شرح دعای ندبه_37.mp3
12.84M
#شرح_دعای_ندبه ۳۷ ✨
منتظر کسیست که؛
۱. آینده را بشناسد
۲. برای ساخت آینده برنامه ریزی کند
۳. شروع به ساخت آینده کند.
و برای بکار بستن این سه، باید دو اصل را در زندگی خود پیاده کند...
کدام دو اصل و چگونه باید آنها را بکار ببندد؟
#استاد_شجاعی 🎤
#استاد_عالی
#استاد_رائفی_پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 چگونه در حکومت امام زمان (عج) سربازی کنیم؟
#شرح_قرآن ، صفحه ۳۳۱
#حجت_الاسلام_بهشتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏝شباهتهای پیامبر (ص) و #امام_زمان عجالله🏝
🎥استاد رفیعی
#هفته_وحدت
الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
️حقیقت واصل
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم به مناسبت هفته وحدت 🌺ایام ولادت باسعادت رسول خدا حضرت محمدصلی ال
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم به مناسبت هفته وحدت 🌺ایام ولادت باسعادت رسول خدا حضرت محمدصلی الله علیه و آله و سلم🌺
✅✅سلسه سخنرانی های سیری در سیره اخلاق زیبای نبوی
🔺به مدت سه شب
✅در خدمت خانم محمدلو
خواهیم بود
🌹ان شاءالله که بتوانیم درسهای نورانی رسول خدا را در زندگی هامون پیاده کنیم
@hagigatevasel
️حقیقت واصل
✅سیری در اخلاق زیبای نبوی 4⃣ آراستگى ظاهرى بـارزتـرین صفت پسندیده پیامبر اعظم (ص )، آراستگى ظاهرى
بسم الله الرحمن الرحیم
✅ادامه بررسی سیره اخلاق نبوی
🔟 همیارى و تعاون
پیامبر اسلام هم مسلمانان را به همکارى و همیارى سفارش مى کرد، هم خود در کارهاى عمومى شـرکـت مـى جـسـت . هنگامى که پیشنهاد پیامبر، مبنى بر ساختن مسجد النبى مورد تاءیید و قـبـول هـمـگـان قـرار گـرفت ، پیامبر نیز مانند برخى دیگر از مسلمانان سنگ ها را براى ساختمان سازى حمل مى کرد. در جنگ خندق نیز پس از سازماندهى لشکر براى حفر خندق ، خود نیز کلنگى را گرفت و در قسمتى به حفر خندق مـشـغـول شـد و حـضـرت عـلى نـیـز خـاک هـا را بـه بـیـرون انتقال مى داد.
در یـکى از مسافرت هاى دسته جمعى ، براى پختن غذا هر کسى ماءموریت یافت تا بخشى از کـار تـهـیـه غـذا را انجام دهد. پیامبر نیز به سوى صحرا رفت تا خار و خاشاک براى آتش مهیا کند. هنگامى که اصحاب خواستند مانع شوند فرمود: خداوند د
وست ندارد بنده اش را در مـیـان یـارانـش بـا وضـعـى بـبـیـنـد کـه بـراى خـود نـسـبـت بـه دیـگـران امـتـیـازى قائل شده باشد.
1⃣1⃣. انفاق و سخاوت
پـیـامـبـر اعـظـم (ص ) سخى ترین مردم بود. هرگز در هم و دینار نزد او نمى ماند، اگر چیزى پیش آن حضرت زیاد مى آمد تا آن را به کسى یا مستحقى نمى رساند به خانه نمى رفـت ، هـر چـه از ایـشـان مـى خـواسـتـنـد عـطـا مـى کـرد.
یکی از همسران پیامبر میگوید: رسـول خـدا هـرگـز سـه روز پـى در پـى سـیـر نـبـود تا این که از دنیا رفت و اگر میخواست میتوانست گرسنه نباشد اما ایثار میکرد.
2⃣1⃣. حلم
کنترل خشم و بردبارى در برابر رویدادها و حوادث چه در عرصه اجتماعى و چه در محیط خـانـواده از جـمـله ویـژگى هاى اخلاقى پیامبر بود. انس بن مالک خادم حضرت مى گوید: بـراى افـطـار و سـحـرى رسـول خـدا(ص ) شیر فراهم مى کردم . یک شب پیامبر دیر به خانه آمد من فکر مى کردم آن حضرت به مهمانى رفته و افطار کرده است ، شیر را خوردم . چـیـزى نـگـذشـت کـه آن حضرت آمد و مشخص شد که افطار نکرده است ، وقتى حضرت از جـریـان اطـلاع یـافـت ، اصلا مطلبى بیان نکرد و با خوشرویى و گرسنگى شب را به روز آورد و روزه گـرفـت .
3⃣1⃣. عفو و گذشت
رسـول خـدا بـه عـنـوان مـظـهـر انـسـان کـامـل ، بـالاتـریـن مـصـداق فـضـائل و کرامت هاى انسانى است . یکى از نمونه هاى ((خلق عظیم )) پیامبر عفو و گذشت او بـود کـه شـامـل هـمـه انسان ها اعم از مومنان و مخالفان بود.
آنچنان رئوف بود که هیچ گـاه در فـکـر انـتقامجویى حتى از دشمنان و معاندان نبود.
از این رو در تاریخ زندگانى مـبـارکـش از هـیـچ فـردى انـتقام نگرفت . هنگام فتح مکه وقتى پرچم در دست سعد بن عباده قرار داشت و اشعار انتقامجویى را سر مى داد، حضرت على علیه السلام را ماءمور کرد تا پـرچـم را از دسـت سـعـد بگیرد و نداى عفو و رحمت را براى اهالى مکه بلند کند. آنگاه تمام کسانى را که او را آزار و اذیت کرده و یا دشنام داده بـودنـد و یـا حـتـى در صـدد کـشـتـنـش بـرآمـده بـودنـد بـخـشـیـد.
حـتـى وحـشـى ، قـاتـل حـمـزه سیدالشهدا که قبلا دستور قتل او را صادر کرده بود، وقتى اسلام آورد و در نـزد پـیامبر چگونگى به شهادت رساندن حمزه را تشریح کرد به او فرمود، بر خیز و برو و روى خود را از من
پـنـهـان کـن !
در کـارزار احـد کـه دنـدانـش را بـا سنگ شکستند و چهره مبارکش زخمى و خون آلود شد، این حـادثـه بـر اصـحـاب و یـاران حـضـرت بسیار سخت و گران آمد لذا درخواست نمودند تا حـضرت کفار و دشمنان را نفرین کند، اما رسول اعظم فرمود: من براى لعن و نفرین مبعوث نشده ام ، بلکه من پیامبر رحمت هستم ، آن گاه دست به دعا برداشت و فرمود: خدایا قوم مرا هـدایـت کـن زیـرا آن هـا نـادان هـستند.
ص۱
@hagigatèvasel
️حقیقت واصل
بسم الله الرحمن الرحیم ✅ادامه بررسی سیره اخلاق نبوی 🔟 همیارى و تعاون پیامبر اسلام هم مسلمانان ر
4⃣1⃣ عبادت و دعا و تهجد
پـیـامـبر اعظم با تمام اشتیاق انتظار وقت نماز را مى کشید و مراقب آن بود، چون وقت نماز مى رسید به مؤ ذنش مى فرمود اى بلال مرا راحت کن ! یکى از همسران حضرت مى گوید ما با او سخن مى گفتیم ، همین که موقع نماز مى شد، او را حالتى دست مى داد که گویى نه او ما رامى شناسد و نه ما او را مى شناسیم و هیچ کارى را بر آن مقدم نمى داشت
هر گاه به نماز مى ایستاد، از خوف خدا رنگ چهره اش تغییر مى کرد و صداى سوزناک از او بـه گـوش مـى رسـیـد، و آنچنان اشک مى ریخت که جاى سجده اش خیس مى شد و آن قدر گریه مى کرد که برخى اوقات بى هوش مى شد، دو برابر نمازهاى واجب نماز مستحبى مـى خـوانـد و نـیـز دو برابر روزه هاى واجب روزه مستحبى مى گرفت .
مـاه شـعـبـان ، ایـام البـیـض هـر مـاه و پـنـج شـنـبـه دهـه اول ، چـهـارشنبه دهه دوم و پنج شنبه دهه سوم هر ماه را روزه مى گرفت ، با خرماى تازه یـا خشک و یا کشمش افطار مى کرد و در دهه آخر ماه رمضان رختخواب خود را جمع مى کرد و در مـسجد معتکف مى شد. در ماه رمضان اسیران را آزاد مى کرد و به سائلین هدایایى عطا مى فـرمود.
پیامبر در تمام ایام سال و ساعات روز و مناسبت هاى مختلف به خواندن ادعیه مداومت داشت . در شـدایـد و آسـایـش ، جـنـگ و صلح ، ذکر خدا و دعا و التجاء به درگاه الهى را مد نظر داشـت بـراى اعـمـال واجـب ، مـسـتـحـبـى یـا مـباح و هنگام پرهیز از مکروهات و محرمات دعاهاى مخصوص را قرائت مى کرد.
هـنـگـام دعا خواندن دست ها را به سوى آسمان بلند مى کرد و چون فقیرى که غذا طلب مى کـنـد، بـه گونه اى تضرع و زارى مى کرد، که نزدیک بود عباى حضرت از دوش او بر زمین افتد.
📚منبع: سایت پروتال جامع علوم انسانی
✅بیانات رهبر انقلاب در خصوص سیره نبوی
5⃣1⃣ اهتمام به برپایی عدالت در جامعه
پیامبر اکرم نظامی را به وجود آورد که... [یکی از] خطوط اصلی آن... عدالت مطلق و بیاغماض بود. عدالت در قضاوت، عدالت در برخورداریهای عمومی و نه خصوصی ... عدالت در اجرای حدود الهی، عدالت در مناصب و مسوؤلیتدهی و مسؤولیت پذیری... عدالت، یعنی هر چیزی را به جای خود گذاشتن و به هر کسی حقّ او را دادن... در زمان پیامبر، هیچ کس در جامعه اسلامی از چارچوب عدالت خارج نبود. ۱۳۷۷/۰۲/۱۸
6⃣1⃣مشهور به امانتداری در بین دوست و دشمن
امین بودن و امانتداری... [پیامبر] چنان بود که در دوران جاهلیت او را به «امین» نامگذاری کرده بودند و مردم هر امانتی را که برایش بسیار اهمیت قائل بودند، دست او میسپردند و خاطرجمع بودند که این امانت به آنها سالم برخواهد گشت. حتی بعد از آن که دعوت اسلام شروع شد و آتش دشمنی و نقار با قریش بالا گرفت، در همان احوال هم باز همان دشمنها اگر میخواستند چیزی را در جایی امانت بگذارند، میآمدند و به پیامبر میدادند. ۱۳۷۹/۰۲/۲۳
7⃣1⃣ فرماندهی قاطعانه و توجه به خدا در میدان جنگ
پیامبر(ص) در وسط میدان جنگ، همان وقتی که نیروهای خودش را مرتّب میکرد، تشویق و تحریض میکرد، خودش دست به سلاح میبرد و فرماندهیِ قاطع میکرد، یا آنها را تعلیم میداد که چه کار کنند، روی زانو میافتاد و دستش را پیش خدای متعال بلند میکرد و جلوِ مردم بنا میکرد به اشک ریختن و با خدا حرف زدن: پروردگارا! تو به ما کمک کن؛ پروردگارا! تو از ما پشتیبانی کن؛ پروردگارا! تو خودت دشمنانت را دفع کن. نه دعای او موجب می شد که نیرویش را به کار نگیرد؛ نه به کار گرفتن نیرو، موجب می شد که از توسل و تضرّع و ارتباط با خدا غافل بماند؛ به هر دو توجّه داشت. ۱۳۸۰/۰۲/۲۸
7⃣1⃣ #استواری در گفتگو و برخورد با دشمنان
آیهی قرآن میفرماید: محمّدٌ رسول الله و الّذین معه اشدّاء علی الکفّار رحماء بینهم. اشداء بر کفّار معنایش این نیست که با کفّار دائم در حال جنگند. اشداء، شدّت، یعنی استحکام، استواری... استحکام یک وقت در میدان جنگ است، یک جور بروز میکند؛ یک وقت در میدان گفتگوی با دشمن است، یک جور بروز میکند. شما ببینید پیغمبر در جنگهای خود، آنجائی که لازم بود با طرف خود و دشمن خود حرف بزند، چه جوری حرف میزند. سرتا پای نقشهی پیغمبر استحکام است؛ استوار، یک ذرّه خلل نیست. در جنگ احزاب پیغمبر با طرفهای مقابل وارد گفتگو شد، امّا چه گفتگوئی! تاریخ را بخوانید. اگر جنگ است، با شدّت؛ اگر گفتگو است، با شدّت؛ اگر تعامل است، با شدّت؛ با استحکام. این معنای اشداء علی الکفّار است. ۱۳۸۷/۰۵/۰۹
8⃣1⃣استقامت پیامبر و یارانش
در سوره هود خداوند از پیامبر استقامت میخواهد، البته پیامبر فقط مامور نبود که خودش ایستادگی کند . باید خیل عظیم مومنان را هم در همین راه به ایستادگی وادار میکرد.
✅سیره اخلاقی پیامبر با کودکان و جوانان به طور مفصل فردا ان شاءالله در کانال قرار میگیرد.
🌺ان شاءالله که بتوانیم سیره رفتاری پیامبر را در زندگی هامون عملی کنیم.🌺
#صلوات
ص۲
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈🏻 اهل استقامت در مسیر حق
📹 ببینید | رهبر انقلاب: پیغمبر به مجرّد این که وارد مدینه شد، کار [خود] را شروع کرد. از جمله شگفتیهای زندگی آن حضرت این است که در طول این ده سال، یک لحظه را هدر نداد. دیده نشد که پیغمبر از فشاندن نور معنویّت و هدایت و تعلیم و تربیت لحظه ای باز بماند. بیداری او، خواب او، مسجد او، خانه ی او، میدان جنگ او، در کوچه و بازار رفتن او، معاشرت خانوادگی او و وجود او هرجا که بود درس بود. عجب برکتی در چنین عمری وجود دارد!
🌟 مجموعه محصولات بهمناسب ایام هفته وحدت و ولادت پیامبر اکرم(ص) | #اسوه_حسنه
📥 دسترسی به مجموعه فیلمنوشت👇🏻
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=48871
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 مظهر امانتداری
🔻 رهبر انقلاب: امین بودن و #امانتداری او (پیامبر اکرم(ص)) چنان بود که در دوران جاهلیت او را به «امین» نامگذاری کرده بودند و مردم هر امانتی را که برایش بسیار اهمیت قائل بودند، دست او میسپردند و خاطرجمع بودند که این امانت به آنها سالم برخواهد گشت. حتی بعد از آن که دعوت اسلام شروع شد و آتش دشمنی و نقار با قریش بالا گرفت، در همان احوال هم باز همان دشمنها اگر میخواستند چیزی را در جایی امانت بگذارند، میآمدند و به پیامبر میدادند! لذا شما شنیدهاید که وقتی پیامبر اکرم به مدینه هجرت کرد، امیرالمؤمنین را در مکه گذاشت تا امانتهای مردم را به آنها برگرداند. معلوم میشود که در همان اوقات هم مبالغی امانت پیش آن بزرگوار بوده است؛ نه امانت مسلمانان، بلکه #امانت کفّار و همان کسانی که با او دشمنی میکردند!
🌟 مجموعه محصولات بهمناسب ایام هفته وحدت و ولادت پیامبر اکرم(ص) | #اسوه_حسنه
📥 دسترسی به مجموعه فیلمنوشت👇🏻
https://khl.ink/f/48871
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈🏻 اهتمام به عدالت و برپایی آن
📹 ببینید | رهبر انقلاب: خصوصیت حکومت پیامبر این بود که به جای ابتناء بر ظلم، ابتناء بر #عدل داشت. به جای شرک و تفرقه فکری انسان، متّکی بر توحید و تمرکز بر #عبودیت ذات مقدس پروردگار بود. به جای جهل، متّکی بر علم و معرفت بود. به جای کینهورزی انسانها با هم، متّکی بر محبّت و ارتباط و اتّصال و رفق و مدارا بود؛ یعنی یک حکومتِ از ظاهر و باطن آراسته.
🌟 مجموعه محصولات بهمناسب ایام هفته وحدت و ولادت پیامبر اکرم(ص) | #اسوه_حسنه
📥 دسترسی به کیفیت اصلی مجموعه فیلمنوشت 👈🏼 khl.ink/f/48871
🔰 #اسوه_حسنه | مروری بر الگوی رفتاری پیامبر اعظم (ص) در بیانات رهبر انقلاب
🔹️ غافل نشدن از عبادت و استغفار
🔸️ مظهر صداقت و امانتداری
🔹️ خوش اخلاقی با مردم
🔸️ اهتمام به عدالت در جامعه
🔹️ استقامت در راه حق
🔸️ گسترش علم در آغاز نهضت اسلامی
🔹️ برخورد مدبرانه و مقتدرانه با دشمن
🌹 حضور امام زمان در بین مردم
👤 #رهبر_انقلاب :
🔸 امام زمان حضور دارد و بین مردم است
انتظار یعنی این آینده حتمی و قطعی است؛ بخصوص انتظارِ یک موجود حیّ و حاضر.
این خیلی مسئلهٔ مهمی است، اینجور نیست که بگویند کسی متولد خواهد شد، کسی به وجود خواهد آمد؛ نه، کسی است که وجود دارد ، حضور دارد، دربین مردم است.
در روایت دارد که مردم او را میبینند، همچنان که او مردم را میبیند منتها نمیشناسند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید مولودی زیبا درباره پیامبرخدا
✅معرفی شناسنامه ای پیامبر خدا ✅
🌺اسم پیامبرمان : حضرت محمد (ص) هست.
🌺 لقب معروفشان #محمد_امین هست که به خاطر امانت داری شان به ایشان داده شده .
🌺 محل تولدشان : مکه
🌺مزار شریفشان:مسجد النبی ،مدینه منوره
🌺نام مادرشان : آمنه
🌺نام پدرشان:عبدالله
🌺نام همسرشان:خدیجه کبری
🌺نام دخترشان :حضرت فاطمه زهرا (س) که در قرآن سوره ای به نام کوثر به نامشان نامگذاری شده است .
🌸🌸پیامبر عزیزمان حضرت محمدصلی الله علیه و آله و سلّم "رحمه للعالمین" هستند یعنی #مایه_رحمت برای جهانیان🌸🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید مولودی بسیار زیبا درباره امام جعفرصادق علیه السلام
✅معرفی شناسنامه ای امام جعفرصادق علیه السلام✅
🌺نامشان: جعفر
🌺لقبشان :صادق
🌺نام پدرشان: محمد
🌺نام مادرشان: ام فروه
🌺ولادتشان در مدینه
🌺مزارشان در مدینه ،قبرستان بقیع
🌸حدیث معروف امام صادق علیه السلام که در لحظات پایانی عمرشان فرمودند:
«بدرستيكه شفاعت ما به كسي كه #نماز را سبك بشمارد نمي رسد».
(سفينة البحار جلد /۲ ص/۱۹)
🌸🌸این روایت امام ، اهمیت فراوان نماز را نشان میدهد. یعنی اینکه هم توجه به #وقتهای نماز داشته باشیم و سر وقت بخونیم و هم اینکه با توجه و حضور قلب و با اخلاص نماز بخونیم . همانا نماز انسان را از گناهان دور میکند🌸🌸
🌺امام جعفرصادق علیه السلام به رئیس مکتب تشیع معروف هستند که شاگردان زیادی را تربیت کردند🌺
سلام ای گل محمدی-قصه.pdf
2.6M
#کتاب سلام ای گل محمدی
داستان های حضرت محمد ص برای کودکان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قبل از اینکه به بچههاتون نماز خوندن یاد بدید، یه کار مهمتر هست که اولویت با اونه...
داستان خوندن❗️
🌺ویژهی میلاد #پیامبر_رحمت "ﷺ"🌺
#سبک_زندگی_انسانی
#تربیت_کودک
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید نماهنگ فوق العاده زیبای
🌸 دوران كودکی پیامبرمان حضرت محمد(ص) به روایت رهبر انقلاب🌸
🌺همراه با تصاویر فیلم سینمایی کودکی پیامبر (ص)🌺
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
🌺پیامبر خدا فرمودند: فرزندان خود را بر سه خصلت تربیت کنید: #دوست #داشتن #پیامبرتان ،دوست داشتن
#اهل_بیت او و خواندن #قرآن🌺
حدیث ۶۷۷۳ منتخب میزان الحکمه
💐امروز میخواهم درباره #مهربانی پیامبر نسبت به شما کودکان اشاره کنم که ببینیدچه قدر پیامبرمان شما را دوست دارند💐
🌸پیامبر به کودکان #ابتدا #سلام میکردند و میخواستند این خصلت سنت شود بعد از ایشان
🌸 پیامبر با کودکان #هم_بازی میشدند
🌸پیامبر به #بوسیدن و نوازش کودکان سفارش کردند
🌸پیامبر به #عدالت بین کودکان سفارش میکردند
🌸پیامبر به کودکان خیلی #توجه میکردند، در موقع نماز وقتی صدای گریه کودکی را می شنیدند نماز را زودتر تمام میکردند تا مادرکودک بتواند به فرزندش برسد.
🌺خلاصه اینکه پیامبرمان بسیار با کودکان #مهربان بودند و به اصحابشان هم سفارش میکردند🌺
🌸شادی قلب نازنین پیامبر خدا و تعجیل در ظهور امام زمان عج #صلوات🌸
📝محمدلو
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اسوه_حسنه
🔸 به مناسبت ایام ولادت پیامبر رحمت حضرت محمدمصطفی(صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، برخی از ویژگیهای اخلاقی پیامبر(ص) در خانه و خانواده را در بیان دکتر مریمحاجعبدالباقی میشنویم.
🌸قسمت اول: محبت به #کودکان
#پیامبر
#سبک_زندگی
پیامبراکرم( ص)نیکوترین الگو .pdf
15.23M
🌷کتاب شعر کودکانه نیکوترین الگو
به مناسبت ایام ولادت حضرتمحمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)
️حقیقت واصل
4⃣1⃣ عبادت و دعا و تهجد پـیـامـبر اعظم با تمام اشتیاق انتظار وقت نماز را مى کشید و مراقب آن بود، چون
✅رفتار پیامبر با کودکان
🌹رسـول گـرامـى اسـلام در نـهـایـت سادگى و مهربانى با کودکان خواه فرزندان خود یا اطـفـال دیـگـران مـحـبـت مـخـصـوصـى داشـت . از ایـن رو دربـاره حـضـرت نـوشـته اند که : ((وَالتَّلَطُّفُ بـِالصِّبـیـانِ مـِن عادَةِ الرَّسولِ)) یعنى مهربانى درباره کودکان راه و رسم پـیـامـبـر بـود. و ایـن رفـتـار پـیـامـبـر در ایـجـاد عوامل شخصیت در کودکان تاءثیر فراوانى داشت که چند نمونه آن را بیان مى نماییم .
1⃣پیامبر و پیش قدم شدن در سلام
پیامبر به کودکان ابتدا سلام میکردند و میگفتند میخواهم بعد از من سنت شود .
2⃣مهرورزی با کودکان
کودکانى را که براى دعا یا #نامگذارى خدمت حضرت مى آوردند، بـرخـى اوقـات طـفـل در دامـن پـیـامـبـر بول مى کرد اطرافیان با لحن عتاب آلود به کودک فـریـاد مـى زدنـد امـا پـیـامـبـر آن هـا را از ایـن کـار مـنـع مـى کـرد و مـى گـفـت بـگـذاریـد طـفـل آزاد بـاشـد. هـنگامى که مراسم دعا یا نام گذارى به پایان مى رسید پیامبر لباس خود را تطهیر مى کرد.
3⃣احـتـرام
روزى امـام حـسـن و امـام حـسین در سنین کودکى بر پیامبر وارد شدند ؛ حضرت به احـتـرام آنـان از جـا بـرخـاسـت و به انتظار ایستاد. چون کودکان در راه رفتن ضعیف بودند پیامبر به سوى آنان رفت و هر دو را بر دوش خود سوار کرد.
4⃣رعایت حال کودکان در نماز
پیامبر برای رعایت حال کودکان ،گاه نماز را زودتر تمام میکردند و هنگامی که اصحاب از علت آن سوال میکردند میفرمودند مگر صدای گریه و فریاد کودک را نشنیدید؟
پیامبر با این کار میخواستند مادر کودک بتواند به فرزندش شیر بدهد و به او رسیدگی کند .
5⃣بازی با کودکان
پیامبر با کودکان همبازی میشدند و آنها را شاد میکردند . قضیه بازی پیامبر با کودکان که وقت نماز داشت نزدیک میشد و برای بچه ها گردو دادند تا پیامبر را رها کنند معروف است در تاریخ
🌹پیامبر و توجه به کودکان
گاهی که امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام در نماز بر دوش پیامبر سوار میشدند ، پیامبر نماز را طولانی میکردند که این کودکان خودشان از دوش ایشان پایین بیایند .
6⃣بوسیدن و نوازش :
بوسه و نوازش نهال محبت و علاقه را در وجود فرزند زنده مى سازد و فـرزنـد هـم از عـلاقـه پـدر و مـادر نـسـبـت بـه خـود آگـاه مـى شـود. یـکـى از عـادات رسـول خـدا نـسـبـت بـه کـودکـان #بـوسـیـدن و #نـوازش آنـان بـوده اسـت . مـردى نـزد رسـول خـدا(ص ) آمـد و گفت من تا کنون هرگز کودکى را نبوسیده ام . پـیـامـبـر فـرمـود ایـن مـرد بـه نـظـر مـن اهل آتش است .
🔺بسیارى از اصحاب نوازش و محبت و بوسیدن امام حسن و امام حسین را بارها از سوى پیامبر اکرم (ص ) مشاهده کرده بودند
🔺زمخشرى گوید: رسول خدا(ص ) امام حسن (ع ) را که کودک بود در بر گرفت و بوسید، سـپـس او را روى زانـوى خـود نـهاد، آنگاه امام حسین (ع ) را در بر گرفت و بوسید و روى زانـوى چـپ خـود نـشـانـیـد.
7⃣محبت به فرزندان شهدا
پـیـامبر به #فرزندان_شهیدان همانند فرزندان خود محبت مى ورزید. روزى یکى از کودکان از پـیامبر پرسید که پدرم چگونه شهید شد؟ آن حضرت فرمود او در راه خدا به شهادت رسـیـد، درود و رحمت خداوند بر او باد. کودک گریست ،
پیامبر دست بر سر کودک کشید و سـوار مـرکـب خود کرد و به او فرمود: آیا دوست ندارى که من جاى پدرت باشم ؟
8⃣عدالت و مساوات بین فرزندان
🌺پیامبر خدا فرمودند: میان فرزندان خود در عطا و بخشش به عدالت رفتار کنید، همچنانکه دوست دارید آنان نیز در احترام و محبت میان شما عادلانه عمل کنند .
📚حدیث ۶۷۴۳ منتخب میزان الحکمه
9⃣حق فرزند بر پدر
🌺پیامبر خدا فرمودند: از جمله حقوق فرزند بر پدرش سه چیز است : اسم خوب برایش انتخاب کند، سواد به او بیاموزد، و هرگاه به سن بلوغ رسید ، او را همسر دهد.
📚حدیث ۶۷۶۸ منتخب میزان الحکمه
🔟 آموزش ورزشهای سالم و رزمی
پیامبر خدا فرمودند: به کودکان خود شنا و تیر اندازی یاد دهید.
📚حدیث ۶۷۷۴ منتخب میزان الحکمه
1⃣1⃣تربیت فرزند
🌺پیامبر خدا فرمودند: فرزندان خود را بر سه خصلت تربیت کنید : دوست داشتن پیامبرتان ،دوست داشتن اهل بیت او و قرآن خواندن
📚حدیث ۶۷۷۳ منتخب میزان الحکمه
2⃣1⃣مراحل تربیت فرزندان
(فوق العاده کاربردی و مفید)
پیامبر خدا فرمودند: فرزند هفت سال اول سرور است .
هفت سال دوم عبد
هفت سال سوم وزیر
اگر تا بیست و یک سالگی از کمکی که به او کرده ای راضی بودی (و تربیتت نتیجه داد) که خوب، و گرنه به شانه او بزن (و دیگر به حال خود رهایش کن) و تو درباره او نزد خدا معذوری.
📚حدیث ۶۷۷۵ ،منتخب میزان الحکمه
📝محمدلو
با استفاده از برخی مطالب سایت جامع علوم انسانی
@hagigatevasel