غم و خشم و باران
آبان ۱۴۰۱ است. یک روز مانده به تولد علی و سه روز مانده به تولد فاطمه. امسال ولی تولد بچه ها مثل هر سال نیست. دل و دماغش را ندارم.
غمگینم و خشمگین! و نمی دانم سهم کدام یک از دیگری بیشتر است؟ غم یا خشم؟ بغض یا فریاد؟ اشک یا مشت؟
آسمان، امشب در تسخیر رعد و برق است. شبی با بوی باران. با بوی طوفان. فرو رفته ام در خودم. مثل فنر فشرده. دارم غمم را، خشمم را، مزه مزه می کنم.
غمگینم چون مصیبتی به مصیبت ها اضافه شده. چون خون تازه ای شتک زده روی دیوار. چون فرزندی یتیم شده. چون پدری، به فاصله چند لحظه، خانه خراب شده، آخر جسد پسر ۹ ساله اش روی دستش مانده.
و خشمگینم به خاطر همه آنهایی که با دمیدن به شعله آتش اغتشاش و اعتصاب، با استوری تعطیلی کسب و کار، خشاب قاتلان را پر کرده اند! خشمگینم از نهایت حماقت آنهایی که هنوز با "کار خودشونه" وجدانشان را از عذاب ملامت نجات می دهند! خشمگینم از مماشات. از عدم برخورد قاطع. از ترسیدن به وقت مجازات. خشمگینم از قسر در رفتن سلبریتی ها. از راست راست چرخیدن قهرمان های پوشالی. از پهلوان پنبه هایی که توی روز روشن، با دروغشان آدم می کشند و خط هم به دنیایشان و آرامش زندگیشان نمی افتد!
خشمگینم از رسانه لَنگ و تنبل و کُند! از رسانه بی حال! از رسانه ای که چَک اول را نمی زند!
خشمگینم از خالی بودن جبهه فرهنگ و هنر انقلاب! خشمگینم از آهنگ هایی که نساخته ایم! از سرودهایی که نخوانده ایم! از سخنرانی هایی که نشنیده ایم! از کلیپ هایی که ندیده ایم! ...
امشب هوا بارانی است
هوای دل مردم ایذه هم!
آنجا هم حتما باران و غم و خشم با هم قاطی شده است! چه ترکیب بغض آلودی!
@hamedmalhani
آذر و دی، تعیین مسیر!
"چه خواهد شد؟" سوال مشترک این روزهای خیلی از ماست! فرقی نمی کند که انقلابی باشیم یا ضد انقلاب یا حتی جزو دسته سوم، یعنی ناظران مردد ساکت! سوال مشترک همه این است که بالاخره انتهای این جاده به کجا می رسد؟ آخرش چه می شود؟ جز او که عالم به غیب است، کسی پاسخ این سوال را نمی داند ولی با توجه به شواهد و قرائن می شود حدس هایی زد:
۱. آشوب طلبان برخلاف روزهای نخست فتنه، از همراهی موج جمعیت ناامید شده اند. در حالی که روزهای اول، پیروزی را چند روزه می دیدند این روزها از یک فرآیند چند ماهه حرف می زنند. این ریزش سبب می شود دو کار انجام دهند اولا دوز خشونت را در اعمالشان بالا ببرند. جنگ مسلحانه خیابانی راه بیندازند. ترور کور کنند. جوی خون راه بیاندازند و اگر دیدند هوا پس است گناهش را گردن نظام بیاندازند چون خشونت بیشتر، خون بیشتر، برایشان حکم نفس کشیدن دارد و ثانیا پای شورای امنیت و کشورهای خارجی را به بهانه حقوق بشر به جنگ با ایران باز کنند.
برای مورد اول احتمالا در آذرماه و به بهانه روز دانشجو، دنبال خشونت حداکثری در دانشگاه ها و کشته سازی چند دانشجو خواهند بود و برای مورد دوم بعید نیست که در شهرهای کردنشین، با کپی از سناریوی سوریه و با کمک گرفتن از خاطره تلخ حلبچه، حتی به بهای انتقال و انفجار بمب شیمیایی در بین کردها توسط خودشان، نظام را متهم به کشتار جمعی کنند.
۲. سالگرد حادثه هواپیمای اوکراینی و اغتشاشات ۹۶ در دی ماه، محرک دیگری برای فتنه در دو ماه آینده خواهد بود. مشابه آنچه در ۳ روز آبان دیدیم، این بار با بهره گیری از جو احساسی و با تلاش برای همراهی و مشروعیت بخشی توسط سلبریتی ها در دی ماه هم احتمالا تکرار خواهد شد.
در واقع آذر و دی، نقطه تعیین کننده مسیر فتنه خواهد بود.
هوشیاری مسئولین امنیتی و نظامی، ان شاءالله این سناریو یا هر سناریوی دیگری را خنثی خواهد کرد.
و مکرو و مکر الله و الله خیرالماکرین!
@hamedmalhani
✍ #روایت_حجاب چه چیزی را میخواهد روایت کند؟
«دقیقتر که به مسأله حجاب نگاه میکنیم، یک پدیده چند وجهیِ پیچیدهی غامض را مشاهده میکنیم که از هر طرف به آن پرداخته میشود، وجه جدید و جنبهای متناقض از طرف دیگر آن بیرون میزند؛ گاهی آنقدر مسئله حجاب ذوابعاد میشود که از بیم عدم جامعنگری و پرهیز از نگاههای یکجانبه، لاجرم بهتر است سکوت کرده و فقط شنونده و خوانندهی ماجراهای پیرامون آن بود. اختیاری یا اجباری بودن حجاب، وابستگی یا عدم وابستگی حجاب به مقوله اقتصاد، جواز یا عدم جواز تسامح حکومت در برابر بیحجابی در شرایط فعلی، ... همه اینها ما را به این تصمیم رساند که چهارمین شماره نشریه رایات و روایات را به درنگ کردن و اندیشیدن و نوشتن حول مسئله حجاب اختصاص دهیم. در این شماره، شماری از اندیشهورزان حوزه زنان و صاحب نظران مسائل فرهنگی مرتبط با حجاب به بیان دیدگاههای خود پرداخته و فرصتی برای درک بهتر و پاسخگویی به چالشهای مسئله حجاب فراهم آوردهاند. به قدر استطاعت تلاش کردهایم پردهای از چهره فریضهی حجاب اسلامی بالا بزنیم و یک بینش قابل دفاع را در اختیار مخاطبان قرار دهیم. اللهم وفقنا لما تحب و ترضی...»
🔴شماره چهارم نشریه رایات و روایات منتشر شد:
با قلم و کلام اساتید و نویسندگان
دکتر ابوالفضل اقبالی
حجتالاسلام احمد فرحانی
حجتالاسلام رضا افشار
دکتر معصومه نصیری
حامد ملحانی
مریم اردویی
فاطمه ترکاشوند
و...
سردبیر: زهرا محسنیفر
مدیر مسئول: شهرام رستمیفر
دبیر تحریریه: رها عبداللهی
صاحب امتیاز: رسانه بیداری
📖مجله #رایات_و_روایات
https://eitaa.com/joinchat/586285194C6b2170161b