هدایت شده از بافتار
🔹مریم کاظمزاده را بیشتر با شهید اصغر وصالی و گروه دستمال سرخها میشناسیم. مریم کاظمزاده تا زنده بود، نمیگذاشت درباره او صحبتی شود و بحث را به سمت گروه دستمال سرخها و رزمندگان دفاع مقدس میکشاند. او نور را روی سوژههای خود میانداخت و خود کنار میرفت. انصافا هم اگر عکسها و روایتهای او نبودند، ما کجا اصغر وصالی و دستمال سرخها را میشناختیم؟ با عکسها و روایتهای اوست که بخشی از داستانهای غائله کردستان را دانستیم. اگر فضاسازی جزئی عکسهای متعدد او از پاوه نبود، آیا امکان ساخت فیلم «چ» فراهم میشد. بر ماست که بیشتر درباره مریم کاظمزاده صحبت کنیم:
🔹مریم کاظمزاده؛ بزرگشده در خانوادهای فرهیخته، قبل از انقلاب برای تحصیل به انگلستان میرود و در کنار رشته فیزیک و ریاضی به عکاسی هم از سر تفنن میپردازد. علاقه او به عکاسی برمیگردد به سال 1352 و دوربین Lubitel 2 که برادرش هدیه داده بود. در دوران تحصیل در انگلستان، بیشتر به ظرفیتهای مدیوم عکس متوجه میشود و علاقمند بوده که کار خبرنگاری کند؛ اما جمع کردنش با تعهدات و شرایط یک زن مسلمان برایش هنوز حل نشده بود. آشنایی اولیه او با فضای انقلاب هم از طریق مرضیه حدیدچی (دباغ) بوده که او را وارد فضای مبارزه سیاسی میکرد. کاظمزاده، با حضور امام خمینی در فرانسه، به دیدار امام میرود و از امام درباره عکاسی و خبرنگاری زن مسلمان سوال میکند که با این جوابِ محکم مواجه میشود: «مشروع است به شرط رعایت حجاب» و دلهرهاش به پایان میرسد.
🔹بار دوم با دوربین به فرانسه و دیدار امام میرود. عکسهای او از امام و خانوادهاش در کتاب «عکاسان جنگ-مریم کاظمزاده» به چاپ رسیده است. دو روز پس از بازگشت امام به ایران، کاظمزاده نیز به ایران برمیگردد و بیخیال درس و تحصیل در انگلستان میشود. در همان روزهای اول انقلاب به عنوان عکاس به روزنامه انقلاب اسلامی دعوت میشود و اولین مأموریت کاریاش میشود: عکاسی در کردستان (مریوان) که درگیر مسائل سیاسی و نظامی است. حضور او در روزهای اول غائله کردستان از سر «کنجکاوی» و «تخصص و حرفه» خبرنگاری و عکاسی بوده، اما پیشتر که میرود، با دیدن انسانهایی چون چمران و وصالی، حال و احوالش عوض میشود. دیگر ادامه مسیر برایش از سر یک حرفه تخصصی نیست، بلکه یک سلوک و مسیرِ کشف است. او همه داشتههایش را پای همین سلوک و مبارزه میآورد همچون مجاهدی مثل مصطفی چمران. آن کنجکاوی و حرفهایگریِ اولیه، دیگر جایش را به دلباختگی و محو شدن در معنویتِ رزمندگان میدهد؛ بهگونهای که وقتی کتاب «خبرنگار جنگی» را هم مرور میکنیم، ابتدای قصه، طنین کلماتی چون «کنجکاوی»، «حادثهجویی»، «سماجت» و ... زیاد است؛ اما هرچه جلوتر میرویم، این کلمات دیگر رنگ میبازند و دیگر خودی در میان نیست و همه حرف از چمران و وصالی و ابراهیم هادی و دیگر رزمندگان است.
🔹همراهی با گروه دستمالسرخها که در خط مقدم درگیری، پیشقدمان شهادت بودند، برای کاظمزاده، امکان عکاسی در مناطق پرخطر را هموار کرده بود. از طرفی دیگر نیز، زن بودن به او این امکان را داده بود تا به جمعها و خلوتهای زنانه هم راه پیدا کند و از فضای زنانه آنها هم عکس ثبت کند.
🔹این روحیه خبرنگاری کاظمزاده باعث شده بود که او پس از سالهای اول انقلاب نیز، روایت عکسهای خود را به شیوههای مختلف ادامه دهد و حتی در شبکههای اجتماعیِ روز مانند اینستاگرام تا همین اواخر عمرش، عکسهایش را منتشر کند و درباره آنها بنویسد.
توضیحات عکس صفحه اول: سرپل ذهاب، ۱۳۵۹، مریم کاظمزاده در کنار همسرش اصغر وصالی
هدایت شده از بافتار
🔹بخش دوم قابهای تاریخی از منظر مریم کاظمزاده
به مناسبت اولین سالگرد درگذشت مریم کاظمزاده؛ عکاس و خبرنگار جنگ
توضیحات عکس استفاده شده در صفحه اول: انگلستان، تورکی، خرداد ۱۳۵۵
مریم کاظمزاده در جمع دانشجویان کالج زبان انگلستانی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
🔖 بازسازی تصویر یکی دیگر از بزرگان شیعه
(با استفاده از هوشمصنوعی)
📌 به مناسبت سالروز درگذشت مرحوم #سید_بن_طاووس صاحب کتاب ارزشمند مقتل #لهوف، “میز هوشمصنوعی فطرسمدیا” برآن شد تا به جهت تکریم مقام این عالم وارسته تمثال ایشان را با استفاده از هوش مصنوعی بازسازی کند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📜 وصیت سید بن طاووس به فرزندش:
مبادا فکر کنی #امام_زمان عجلالله تعالی فرجه الشریف به دعای تو محتاج است
هرگز چنین نیست و هرکس چنین فکری کند بیمار است
این که میگویم برای او دعا کن، فقط برای این است که او حق بزرگی بر تو دارد و بسیار در حق تو احسان نموده است
و اگر قبل از دعا برای خودت برای او دعا کنی، ابواب اجابت زودتر به رویت گشوده میشود
زیرا تو با گناهت باب دعا را بر روی خود بستهای، ولی هنگامی که برای آن مولایی دعا کنی که از خواص درگاه خداست
به احترام او باب اجابت به رویت گشوده میشود و آنگاه خود و همهی کسانی که در حقشان دعا میکنی بر خوان احسان او مینشیند و مشمول رحمت، کرم و عنایت الهی میشوید، چون خود را به او مرتبط کردهاید!
📚 فلاح السائل، سید بن طاووس
#هوش_مصنوعی
🆔@halghe_rendan
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مجید مجیدی، کارگردان سینما: جای تاسف است که در طول این سالها فیلمهای محدودی درمورد امام رضا ساختیم.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری | به غیر از تو...💔
🎙 بانوای: حاج محمدعلی قاسمی
✒️ به قلم: محمد قاسمی
🏷 #امام_رضا / #کربلا / #مناجات /#حاج_محمدعلی_قاسمی / #محمد_قاسمی
🆔@halghe_rendan
May 11
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خبر | کاروان #بابا_رضا و #عزیزم_حسین
مهمانِ کودکان کپرنشینِ بلوچستان شدند.
📌 دِسک!یکی از محروم ترین روستاهای ایران!
📝 نماهنگ #عزیزم_حسین۲ که سال گذشته به مناسبت میلاد سیدالشهداء علیه السلام رونمایی شد، به قلم شاعر و تصنیف سرا خوش ذوق، آقای #محمد_اسداللهی سروده شد و توسط خود ایشان و مداح اهل بیت، #حاج_عبدالرضا_هلالی و جمعی از دختران خوانده شد و با استقبال زیادی در دهه دهشتادیها و نودیها مواجه شد.
🖌 همچنین نماهنگ #بابا_رضا در ابتدای دهه کرامت امسال رونمایی شد. این نماهنگ به قلم حجة الإسلام #سید_صادق_رمضانیان سروده شد و توسط مداح اهل بیت علیهم السلام #کربلایی_روح_الله_رحیمیان اجراء شد.
🌱 به امید تولیدات بیشتر و با کیفیت بالاتر برای پرورش نسلی خداییتر...🤲
🆔 @halghe_rendan
May 11
#دیوارنگاره | شرط توحید
💌 امام رضا علیهالسلام میفرمایند: کلمه لاالهالا اللّه حصار من است و هرکس وارد حصار من شود از عذابم در امان است، اما این شرطهایی دارد و من از شرطهای آن هستم.
🪄اثری از: استاد #حسن_روح_الامین
🏠 به سفارش: خانهی طراحان انقلاب اسلامی
🏷 #دهه_کرامت / #امام_رضا / #سلسلة_الذهب
🆔@halghe_rendan
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا علیه السلام
🔖 این فیلم کوتاه بخشی از مستند Double Joumey است که ادعا شده در سال ۱۳۱۸ خورشیدی (۸۲ سال قبل) توسط یک گردشگر سوئیسی به نام الامایارد ضبط شده است.
این گردشگر سوئیسی در میان شرارههای #جنگ_جهانی_دوم به همراه دوستش راهی شرق میشود و با یک ماشین سواری از راه افغانستان خود را به ایران میرساند و با دوربینی که زیر لباسش پنهان کرده بود، وارد حرم میگردد؛ آنگاه اولین فیلم رنگی از حرم #امام_رضا علیه السلام را در تاریخ ثبت میکند. گفته میشود که صدای گوینده فیلم، مربوط به #ایرن_ژاکوب (Irène Jacob) هنرپیشه سوئیسی تبار فرانسه است که بعداً صدایش روی فیلم قرار گرفته است.
🆔@halghe_rendan
هدایت شده از بافتار
🔹 اشعار مشهور رضوی؛
شاعران ناآشنا
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35