بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
با عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)،
در این ایام قصد داریم هر روز، علاوه بر اشاره به #نکاتی از منابع معتبر مقتل و سیره ایشان، یک #مقاله_پژوهشی یا #کتاب ارزشمند پیرامون شخصیت و ابعاد وجودی این بانوی بزرگوار به علاقهمندان معرفی کنیم. این معرفیها با هدف فراهمسازی منابع دقیق و مستند برای پژوهشهای آینده و استفادهی علمی محققان انجام میشود.
دعوت میکنیم که شما نیز مجموعه "حکاکی اشک" را به علاقهمندان تاریخ و سیره اهل بیت (علیهمالسلام) معرفی کنید و در ثواب انتشار این معارف سهیم شوید.
امید است این تلاش اندک مورد رضایت حضرت صاحبالامر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) قرار گیرد.
#فاطمیه۱۴۴۶
#فاطمیه_سلام_الله_علیها
#فاطمیه
#امام_زمان
🔻 #حکاکی_اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
هدایت شده از پژوهشکده مطالعات تمدنی شهید صدر
بِسْمِ الله الرَّحْمَٰن الرَّحيمِ
🗓 اطلاعرسانی
▪️ مراسم عزاداری شهادت #حضرت_زهرا (سلاماللهعلیها)
🔸 طلب فدک؛ هدف یا راهبرد
🔺روایتی تحلیلی از رویدادهای بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص)
📜 با ارائه: برادر سیداحمد ابوترابی
🔺پژوهشـگر تاریخ ایران و اسلام
🕰 یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳، به مدّت ۴ روز
از نماز ظهر و عصر
📍 پژوهشکده مطالعات تمدنی شهید صدر(رحمةاللهعلیه)
┄┅═✧❁🌿🌺🌿❁✧═┅┄
🟥 پژوهشکده تمدنی شهید صدر (ره)
📲@sadr_ir
🌐https://sadr.ihu.ac.ir/
#معرفی_کتاب
کتاب فضائل فاطمه زهرا سلام الله علیها
به قلم حاکم نیشابوری متوفی ۴۰۵ هجری قمری ؛
این کتاب با هدف دفاع از شخصیت و فضایل حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) در برابر منکران و جاعلان احادیث به نگارش درآمده است.
این کتاب با هدف دفاع از شخصیت و فضایل حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) در برابر منکران و جاعلان احادیث به نگارش درآمده است.
مؤلف، از علمای بزرگ و صاحب کتابهایی چون «تاریخ نیشابور» و «مستدرک الصحیحین» است.
#معرفی_کتاب
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
🔻 #حکاکی_اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
دیدگاه بزرگان اهل سنت از جمله سیوطی درباره حاکم نیشابوری، نشاندهنده اعتبار و وثاقت او نزد آنان و همچنین جایگاه برجستهاش در علوم حدیث در میان علمای اهل سنت است.
#معرفی_کتاب
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
🔻#حکاکی_اشک |پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
حکاکی اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام
انگیزه مؤلف از تألیف این کتاب، دفاع از شخصیت و فضایل حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) در برابر منکران و جاعلان احادیث بوده است. وی در مقدمه کتاب اشاره میکند که در زمانهای زندگی میکند که برخی افراد برای تقرب به حاکمان، به اهلبیت کینه میورزند و با جعل احادیث، فضائل آنها را منکر میشوند یا به آنان نسبتهای ناروا میدهند، برخلاف آیات قرآن که اهلبیت را از هر گونه پلیدی پاک و مبرا دانسته است. او مینویسد که روزی در مجلس بزرگان، شاگردی از شاگردان او برای جلب نظر حاضران، روایتی بیاساس نقل کرد و یکی از فضائل حضرت زهرا را انکار کرد و ادعا نمود که این روایت در صحیح بخاری آمده است. این واقعه انگیزهای برای تألیف کتاب شد تا از حضرت زهرا (س) دفاعی مستند ارائه دهد.
مؤلف که از بزرگترین محدثان تاریخ اسلام و نویسنده کتابهای برجستهای مانند «تاریخ نیشابور» و «مستدرک الصحیحین» است، در این اثر ۲۳۲ روایت را پیرامون فضایل حضرت زهرا (س) گرد آورده است، بدون تبویب خاصی و تنها به شیوه شمارهگذاری. مقدمه کتاب که توسط محقق نوشته شده، به بررسی اهمیت و اعتبار اثر پرداخته و موضوعاتی همچون نظرات ذهبی و سبکی درباره وجود کتاب، تصحیح آن توسط ابن تیمیه و شاگردش ابن قیم، و نیز مختصری از شرح حال مؤلف را در بر دارد.
روایات این اثر، با هدف تأکید بر جایگاه بیهمتای حضرت زهرا (س) در اسلام گردآوری شده و شامل روایاتی از عایشه است تا نشان دهد که انکار فضایل آن حضرت با هدف ارتقاء مقام عایشه صورت گرفته است. برای نمونه، عایشه نقل کرده است که پیامبر به فاطمه احترام خاصی میگذاشت و فرموده بود: «ای فاطمه، تو سرور زنان عالم و زنان این امت هستی.»
مؤلف در این کتاب، دیدگاه خود را درباره افضلیت حضرت زهرا (س) آشکارا بیان کرده و تاکید میکند که ایشان در فقه و علم بر دیگر زنان برتری دارند. از جمله روایات برجسته کتاب این است که «فاطمه (س) سرور زنان بهشت است» و «هر کس او را بیازارد، مرا آزرده است».
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
🔻 #حکاکی_اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk