حضرت مهدى عليه السلام در نامه مباركش به سفير خود محّمد بن عثمان فرمودند:
براى تعجيل فرج زياد دعا كنيد، چون همين دعا موجب فرج شماست
منتخب الأثر، صفحه 268
🆔 @hadisgraph
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
فرزندانتان را گرامى بداريد و نيكو تربيتشان كنيد تا آمرزيده شويد
مكارم الأخلاق جلد 1 ص 478
🏃چگونه کودکان بیشفعال را کنترل کنیم؟
کم نیستند والدینی که سعی میکنند بدون حضور فرزندانشان بیشفعالشان مهمانی بگیرند یا به مهمانی بروند. آنها معتقدند «به هر حال مهمانی باعث میشود برنامه خواب و خوراک بچهها بههم بخورد و روال عادیشان تغییر کند». بهعلاوه بچهها در مهمانی کمتر مورد توجه قرار میگیرند و این مسأله زمینه بدقلقی آنها را فراهم میکند؛ مخصوصاً اگر زمینه بیماریهایی چون «نقص توجه- بیشفعالی» را داشته باشد.
اما آیا راه حلی وجود ندارد که بتوان مهمانی رفت یا در خانه مهمانی گرفت و در کنار فرزندانی ناآرام دور هم خوش گذراند؟
چند توصیه:
1️⃣ حتماً قبل از خارج شدن از خانه، درباره جایی که میخواهید بروید و افرادی که ممکن است کودک با آنها ملاقات کند، حرف بزنید تا آمادگی وارد شدن به آن مکان را داشته باشد و بدرفتاری نکند.
2️⃣ خیلی کوتاه و واضح با پیامی روشن انتظاری که از او دارید را بیان کنید. مثلاً «از تو میخواهم در مهمانی کنار من بنشینی و با اسباببازیات بازی کنی همین! اگر به این قول و قانون پایبند موندی بعد از مهمونی جایزه داری!»
3️⃣ بلافاصله پس از مهمانی باید جایزه کودک به او داده شود. اما حواستان باشد که این جایزه نباید خیلی بزرگ باشد.
4️⃣ دقت کنید این بچهها بهخاطر نداشتن تمرکز یادشان میرود خواستهتان چه بوده و لازم است گهگاه نه با اشاره و چشم درشت کردن (برای کودکانی که بیشفعال نیستند اشارهای کوچک قابلدرک است)، بلکه با پیامهای لمسی مثل گرفتن دستشان یا لمس و نوازش کردن سر یا صورت آنها، با مهربانی یادآور شوید که خواستهتان چه بوده و در ازای آن چه جایزهای منتظرش است.
5️⃣ اگر کودک به قول و وعدهتان پایبند نشد، تأکید کنید مهمانی را ترک میکنید و دفعه بعد او را نخواهید برد. یادتان باشد به حرفتان پایبند بمانید و آن را در هر حال اجرا کنید.
6️⃣ جایزه باید کوچک و ارزان باشد و آن را در کیفتان به همراه داشته باشید. تا پایان مهمانی آن را بدهید یا اگر «جایزه فعالیتی» برایش در نظر گرفتید، باید حتماً بلافاصله انجامش دهید (مثلاً رفتن به پارک یا ١٠٠ دقیقه فوتبال بازی کردن و…)
7️⃣ دقت کنید تنبیه کردن این کودکان کاملاً اثری معکوس دارد و بعد از مدتی به جایی میرسید که خودتان از تنبیه بینتیجهاش خسته خواهید شد.
8️⃣ در نظر گرفتن پاداشهای کوچک و البته متنوع برای انتظارات و درخواستهایی که از فرزندتان دارید کاملاً کارساز است. رعایت تنوع در انتخاب هدیههای کوچک بسیار مهم است. این کوچولوهای تنوع طلب وقتی ببینند همیشه جایزهشان یک مداد تراش یا فلان شکلات است دیگر تلاش نمی کنند تا آن را به دست بیاورند.
9️⃣ دقت کنید برای انتقال پیامها و قوانین به این کودکان حتماً از تصاویر کمک بگیرید تا اثر بخش شود. مثلاً عکس پریدن کودک روی مبل یا بچهای در حال شیرجهزدن در ظرف میوه و… باید جایی نصب شود و روی آن علامت ممنوع گذاشته شود، تا کودک بداند این کار را نباید بکند.
🔟 اگر میبینید فرزندتان به هر خط قرمز یا قانون شما احترام میگذارد، بلافاصله آن را بازگو کنید و در حضور افرادی چون پدربزرگ یا مادربزرگ تحسینش کنید؛ «پسرم امروز آروم نشسته روی مبل و تلویزیون دیده و قانون نپریدن رو رعایت کرده. همه براش هورا بکشید!» حتی میتوانید یک برچسب هم جایزه بدهید. همان جا کنار قانون تصویری (اگر رعایت آن مورد برایتان مهم است) تعریف کنید که با جمعآوری سه یا پنج برچسب، جایزهای کوچک به دست خواهد آورد.
منبع:دكتر ميترا حكيم شوشتري
روانپزشك كودك و نوجوان
🆔 @hadisgraph
امام على عليه السلام:
خودپسندى، عقل را تباه مى كند
العُجبُ يُفسِدُ العَقلَ
غررالحكم حدیث 726
🆔 @hadisgraph
🔹 برخورد امام علی علیه السلام با اخلالگر بازار
امام على عليه السلام ـ هنگامى كه آن حضرت ، خيانت ابن هَرمَه ، مأمور بازار اهواز را دريافت ، به رفاعه چنين نوشت ـ : هنگامى كه نامه ام را خواندى ، ابن هرمه را از بازار ، بركنار كن و او را به خاطر [ حقوق ]مردم از كار ، باز دار و سپس زندانى نما و خبر آن را اعلان عمومى كن و به كارگزارانت بنويس و نظرم را به آنان ابلاغ نما . درباره ابن هرمه ، غفلت يا كوتاهى نكنى كه نزد خداوند ، هلاك شوى و من هم به بدترين شيوه بركنارت خواهم كرد كه از اين كار ، تو را به خدا پناه مى دهم . هنگامى كه جمعه شد ، او را از زندان بيرون آر و 35 تازيانه بر او بزن و در بازارها بچرخان . اگر كسى از او شكايت كرد و شاهد آورد ، او را به همراه شاهدش سوگند ده و از درآمد ابن هرمه ، طلبى را كه شاهد آورده ، به او بپرداز . فرمان ده تا او را با خوارى و زشتى و فرياد كشيدن بر سرش ، به زندان ببرند ، با طنابى پاهايش را ببند و وقت نماز او را بيرون آور . اگر كسى برايش غذا ، آشاميدنى ، لباس و زير اندازى آورد ، مانع مشو . مگذار كسى بر او وارد شود تا به او چاره اى تلقين كند يا به آزادى اميدوارش سازد . اگر برايت روشن شد كه كسى مطلبى را به او القا كرده كه به مسلمانى زيان مى رساند ، او را با تازيانه تأديب نما و زندانى كن تا توبه نمايد . و دستور بده كه شب ها زندانيان را براى هواخورى به حياط زندان بياورند ، جز ابن هرمه را ، مگر اين كه ترس از تلف شدنش داشته باشى ، كه او را نيز شب ها همراه با زندانيان به حياط زندان بياور . اگر در او طاقت و توان ديدى ، پس از سى روز ، 35 تازيانه ديگر ، افزون بر 35 تازيانه قبلى ، بر او بزن . براى من گزارش كارَت در بازار را بنويس و اين كه چه كسى را پس از آن خائن برگزيدى . حقوق ابن هرمه خائن را هم قطع كن
📗 دعائم الإسلام ج 2 ص 532
🆔 @hadisgraph