🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸اگر بت تو شد، بتت را میشکنند!🔸
راوی میگوید من یک عبایی داشتم؛ خیلی نازک و لطیف بود. خیلی دوستش میداشتم! در دلم جا گرفته بود و به آن دل بسته بودم.
یک عیدی بود. آن را پوشیدم و راه افتادم تا بیایم خدمت امام صادق (ع). در راه، یک باربر با چندتا الاغ، داشت بارهایی را جابهجا میکرد. کوچه تنگ بود، من بین الاغ و دیوار قرار گرفتم و بار الاغ اصابت کرد به عبای من. قسمتی از عبا، از بس که لطیف بود، پاره شد.
وقتی آمدم خدمت امام (ع)، این قسمت پاره شده را جمع کردم. آقا وقتی عبا را دید، فرمود: چطور شده با عبای پاره آمدهای؟ گفتم در راه، بین دیوار و بار الاغی قرار گرفتم و اینطور شد. حضرت فرمود: اگر چیزی را دوست میداری و میخواهی بماند، در نظرت خیلی جلوه نکند و خیلی به یادش نباش.
یعنی اگر بت تو شد، بتت را میشکنند؛ پس دل نبند.
@haerishirazi
0309-۲ وضعیت.jpg
1.18M
فایل وضعیت
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸شیرینیِ ملاقات با برادران دینی🔸
اصلاً #انسان به وسیلۀ #انسان ساخته میشود! یک ملاقات با یک انسانِ دیگر، اصلاً ممکن است تحول در زندگیاش به وجود بیاورد، دگرگونش کند. سلمان و ابوذر وقتی به هم میرسیدند انگار دنیا را به آنها داده بودند. وقتی همدیگر را میدیدند، همه چیز را فراموش میکردند. بزرگترین موهبت ابوذر وقتی بود که سلمان را ببیند. بزرگترین موهبت سلمان هم وقتی بود که ابوذر را ببیند. چون پیامبر(ص)، اینها را با همدیگر اخوت داده بود.
خود حضرت رسول (ص) و حضرت علی (ع) نیز همین وضعیت را داشتند. مؤمن اگر دلش زنده شود، در ملاقات با یک مؤمنِ دلزنده هم همین حالت را پیدا میکند. در حالت عادی، مستغنی است. نیازی به این که او دوستش بدارد، ندارد. اما اگر دلش زنده شد، محتاج میشود. محتاج به یک نگاه میشود. محتاج به یک ملاقات میشود. محتاج به یک انس گرفتن و محفل انس میشود. من اینها را که به شما توصیه میکنم، اینها در اسلام هست. متأسفانه آنهایی که راهشان درست است، گاهی به محبت، کم اهمیت میدهند و آنهایی که راههای غلط میروند به این مسألۀ محبت اهمیت میدهند. بعد یک کسی، یک عمر با اینها نشسته است و دلش محبتی نشده است، با آن کسی که راهش درست نیست مینشیند و محبت به او پیدا میکند و میگوید: من حالا فهمیدم که عمری را اشتباه میکردم! بعد هم منحرف میشود. به محبتتان اهمیت دهید.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸شهدِ عشق🔸
هیچ چیز در دنیا، شیرینتر و خوشمزهتر از #عشق نیست! این عشق را خدا نصیب هرکس کند، ساعاتی که برای دیگران تلخ است، برای او شیرین خواهد بود. ساعات تنهایی که برای دیگران رنجآور است، برای او لذتبخش خواهد بود. وقتی مردم رهایش میکنند، حتی وقتی فحشش میدهند و طردش میکنند، اولِ خوشحالی اوست!
وقتی امام موسیبنجعفر (ع) را زندانی کردند، ایشان در همان تاریکی، سر به سجدۀ شکر گذاشتند که ای خدا، من مدتها بود که چنین ساعتهایی را میخواستم تا با تو در تنهایی مناجات کنم! خدایا، چگونه این نعمت را شکر کنم؟! حضرت خسته نمیشوند. انسان وقتی عشق به خدا پیدا کرد، از مناجات با او سیر نمیشود.
@haerishirazi
0310-۲ وضعیت.jpg
1.38M
فایل وضعیت
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸خدا به چه کسی مُلک میدهد؟🔸
خداوند میفرماید: «وَ قَتَلَ دَاوُودُ جَالُوتَ»: داوود جالوت را کشت. بعد میگوید: «وَآتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ»: ما حکومت را پس از طالوت، به داوود واگذار کردیم. مزدش این شد. یعنی کسی حق دارد حاکم بشود که جالوت را از بین ببرد؛ قهرمان کفر را از بین ببرد! این، شرط واگذاری حکومت است.
شنیدهاید بین بهرام گور و برادرش، بر سر سلطنت اختلاف شد. بهرام داخل ایران نبود. شاهزادهها نظرشان به آن دیگری بود. گفتند حالا سلطنت را به کدام واگذار کنیم؟ یکی گفت دو تا شیر بیاورید و این تاج را بگذارید بین این دو شیر. هرکس توانست این تاج را بردارد، او میتواند با دشمن این مملکت بجنگد. آنکس که جرئت نکند جلوی شیر بیاید، جلوی دشمن هم جرئت نمیکند برود. امنیت خودتان را در خطر نیاندازید. پذیرفتند. به برادرِ بهرام گفتند خودت بیا وسطِ دو شیر و تاج را بردار. گفت نه من نمیآیم. خودش صرف نظر کرد. اما بهرام آمد و مشتی به سر این شیر زد و مشتی بر سر آن شیر، رفت و تاج را برداشت.
خدا هم میگوید، جالوت را گذاشتم مقابلت. او را بزن و مُلک را بردار! «وَ قَتَلَ دَاوُودُ جَالُوتَ وَ آتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ». چرا؟ چون داوود پا روی جانش گذاشت! دست تنها آمد در مقابل این قهرمان. پس معلوم میشود میتواند از جان خودش بگذرد. ریاستطلب نیست. میخواهد خدمت کند به انسانها. میخواهد بندگی کند. این علامت است.
@haerishirazi
در شب و روز جمعه، #صلوات و #فاتحه ای قرائت کنیم و روح مطهرِ
حضرت امام خمینی(ره)،
#آیت_الله_حائری_شیرازی،
آیت الله مصباح یزدی،
آیت الله سید حسین یعقوبی،
شهدای انقلاب اسلامی،
صیاد دلها شهید صیاد شیرازی
سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی
#شهید_جمهور_آیتالله_سید_ابراهیم_رئیسی
شهید آیتالله سید محمدعلی آلهاشم
شهید امیر عبدالهیان
سردار شهید سید مهدی موسوی
شهید مالک رحمتی
و همهٔ مؤمنین و مؤمنات را در ثواب آن شریک نماییم.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸انتخابات؛ لیله القدر انقلاب🔸
خداوند متعال در ایام زندگی انسان، یک ایام، ساعات و اوقاتی را مهم و سرنوشت ساز معرفی کرده، مثلاً در سورۀ قدر می فرماید «لیلة القدر خیر من الف شهر»: یک شب قدر، از هزار ماه مهم تر و با ارزش تر است.
در عمر امت ها هم یک ایام و اوقاتی، شبیه این خصوصیت را پیدا می کند. زمان رأی دادن و انتخاب کردن را می توان به شب قدر تشبیه کرد. این اوقاتی که شما روی کاندیداها مطالعه و بررسی می کنید، اوقات بسیار سرنوشت سازی هست. فکر نکنید فقط سرنوشت چهار سال آینده به این ها بستگی دارد؛ مسأله از این هم مهم تر است.
@haerishirazi
IMG_20240614_165223_516.jpg
1.29M
فایل وضعیت
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸آدمهای صریح و رُک، در تربیت ناموفقند🔸
بعضی عادت دارند و میگویند «من صریحم؛ من حرفم را رُک میزنم». اینها آدمهای بیغرضی هم هستند؛ اما آدمهای ناموفقیاند! چون همین صراحت لهجه، رنجش ایجاد میکند.
قرصهایی که به بچهها میدهند، لعابی از شیرینی رویش هست که بچه تا بخواهد برسد به تلخی قرص، قورتش داده. در معده که رفت، کار خودش را میکند. اگر انسان بخواهد کسی را نصیحت کند باید به گونهای بگوید که بعد از اینکه رفت، او تازه بفهمد که چه گفت، نه اینکه جلوی مردم او را شرمنده کند. وقتی میخواهید به کسی تذکر بدهید صریح نگویید.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸اصولگرایان، از عدم وحدت و همدلی، ضربه خواهند خورد🔸
اصولگراها [در انتخابات 92] تصور کردند انتخابات میتواند به دور دوم بکشد؛ لذا همدیگر را تخریب کردند. این کار غلطی بود و نتیجهاش این شد که در همان دور اول، آنهایی که یک نامزد واحد داشتند جلو افتادند.
من آنجا گفتم #تک_کاندیدایی خودش #وجاهت میآورد و #تعدد_کاندیدها خودش #سلب_وجاهت میکند. گفتم «این کار را نکنید»! گفتم اشتباهتان این است که محکم و متشابه نمیکنید. اینکه دلهای ما با هم است و ما یکی را انتخاب میکنیم، این از #محکمات است. اینکه آراء این نامزد، به سمت این آقا میرود یا نمیرود، این از متشابهات است. شما متشابهات را دارید مقدم بر محکمات میگیرید و شما از این صدمه خواهید خورد.
@haerishirazi
آداب فعالیت سیاسی سالم.mp3
25.98M
🔊 بشنوید
🟢 سخنرانی:
آداب فعالیت سیاسی سالم
♨️ مباحث مطرح شده:
▫️ تفاوت نقلقول و تحلیل
▫️قبح بازیگری و بازیخوری
▫️احتراز از در معرض تهمت قرار دادن خود
▫️واکسینه شدن جامعه در اختلافات سیاسی
▫️پاداش خدا در ازای خودداری از شلوغکاری سیاسی
▫️برتری پیروی از عقل، بهجای پیروی از مردم
▫️زیادهروی در مدح یا ذم افراد
▫️تفاوت سیاستورزی سنگین و سبک
▫️برتری موجشکنی از موجپذیری
▫️لزوم تأمل در مواجهه با اخبار
▫️لزوم همراهی صداقت با عقلانیت
▫️تفاوت قضاوت درباره نیت و عمل
▫️لزوم جذب افراد غیر مغرض در جهان بر ضد غرب
@haerishirazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید
🟢 ویژه روز عرفه
◽️خسِرَتْ صَفْقَةُ عَبدٍ لَم تَجْعَلْ لَهُ مِن حُبِّكَ نَصيبا
ورشکست شد کسی که از عشق خودت به او نصیبی ندادی ...
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸چگونه چشم را تطهیر کنیم؟🔸
یکی به من گفت: ما در #اینترنت تصاویر و مطالبی میبینیم که [چشممان آلوده میشود] و فکرمان درگیر میشود. حالا میخواهیم یادمان برود، اما هی ذهنمان میآید. چکار کنیم که از ذهنمان پاک بشود؟
گفتم: از مجنون یاد بگیر، مجنون گفت:
«و کیف تری لیلی بعینٍ تری بها سواها و ما طهرتها بالمدامع»
«چگونه میتوانی لیلی را ببینی با چشمی که با آن غیر لیلی را دیدهای و هنوز این چشمت را با اشک طاهر نکردهای».
اگر کسی میخواهد امام زمان (علیه السلام) را زیارت کند، باید #چشم را طاهر کند.
#گریه ، چشم را طاهر میکند.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸برگ درخت زیتون🔸
🌿 حضرت نوح (ع) وقتی بعد از طوفان، میخواست از کشتی پیاده شود، پرندهای را فرستاد که یک جایی پیدا کند. پرنده رفت و گشتی زد و دوباره برگشت به کشتی. یعنی چه؟ یعنی جای نشستن نبود؛ تنها نقطۀ امن، همین کشتی است. دفعۀ بعد، کلاغی را فرستاد. او هم رفت و برگشت. مدتی گذشت، کبوتری را فرستاد؛ او برگشت درحالیکه در منقارش، برگ درخت زیتون بود. معلوم شد که آب فرو نشسته و سر گیاهان و درختان، از زیر آب پیداست. کشتی رفت و بر «کوه جودی» مستقر شد و اینها پا بر روی خاک گذاشتند.
🌿 امام زمان (ع) وضعیتش مثل نوح در کشتی است. هر وقت میخواهد ببیند که آیا بی وفاییها، نامردیها و دروغگوییها فرو نشسته یا نه، اخلاصها سبز شده، جوشیده، شکوفه کرده یا نه، یک پرندهای از خودش را میفرستد؛ یک نمایندهای میفرستد.
🌿 شما نگاه کنید، از بدو غیبت تاکنون بسیاری از نمایندگان آن حضرت وقتی قیام کردند به شهادت رسیدند. مثلاً مرحوم حاج شیخ فضل الله نوری قیام کرد. در میدان سپه تهران، جلوی چشم همۀ مردم او را به دار آویختند. عمامهای که بر سرش بود را انداخت میان مردم. مردم قاپیدند. وقتی که با شیخ فضل الله این جور برخورد کردند معلوم شد که هنوز برای ظهور، زود است؛ هنوز آنقدر آب بالاست که وقت فرود آمدن کشتی نیست.
🌿 اما در عصر و دورۀ ما، کبوتر دیگری را پرواز داد. روح الهی را به میان مردم فرستاد. ایندفعه، او رفت و بر منقارش شاخه زیتونی بود. این شهدای ما، این رزمندگان ما، این کسانی که زیر آتش ایستادند، شاخۀ زیتون بودند. چه شاخۀ زیتونی مبارکتر از این رزمندگان؟!
@haerishirazi