزی و غیره با زیرمجموعههایشان.
حال، فردی که میخواهد رئیسجمهور شود و تصمیمهای راهبردی و یا موردی بگیرد، اگر نسبت به این نهادها و ساز و کارهای تصمیمگیری در آنها شناخت نداشته باشد، حقیقتاً میخواهد چکار کند؟
👈 آقای سعید محمد جز درگیری در برخی پروژهها و قراردادها، انصافاً چه شناختی نسبت به اینها دارند؟ چه تجربهای دارند و کِی میخواهند یاد بگیرند؟ در حین ریاست جمهوری؟ یا در این چند ماهِ باقی مانده؟
4️⃣ مبحث بعدی رجلیت سیاسی است. قطعاً تشخیص نهایی این موضوع به عهده شورای نگهبان است. اما ما نیز جایگاه آقای حداد عادل را نداریم که اگر حرفی بزنیم، مسئلهساز شود. ولی بحث اینجاست که وقتی قرار است بچههای انقلابی روی یک گزینه سرمایهگذاری کنند و ماهها وقت و انرژی و منابعشان صرف او شود، باید تا حدی نسبت به تاییدشدن او و رسیدن به مرحلهی نهایی اطمینان داشتهباشند. نمیشود روی هر فردی سرمایهگذاری کرد و بعد، فرد مورد نظر رد شود و همه ی کارها به باد رود.
👈 آقای سعید محمد تا به حال، نه سِمتی داشتهاند که بشود به آن برای تایید صلاحیت متمسک شد، نه طبق قانونِ موجود انتخابات چنین چیزی ممکن است. بزرگتر از این بزرگوار نیز(از جهت سِمت) آمدهاند و رد شدند. مگر آنکه بنا را بر زد و بندهای پشتپرده بگذاریم که یا خلاف قانون است، یا خلاف مصلحت!
قضیه وقتی جالب میشود که بدانیم ایشان بهتر و بیشتر از امثال بنده از این موضوع آگاهند. اگر میدانند که رد صلاحیت میشوند، چرا جریان انقلابی را با خود به این سو و آن سو میکشند؟ آیا هدف دیگری در میان است؟
5️⃣ در رابطه با رایآوریِ یک فرد؛ مجموعهای از ویژگیهاست که #میتواند موثر باشد.
👈 یکی از آنها، قدرت بیان بالا و قدرت اقناع مخاطب است.
تا به حال عرصههای چالشی و جدیای برای سخنرانی و سخنوری آقای محمد پیش نیامده که قضاوت صد در صد کنیم اما در حد همین چند سخنرانی و مصاحبهای که از ایشان در دسترس است، بنده نقطهی چشمگیری در سخنوری و تسلط بر روشهای اقناعسازی و... ندیدم. دیگر دوستان را نمیدانم. اگرچه ظاهر ایشان نسبتا موجه و قابل قبول است.
👈 دیگر ویژگیای که در همهی دورهها دربارهی کاندیداهای مختلف برای رایآوری ایشان مطرح شده است، "قابلیت اجماعسازیِ" فرد در طیف انقلابی است. ایشان هنوز نیامده این همه مخالف پیدا کرده و افرادی با قد و قوارهی بزرگتر از ایشان نیز در این مورد مشکل دارند.
6️⃣ نکتهی حائز اهمیت دیگر، برخورداریِ کاندیدا از تیم قوی و البته سالم است.(کابینهی آینده).
برخلاف تصور ما، چیدن تیم و کابینه به این صورت نیست که فردی از گوشهی مسجد بلند شود و فرضاً رای بیاورد، بعد بگوید خب؛ جلیلی برای فلان وزارتخانه، قاسمی برای فلانجا، فتاح فلانجا، نیکزاد فلان قسمت و...
چنین تصوری تنها مخصوصِ برخی کانالدارها و اهالیِ رسانه است که تمایلات خود در کشورداری را در قالب یک عکسنوشته منتشر میکنند و گزینههای وزارتخانهها و سازمانها را تعیین میکنند.
نکته بسیار مهم آنکه رئیس جمهور بلافاصله پس از دریافت حکم ریاست جمهوری باید بطور مستقیم و غیرمستقیم، بیش از ۱۵۰۰ فرد از جمله وزیر، رئیسسازمان، معاون، مشاور، مدیر کل و مدیر و... انتخاب کند و هرکدام از اینها، یک نقطه از کشور را نگه دارند. طبعاً لازم است در سالهای متمادی چنین شناختی حاصل شود و آن هم با کار در میآید و این امر، یک روزه نمیتواند اتفاق بیفتد.
👈 آقای دکتر محمد جز کار کردن در چارچوب قرارگاه و هلدینگ و... و ارتباطاتی چند با برخی شهرداران، مدیران شرکتها و برخی وزرا، به چه صورت میخواهند از عهدهی این امر برآیند؟ مگر آنکه بنا بر استفاده از تعدادی رفقای وابسته و غیروابسته باشد که بنده اطلاع چندانی ندارم. کشورداری شوخی نیست.
7️⃣ از بسیاری از این نکات که بگذریم، تازه به بحث #برنامه میرسیم. کاندیدایی که آدمش را داشتهباشد، شناخت داشته باشد، رایآور باشد، رجل باشد و...؛ مگر بدون برنامه میتواند کشور را اداره کند؟ آیا چون امثال روحانی رئیس جمهور شدهاند، دیگر باید بگوییم #هرکسی با هر برنامهای بهتر از اوست؟ آیا قرار نیست چهل سال پس از انقلاب اسلامی، دولتی در تراز آن تشکيل شود؟
👈 حال سوال اینجاست؛ آقای دکتر محمد که دو سالیست فرماندهی قرارگاه هستند و به قول مسئولین رسانهی ایشان و اطرافیانشان، بشدت درگیر پروژههای کوچک و بزرگ. قبلش هم که در این فضاها نبودهاند. پس کِی برای حوزههای مختلف کشور برنامهریزی کردهاند؟ نسخهی ایشان برای فرهنگ چیست؟ برای اقتصاد چطور؟ یا برای سیاست خارجی؟ و...!!! مگر آنکه بخواهند مانند سال ۹۶ از برنامهی دیگرانی چون آقای جلیلی استفاده کنند که باید دید آیا خودِ آن فردِ صاحب برنامه، لیاقت بیشتری برای ریاست جمهوری دارد یا ایشان؟
8️⃣ یکی از مسائلی که باید درباره هر کاندیدایی مشخص گردد، "توان مدیریتی و توان اجرایی" اوست.
👈 در رابطه با آقای محمد این موضوع بیش از بقیه مطرح میشود و به نوعی آن را نقطهی قوت ایشان میشمارند. سوال؛
بنده وجود این توان در ایشان را نفی نمیکنم اما؛ آیا اجرای چند پروژه مانند آزادراه و مترو و... که در آنها هم حرفهایی گفته میشود، نشاندهندهی توان مدیریتی و اجرایی فرد در سطح ریاست جمهوری است؟ آن هم وقتی که بدانیم ایشان تنها دو سال است فرماندهی قرارگاه را به عهد گرفتهاند. ایکاش ایشان کمی تحمل میکردند و در عرصهی بزرگتری مانند وزارتخانه خود را به اثبات میرساندند و بعد، پا به میدان میگذاشتند. وگرنه جریان انقلابی با تکیه بر چه سابقهی بزرگی باید این موضوع را احصا کند؟
9️⃣ در رابطه با انقلابی بودن؛
وقتی از انقلابی بودن حرف میزنیم، منظورمان صرفاً داشتن ریش و سخن از آقا و ولایت نیست. در عرصهی سیاست، آنهم برای افراد مشهور و مؤثر، شاخصهایی وجود دارد که میتوان انقلابیبودن آنها را سنجید. یکی از این شاخصها، بررسی مواضع و رفتار فرد در شرایط حساس نظام است.
👈 اخیراً تصاویری از ایشان منتشر شده که در دفاع مقدس حضور داشتهاند. چطور و چگونه را بنده نمیدانم اما حتما برای حضورشان ماجور اند. اما سوالی که درباره ایشان مطرح است این است که در زمانهای دیگر چطور؟ مثلا در فتنه ۸۸ کی و چطور موضع گرفتهاند؟ در سال ۹۶ و ۹۸ چطور؟ در زمان اوایل و حتی پیش از برجام چطور؟ و چندین دورهی حساس دیگر که بنده هرقدر جستجو کردم، چیزی از ایشان یافت نکردم. البته نمیگویم نبوده، بلکه بنده پیدا نکردم.
🔟 دیگر ویژگیای که یک رئیسجمهورِ انقلابی و تراز باید داشته باشد، استقلال رای و عدم وابستگی به کانونهای قدرت و ثروت است. چرا که اگر چنین نباشد، فردای پیروزی در انتخابات باید سهمها را تقسیم کند و هر قسمتِ کشور را به یک جناح و دسته بسپارد.
👈 سوال بنده این است؛ نسبت ایشان با طیف اصولگرایی که خود را ولی نعمتِ جریان انقلابی میداند و هر دوره، چندی مانده به انتخابات، سر از لاک خود بیرون آورده و برای بچههای انقلابی تعیین تکلیف میکند چیست؟ آیا ایشان به پشتوانه از این طیف و یا حداقل بخشی از این طیف قرار است وارد شود؟ یا بخشِ خاصی از برخی نهادهای نظامی؟ و اگر اینطور ا فردای انتخابات قرار است چه شود؟
1️⃣1️⃣ نکتهای که معمولاً از آن غافل شده و میشویم، "اخلاص در عمل" است. برای انقلابیِ تراز ریاست جمهوری، اگر این نباشد، عرصهی خدمت تبدیل میشود به صحنهی خسارت!
👈 بنده دستگاه اخلاصسنج ندارم و خودم نیز در این مورد بشدت میلنگم اما صادقانهاش چندین سوال برایم پیش آمده است؛
نوع تبلیغاتی که این روزها از ایشان میشود، چیزی فراتر از تبلیغات برای یک کاندیدای انقلابی است. تصاویری از حضور ایشان در برخی مکانها، برخی سخنرانیها، برخی سوابق و برخی تعاریف خارقالعادهای که از ایشان در کانالهای رسمی و وابسته به او میشود...!
👈 سوال اینجاست که آیا این برادر عزیز و بزرگوار از این مطالب و تعاریف آگاهند؟ اگر آگاهند که یا بنده معنی اخلاص را نمیفهمم، یا این برادرمان، و اگر آگاه نیستند که واویلا!! وقتی الان از مطالبِ اطرافیانت که خودت بهشان خط میدهی، آگاه نیستی، آنوقت در مسند ریاست جمهوری قرار است چه شود؟
و دو نکتهی پایانی؛
1️⃣ بیشک ایشان، نقاط مثبتی نیز دارند که در صورت نیاز و البته توان، در مطالب بعدی عرض میشود. همچنانکه حدود ده موردِ جدیِ دیگر(چه سوال و چه نقد) نیز باقی ماند که به جهت طولانی شدن، بعداً تقدیم خواهد شد.
2️⃣ بنده قصد نداشته و ندارم ایشان را رد کنم و بعد به گزینهی دلخواه خود برسم. چرا که فعلا گزینهای در ذهنم نهایی نشده و ممکن است تا لحظات آخر نیز چنین باشد. به این دلیل که اولا خود را مقید به تکلیف میدانم و ثانیاً، هنوز فضای انتخابات به طور جدی شکل نگرفته و نمیتوان تحلیل دقیقی ارائه کرد.
🟥 آنچه جامعه ما لازم دارد!
🔸 چیزی که ما امروز در جامعهمان لازم داریم و #باید در حوزهها، پایه آن گذاشته بشود، عبارت از عمق بخشیدن به #تفکرات_اسلامی در ذهن مردم است.
🗓۱۳۶۳/۲/۱۸
@h_shafiei
♨️ اظهارات غیر علمی دکتر شریعتی درباره شرک حضرت ابوطالب (ع)!
👈 محمد در دامن ارتجاع رشد کرد.
✔️ دکتر شریعتی🔻
🔹 نمایش حیرت انگیز تاریخ: پرورش "یتیم عبدالمطلب" و یک انقلابی بزرگ، در آغوش ارتجاع!
🔹 ابراهیم، بت شکن تاریخ، تربیت یافته آزر بت تراش است و محمد [ص] هم در دامن یک بت پرست [حضرت ابوطالب (ع)] رشد میکند!
🔹 مورخین اسلام میکوشند تا دامان عبدالمطلب و ابوطالب را از شرک پاک سازند ولی نمیتوان انکار کرد که ابوطالب، با وجود مهربانی، ساقی بت پرستان و پاسدار بتان و متولی رسمی بتخانه است...
📚 منبع: کتاب اسلام شناسی دکتر شریعتی (درسهای دانشگاه مشهد)، چاپ طوس، ص ۴۶۲.
🔰🔰🔰🔰🔰
▪️۲۶رجب سالروز رحلت حضرت ابوطالب سلام الله علیه...
🔰اصبغ بن نباته میگوید امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند:
بخدا قسم هرگز پدرم و جدم عبدالمطلب و هاشم و عبدمناف عبادت بت نکرده اند
پرسیدن پس چه را عبادت میکردند ؟
مولای عالم فرمودند:
به سوی کعبه نماز میخواندند و بر دین ابراهیم و به آن متمسک بودند.
📚بحارالانوار،ج15،ص144
🌷إمام باقر عليه السلام🌷
اگر ایمان ابو طالب علیه السلام را در یک کفّه ترازو بگذارند و ایمان این مردم را در کفّه دیگر، ایمان ابو طالب بر ایمان همه آنها برتری می یابد.
لَوْ وُضِعَ اِیمَانُ اَبُوطَالِبٍ علیه السلام فِی کَفَّةٍ وَایِمَانُ هَذَا الْخَلْقِ فِی الْکَفَّةِ الاُْخْرَی، لَرَجَحَ اِیمَانُهُ.
📗 إيمان ابي طالب للشيخ المفيد ص٤