زندگانی فاطمه زهرا(س)، کتابی درباره حضرت فاطمه(س) به زبان فارسی نوشته سید جعفر شهیدی (متوفای ۱۳۸۶ش) .
این اثر گزارشی از زندگی دختر پیامبر اکرم(ص) است که در ضمن آن رویدادها و تحلیلهایی نیز ارائه شده است.
شهیدی از عصر پیامبر آغاز کرده و تا شهادت حضرت زهرا(س) و حوادث پس از آن را بررسی کرده است.
اصل کتاب و خلاصه آن بارها از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ شده است.
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
#معرفی_کتاب
🔻#حکاکی_اشک پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
سید جعفر شهیدی (۱۲۹۷-۱۳۸۶ش) تاریخپژوه، مترجم، پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی و استاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود. او از شاگردان علیاکبر دهخدا و بدیع الزمان فروزانفر در دانشگاه تهران بود و در سال ۱۳۴۰ دکترای خود را در رشته ادبیات فارسی و تاریخ دریافت کرد.
شهیدی در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف(۱۳۲۱-۱۳۲۷ش) نیز تحصیل کرده بود و از اساتیدی همچون آیت الله بروجردی و آیت الله خویی بهره برد. گفته شده شهیدی به درجه اجتهاد نیز رسیده بود. وی در مقطعی نیز لباس روحانیت را برتن داشته است.
ترجمه شهیدی از نهج البلاغه، برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در ۱۳۶۹ش شد. این ترجمه و برخی از آثار وی همچون تاریخ تحلیلی اسلام و پس از پنجاه سال (با موضوع چرایی وقوع واقعه عاشورا) بارها تجدید چاپ شده است.
منبع: ویکی شیعه
#فاطمیه۱۴۴۶
#فاطمیه
#امام_زمان
@hakakiashk
8.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سید جعفر شهیدی در این کتاب بیش از ۷۰ منبع از شیعه و اهل سنت را بهکار گرفته است. کتاب بدون فصلبندی خاصی تدوین شده است، اما مطالب آن با ترتیب تاریخی از زمان پیامبر اکرم(ص) آغاز شده و تا شهادت حضرت زهرا(س) پیش رفته است. او سپس به مباحث دیگری نیز پرداخته است.
در این فیلم توضیحات دکتر سید سعید طاووسی مسرور عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در معرفی این کتاب را مشاهده میکنید.
#فاطمیه۱۴۴۶
#فاطمیه
#امام_زمان
@hakakiashk
شهیدی-زندگانی فاطمه زهرا.pdf
1.56M
متن کتاب زندگانی حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام
نوشته استاد سید جعفر شهیدی
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
🔻#حکاکی_اشک پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
اولین تابوت در اسلام
امام صادق علیهالسلام: نخستین تابوتی که در اسلام ساخته شده است تابوت فاطمه (ع) است.
در زمان رحلتش، شکوه کرد و به اسماء فرمود: من لاغر شدهام و گوشتم از تنم رفته است، آیا چیزی نیست که تنم را بپوشاند؟
اسماء گفت: من حبشیها را دیدهام که چیزی میسازند، و جنازه را در آن قرار میدهند و دیده نمیشود. آیا میخواهی، آن را برایت بسازم؟ که اگر دوست داشته باشی خواهم ساخت.
آن حضرت فرمود: بسازد.
اسماء، تختی خواست و آن را وارونه ساخت، سپس شاخههای خرمایی خواست و ستونهایش را محکم بست.
آنگاه پارچهای بر روی آن انداخت و گفت: حبشیها اینگونه، تابوت میساختند،
حضرت فرمود: همانند این را برایم بساز و مرا با آن بپوشان خدای متعال تو را از آتش دور سازد.
📎 تهذيب الأحکام ج ۱، ص ۴۶۹
عَنْهُ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ يَحْيَى بْنِ زَكَرِيَّا عَنْ أَبِيهِ عَنْ حُمَيْدِ بْنِ اَلْمُثَنَّى عَنْ أَبِي عَبْدِ اَلرَّحْمَنِ اَلْحَذَّاءِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: «أَوَّلُ نَعْشٍ أُحْدِثَ فِي اَلْإِسْلاَمِ نَعْشُ فَاطِمَةَ عَلَيْهَا اَلسَّلاَمُ إِنَّهَا اِشْتَكَتْ شَكْوَتَهَا اَلَّتِي قُبِضَتْ فِيهَا وَ قَالَتْ لِأَسْمَاءَ «إِنِّي نَحَلْتُ وَ ذَهَبَ لَحْمِي أَ لاَ تَجْعَلِي لِي شَيْئاً يَسْتُرُنِي» قَالَتْ أَسْمَاءُ إِنِّي كُنْتُ بِأَرْضِ اَلْحَبَشَةِ رَأَيْتُهُمْ يَصْنَعُونَ شَيْئاً أَ فَلاَ أَصْنَعُ لَكِ فَإِنْ أَعْجَبَكِ صَنَعْتُ لَكِ قَالَتْ «نَعَمْ» فَدَعَتْ بِسَرِيرٍ فَأَكَبَّتْهُ لِوَجْهِهِ ثُمَّ دَعَتْ بِجَرَائِدَ فَشَدَّتْهُ عَلَى قَوَائِمِهِ ثُمَّ جَلَّلَتْهُ ثَوْباً فَقَالَتْ هَكَذَا رَأَيْتُهُمْ يَصْنَعُونَ فَقَالَتْ «اِصْنَعِي لِي مِثْلَهُ اُسْتُرِينِي سَتَرَكِ اَللَّهُ مِنَ اَلنَّارِ».
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
🔻 #حکاکی_اشک پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@Hakakiashk
فاطمة الزهراء من المهد الى اللحد
تأليف: سيد محمد كاظم قزوينى
(عربى)
زندگينامه حضرت صديقه طاهره(سلام الله علیها)از ولادت تا شهادت
در سال ۱۳۲۹ ه.ق نیروهاى امنیتى بعث عراق، آیت الله قزوینى را دستگیر کرده، در جایى - حوالى بغداد - برده، قصد تیرباران آن سید والاتبار را داشته اند. ایشان از آنان خواسته اند تا فرصت تحریر وصیتنامه اى را به وى بدهند ولى مورد قبول واقع نمى شود. آنگاه نذر کردند که اگر خداوند ایشان را نجات دهد، کتابى پیرامون حضرت فاطمه سلام الله علیها بنویسند. بعد از این نذر تیرباران صورت نگرفت و ایشان به زندان «الشعبة الخامسة» در بغداد برده شدند و بعد از چهار ماه آزاد گردیدند. وى در مقدمه کتاب به همین امر اشاره کرده است. کتاب حاضر در ایران از سوى حجت الاسلام على کرمى به سال ۱۳۷۵ ترجمه و چاپ شده است.
#معرفی_کتاب
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
@hakakiashk
آیت الله سید محمدکاظم قزوینی (۱۳۴۸ - ۱۴۱۵ ق)، از علمای ربانى و مبلغان مجاهد شیعه و از شاگردان آیت الله میلانی بود که عمر پربرکت خود را در راه احیاى فرهنگ اهل بیت علیهم السلام صرف نمود. آیت الله قزوینى علاوه بر احیاى میراث تشیع و صیانت از فرهنگ قرآن و عترت از راه زبان و خطابه، آثار قلمى ارزشمندی چون «الاسلام و تعالیم التربویة» از خود به یادگار نهاد.
در سیزدهم جمادیالثانی 1415ق برابر با سال 1373 در گذشت. پیکر پاکش پس از مراسم تغسیل، تکفین و تشییعی باشکوه و عبور دادن از صحن مطهر حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام و اقامه نماز میت توسط حجةالاسلام حاج سید محمد ابراهیم قزوینی در مقبرهای داخل حسینیه کربلاییها در قم به خاک سپرده شد. او وصیت کرده بود که در زادگاهش کربلا دفن شود، اما با توجه به اینکه در آن زمان رژیم بعث عراق حکومت میکرد و انتقال جسد به آنجا ممکن نبود، پیکر وی به صورت امانت در شهر قم به خاک سپرده شد. از این رو در سال ۱۴۳۲ق، پیکر آن عالم ربانی به عراق -برای خاکسپاری در شهر کربلای معلا- منتقل گردید؛ در حالی که مشاهده شد پس از مدت ۱۷ سال از ارتحال، بدنشان تازه، کفن دست نخورده و سالم و کتاب فاطمه زهرا(س) از ولادت تا شهادت کماکان بر روی سینه مبارکشان قرار دارد.
#امام_زمان
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#معرفی_کتاب
@Hakakiashk