❇️ شب قدر، شب ظاهر شدن عظمت امام زمان (عج)
🗂 (قسمت اول)
🔘 شب قدر، شب بُروز و ظهور قدر و منزلت و میمنت و سلطنت و عظمت و جلالت امام عصر علیه السّلام است به سبب نزول روح (و ملایکه). و آن قدر ملایکه بر آن جناب فرود آیند که بر زمین جای تنگ شود، برای تقدیر امور سال عباد. چنان چه در اخبار بسیار رسیده.
✅ در تفسیر علی بن ابراهیم به چند سند معتبر از حضرت باقر و صادق و کاظم علیهم السّلام روایت کرده که فرمودند در تفسیر آیه مبارکه:
📜 فِیها یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ (۱)
📃 (در آن شب هر امری بر اساس حکمت (الهی) تدبیر و جدا میگردد.)
که:
🔸 خداوند تقدیر میکند هر امری را از حق و باطل و آنچه میشود در این سال؛ و از برای خداوند است در آن بداء (=تغییر مقدرات از سوی خداوند) و مشیّت که پیش اندازد آنچه را بخواهد و تأخیر نماید آنچه را بخواهد از آجال (=زمان رسیدن مرگ ها) و ارزاق (=روزی ها) و بلایا و اعراض (=روی برگرداندن) و امراض؛ و زیاد کند در آنها آنچه را که بخواهد و کم کند آنچه را که بخواهد و میدهد آن را رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم به امیر المؤمنین علیه السّلام و میدهد آن را امیر المؤمنین علیه السّلام به ائمّه علیهم السّلام تا آنکه میرسد آن به صاحب الزمان علیه السّلام و شرط میکند در آن بدا و مشیّت را و تقدیر و تأخیر را. (۲)
✅ نیز روایت کرده:
🔸 خداوند تقدیر میکند در آن شب قدر، آجال و ارزاق را و هر امری که حادث میشود از موت و حیات یا ارزانی و گرانی یا خیر یا شر تا آنکه گفته:
🔶 نازل میشود ملایکه و روح القدس بر امام زمان و میدهند به او، آنچه را که نوشتند از این امور. (۳)
✅ نیز روایت کرده که جناب باقر علیه السّلام فرمود به ابو المهاجر: «مخفی نمیشود بر ما شب قدر؛ زیرا که ملایکه طواف میکنند به ما در آن شب.» (۴)
(ادامه دارد)
⬅️ نجم ثاقب در احوال امام غایب (علیه السلام)، ج۲، ص: ۹۳۹
(۱). سوره دخان: آیه ۴.
(۲). تفسیر القمی، ج ۲، ص ۲۹۰.
(۳). همان، ص ۴۳۱.
(۴). همان، ص ۲۹۰.
🏷 #امام_زمان (عج)
#ملائکه
#شب_قدر
📚 @HadithNegar
🌺صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🌺
#روزی_یک_صفحه_قرآن
صفحه566
📚 @HadithNegar
🏴دعای روز نوزدهم ماه رمضان
◾️اللّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَی خَیرَاتِهِ وَ لاتَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ یا هَادِیا إِلَی الْحَقِّ الْمُبِینِ
▪️خدایا در این ماه بهره مرا از بركاتش زیاد بگردان
▪️و راه مرا به سوى خیرهایش آسان كن
▪️و مرا از پذیرفتن نیکیهایش محروم نكن
▪️اى راهنماى به سوى حـق آشكار
📚 @HadithNegar
🌷عنه صلي الله عليه و آله:
في أوَّلِ لَيلَةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ تُغَلُّ المَرَدَةُ مِنَ الشَّياطينِ ، ويُغفَرُ في كُلِّ لَيلَةٍ سَبعينَ ألفا ، فَإِذا كانَ في لَيلَةِ القَدرِ غَفَرَ اللّه ُ بِمِثلِ ما غَفَرَ في رَجَبٍ وشَعبانَ وشَهرِ رَمَضانَ إلى ذلِكَ اليَومِ إلاّ رَجُلٌ بَينَهُ وبَينَ أخيهِ شَحناءُ، فَيَقولُ اللّه ُ عز و جل : أنظِروا هؤُلاءِ حَتّى يَصطَلِحوا.
🌸رسول خدا صلي الله عليه و آله:
شب اوّل ماه رمضان، شيطان هاى سركش به بند كشيده مى شوند و هر شب، هفتاد هزار تن آمرزيده مى گردند، و چون #شب_قدر فرا رسد، خداوند به اندازه آنچه در ماه رجب و شعبان و رمضان تا آن روز آمرزيده است، [بندگان] را مى آمرزد، مگر آن كه ميان كسى و برادرش كينه اى باشد كه در اين صورت، خداوند عز و جل مى فرمايد: [آمرزش] اينان را عقب بيندازيد، تا آشتى كنند.
📚بحار الأنوار : 97 / 36 / 16 .
📚 @HadithNegar
💠 #زهد
🔸 امام صادق علیه السلام :
زهد، کلید در بهشت و برائت از جهنم است و آن ترک کردن هر چیزی است که آدمی را از خداوند غافل گرداند، و افسوس نخوردن بر از دست دادن دنیا و دچار #خودپسندی نشدن از ترک آن.
⚜️ الزُّهْدُ مِفْتَاحُ بَابِ الْآخِرَةِ وَ الْبَرَاءَةُ مِنَ النَّارِ وَ هُوَ تَرْكُ كُلِّ شَيْءٍ يَشْغَلُكَ عَنِ اللَّهِ تَعَالَى مِنْ غَيْرِ تَأَسُّفٍ عَلَى فَوْتِهَا
📚 مصباح الشریعه/ص137
📚 @HadithNegar
امام صادق (علیه السلام):
🔹رأْسُ السَّنَـةِ لَيْلَةُ الْقَـدْرِ يُكْتَبُ فيها ما يَكُونُ مِنَ السَّنَةِ اِلَى السَّنَةِ.
🔸 آغازِ سال، شب قدر است. در آن شب، آنچه از اين سال تا سال آينده خواهد شد، نوشته مىشود.
📚 وسائل الشیعة (باب احکام شهر رمضان)
جلد ۱۰ صفحه ۳۵۳
📚 @HadithNegar
بدون «اجازه» صاحبخانه کاری نکن...!
در سالهای آغاز طلبگی دوست تازه ای پیدا کرده بودم که حالات خاصی داشت. مدعی بود با برخی از مشهورین به عرفان سر و سرّی دارد. کارهایی هم انجام می داد که ما کرامت می دانستیم و ارادت ویژه ای به او پیدا کردیم.
روزی خدمت مرحوم شیخ ذبیح الله ذبیحی قوچانی که از مردان بسیار نادر علم و عمل بود رسیدم. پرسید:
فلانی (همان دوستم) چه دارد؟ گفتم: از پشت سر می بیند. گفت: دیگر چه؟ گفتم: از دل خبر می دهد ...!
🎙فرمود:
خداوند به حکمت خودش روح را در بدن زندانی کرده است. روح قدرت زیادی دارد، اما چون در بدن زندانی است محدود به همین بدن است، و تنها از راه بدن می تواند کار کند.
فرض کن کسی را در این اتاق زندانی کرده اند و او از بیرون خبر ندارد. بیرون خیلی خبرهاست اما او بی خبر است. حالا یک وقت صاحبخانه خودش یک پنجره ای به بیرون باز می کند که او به همان اندازه می تواند بیرون را ببیند.
اما اگر صاحبخانه پنجره ای باز نکرد و این شخص زندانی بیل و کلنگ بردارد و با زحمت دیوار را سوراخ کند از آن سوراخ می تواند بیرون را تماشا کند.
🔹آیا این دو نفر مثل هم اند؟ آن یکی با اجازه صاحبخانه بیرون را می بیند، اما این غاصبانه دیوار را سوراخ کرده تا بیرون را ببیند. او بدون اجازه صاحبخانه و رضایت او در ملک دیگری تصرف کرده و کار حرامی کرده.
🔸این روح که در خانه بدن زندانی است بیرون را نمی بیند. صاحبخانه هم خداست. یک وقت این بنده خوب بندگی می کند و صاحبخانه مصلحت می بیند پنجره کوچکی به بیرون باز کند. می خواهد تشویقش کند یا امتحانش کند.
🔹اما اگر شروع کرد به ریاضت و ختومات و... مثل این است که بدون اجازه صاحبخانه دیوار را سوراخ کرده است.
🔸بنا نیست زحمت کسی ضایع شود. با این کارها یک قدری روح او آزاد می شود و از محدودیت بدن در می آید و از بیرون با خبر می شود و می توان کارهایی بکند که دیگران نمی توانند.
🔹این آدم به جایی رسیده اما تصرف غاصبانه کرده و صاحبخانه که خداوند است، راضی نیست؛ او بنده است و باید گوش به حرف مولایش باشد. آنچه مولی از او خواسته بندگی است، نه چله نشینی و ختم گرفتن و ...!
📚از کرامت درویشانه تا کرامت انسانی، محمد هادی ابراهیمی نژاد ص ۳۱_۳۳.
📚 @HadithNegar
🌷 رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمودند :
✍ مثَلُ علیٍّ فیکم أو قال : فی هذه الاُمّة کمثل الکعبة المستورة ، النظر إلیها عبادةٌ ، والحجُّ إلیها فریضةٌ.
🖋 مثَل على(علیه السلام) در میان شما یا در این امّت مَثَل کعبه پوشیده شده است که نگاه کردن به آن عبادت و حجّ (قصد و آهنگِ رفتن) به سوى آن واجب است.
📚 گزیده ای جامع از الغدیر
📚 @HadithNegar
🔸 علت مهم آشوب دلها
✍️ علامه طباطبایی(ره): گردش زبان، دل را به گردش آورد؛ اگر زبان به ذکر خدا مترنم گردد، دل نیز در حرم خدا حرکت میکند و اگر زبان به گناه حرکت کند، دل نیز در این مرتع شیطان جولان میکند. یک علت مهم آشوب دلها همانا تکثیر در کلامهاست.
🔹به روایت علامه حضرت رسول (صلیالله علیه و آله) فرمودند: اگر نبود تشویش و اضطراب در قلوب و زیاده سخن گفتن شما، قطعاً میدیدید آنچه را من میبینم و میشنیدید آنچه را من میشنوم.
📚تفسیر المیزان، ج ۵
✍️ علامه طباطبایی
📚 @HadithNegar