هدایت شده از بافتار
🔹نوحههای بسیاری برای حضرت زهرا (سلام الله علیها) سروده و خوانده شدهاند اما از میان آنها، برخی جایگاه ویژهای در بین مردم پیدا کردهاند. نوحهها یا نغمههایی که به زبان مردم افتادهاند و آنقدر تکرار شدهاند که دیگر جزئی از حافظه عمومی مردم به حساب میآیند. یک نوحه چه ویژگیهایی را باید دارا باشد تا به این قدرت برسد؟
🔹استفاده از ابزارهای رسانهای و انتشار فراگیر هرچند میتواند موثر باشد اما قطعاً کافی نیست؛ زیرا بودند آثاری که از این امکانات بیبهره بودند و فراگیر شدند و بودند آثاری که علیرغم انتشار فراگیر، ماندگار نشدند.
🔹نوحه متشکل از شعر، ملودی (نغمه) و اجراست. اگر این سه عنصر به خوبی، خلق و تلفیق شوند، بخشی از مسیر ساخت نوحه ماندگار طی شده است. بخش دیگر این مسیر به مستمع مربوط میشود. این مستمع است که در حین اجرای یک نوحه، هر چه قدر با آن بجوشد، آن اثر را قدرتمندتر میکند.
به گفته بزرگان و علما هم، اخلاص و نَفَس شاعر یا مداح هم باعث میشود که یک اثر، روحی را در عصر خود بدمد. این ویژگی چندان قابل سنجش توسط ما نیست. توضیح مبسوط عوامل ماندگاری نوحه، خارج از حوصله این فرسته است؛ اما در فرستههای مرتبط با آثار خاطرهانگیز، دستوپایی میزنیم برای طرح بحث و تبیین سوال و عواملی که میتواند در این راستا موثر باشد.
🔹در این فرسته، تلاش کردیم از میان انبوهی از نوحهها و نغمههای فاطمی که برای مردم ایران خاطرهانگیز شدهاند، برخی را فهرست کنیم.
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حضرت_زهرا سلام الله علیها :
« چون بدست خویش با رنج و تعب
پیکرم را دفن کردی نیمهشب
در کنار قبر پنهانم بمان
تا صدایت بشنوم، قرآن بخوان »
#امیرالمومنین سلام الله علیه :
« غمت برده زِ دل تاب و توانم
تو رفتی من چرا باید بمانم ؟
گلویم آنچنان از گریه بستهست
که نتوان بهرِ تو قرآن بخوانم »
#حاج_مهدی_اقدمنژاد
#حاج_حنیف_طاهری
#بزم_خوانی
🆔@halghe_rendan
هدایت شده از بافتار
🔷 صحنهای سراسر مبارزه
مرور دکور فاطمیه هیئت «ثارالله» زنجان
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35