🖊چکیده مقاله "۷ نکته در نقد طرح استقلال بانک مرکزی"
ایده استقلال بانک مرکزی برای حل معضل ناسازگاری زمانی مطرح شده است. مفروض نظریه پردازان استقلال این است که سیاستمداران این انگیزه را دارند که با عرضه غافلگیرانه پول، تورم ایجاد کرده و نرخ بیکاری را کاهش دهند، اما از آنجائیکه فعالان اقتصادی انتظار چنین رفتاری را از دولت دارند، پیش از اینکه دولت دست به عرضه پول زده و تورم ایجاد کند، قیمتها و دستمزدها را بر اساس انتظاراتشان تعدیل میکنند. در نتیجه سیاست دولت شکست میخورد، تورم افزایش مییابد و بیکاری نیز کاهش نمییابد. لذا اگر بانک مرکزی از دولت مستقل شود، اقتصاد از وسوسه سیاستمداران برای عرضه پول و خلق تورم بیحاصل، در امان خواهند بود. اما این فرض، اولا در دنیای واقعی مطرح نیست، ثانیا ارتباطی به شرایط اقتصاد ایران ندارد. هیچ مطالعهای اثبات نکرده است که تورم در کشور ما ناشی از عرضه غافلگیرانه پول برای کاهش نرخ بیکاری رخ داده است. برای تورم در کشور ما 13 عامل (و در صدر آنها افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت سوخت) شناسایی شده که راهحلهای روشن خود را دارد و هیچ کدام از این راهحلها، استقلال بانک مرکزی نیست. علاوه بر این، استقلال بانک مرکزی برای کنترل تورم نه شرط لازم است و نه شرط کافی. تاکنون هیچگونه رابطه علت و معلولی میان استقلال بانک مرکزی و کاهش نرخ تورم مشاهده نشده است و مطالعات انجام شده، صرفا یک رابطه «همبستگی» میان این دو پدیده یافتهاند که غیر از «رابطه علّی» و در نتیجه غیرقابل تجویز است. مطالعه تاریخ بانکداری مرکزی در کشورهای پیشرفته نشان میدهد بانکهای مرکزی در خدمت سیاست صنعتی دولتها و محرک پیشرفت این کشورها بودهاند و آنچه غربیها امروز برای سایر کشورها تجویز میکنند، در تضاد با تجربه خودشان است. *نسخه استقلال یکی از شروط تحمیلی صندوق بینالمللی پول به 124 کشور بوده و ایران هرچند از این شروط در امان مانده، اما پروژه ایران 2040 دانشگاه استنفورد، که خصومتش با جمهوری اسلامی عیان است، طرحی را برای بانکداری مرکزی در ایران ارائه کرده که طرح مجلس با آن انطباق کامل دارد. استقلال بانک مرکزی رابطه سیاست پولی را با سیاست صنعتی قطع کرده و موجب عقیمسازی دولت توسعهگرا میشود. با توجه به تامین مالی بیش از 90 درصدی بنگاههای اقتصادی از شبکه بانکی کشور، بانک مرکزی باید بر اساس برنامهریزی دولت، تسهیلات را به سمت بخشهای اولویتدار تولیدی هدایت کند، اما استقلال بانک مرکزی، قدرت هدایت تسهیلات توسط دولت را از بین برده و پروژه پیشرفت کشور را مختل و بلکه منحل میکند.*
🔆متن کامل را در لینک زیر مطالعه فرمایید
https://jamejamonline.ir/fa/news/1335212/
@syjebraily
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN
@haad1442
حجتالاسلام علیاکبر رشاد در سیوسومین همایش بانکداری اسلامی: خلق پول در مالکیت و اموال مردم اثر دارد و نوعی تصرف در اموال آحاد جامعه به شمار میرود.
آیا دیگران حق دارند در اموال مردم تصرف کنند؟ چنین مجوز شرعی وجود ندارد و فقط در شرایط خاصی این مجوز به ولایت داده شده است که آن هم میتواند این مجوز را به بانک مرکزی تفویض کند.
اینکه هر کسی بانک خصوصی احداث کند و با خلق پول اموالی که در جیب مردم است را بیارزش کند درست نیست.
قاعده تسلط که میگوید الناس مسلطون علی اموالهم هم در حوزه مال و هم در حوزه ارز آبرو این مسأله مصداق دارد.
*اختیار خلق پول نباید به بانکهای خصوصی داده شود*
https://farsnews.ir/news/14020607000301/
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN
https://eitaa.com/haad1442
وقتی که رسول از دنیا رفت، امام همه کاره انفال است. امام يعني حاکم الهي، در روزگاری که امام معصوم بر مردم حکومت نمی کند، آن کسی که از سوی خدا می تواند و می باید بر مردم حکومت بکند، او همه کاره انفال و ثروت های عمومی می شود.
به هرصورت، اگرچه این ثروت ها عمومی است، یعنی معدنها از آن همگان است، جنگلها و نیزارها برای همه است، مرتع ها برای همه است، غنيمت هایی که از دشمن به دست می آید، برای همه است؛ از این قبیل موارد و مصادیقی که برای انفال ذکر شده، اگرچه برای همگان است،
اما بالاخره باید در اختیار یک قدرتمندِ الهی که همان حاکم اسلامی است، قرار داشته باشد.
آن کیست؟ در زمان وجود پیغمبر، رسول الله، پس از او امام معصوم، اگر امام معصوم نباشد، امام عادل الهی؛ آن کسی است که زمام حکومت اسلامی باید در دست او باشد، او مسلطِ به امر انفال است.
حضرت آقا. طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، جلسه دوم
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN
@haad1442
«من قبلاً هم این را گفتهام، تذکّر دادهام، الان هم مجدّداً عرض میکنم. واردات کالاهایی که در داخل بهقدر کافی تولید میشود، بایستی بهصورت یک *حرام شرعی و قانونی* شناخته بشود؛ آنچه در داخل تولید میشود، از خارج وارد نشود.
اینکه ما نگاه کنیم ببینیم کالاهای مصرفی ما، از خوراک گرفته تا پوشاک، تا وسایل منزل، تا کیف و کفش بعضی از بانوان، تا وسایل مدرسه و دفتر و قلم و امثال اینها از خارج بیاید، این مایهی شرمندگی است! انسان احساس شرم میکند؛ هم در مقابل تولیدکنندهی داخلی احساس شرم میکند، هم در مقابل آن کسی که این جنس را از بیرون برای ما میفرستد.»
حضرت آقا ۱۳۹۶/۰۱/۰۱
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN
@haad1442
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻جبرائیلی: علت قاچاق ارزانی کالا در ایران نیست، گرانی نامعقول ارز است
🔸سید یاسر جبرائیلی (رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام):
🔹قیمتگذاری در داخل باید ریالی و بومی باشد نه اینکه بر اساس قیمت دلاری و جهانی
🔹آیا راه مقابله با قاچاق، گران کردن کالاهاست؟
🔹علت قاچاق، ارزانی کالا در ایران نیست، گرانی نامعقول ارز است.
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔 @ofogh_tv
🆔 @JahanaraOfoghtv
*سیاست های کلی بند «ج» اصل چهل و چهار قانون اساسی*
تغيير نقش دولت از مالكيت و مديريت مستقيم بنگاه به سياستگذاری و هدايت و نظارت
با توجه به ابلاغ بند «ج» سياستهاي كلي اصل ۴۴ و تغيير وظايف حاكميتي، *دولت موظف است نقش جديد خود در سياستگذاري، هدايت و نظارت بر اقتصاد ملي را تدوين و اجرا نمايد.*
https://maslahat.ir/fa/news/5181/
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN
@haad1442
چرا برای ریال رقیب را تقویت میکنید؟ یکی از وظایف عمدهی ما این است که ما رقیب ریال را در داخل تقویت نکنیم.
آمریکاییها یک روزی ــ چهل پنجاه سال قبل ــ برای اینکه دلار را در داخل کشورشان تقویت کنند، طلا را که رقیب دلار بود، با قیمت بالایی از مردم خریدند و جمع کردند برای اینکه طلا در دست مردم نباشد، برای اینکه دلار در داخل آمریکا شخصیّت پیدا کند؛ [امّا] ما برای ریالِ خودمان مدام رقیب درست میکنیم! واقعاً یکی از گرفتاریهای کشور ما مسئلهی آویزان شدن بخشهای مختلف اقتصاد ما به دلار است.
بیانات حضرت آقا در دیدار کارگزاران نظام، ۱۵ فروردین ۱۴۰۲
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN
@haad1442
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
در منطقه ما هر کشوری که نظام ارزی خود را شناور کرده، گرفتار بحران تورم است؛ و هر کشوری که نظام ارزی ثابت دارد، تورم را مهار کرده است. آزادسازی نرخ ارز برای کشوری که ارز جهانروا ندارد، سم مهلک است.
اخیرا یک روزنامه لبنانی تیتر زده بود: با یک نظام ارزی شناور، چه نیازی به دشمن هست!
@syjebraily
⭕️🌷⭕️🌷ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت حجت، طبق روالی که عرض کردیم خدمت همراهان گرامی، از این به بعد نتایج تحقیقات مان درباره تطبیق شاخص های ۱۴ گانه اقتصادی بر نظرات داوطلبین مجلس را خدمت شما تقدیم می کنیم. منبع ما برای یافتن نظرات کاندیداها ابتدا کانال ها و صفحات شخصی آنها ست و اگر موجود نبود، مصاحبه ها و یادداشت های آنها در رسانه های رسمی کشور مرجع ما قرار گرفته است. اگر کانال های شخصی منبع بوده، آدرس آنها نیز خدمت شما ارسال می شود.
@haad1442
محمد طاهر رحیمی/حوزه انتخابیه تهران
دانشآموخته شریف| دانشجو| سیاستپژوه اقتصاد کلان
https://eitaa.com/economics_finance
@MohammadTaher_Rahimi
twitter: https://twitter.com/taherrahimi68
Telegram: https://t.me/Economics_Finance_T
مهدی عسگری/ حوزه انتخابیه کرج
مشاور استانداری البرز، مدیر اداره ارشاد شهرستان کرج، معاون مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز
مهندسی متالوژی، فوق لیسانس فلسفه
مهدی عسگری/حوزه انتخابیه کرج/ کد....
https://zil.ink/MahdiAsgari133
-1157619967_-1742924662 (1).pdf
117.7K
اکبر مومنی/ محلات و دلیجان
امتیاز صد
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN
(پرشسنامه توسط شخص داوطلب پر شده است)
محمد شربتی، حوزه انتخابیه قم/ اقتصاددان، نماینده وزارت علوم در سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس برنامه و بودجه دانشگاه قم، مدیر طرح، برنامه، بودجه و تشکیلات دانشگاه ملایر و مشاور ارشد رئیس دانشگاه ملایر
https://eitaa.com/drmsharbati
علاقه مندان به داشتن اطلاعات بیشتر از روش تحقیق، لینک های زیر هر پست را باز کنید. لینک ها صفحات شخصی کاندیداست که می توانید نظرات اعلامی آنها را در موضوعات مختلف بینید و سپس لینک پرس لاین که حاوی شاخص های ۱۴ گانه است. داوطلبینی که صفحات شخصی ندارند نیز با جستجوهای اینترنتی مورد بررسی قرار گرفته اند.
@haad1442
مجتبی توانگر/حوزه انتخابیه تهران
امتیاز: منفی پنجاه و نه
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN
محمدباقر قالیباف/ تهران
امتیاز: منفی سی و یک
https://ble.ir/ghalibaf
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN
روح الله ایزدخواه/تهران
نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم
عضو کمیسیون صنایع مجلس، رییس هیات مدیره و مدیرعامل اندیشگاه توسعه منطقه ای فناوران،
دکترای مدیریت فناوری
https://zil.ink/drizadkhah
روح الله ایزدخواه/تهران ری و شمیرانات
امتیاز: صد
https://eitaa.com/dr_izadkhah
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN