طغیان ملی علیه سرمایهداری فاجعهمحور
🔸کمال حمدان اقتصاددان لبنانی برآورد کرد که با اجرای شروطِ کمک به بازسازی لبنان، به علت افزایش مالیات و تعدیل قیمتها، هزینه خانوارها ۱۵ درصد افزایش خواهد یافت. البته که مشاغل مورد نیاز برای بازسازی هم نصیب مردم محلی نمیشود، بلکه نصیب غولهای سرمایهداری فاجعهمحور خواهد شد.
🔸اما هزاران نفر لبنانی به رغم ویرانی خانههایشان در اعتصابی عمومی شرکت کردند که ائتلافی از اتحادیهها و احزاب سیاسی از جمله حزبالله آن را سازماندهی کرده بودند. تظاهرکنندگان تاکید میکردند که اگر دریافت وجوه بازسازی به معنای افزایش هزینه زندگی مردم جنگزده باشد، سزاوار نیست که نام کمک گیرد.
🔸اولین طغیان ملی که مشخصا علیه سرمایهداری فاجعهمحور بود. تظاهر کنندگان اعتصاب نشستهای نیز راه انداختند که تا دو ماه ادامه داشت و مرکز شهر بیروت را چهار راه خیمهها و مراسمات خیابانی کرده بود. این اعتصابات طغیان مردم طبقه زحمتکش و فقیر بود و نه تحریک ایران یا سوریه و نه سنی علیه شیعه.
🔸محلی که اعتصاب نشسته در آن برپا شد خود گویای دلیل مقاومت مردم در برابر شوکدرمانی است. اعتراضات در بخشی از مرکز شهر که به نام شرکت خصوصی عمرانی که مالک آن محله بود، یعنی "سولیدر" برگزار شد. سولیدر حاصل بازسازی به سبک نئولیبرالیسم در لبنان است.
🔸در اوایل دهه نود پس از جنگ پانزده ساله داخلی، لبنان از هم پاشید و دولتِ غرق در بدهی، برای بازسازی پولی نداشت. تاجر میلیاردی و نخستوزیر بعدی، یعنی رفیق حریری پیشنهادی داد: اراضی نقاط اصلی مرکز شهر را به او بدهید و به شرکت جدید مستغلاتیاش، سولیدر، اجازه دهید که آن منطقه را "سنگاپور خاورمیانه" کند.
🔸حریری همه سازههای سرپا را با بولدوزر خراب و شهر را مانند لوح نانوشته، پاک کرد. ماریناس، برجهای مسکونی مجلل(که برخی از آنها مجهز به آسانسور ویژه حمل لیموزین است) و مراکز تجاری مسرفانه، جانشین بازارهای کهن شد. ساختمانها، بازارچهها و نیروهای امنیتی همه در ید مالکیت سولیدر قرار گرفت.
#دکترین_شوک ۱۸۹
@haad1442
هدایت شده از حکمران
🟠 هر نوع ارز و طلاپاشی در شرایطی که سوراخهای بزرگی در اقتصاد وجود دارد، به منزله تأمین مالی قاچاق، تروریسم و خروج سرمایه است و لذا عین #خيانت است.
🟡 اجازه ندید جرم خیانت هم در کنار ناکارآمدی در پرونده تان ثبت شود.
✍🏻دکتر رضا غلامی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از حکمران
🟠 کدام کشور را میشناسید که قاطبه وزرایش، وکلایش، دولت و مجلسش، رسانههایش، بام تا شام بر طبل کاهش ارزش پول ملی بکوبند و هر صدای مخالف و معترضی را سرکوب کنند؟
نام این مصیبت را چه باید گذاشت؟
🟡 ارزش سفره این ملت کمتر از مرز این سرزمین نیست.
ما ایستادهایم و ما لنا الا احدی الحسنیین...
✍🏻 دکتر سیدیاسر جبرائیلی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از حکمران
🟠 بدترین اتفاقی که برای یک اقتصاد در حال توسعه (و به ویژه در حال جنگ اقتصادی) می تواند اتفاق بیفتد، سلطه کارگزاران مالی سازی و دلالان و سفته بازان بر آن است.
🟡 حاکمیت در چنگال کارگزاران رانتی-رفاقتی-غارتی گرفتار شده و ملت ایران دارد تاوان آن را با فقر و فلاکت پس می دهد.
✍🏻 احسان سلطانی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
🔴 حراجِ دارایی ها؛ حماقت یا خیانت؟!
✍️ عمده منطقِ این طلاپاشی ها و حراج نمودن ها از سوی دولت شامل موارد ذیل می باشد: #اولا دولت به گمان خود می خواهد با این حراج کردن ها عرضه را زیاد کند تا قیمت فی المثل تعدیل شود. #ثانیا به دنبال این است که بواسطه ی این حراج طلاها، نقدینگی را از دستِ مردم جمع کند تا به گمانِ خود تورم را کنترل کند.
اما بعید است دولتی ها ندانند که این چوبِ حراج به دارایی های ملی زدن، علاوه بر اینکه آثار منفیِ اقتصادی دارد، و ایضا سابقه و تجربه ی خوبی هم در این مورد نداشتیم، موجباتِ تامینِ مالی قاچاق، تروریسم و خروج سرمایه های ملی از کشور را هم فراهم می کند. حال به نظرتان این نوع حکمرانیِ اقتصادی در این شرائطِ پر التهاب آیا معقول و منطقی است یا اینکه عینِ حماقت و خیانت است؟! العاقل یکفی بالإشاره
@taammolatenazari
هدایت شده از KHAMENEI.IR
14031124_46657_1281k.mp3
11.82M
هدایت شده از صوت و متن بیانات اقا
نسخه قابل چاپ - بیانات در دیدار دانشمندان، متخصصان و مسئولان صنعت دفاعی کشور.PDF
100.3K
بیانات در دیدار دانشمندان، متخصصان و مسئولان صنعت دفاعی کشور
۱۴۰۳/۱۱/۲۴
https://eitaa.com/bayanatvoicetext
هدایت شده از مرکز مطالعات پیشرفت عماد
نهادسازی اقتصادی محور مقاومت.mp3
62.19M
📢 رویداد روایت حقیقت؛ پرونده چهارم
با ارائه حجتالاسلام مهدیزاده
"رویای اقتصاد جبهه مقاومت"
#صوت_برنامهها
#پرونده_چهارم
مرکز مطالعات پیشرفت عماد :
@emaad_ir
منطقه سبز حفاظت شده و منطقههای قرمز متلاطم
🔸از دیدگاه جهان خارج، سولیدر مظهر درخشانِ تولد دوباره لبنانِ بعد از جنگ داخلی بود اما برای بسیاری از لبنانیها اینگونه نبود. از زیرساخت شهری در خارج از آن مرکزِ شهرِ مجلل چیزی باقی نمانده بود، از برق گرفته تا حمل و نقل عمومی و سوراخهای برجا مانده از گلولههای جنگ داخلی بر نمای بسیاری از ساختمانها هرگز ترمیم نشده بود.
🔸حزب الله در آن محلههای زاغهنشینِ فراموش شده در اطراف آن مرکز چشمنواز، پایگاه مردمیاش را بنا نهاد، مولدها و فرستندههای موقتی برپا کرد و جمعآوری آشغالها را سازماندهی و امنیت را برقرار کرد.
🔸وقتی که ساکنان حومههای مخروبه به خود جرات میدادند که به برزن سولیدر پا نهند، غالبا نگهبانان خصوصیِ امنیتی بیرونشان میکردند زیرا حضور آنها گردشگران را میترساند.
🔸در واقع در ازای بازسازی خیابانها به بخش خصوصی واگذار شده بود و وام بازسازی هم باید باز پرداخت میشد. بینواترینِ مردم باید هزینه بزککاریِ بیروت را بپردازند، بزکی که فقط به نفع گروه کوچکِ از ما بهتران بود، لبنانیها را در شناخت سازوکار "سرمایهداری فاجعهمحور" خوب ورزیده کرده است.
🔸بعد از جنگ ۲۰۰۶ همین تجربه بود که به جهتیابی و حفظ سازمانیافتگیِ کشور یاری رساند. تظاهرکنندگان با برگزاری اعتصاب نشسته جمعیِ خود در حبابِ سولیدر همراه با اردوی اعتراضی پناهجویان فلسطینی در خارج فروشگاه بزرگ ویرجین و قهوهسرای شیک و گرانقیمت آن اطراف، پیام روشنی میداد. معترضی میگفت اگر اینجا یک ساندویج بخورم دیگر تا آخر هفته پولی برایم نمیماند.
🔸 آنها بازسازی دیگری از نوع حبابهای سولیدر و حومههای رو به زوال یعنی بازسازی از نوع منطقههای سبز حفاظت شده و منطقههای قرمز متلاطم را نمیخواستند. بلکه خواهان بازسازی سراسر کشور بودند. معترضی میگفت چگونه میشود همچنان دولتی را پذیرفت که دزدی میکند؟ دولتی که مرکز شهر را ساخت و قرض هنگفتی بالا آورد؟ چه کسی قرار است که این بدهیها را پرداخت کند؟ الان من باید بپردازم و بعد از من پسرم میپردازد.
#دکترین_شوک ۱۹۰
@haad1442
مقاومت لبنان و نئولیبرالیسم
🔸مقاومت لبنان در برابر شوک از اعتراضات معمول فراتر رفته بود و به شکل کوششی برای بازسازی موازیِ گسترده مطرح شد. در همان روزهای آتشبس، کمیتههای محلاتیِ حزباللهی با سر زدن به بسیاری از خانههای آسیبدیده از حملات هوایی رژیمصهیونیستی و ارزیابی میزان خسارات، مبلغ ۱۲ هزار دلار نقد به هر خانوار آواره، برای پوشش اجاره یک ساله و تهیه اسباب و اثاثیه پرداختند.
🔸این میزان کمک ۶ برابر مبلغی بود که بازماندگان طوفان کاترینا از سازمان امدادرسانی ایالات متحده دریافت کرده بودند و آنچه را که میتوانست به گوش بازماندگان کاترینا نوایی گوشنواز باشد، سیدحسن نصرالله، وعده آن را در یک سخنرانی تلویزیونی به مردم کشورش داد: "ناچار نیستید که از کسی کرامت بخواهید و جایی برای کمک صف بکشید"
🔸نوع کمک حزبالله از فیلتر دولت یا سازمانهای مردمنهاد خارجی نمیگذشت. کمکها برای ساخت هتلهای پنجستاره مانند کابل یا ساخت استخرهای شنا با استاندارد المپیک برای مربیان پلیس مانند عراق، هزینه نمیشد. در عوض حزبالله کاری را کرد که بازماندگان سونامی سریلانکا حسرتش را برای خانوادهشان میکشیدند. آنها میگفتند ای کاش کسی کمکها را در کف دستمان میگذاشت.
🔸حزبالله ساکنان محلهها را در بازسازی دخیل کرد. کارگران ساختمانی محلی را در ازای قراضه آهنی که جمعآوری میکردند، استخدام کرد. هزار و پانصد مهندس را بسیج کرد و گروههای داوطلب را سازماندهی کرد. حاصل این برنامهریزیها و اقدامات این بود که تنها یک هفته بعد از توقف بمباران، بازسازی واقعی در دست اجرا بود.
🔸در مطبوعات ایالات متحده تقریبا همه این ابتکارات را به عنوان رشوه یا دانپاشی به باد تمسخر میگرفتند. مطبوعات آمریکایی میگفتند که حزبالله پس از تحریک کردن رژیمصهیونیستی به حمله دیوانهوار به لبنان میکوشد که برای خود حمایت مردمی بخرد. دیوید فروم حتی میگفت که اسکناسهای توزیعشده بین مردم تقلبی است.
🔸اما مردم لبنان میدانستند که اگر حزبالله نبود نتیجه بازسازی چیزی جز ایجاد سولیدری دیگر نیست با مدیریت و امنیتی خصوصیسازیشده و وارداتی.
#دکترین_شوک ۱۹۱
@haad1442
مقاومت در برابر نئولیبرالیسم
🔸واکنش ما به شوکها همیشه با پسرفت همراه نیست. گاهی در برابر بحران، رشد میکنیم و خیلی سریع هم رشد میکنیم. یکی از مصادیق این مطلب واکنش به شوک وارده به اسپانیا است. خاطره جمعی شوکهای گذشته، مردم را در برابر شوکهای جدید مقاوم کرد.
🔸 در مارس ۲۰۰۴ ده بمب، قطارها و ایستگاههای راهآهن مادرید را در هم کوبید و حدود ۲۰۰ نفر را از بین برد. رئیسجمهور اسپانیا در تلویزیون حاضر شد و از مردم خواست برای جنگ در عراق از او پشتیبانی کنند. اما اسپانیاییها بدجور به این حرفها واکنش نشان دادند و در انتخابات چند روز بعد حزبی را برگزیدند که نظامیان اسپانیایی را از عراق خارج کرد.
🔸 همه متخصصان شوکدرمانی به زدودن خاطره و حافظه مصمماند. اشغالگران آمریکاییِ عراق، با این فکر که چپاول موزهها و کتابخانهها کارشان را آسانتر میکند، چنین کردند.
🔸بعد از سونامی ۲۰۰۴ در برخی کشورها مانند تایلند، روستاییان به تمام وعدههای دولت با شک و تردید فراوان نگریستند و از اینکه صبورانه در اردوگاهها به انتظار طرحهای رسمی دولت برای بازسازی بنشینند، خودداری کردند. به جای انتظار، ظرف چند هفته صدها روستایی دست به کارِ تصرف دوباره زمینهایشان شدند. آنها از برابر نگهبانان مسلح که حقوقبگیر بسازبفروشها بودند، راهپیمایی کردند و ابزار به دست شروع به تعیین قطعاتی کردند که در گذشته خانههایشان بر آن قرار داشت. در برخی موارد بازسازی بیدرنگ انجام شد.
🔸بیانیه ائتلاف انجمنهای بازماندکان سونامی میگوید: "کار بازسازی را تا میشود باید اعضای جوامع انجام دهند. پیمانکاران را دور نگهدارید و بگذارید جوامع، خود مسئولیت مسکن خود را بر عهده بگیرند."
🔸اینگونه بازسازیهای مردمی آنتیتزِ خصلت همبافته سرمایهداری فاجعهمحور است. تشکلهای مردمی، تعاونیهای کشاورزی و تعاونیهای تولیدی که ذاتا درونزا هستند، با افراد بازمانده و ابزارالات موجود و زنگزده، کارها را سر هم میکنند و راه میاندازند.
📒پایان کتاب
#دکترین_شوک ۱۹۲
@haad1442