شورای نگهبان قوانین ناکارآمد را تأیید و قوانین کارآمد را رد میکند؛ آیا این اظهار نظر صحیح است؟
بررسی کارشناسی مصوبات از نظر کارآمدی قانون و مفید بودن آن برای اداره کشور و حل مشکلات مردم برعهده دولت و مجلس، به عنوان طراحان مصوبات است. تمام ابعاد و زوایای هر قانونی پیش از تصویب باید از سوی دولت و مجلس بررسی شود تا آثار مفیدی برای کشور داشته باشد. شورای نگهبان صرفاً مغایرت یا عدم مغایرت مصوبات با شرع و قانون اساسی را اعلام میکند و کارآمدی و مصلحتسنجی قوانین را ارزیابی نمیکند. از طرف دیگر ایرادات شورای نگهبان به مصوبات به معنای رد کامل آنها نیست، بلکه به این معناست که مصوبه در مواردی ایراداتی داشته است که باید مجلس آن را اصلاح کند. چنانچه ایرادات اصلاح شود، مصوبه در مراحل بعدی تأیید خواهد شد و رفع ایرادات شورای نگهبان به کارآمد شدن قوانین نیز کمک خواهد کرد.
@hadianilam
💢رسالت مادری؛ اصلاح جامعه
🔸امام خمینی (ره):
در مادرى تان بايد بچه ها را تهذيب كنيد؛ در معلمى تان هم بايد تهذيب كنيد؛ يك افراد صحيح تحويل جامعه بدهيد، يك جامعه را صحيح كنيد. و اگر خداى نخواسته عكس اين معنا باشد، وِزر آنها هم به عهده شما مى آيد. همانطورى كه هر كار خوبى كه اينها بكنند- چون شما مبدأ اين كار خوب بوديد- براى شما هم خوبى دارد، اجر و ثواب دارد.
#امام_خمینی
صحیفه امام؛ ج7؛ ص286 | قم؛ 24 اردیبهشت 1358
@hadianilam
انتخابات مجلس و اقتصاد
بین سیاست و اقتصاد ارتباط تنگاتنگی وجود دارد و این پیوستگی در فضایی مانند ایران که مؤلفههای اقتصاد سیاسی در آن پررنگ است، بیشتر دیده میشود. جمهوری اسلامی ایران از 18 اردیبهشت امسال رویکرد سیاسی خود را تغییر داد و گزینه مقاومت را بر امید بستن به غرب ترجیح داد. بازار و اقتصاد ایران واکنش مثبتی به این تغییر نشان داد و ثبات نسبی اقتصادی، کاهش قیمت ارز از 18 هزار تومان به کانال 12 هزار تومان، رشد شاخص بورس و... را تجربه کرد.
بدون تردید، تغییر ترکیب مجلس در انتخابات دوم اسفند ماه یکی از بزرگترین تحولات سیاسی کشور است که نه تنها فعالان اقتصادی در داخل و خارج از کشور آن را دنبال میکنند، بلکه قدرتهای اقتصادی دنیا به دلیل تأثیرگذاری فرایندهای سیاسی ایران بر اقتصاد جهانی، این رویداد سیاسی و حضور ملت ایران در پای صندوق رأی را با دقت بررسی میکنند.
در بعد داخلی، بر اساس یک تفکر سنتی که دولت بازار را فقط تا قبل از انتخابات کنترل میکند، بخشی از جامعه نگاه مثبتی به اقتصاد ایران در آینده نزدیک ندارند، به ویژه اینکه در آستانه سال جدید قرار داریم و تورم سالانه نیز کمکم آثار خود را نشان میدهد. در این شرایط مسئولان باید به مردم اطمینان دهند فرایندهای کنترل بازار ادامه خواهد داشت. این کار میتواند مانع احتکار خانگی یا کمبود احتمالی برخی کالاها در بازار شود و این تصور غلط را که آثار منفی آن قابل پیشبینی است، کماثر کند؛ اما در درازمدت تغییر ترکیب مجلس میتواند با اصلاح ساختار بودجهریزی کشور، حمایت از بنگاههای تولیدی و اصلاح قوانین مالیات، گمرک، نظام بانکی و... رفاه اقتصادی را افزایش دهد و از اقشار آسیبپذیر حمایت کند؛ از این رو انتخاب هوشمندانه مردم میتواند آثار و برکات زیادی را به همراه داشته باشد.
تشکیل مجلسی که رویکرد مقاومت را تحکیم ببخشد، میتواند در عرصه بینالمللی نیز در مقابل تحریمهای اقتصادی دشمن با تکیه بر فرصتهای داخلی و منطقهای تصمیم بگیرد و تأثیر تحریمهای اقتصادی را کاهش دهد و در مواردی به صفر برساند. بازار جهانی نفت به انتخابات ایران چشم دارد و کشورهای اروپایی نیز در آرزوی تشکیل مجلسی هستند که ایران را به قبل از 18 اردیبهشت 1398 برگرداند. این موارد گوشهای از اهمیت انتخابات مجلس یازدهم و نتایج تصمیم مردم بر اقتصاد را نشان میدهد.
@hadianilam
🔴 گریه ی اراده
🔻 رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار مداحان:
🔹 از بعد از حادثهی کربلا یک کار رایجی شد که عزاداری کنند برای شهیدان و ائمّه (علیهم السّلام) این را ترویج میکردند، که تا امروز هم باقی مانده. و بر خلاف آنچه بعضی تصوّر میکردند ــ در یک برههای یک گرایشات روشنفکرانهای در بعضی بود که [عزاداری] گریه و ضعف و مانند این چیزها است ــ گریهی در مجالس شهیدان گریهی ضعف نیست، گریهی اراده است، گریهی عزم است، گریهی تبیین احساسات عالی یک انسانِ وسطِ میدان است.
🔹عزاداریِ شهدا امروز همین جور است؛ امروز تشییع جنازهی شهدا، مجلس عزای شهیدان، تکرار نام شهیدان، عزا است، گریه هم در آن هست، امّا وسیلهای برای احساس عزّت، احساس قدرت و احساس شجاعت است. [در تشییع] همین شهید عزیز اخیرمان، شما ببینید چه اتّفاقی در سرتاسر کشور افتاد؛ ۹۸/۱۱/۲۶
@hadianilam