⭕️آغاز مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا در سایه تبادل زندانیان
🔹ماجرا از آنجا علنی شد که ۴ اردیبهشت ۹۸ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در نیویورک پرده از یک کانال محرمانه برای ارتباط با آمریکا برداشت و گفت: «آنچه که من میتوانم به عنوان وزیر خارجه انجام دهم، این است که این پیشنهاد را علناً روی میز مذاکرات بگذارم. بیایید آنها را تبادل کنیم…ما شش ماه پیش به دولت آمریکا اطلاع دادیم که آمادگی این کار را داریم و هنوز هیچ پاسخی دریافت نکردهایم.» یعنی دقیقا پس از بازگشت تحریم های آمریکا در آبان ۹۷ وزارت خارجه ایران از طریق یک کانال محرمانه سعی داشته باب مذاکره را با تبادل زندانیان آغاز کند.
🔹بلافاصله پس از این اظهارات علنی ظریف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا لیستی از جاسوسان و شاه مهره های خود را اعلام کرد و درخواست آزادی آنها را داد: «ما از ایران میخواهیم همه اشخاص آمریکایی که به طرز غیرمنصفانه بازداشت یا مفقود شدهاند از جمله ژیو وانگ، رابرت لوینسون، سیامک نمازی، نزار زاکا و دیگران را آزاد کنند.»
🔹اما روی دیگر این ماجرا نقش آفرینی پررنگ گروه بین المللی بحران به عنوان یکی از بازوهای اثرگذار در وزارت خارجه امریکا و سازمان سیا است که البته رابطه عجیبی با تیم سیاست خارجی جناب ظریف دارد و خود ظریف نیز بارها در جلسات این گروه پشت درب های بسته شرکت کرده است. چهره اصلی تامین کننده مالی گروه بحران کسی نیست جز جورج سورس معمار انقلاب های رنگی در دنیا
🔹گروه بحران در گزارش خود در تاریخ ۲۶ دی ۹۷ به نام«On Thin Ice: The Iran Nuclear Deal at Three » به دولت آمریکا توصیه هایی می کند و می نویسد: «بهترین گزینه برای ایالات متحده این است که پیشنهاد مذاکرات محرمانه و خصوصی به ایران بدهد که تمرکز آن بر رهایی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران _ولی نه محدود به این مسئله_ باشد.»
🔹در همین گزارش گروه بحران پرده دیگری از مذاکرات پنهانی برمی دارد و می نویسد: « گزارش هايی وجود دارد مبنی بر اين که مقام های ايالات متحده با مقام های ايران تماس گرفته اند تا در باره سرنوشت زندانيان آمريکايی در ايران مذاکره کنند.»
🔹یک ماه از اظهار علنی ظریف برای تبادل زندانیان نگذشته بود که نزار زاکا جاسوس دوتابعیتی آمریکایی-لبنانی از افراد لیست اعلامی وزارت خارجه آمریکا در خردادماه ۹۸ آزاد می شود و طی بیانیه ای اعلام می کند: « آزادی من بخشی از معامله ایران با آمریکا بود.»
🔹حالا آبان ۹۸ است و روحانی رئیس جمهور صراحتا مذاکرات پنهانی را تایید می کند و می گوید: «به تمام مذاکراتی که با برخی از کشورها در پشت پرده برای حل و فصل انجام می دهیم، متعهد هستیم و به این مذاکرات ادامه خواهیم داد و پیش خواهیم برد.»
🔹گروه بین المللی بحران هم در گزارش خود می نویسد: «در شرايط کنونی، ايران احتمالا مذاکرات علنی را تسليم شدن غيرقابل قبول در برابر زورگويی آمريکا تلقی خواهد کرد؛ همچنان که در دولت اوباما اتفاق افتاد، ديپلماسی در سکوت (همراه با کاهش جنگ لفظی) بخت بيشتری برای موفقيت در ابتدای کار دارد.»
🔹در شرایطی که روحانی اقتصاد کشور را به گروگان گرفته، مجددا خبر می رسد که یکی دیگر از افراد نام برده شده در لیست جاسوس های آمریکایی به نام ژیو وانگ با واسطه سوئیس آزاد می شود و مورد استقبال برایان هوک رئیس گروه ویژه اقدام علیه ایران قرار می گیرد که حاکی از اهمیت این شخص و تبادل است.
https://b2n.ir/108719
🔹در همین روز رویترز خبری را به نقل از یکی از مقامات ارشد آمریکایی منتشر می کند که «آمریکا آماده است بدون پیش شرط با ایران مذاکره کند.»
در تکمیل این پروژه ترامپ با توئیتی از ایران تشکر می کند و می نویسد: «از ایران بابت یک مذاکره بسیار منصفانه متشکرم. دیدید، میتوانیم با هم معامله کنیم!»
🔹قابل ذکر است آزادی شین بائر و جاش فتال دو کوهنورد جاسوس آمریکایی در ۳۰ شهریور ۹۰ با وساطت عمان مقدمه ای بود بر مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا در مسقط و با فاصله کوتاهی از آزادی این دو کوهنورد مذاکرات محرمانه در مسقط آغاز گردید.
🔹حالا دیگر شکی باقی نمانده است که دولت روحانی مذاکرات پنهانی خود را با آمریکا مدت هاست آغاز کرده و نقطه شروع نیز تبادل زندانیان دو طرف است و پالس های آشکاری نیز از جانب مقامات ایرانی و آمریکا می رسد که هر دوطرف مایل به مذاکره در بقیه موضوعات نیز هستند
🔺متن کامل یادداشت در لینک زیر:👇🏻
https://b2n.ir/259557
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
⭕️ آمریکا علیه #استقلال!
🔹یکشنبه خبری در رسانه ها منتشر شد که مربی ایتالیاتی باشگاه استقلال استعفا کرده است. آنچه علت استعفای ناگهانی #استراماچونی اعلام شده مسدودشدن حساب بانکی او در ایتالیا است.
🔹گویا باشگاه استقلال برای پرداخت دستمزد استراماچونی از طریق یک صرافی اقدام کرده و این صرافی مبلغ مذکور را طی چند مرحله بصورت پشت سرهم به حساب مربی استقلال در یکی از بانک های ایتالیا واریز کرده است. که بعد از این اقدام توسط صرافی ایتالیایی، مرکز مبارزه با #پولشویی ایتالیا حساب بانکی استراماچونی را به ظن پولشویی مسدود می کند.
🔹در همین حین عده ای با موج سواری و سوءاستفاده از احساسات طرفداران باشگاه استقلال و مردم به غلط بیان کنند که اتفاق مذکور به دلیل عدم تصویب لوایح درخواستی گروه ویژه اقدام مالی(FATF) یعنی پالرمو و CFT می باشد و اگر این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب نشوند شرایط تبادلات بانکی ما بدتر نیز خواهد شد.
🔹اما مشکل کجاست؟ به دلیل اینکه ایران تحت تحریم های ثانویه #آمریکا قرار دارد و کشورهای اروپایی و به تبع بانک های اروپایی از این تحریم ها تبعیت و در راستای فشار تحریمی آمریکا عمل می کنند، امروز تقریبا هیچگونه ارتباط بانکی رسمی میان ایران و اروپا وجود ندارد. بانک های اروپایی بدلیل تبعیت از تحریم های آمریکا حتی در تراکنش های مربوط به اقلام بشردوستانه چون غذا و دارو نیز با ایران همکاری نمی کنند.
🔹لذا ایران برای انتقال و واریز دستمزد استراماچونی ناچارا مجبور به استفاده از کانال های غیر رسمی چون استفاده از صرافی ها شده است، که همین اقدام یعنی دور زدن تحریم ها که البته با اشتباه آن صرافی ایتالیایی بوده است موجب شده مرکز مبارزه با پولشویی (FIU) ایتالیا به دلیل ظن پولشویی حساب را مسدود کند.
🔹اداره FinCEN که نهاد مبارزه با جرایم مالی آمریکاست بصورت مداوم دستورالعمل ها و آئین نامه هایی برای بانک های خارجی منتشر می کند. که دور زدن تحریم ها و استفاده از صرافی را مصداق پولشویی معرفی کرده و به اصطلاح با پرچم های قرمز( (Red Flags) شناخته می شود. لذا انتقال دستمزد استراماچونی از طریق صرافی بدلیل تحریم های آمریکا توسط بانک ایتالیایی با ظن پولشویی شناخته شده و حساب مربی استقلال مسدود شده است.
🔹نهایتا اینکه دور زدن تحریم های آمریکا مستلزم استفاده از روش هایی است که از نظر بانک های اروپایی مصداق پولشویی است. FATF دقیقا از ایران همین را می خواهد یعنی در صورت پذیرش لوایح استعماری #FATF همین راه های دور زدن تحریم ها نیز مسدود خواهد شد و با دست خودمان کشور را در زنجیر خود تحریمی گرفتار خواهیم کرد.
🔹لازم به ذکر است ایران از سال ۸۸ تا ۹۵ در لیست سیاه FATF قرار داشته و تبادلات بانکی خود را نیز انجام می داده و در پرداخت وجه مربیان ورزشی و چنین مواردی مشکلی نداشته است. لذا این موارد به دلیل تحریم های ثانویه آمریکا است و در حقیقت آمریکا علیه #باشگاه_استقلال اقدام نموده است و ربطی به FATF ندارد و بالاتر اینکه در صورت پیوستن به FATF راه های دور زدن تحریم ها را نیز با دست خودمان خواهیم بست
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
⭕️ کاسبان «تسلیم» به دنبال «خود تحریمی»
🔹در یکی از آخرین اظهارات و ادعاها دیاکو حسینی مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در اظهارنظری سیاسی و نه فنی مدعی شد «تصویب نشدن FATF منجر به تحریم همه ملت ایران میشود.» یا روزنامه آرمان ملی به نقل از علی قربانی از نمایندگان مجلس می نویسد در دنیا همه بجز یکی دو کشور عضو FATF هستند و اگر به آن نپیوندیم همین روزنه های مالی هم بسته می شود.
🔹اما همانطور که بارها اثبات شده نظرات مدافعان FATF صرفا سیاسی با هدف تهییج افکار عمومی است و هیچگونه پشتوانه فنی و کارشناسی ندارد. در اینجا نیز این ادعا که همه کشورهای دنیا جز یکی دو کشور FATF هستند کاملا بی اساس است. آنچه براساس یک سرچ ساده روشن خواهد شد تا به امروز اعضای اصلی FATF ، ۳۷ کشور هستند که به علاوه دو نهاد شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا مجموعا ۳۹ عضو اصلی FATF را تشکیل می دهند.
🔹از طرفی نه تنها عدم تصویب FATF منجر به تحریم همه ملت ایران نخواهد شد که اتفاقا اجرای استانداردهای برنامه اقدام FATF عین خودتحریمی است. چرا که با اجرای بندهای ۲۱و ۳۱ «برنامه اقدام» با موضوع «شناسایی و به اشتراک گذاری اطلاعات مربوط به ذی نفع واقعی» زمینه لازم برای اجرای موفقیت آمیز تحریم های ثانویه بانکی آمریکا در خاک کشورمان توسط نظام بانکی ایران را فراهم می کنند.
🔹با توجه به اینکه کارکرد FATF هوشمند سازی تحریمهای آمریکاست، اجرای استانداردهای FATF باعث شفافیت نظام بانکی ایران برای آمریکا میشود. درواقع این اقدام ما منجر به « نقطه زنی تحریمها» و افزایش اثر گذاری تحریمها خواهد شد که عین «خودتحریمی» است. از طرفی از سال ۸۸ تا ۹۵ که جمهوری اسلامی ایران در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی(FATF) بود نه تنها گرفتار خودتحریمی نبود، بلکه تبادلات بانکی خود را به طرق مختلف انجام می داد.
🔹آنچه تبادلات بانکی ایران را دچار مشکل کرده است به گونه ای که امروز هیچکدام از بانک های اروپایی با ایران تراکنش مالی انجام نمی دهند، تحریم های ثانویه آمریکاست.
🔹لذا نپیوستن به FATF نه تنها موجب تحریم ایران و مشکلات اقتصادی کشور نخواهد شد، بلکه برعکس با انجام درخواست های FATF موجبات خودتحریمی و تحریم نظام بانکی توسط خودمان در داخل خواهیم شد. کاسبان تسلیم و جریان غرب گرا نیز خواسته یا ناخواسته با اصرار و فضاسازی خود در حال تکمیل راهبرد فشار حداکثری آمریکا در داخل می باشند.
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
🔹متن کامل یادداشت👇
https://b2n.ir/411931
✅ @haallaj
⭕️تنفس مصنوعی در ژاپن!
🔹بازی قدیمی غرب گراها در جمهوری اسلامی به نقاط حساسی رسیده، روحانی و غرب گراها که مجوز برجام را با گروگان گرفتن اقتصاد در داخل با فشار کسب کردند و شد آنچه شد حالا با همان ترفند به دنبال تصویب لوایح استعماری FATF و یک عکس یادگاری با ترامپ و نهایتا یک توافق موقت با آمریکا هستند تا موقتا تا انتخابات مستمسکی برای شوهای سیاسی خود داشته باشند.
1️⃣ ...حالا که اقتصاد به سبب بی کفایتی دولتمردان به خاک سیاه نشسته نوبت تحرکات خارجی فرا می رسد تا همان بازی قدیمی تکرار شود.
2️⃣ ۱۶ آذرماه در اولین قدم ماجرا با تبادل دکتر مسعود سلیمانی با ژیو وانگ جاسوس آمریکایی آغاز می شود. برایان هوک گام نخست ایران را خوب ارزیابی می کند و ترامپ در توییتی می نویسد: «از ایران بابت یک مذاکره بسیار منصفانه متشکرم. دیدید، میتوانیم با هم معامله کنیم!» پمپئو نیز می گوید امیدوار است که تبادل صورت گرفته به گفتگوهای جامع تری در خصوص مسائل کنسولی منجر شود و نهایتا یکی از مقامات ارشد آمریکایی هم این تبادل را نشانگر آن دانست که ایران آماده گفتگو و بحث در مورد «تمام موضوعات» است.
3️⃣ ... ۱۷ آذرماه خبرگزاری کیودو ژاپن به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت آمریکا موافقت خود را با سفر حسن روحانی به ژاپن اعلام کرده و از توکیو نیز خواسته نتیجه دیدار روحانی و شینزو آبه را به اطلاع آمریکا برساند. یک روز بعد شینزو آبه نخست وزیر ژاپن گزارش خبرگزاری کیودو را تایید می کند و می گوید درحال برنامهریزی سفر حسن روحانی به توکیو است، چون ژاپن میخواهد در حل «بنبست هستهای بین تهران و واشنگتن» و «کاهش تنش در خاورمیانه» نقش فعال تری ایفا کند. ژاپن تایمز هم طی گزارشی می نویسد سفر روحانی به توکیو با چراغ سبز آمریکا به ژاپن بوده است.
🔹رسانه های زنجیره ای هم که سابقه درخوری در بزک کردن چهره آمریکا و جاده صاف کن مذاکره با آمریکا هستند در داخل فعال می شوند و روزنامه آرمان ملی با تیتر «اکنون با ترامپ بهتر ميتوان كنار آمد تا جايگزين او» به استقبال مذاکره با آمریکا می رود...
4️⃣ آنچه از محتوای این سفر شنیده میشود احتمال معافیت محدود فروش نفت ایران به ژاپن برای مصارف خاص و محدود با مجوز آمریکا است. در همین راستا هم عراقچی پیش از سفر روحانی به ژاپن گفت: «ژاپن خریدار قدیمی نفت خام ایران است اما خرید نفت را به دلیل همراهی با تحریم های آمریکا متوقف کرده است. امیدوارم دولت توکیو خرید دوباره نفت از ایران را از سر بگیرد.»
5️⃣ حالا در شرایطی که شاهد بی سابقه ترین دوران عدم مقبولیت یک دولت در طول تاریخ جمهوری اسلامی هستیم. آنچنان که تمامی نظرسنجی ها مقبولیت دولت فعلی را زیر ۵ درصد اعلام می کنند و عملا با یک دولت ورشکسته ای روبرو هستیم که حتی حامیانش خواستار استعفا او هستند و از آن طرف هم ترامپ زیر تیغ استیضاح قرار دارد و رقبای دموکراتش مشغول تبلیغات انتخاباتی هستند، هر دو برای نجات خود نیاز به یک تنفس مصنوعی هرچند موقت دارند. روحانی برای نجات خود و دولت و بطور خاص برگ برنده جریان غرب گرا در انتخابات پیش رو نیاز به یک توافق موقت دارد و ترامپ هم برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ یک عکس یادگاری با رئیس جمهور ایران برای او کافیست.
🔹آنچه شواهد نشان می دهد و نیازهای مقطعی دوطرف را نیز برطرف می کند، ردپای یک توافق موقت در میان است. توافق موقتی مانند توافق ژنو که تنها اثرش شرطی کردن اقتصاد کشور آن هم در شرایطی است که کشور از نقطه اوج فشار تحریمی عبور کرده و با شرایط تحریم منطبق شده و از طرفی آمریکا بیش از این شرایط اعمال تحریم و فشار اقتصادی ندارد و نمودار اثرگذاری تحریم ها بر اقتصاد کشور نزولی شده است و آمریکا برای از کارنیفتادن سازوکار تحریمی خود و از طرفی امتیازگیری بیشتر نیاز به چنین توافق موقتی دارد.
🔹حال باید منتظرماند و دید روحانی که اقتصاد کشور را به گروگان گرفته با یک توافق موقت بی حاصل آن هم با حفظ تحریم ها دولتش و جریان متبوعش در انتخابات پیش رو و همچنین ترامپ را نجات خواهد داد؟
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
🔹متن کامل یادداشت را بخوانید👇🏻
https://nasimonline.ir/Content/Detail/2342464
✅ @haallaj
⭕️خطر کره شمالی شدن ایران
🔺چهار ضلع کره شمالی کردن ایران را بشناسید
🔹حامیان تصویب لوایح استعماری FATF که از منظر کارشناسی دستشان خالی است، روی به اظهارنظر های سیاسی چون اگر ایران به کنوانسیون های پالرمو و CFT نپیوندد مانند کره شمالی در لیست سیاه FATF قرار می گیرد آورده اند. حال آنکه بررسی تجربه کره شمالی نشان می دهد که اتفاقا جریان غرب گرا با فشار و تحمیل لوایح استعماری FATF قصد دارند ایران را در مسیرغلط کره شمالی بیندازد. چرا که یک بررسی ساده نشان می دهد با وجود پیوستن کره شمالی به پالرمو و CFT، نام این کشور از لیست سیاه FATF خارج نشده است.
🔹کره شمالی در ۲۵ جولای ۲۰۱۳ عضو کنوانسیون CFT شده و از ۱۷ ژوئن ۲۰۱۶ نیز رسما عضو کنوانسیون پالرمو شده است، اما امروز کماکان در لیست سیاه FATF قرار دارد و تغییری در وضعیت این کشور ایجاد نشده است.
🔹اما چرا کره شمالی با وجود پیوستن به هر دو کنوانسیون مذکور از لیست سیاه FATF خارج نشده است. بیانیه های رسمی FATF حاکی از آن است که پس از پیوستن کره شمالی به کنوانسیون پالرمو و CFT و حل کردن مساله پولشویی و تامین مالی تروریسم، گروه ویژه اقدام مالی(FATF) بهانه جدیدی را به نام اتهام تامین مالی سلاح های کشتار جمعی (هسته ای و موشکی) آغاز کرده و با این بهانه اجازه خروج کره شمالی از لیست سیاه را نداده است.
🔹از طرفی براساس بیانیه های رسمی منتشرشده از سوی FATF در دوسال گذشته، با اجرای کامل برنامه اقدام توسط ایران هیچ تضمینی برای خروج ایران از لیست سیاه و بیانیه عمومی FATF نداده است و FATF صرفا اعلام کرده: « ایران در بیانیه عمومی باقی خواهد ماند تا زمانی که برنامه اقدام به صورت کامل اجرا شود.»
🔹و حتی بالاتر از این در بیانیه های عمومی FATF می گوید در صورت اجرای کامل برنامه اقدام توسط کشورمان، پرونده ایران برای بررسی وضعیت به مجمع عمومی ارجاع میشود و بحث گام بعدی (Next Step) مطرح خواهد شد.
🔹لذا کاملا روشن است که سرنوشت کره شمالی منتظر ایران است، چرا که با پیوستن به دو کنوانسیون CFT و پالرمو، گروه ویژه اقدام مالی هیچ تضمینی برای خروج ایران از لیست سیاه نمی دهد و از گام های بعدی سخن می گوید. از طرفی نیز به دلیل اینکه برنامه اقدام ایران در حوزه های پولشویی و تامین مالی تروریسم است، گام بعدی ایران اجرای یک برنامه اقدام جدید این بار در حوزه تامین مالی موشک های ایران است.
🔹حال باید بپرسیم افراد مدافع الحاق به کنوانسیون های استعماری FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام چرا اصرار دارند ایران را تبدیل به کره شمالی دیگری کنند؟ چهار ضلع اصلی کره شمالی شدن ایران مجید انصاری، سید محمد صدر، حسن روحانی و علی لاریجانی هستند، که با اصرار های خود در مجمع تشخیص برای پیوستن به کنوانسیون های درخواستی FATF نه تنها ایران را مانند کره شمالی گرفتار می کنند بلکه ایران را به سمت گام بعدی یعنی مساله موشکی خواهند برد.
متن کامل یادداشت در لینک زیر:👇
http://nasimonline.ir/Content/Detail/2342687
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
⭕️ صدای آمریکا در قلب جمهوری اسلامی ایران!
🔺چه کسانی همنوا با آمریکا پیگیر اجرایی شدن لوایح استعماری FATF هستند؟+فیلم و مستندات
🔹حامیان لوایح استعماری FATF کسانی که مانع از تصویب این دو کنوانسیون هستند را همنوا با ترامپ و پمپئو می خوانند. این در حالی است که اساسا FATF سلاح تحریمی آمریکا جهت دقیقتر کردن تحریمها و کاملا درچارچوب راهبرد فشارحداکثری آمریکا علیه ایران قرار دارد.
🔹از طرفی مقامات ارشد وزارت خارجه و وزارت خزانه داری آمریکا طی دو سال اخیر به طور جدی و مکرر پیگیر اجرای برنامه اقدام FATF توسط ایران بوده و از عدم الحاق ایران به کنوانسیون های پالرمو و CFT انتقاد کرده اند.
🔺خوان زاراته معاون سابق وزارت خزانه داری آمریکا: برای فشار به ایران به FATF نیاز است
🔺سیگال مندلکر رئیس اتاق جنگ اقتصادی آمریکا: FATF عامل خود تحریمی ایران!
🔺وزیر خزانه داری آمریکا: FATF مانع دور زدن تحریم ها می شود
🔺پمپئو: ایران فورا و بدون هیچ پیش شرطی لوایح مرتبط FATF را تصویب کند
🔹در واقع امروز FATF سلاح تحریمی آمریکا در دقیق ترکردن تحریم ها است و به همین دلیل هم مقامات آمریکایی فشار زیادی برای تحمیل این لوایح به ایران وارد می کنند.
🔹حامیان لوایح استعماری FATF در ایران که در میان مقامات دولتی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص نیز قرار دارند با اصرار خود بر تصویب کنوانسیون های پالرمو و CFT در واقع خواسته های مقامات آمریکایی را تکرار و در داخل ایران پیگیری می کنند، خواسته هایی که نتیجه ای جز تنگ تر شدن فشارهای تحریمی علیه ایران درپی نخواهد داشت.
🔹لذا عملا حامیان FATF صدای آمریکا در ایران هستند. صدایی که دقیقا همنوا و همسو با پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، استیو منوچین وزیرخزانه داری آمریکا و دیگر مقامات آمریکایی پیگیر پیوستن ایران به کنوانسیون های استعماری FATF ، اعم از پالرمو و CFT می باشد.
✍🏻 #علیرضا_فقیهیـراد
🔺متن کامل این یادداشت تفصیلی همراه با مستندات را در لینک زیر بخوانید:👇🏻
https://nasimonline.ir/Content/Detail/2342796/
✅ @haallaj
⭕️تروریستهای سیاسی، لیستهای قبیلهای و براندازی نرم آرمانهای انقلاب
🔹متاسفانه براساس یک سنت غلط و نهادینه شده در ایام انتخابات آنچه بیشتر از هر مساله ای اذهان عمومی مردم را متاثر میکند، دعواهای انتزاعی و جناحی گروههای سیاسی چپ و راست یا اصولگرا و اصلاح طلب امروزی و شاخههای متعدد آنها است.
🔹گروههای سیاسی غیرانقلابی با هجمه ی وسیع تبلیغات رسانهای خود و معرفی لیستهای ساندویچی و تلاش فراوان برای حذف رقیب از صحنه رقابت، صحنه انتخابات را به میدان «تشنگان قدرت» تبدیل میکنند تا میدان «شیفتگان خدمت». در این میان عدهای تنها برای رسیدن به صندلیهای سبز مجلس براساس بدعتهای غلط انتخاباتی که منتج به فساد سیاسی میشود، فعالیت میکنند تا شاید در این هیاهو رایی نصیب آنها بشود.
🔺لیستهای ساندویچی یا انتخاباتی رشد محور
🔹اغلب گروههای سیاسی در ایام انتخابات تمام وقت و سرمایه خود را برای بستن لیستهای انتخاباتی صرف میکنند، و با اعلام این لیستها در روزهای انتخابات فضای رسانهای را به گونهای رقم میزنند، که رای دادن به چنین لیستهایی برای مردم حجت قطعی و شرعی است و خلاف آن ضربه به وحدت و کمک به رقیب است.
🔹لیستهای ساندویچی گروههای سیاسی که پشت دربهای بسته و گاها نه براساس شایستگیها و اصلح بودن اشخاص، که براساس سهم خواهیهای افراد و نفوذ کانونهای قدرت و ثروت بسته میشود، انتخابات را که محلی برای حضور فعالانه و آگاهانه مردم برای تصمیم گیری درباره ی آینده سرنوشت کشور میباشد، را تبدیل به کارزار سیاست بازان تاجرپیشه متصل به کانونهای قدرت و ثروت میکند، و در این هنگامه مردم به عنوان محور انتخابات به حاشیه رانده میشوند.
🔹گروههای سیاسی خود را قیّم مردم معرفی کرده و قدرت تحلیل و تفکر را با پروپاگاندای تبلیغاتی از مردم میگیرند، در حالیکه انتخابات بهترین فرصت برای رشد فرهنگ سیاسی مردم و انتخاب آگاهانه میباشد.
🔹صریحتر اینکه تروریستهای سیاسی با دادن لیستهای قبیلهای در عین به انزوا بردن مردم، اصلح را در تسلسلی دائمی ترور میکنند، که نتیجه آن چیزی جز براندازی نرم آرمانهای اصیل انقلاب نخواهد بود.
🔹حضور یا عدم حضور افراد در لیستها نشانه اصلح بودن افراد نخواهد بود. مردم باید براساس شاخصهای حقیقی و نه تصنعی به افراد اصلح و نه لیستهای سهمیه ای رای دهند.
🔹همانطور که حضرت امام خمینی (ره) فرمودند: «مردم در انتخابات آزادند و احتیاج به قیم ندارند و هیچ فرد و یا گروه و دستهای حق تحمیل فرد و یا افرادی را به مردم ندارند. جامعه اسلامی ایران که با درایت و رشد سیاسی خود جمهوری اسلامی و ارزشهای والای آن و حاکمیت قوانین خدا را پذیرفتهاند و به این بیعت و پیمان بزرگ وفادار ماندهاند، مسلم قدرت تشخیص و انتخاب کاندیدای اصلح را دارند. البته مشورت در کارها از دستورات اسلامی است و مردم با متعهدین و معتمدین خویش مشورت مینمایند. اگر انتخاب اصلح براى مسلمانهاست، «کى و از کجاست» مطرح نیست، از هر گروهى باشد، حزب باشد یا غیرحزب، نه حزب اسباب این مىشود که غیر آن فاسد، و نه صددرصد حزبى بودن باعث صلاح آنهاست.»
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
ادامه یادداشت در لینک زیر:👇🏻
https://b2n.ir/121374
✅ @haallaj
⭕️پشت پرده اصرار دولت بر تصویب لوایح FATF/ باز هم پای «گروه بینالمللی بحران» در میان است؟
🔹گروه بین المللی بحران چیست و «واقعا» چه نقشی در تصمیم سازی در سیاست خارجی ایران در دولت روحانی بازی می کند؟
🔹رئیس گروه بین المللی بحران، «رابرت مالی» است که در دولت باراک اوباما، به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهوری و هماهنگ کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه فعال بود. این اندیشکده نفوذ بسیار عمیقی در ساختار حکومتی آمریکا دارد و به عنوان بازوی اثرگذار وزارت خارجه آمریکا و سازمان سیا شناخته می شود.
🔹چهره اصلی و تامینکننده مالی اصلی این سازمان «جورج سوروس» معمار انقلاب های رنگی در دنیا است که همراه با الکساندر (پسرش) عضو هیئت امنای این اندیشکده می باشند.
🔺پرده اول: برجام
🔹یکی از مسائل مهمی که سوالاتی پیرامون ارتباطات خاص این گروه و تاثیرات آنها بر سیاست خارجی ایران ایجاد میکند، انتشار گزارشی تحت عنوان «ایران و 5+1: حل مکعب روبیک هسته ای» چندماه پیش از امضای توافق برجام توسط گروه بین المللی بحران بود که تقریبا بالای 90 درصد این متن دقیقا همان متن برجام بود. اتفاقی که بعد از انتشار متن برجام مورد تعجب کارشناسان روابط بین الملل قرار گرفت!
🔺پرده دوم: آغاز برجام منطقه ای از یمن
🔺پرده سوم: اتخاذ راهبرد صبر تا پایان دولت ترامپ
پرده چهارم: تبادل زندانیان و تلاش برای مذاکره چراغ خاموش با آمریکا
🔺ارتباطات گروه بین المللی بحران با مقامات دولت روحانی و حامیانش
🔺پرده پایانی: توصیه گروه بین المللی بحران به دولت روحانی درباره FATF
🔹چگونه است که از متن برجام تا پیشنهاد مذاکرات منطقه ای بر مساله یمن تا مذاکره با آمریکا برای تبادل زندانیان تا اتخاذ راهبرد صبر تا پایان دولت ترامپ و نهایتا پیگیری تصویب لوایح درخواستی FATF و... همگی کاملا با پیشنهادهای گروه بین المللی بحران در یک خط و مسیر قرار دارد؟! چرا تاکنون محتوای جلسات جواد ظریف با این گروه منتشر نشده است؟ آیا نهادهایی چون مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با تایید لوایح درخواستی FATF مغلوب بازی پیچیده گروه بین المللی بحران می شود؟
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
🔹متن کامل و تفصیلی گزارش همراه با مستندات در لینک زیر:👇🏻
https://www.farsnews.com/news/13981009000193/
✅ @haallaj
⭕️۴ نکته درباب اظهارات غیرکارشناسی خانم جنیدی درباره FATF
🔺چگونه راههای دور زدن «تحریمها» مسدود میشود؟
🔹صداوسیما بازهم در ساعات پربیینده شبکه خبر بصورت یک طرفه تریبون رسانه ملی را در اختیار یکی از موافقان تصویب لوایح مربوط به FATF قرار داد. این رفتار کاملا سوءگیرانه و یک طرفه که یادآور ماجرای تصویب برجام نیز می باشد با مجری گری شخصی برگزار شد که هیچگونه تسلط کارشناسی بر موضوع نداشت گو اینکه صداوسیما تبدیل به بلندگوی دولت برای تحمیل لوایح FATF شده است.
🔹اما جدای از بررسی رفتار سیاسی و عجیب صداوسیما در این شرایط حساس، مهمان برنامه خانم لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور در دفاع از تصویب لوایح FATF اظهاراتی کاملا غیرفنی ابراز داشتند که در ادامه به بررسی آن خواهم پرداخت.
🔹لعیاجنیدی در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر، درباره نگرانی از درز اطلاعات محرمانه کشورمان با پیوستن به کنوانسیون های بین المللی اظهار کرد: «کسی که در واحد اطلاعات مالی کشورمان قرار دارد معتمد نظام است و با بررسی اطلاعات درخواستی مشخص میکند که اگر اطلاعات مهمی مطالبه نشده باشد ارائه کند اما اگر مربوط به امنیت ملی باشد ارائه نمیکند. در چارچوب FATF بیشتر می توانیم امکاناتی برای حفظ اطلاعاتمان داشته باشیم تا اینکه هیچ صیانتی نداشته باشیم...به فرض ملحق نشدن به این معاهده و رفتن در لیست سیاه به تمام کشورهای دیگر می گویند که اطلاعات مربوط به نقل و انتقال وجوه ما را استخراج و ارائه کنند که در آن صورت اطلاعات ما به طور گسترده و سیستماتیک ارائه خواهد شد... درخصوص فروش نفت حق ندارند که هر آنچه مربوط به ایران است چک کنند زیرا این محصول را نمی توانند کالای مشکوک بدانند مگر آن مبادلات مالی مربوط به کالاهایی مانند مواد مخدر یا ارتشاع باشد که اطلاعاتش را مطالبه کنند و در موارد مانند فروش نفت اصلا حق ندارند که اطلاعاتی را مطالبه کنند مگر آن که دلایل و قرائنی نشان دهند که معامله مشکوکی صورت گرفته است آن گاه می تواند از واحد اطلاعات مالی ما اطلاعات مد نظر را درخواست کنند.»
1⃣ این اظهارات در حالی مطرح شده است که اولا براساس بیانیه رسمی FATF یکی از درخواست های این گروه علاوه بر تصویب کنوانسیون های پالرمو و CFT، «استقلال کامل واحد اطلاعاتی مالی» یا همانFIU می باشد و با ناکافی دانستن اصلاحاتِ انجام شده، از ایران خواسته است قانون داخلی مبارزه با تروریسم را اصلاح کند. استقلال واحد اطلاعات مالی بدین معناست که در صورت درخواست هر یک ازاعضای FATF درباره تراکنشهای مشکوک ایران، این واحد موظف خواهد بود بدون رعایت ملاحظات امنیتی ایران، تمام اطلاعات درخواست شده را به طرف مقابل ارائه دهد و هیچ قید و شرطی در ارائه اطلاعات نمی توان وارد کرد.
2⃣ با اجرای بندهای ۲۱و ۳۱ «برنامه اقدام» با موضوع «شناسایی و به اشتراک گذاری اطلاعات مربوط به ذی نفع واقعی» زمینه لازم برای اجرای موفقیت آمیز تحریم های ثانویه بانکی آمریکا در خاک کشورمان توسط نظام بانکی ایران را فراهم می کنند. چرا که نه تنها اطلاعات تراکنش های بانکی بلکه ذینفع واقعی و براساس ساختار KYC (شناسایی نهایی مشتری) ذینفع نهایی را نیز باید در اختیار FATF قرار دهیم. لذا حتی اگر در شرایط تحریم آمریکا بتوانیم نفتمان را هم بفروشیم اما باید ذینفع واقعی و نهایی از محل درآمدهای حاصل از فروش نفت را در اختیار قرار دهیم. با توجه به اینکه کارکرد FATF هوشمند سازی تحریمهای آمریکاست، اجرای استانداردهای FATF باعث شفافیتنظام بانکی ایران برای آمریکا میشود. در واقع این اقدام ما منجر به « نقطه زنی تحریمها» و افزایش اثر گذاری تحریمها خواهد شد که عین «خودتحریمی» است.
3⃣بررسی توصیههای ۴۰ گانه گروه ویژه اقدام مالی به خوبی نشان میدهد که هسته اصلی توصیهها افزایش شفافیت است. برای مثال توصیههای ناظر به شناسایی دقیق مشتری (CDD) یا شناسایی ذینفع واقعی یا در توصیه شماره ۴۰ گروه مشاهده میشود که از کشورها میخواهد اختیارات قانونی لازم را به «واحدهای اطلاعات مالی (FIU) خود بدهند تا بدون محدودیت و به طور گسترده با همتایان خارجی خود تبادل موثر اطلاعات داشته باشند.
🔹این بخش از توصیههای گروه ویژه اقدام مالی که ناظر به همکاری اطلاعاتی با سایر کشورهاست به ما نشان میدهد که شفافیت نظام بانکی که مدنظرFATF است نه برای حاکمیت داخلی، بلکه برای نظام بینالملل ایجاد میشود. به عبارت دیگر FATFبه دنبال ایجاد شفافیت عمیق برای نظام بینالملل است.
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
🔺ادامه متن یادداشت در لینک زیر:👇🏻
https://nasimonline.ir/Content/Detail/2343418/
✅ @haallaj
⭕️چرا انتقام سخت؟
🔺انتقام سخت مانعی برای جنگ
🔹پس از شهادت فرمانده دلاورشهید قاسم سلیمانی و پیام رهبرانقلاب و اشاره به «انتقام سخت»شاهد موج مطالبه مردمی برای اجرای فوری انتقامی سخت به آمریکا بودیم. اما چرا ایران باید پاسخی سخت، به این اقدام تروریستی آمریکا بدهد؟
🔹دولت آمریکا در دوره ترامپ با اتخاذ راهبرد فشار حداکثری یک جنگ تمام عیار ترکیبی در حوزه های اقتصادی،سایبری، عملیات روانی و نیمه سخت با استفاده از گروهک های اپوزیسیون علیه ایران به راه انداخته است تا ایران را مجبور به تغییر رفتار و نهایتا تغییر رژیم کند. در همین راستا آمریکا گروه ویژه اقدام علیه ایران را تشکیل داد
🔹در ادامه سپاه را در لیست گروههای تروریستی قرار داد،حملات سایبری علیه زیرساخت های ایران را در دستور کار قرار داد و ایجاد فضای شبحِ جنگ با مانورهای عملیات روانی مانند اعزام ناوهواپیمابر آبراهام لینکلن، تحریم های نهادها و افراد منتسب به مقام معظم رهبری، تحریم پتروشیمی، تحریم مجدد بانک مرکزی با برچسب تروریسم، ایجاد خرابکاری های امنیتی و ترور در ایران، هماهنگی و فشار به انگلیس جهت توقیف نفتکش ایران در جبل الطارق، تحریم وزیرخارجه ایران،و نهایتا تلاش برای شورش های داخلی در کشور به وسیله گروهک های ضدانقلاب و ایجاد حوادثی چون اغتشاشات آبان ماه همگی بخش هایی از پازل آمریکا ذیل راهبرد فشار حداکثری است
🔹ترامپ که تاکنون نتوانسته است دستاوردی از این اقدامات ذیل راهبردفشار حداکثری برای انتخابات ریاست جمهوری خود کسب کند، پس از ایجاد فتنه و آشوب در محور مقاومت در لبنان و عراق،اکنون به دلایلی با به شهادت رساندن فرمانده ارشد سپاه قدس شهید سلیمانی، سطح درگیری را بالاتر آورده و از جنگ نیابتی که سال ها در برابر ایران در سوریه و لبنان و عراق و یمن شکست خورده حالا عملا وارد فاز درگیری مستقیم شده است
🔹آنچه می تواند از زمینه های اتخاذ این تصمیم احمقانه ترامپ باشد، آن است که اولا پس از هدف قراردادن پهباد آمریکایی توسط ایران و عدم واکنش آمریکا موجبات شکست بزرگ و تحقیر ترامپ و ایالات متحده آمریکا شده بود و متحدان آمریکا نیز اعتماد خود را به حمایت آمریکا از دست دادند. لذا ترامپ در آستانه انتخابات و جهت اعاده حیثیت آمریکا به دنبال یک برگ برنده بود دوما برآورد آمریکایی ها این بوده که در شرایط فعلی ایران درگیر مسائل داخلی و وقایع آبان ماه است و توان و قدرت اعمال نفوذ در منطقه را از دست داده است سوما آمریکا فرصت آشوب های اخیر در عراق و لبنان و ایجاد اختلاف بین مردم این کشورها زمان مناسبی برای اقدام در این سطح برای قدرت نمایی و امتیازگیری از جمهوری اسلامی فرض کرده است
🔹آمریکا به نتیجه رسیده که فشار اقتصادی به تنهایی جوابگو نیست، و ذیل راهبرد فشارحداکثری اقدامات منطقه ای ضد ایرانی و ورود به فاز امنیتی_نظامی را نیز در دستور کار قرار داده است. هدف آمریکا در مرحله اول تغییر رفتار و عقب راندن ایران به محیط داخلی و تغییر نظم منطقه ای ضد ایران است
🔹در چنین شرایطی تنها اقدام ضروری و فوری پاسخ نظامی قاطع، هوشمند، متناسب و بازدارنده است که آمریکا را از تداوم مسیر فعلی پشیمان خواهد کرد و موجبات بازدارندگی فعال ایران خواهد شد. همچنان که پس از زدن پهباد گلوبال هوک آمریکایی، ایران با نمایش عملی بازدارندگی کارآمدترین ابزار حفظ صلح و جلوگیری از جنگ را به کار برد و موجبات عقب نشینی آمریکا را در پی داشت
🔹اگر آمریکا و ترامپ همانند برجام اطمینان حاصل کنند که هر اقدامی از سوی آنها هیچگونه واکنشی از جانب ایران به همراه نخواهد داشت، برای فشار بیشتر و البته امتیاز برای انتخابات آینده ریاست جمهوری قطعا در تکرار این رفتارها تعلل نخواهد کرد.لذا انتقام سخت باید به گونه ای باشد تا این پیام را به آمریکا مخابره کند که تداوم این روند امنیت تمامی سربازانش در تمامی دنیا را به خطر خواهد انداخت و تبعات آن فراتر از انتظار و کاملا غیرقابل پیش بینی است. سطح پاسخ باید زمین جدید بازی آمریکا را با سرعت و قاطعیت تغییر دهد و موازنه قدرت را که دستخوش تغییرات شده است را به نقطه تعادل برساند
🔹از طرفی آنچه در راهبرد بازدارندگی به عنوان یکی از شروط مطرح است اصل معتبرسازی تهدیدات است. اگر تهدید ایران به انتقام سخت عملی نشود یا در سطحی پایین باشد قطعا این بازدارندگی حاصل نخواهد شد و به دلیل اینکه سیستم بازدارندگی در لبه آشوب حرکت می کند، کوچکترین تخطی از این اصول سیستم را به جنگ می کشد
🔹بنابراین انتقام سخت باید هوشمندانه، قاطع، متناسب و گسترده و البته نامتقارن باشد و میدان بازی را تغییر دهد. این انتقام سخت در روابط بین الملل بهترین و کارآمدترین ابزار برای جلوگیری از ایجاد جنگ و ایجاد بازدارندگی برای امنیت منطقه ای خواهد بود.در این شراط پاسخ قاطع نظامی امنیت آفرین و مانع از جنگ خواهد شد
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
⭕️سیلی سخت موشکی مقدمه خروج آمریکا از منطقه
🔺3 نکته در باب حمله موشکی سپاه به پایگاه تروریست های آمریکایی در عراق
1️⃣دقیقا در همان ساعت و زمان حمله آمریکا به شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهانش و در حالی که هنوز مراسم خاکسپاری به اتمام نرسیده بود، اولین واکنش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حمله موشکی به دو پایگاه نظامی عین الاسد و اربیل آمریکا در خاک عراق انجام شد. آنچه اهمیت و ارزش این حمله موشکی را جدای از بررسی های فنی و نظامی آن نمایان می کند، آن است که در حقیقت این اتفاق صرفا یک حمله موشکی محدود نبود، بلکه به عنوان اولین حمله رسمی بعد از جنگ جهانی دوم در پرل هاربر به پایگاه های نظامی آمریکا در دنیا بود. آمریکایی که پس از جنگ جهانی دوم در توهم هژمونی به سرمی برد و هیچ کشوری نه تنها جرات بلکه حتی اجازه تصور حمله به اهداف آمریکایی آن هم بصورت رسمی و مستقیم را به خود نمی داد. آنچنان که پس از دستگیری تفنگداران آمریکایی در جزیره فارسی در سال94، کشورهای عربی این اتفاق را باور نمی کردند و این ماجرا را یک اتفاق نمایشی و هماهنگ شده می خواندند، چرا که اصلا به مخیله شان نمی گنجید کشوری نیروهای ویژه آمریکایی را با آن حقارت دستگیر کند.
🔹اکنون در اوج تهدیدهای ترامپ و مقامات نظامی آمریکا، جمهوری اسلامی به وعده خود عمل می کند و اولین سیلی را به صورت آمریکا می زند که حقیقت ماجرا، فروریختن قدرت پوشالی و هیمنه ظاهری ارتش آمریکا در پیش چشم جهانیان است. حمله موشکی سپاه صرفا زدن دو پایگاه آمریکا نبود، بلکه پایان توهم شکست ناپذیری آمریکا و پایان تابوی حمله مستقیم به مراکز نظامی ابرقدرت جهان و رسما تحقیر هژمونی آمریکا و البته آغاز تغییر نظم منطقه ای و جهانی به نفع محور مقاومت بود. پس از این سیلی سخت به آمریکا شاهد تجدید قوا و اتحاد بیش از پیش نیروهای مقاومت در منطقه هستیم و حتی بعضی از افراد و جریانات جهادی در محور مقاومت هم که به دلایلی از ایران فاصله گرفته بودند مجددا در یک صف واحد در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی ایستاده اند.
2️⃣این حمله در شرایطی اتفاق افتاد که نیروهای تروریست آمریکایی در منطقه در آماده باش کامل به سرمی بردند و با این وجود حتی نتوانستند یک موشک را منهدم یا منحرف کنند. در حالی که پیش از این آمریکایی ها افسانه سرایی هایی کرده بودند که ما قوی ترین ارتش دنیا هستیم که تمامی موشک های ایران را در آسمان می زنیم یا جناب ظریف وزیر خارجه خودمان که می گفت آمریکا با یک بمب می تواند کل سیستم نظامی ما را مختل و نابود کند. حمله موشکی سپاه ابعاد گسترده فنی و نظامی داشت تا جاییکه فاکس نیوز رسانه نزدیک به پنتاگون رسما اعتراف می کند «ایران هدفهای آسان تری هم داشت، اما سخت ترین هدف را انتخاب کرد که پیامهای مهمی دارد.»
🔹پایگاه عین الاسد که عملیات تروریستی علیه شهید سلیمانی از آنجا هدایت می شد، مهم ترین و بزرگترین پایگاه آمریکا در عراق بود که مقر عملیات مرکزی آمریکا است و سامانه های ارتباطی و سامانه های مخصوص پهپادها و زیرساخت های مهمی در خود جای داشت. پایگاه اربیل هم مهمترین مرکز سامانه های اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا در منطقه بود که هر دو موشک باران شدند. در حقیقا ایران مهمترین پایگاه های نظامی، شنود، رادار و جنگ الکترونیک آمریکا در عراق که در حکم چشم و گوش آمریکا در منطقه هستند، را آن هم در اوج سطح هوشیاری نیروهای نظامی تروریست آمریکایی مورد هدف قرار داد. تا پیام روشنی به تروریست های آمریکایی در منطقه داده باشد و همچنین مقدمات سیلی های بعدی را نیز فراهم کند.
3️⃣پایگاه عین الاسد که امروز به تلی از خاکستر تبدیل شده، جایی است که تا همین چند روز پیش ترامپ گفته بود برای ساخت آن میلیاردها دلار خرج کرده و از آن خارج نمی شود تا اینکه عراق پولش را بدهد. اکنون اقدام هوشمندانه و دقیق سپاه پاسداران نه تنها این آرزوها و ادعاهای ترامپ را به خاک سیاه نشاند، بلکه موجبات انفعال وزارت دفاع آمریکا و لغو سخنرانی ترامپ نیز گشت.
🔹آنچه از شواهد برمی آید این اولین سیلی از یک سلسله اقدامات در حوزه جغرافیایی گسترده و طی زمان های طولانی و نه صرفا منحصر در یک زمان و اتفاق خواهد بود. سلسله سیلی های سختی که آمریکا را ناچار خواهد کرد با تابوت های سربازانش شرّ خود را از منطقه کَم کند. روندی آغاز شده است که با حذف حضور نظامی آمریکا در منطقه باید شاهد تغییراتی در نظم منطقه ای و حتی جهانی باشیم.
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj